1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.174
    Допаѓања:
    42.155
    @Maja12.

Сега ќе ти кажам нешто.
    Пред 8 години бев во кратка врска со човек кој многу го сакав.
    Кога мислам на тоа многу значи дека секој ризик што го правев беше за него, за да биде среќен.
    Испадна дека не беше доволно тоа па господинот последниот период беше незадоволен и нема да опишувам што се ми правеше за да се издигне тој себе.
    Лонг стори шорт - Толку беше ужасно што ми наби анксиозност со која и ден денес се борам.
    Се затворив себе, се мразев себе и ги анализирав сите грешки и барав каде погрешив.
    Јас него го заборавив, чувствата одамна ги нема, и неодамна видов слика од него оженет, сплет на околности, нема да објаснувам.
    Ме удри шок, затоа што не очекував да ја видам таа фаца која едвај ја заборавив. Имав мал напад на анксиозност затоа што ми се вратија сите спомени назад.
    Па ќе се сетам веднаш дека покрај себе сега го имам најдобриот партнер, што ме исполнува, што ме сака и цени, што прави се за да бидам насмеана и поради тоа го сакам најмногу.

Те молам, не ги прави моите грешки да страдаш поради човек кој не те третира како што заслужуваш, не вреди никој да си го уништуваш животот.
    Не се понижувај себе и не му го прави тоа задоволство за да се уништуваш пишувајќи му реферати.

Кога ќе се сетам за каков мочко плачев и се уништував ми доаѓа да си мавам по еден бокс за секоја секунда што плачев за него.

Немој, значи не се уништувај.
    Животот е прекрасен за да си го правиш тоа себе.

На Mumoftwo30, FlirtBerry, Purpleheart и 6 други им се допаѓа ова.
  2. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.529
    Ако, си пишала, си пишала не се нервирај сега. Си му кажала искрено што те повредило. Убаво имаше напишано некој погоре барем не си кукавица и си била искрена. Немој повеќе, смирисе. Ќе завршат и соновите за него и желбата и љубовта, се ќе помине. Ејј имаш 28 години девојко! Во најубавите години си, уживај, шетај, дотерувај се. Не брзај да најдеш некого, најубавите работи се случуваат кога најмалку очекуваш и кога не ги бркаш. Само посвети се на себе, биди најдобра верзија од себе и уживај.
    Се ќе помине, верувај ми :l:

На Mumoftwo30, BlackNight и bicycle им се допаѓа ова.
  3. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.543
    Допаѓања:
    12.860
    Реалноста е дека човекот нејзе не и е згаден. Кога ќе и се згади + кога самата ќе се измори of her own sh**, тогаш може да започне процесот на оздравување.

Дотогаш сè друго е џабе.

Секој втор одговор и е:
    - Тој бил нај нај (Уште го става на пиедестал, мисли дека тој бил the prize)

- Што таа погрешила толку (Ни 1% не се осврнува на неговите постапки и мисли дека тука лежи зајакот - ако промени нешто кај себе, тој ќе и се врати)

-Ја копка дали тој има друга (Ова in denial бидејќи сака да слушне дека нема друга)

Нормална реакција на некој кој бил trauma bonded во токсична врска каде тој ја имал контролата и и бил центар на животот, а таа се запуштила.

За нашите совети да ги примени е рано. Оваа лекција ќе мора сама да си ја научи на потешкиот начин, да научи да се сака себеси :*:

На Mumoftwo30, FlirtBerry, Panda00 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.789
    Допаѓања:
    9.481
    Дури и да бил душичка, најнај, насмеан, кроток, сето тоа не значи дека те сакал, си му требала во тој момент од животот, за да има занимација, да не биде сам, да не му биде здодевно, да има со кого да спие без многу да се мачи, милион причина може да има, и ниту една не е доволна за да продолжиш да си градиш кула од карти која секако ќе се срушела. Дури и да те сакал според начинот на кој ти го опишуваш тоа "сакање", сега не те сака повеќе и тоа е тоа, на крајот од денот секој има право да промени мислење, да си најде некој друг.

@Polyincognito Веројатно и ќе му се врати штом добие прилика за тоа, при најмалата надеж или ако на човекот не му успее другиот план. И после ќе се читаме во бракови, разводи, неверства....

На Mumoftwo30 и Малечка Малинка им се допаѓа ова.
  5. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    4.997
    @Maja12.

Извини вака ама да ти кажам нешто сега.
    Ова што го правиш е очај.
    Вака ако продолжиш ќе си останеш сама, а тој ќе си тера со животот.
    Престани да се враќаш во минатото, терај си ја иднината.

Или не можеш да најдеш друг, или го бараш него во друг, трета опција нема.
    Престани да се трескаш од земја боже мили, не си дете веќе. Изгледа тебе не ти е сфатен животот како што треба.
    Па се отепаа тука со совети па ни еден да не послушаш.
    Имаш членки кои имаат многу полошо поминато и ти даваат совети, а ти се трескаш од земја по некој што не те удира од газот.

Еве мој совет, пошто за ова нема лек колку и да ти се објаснува, терај си по него, демни го, барај го, пишувај му, не само од твојот број, туку оди купи уште 10 броја и пишувај му од сите броеви и остани си на овој статус на кој што си и ќе видиш колку многу ќе успееш во животот.

Бог да чува и да брани!

На tsanemsit, Panda00, Малечка Малинка и 2 други им се допаѓа ова.