@Maja12. Сега ќе ти кажам нешто. Пред 8 години бев во кратка врска со човек кој многу го сакав. Кога мислам на тоа многу значи дека секој ризик што го правев беше за него, за да биде среќен. Испадна дека не беше доволно тоа па господинот последниот период беше незадоволен и нема да опишувам што се ми правеше за да се издигне тој себе. Лонг стори шорт - Толку беше ужасно што ми наби анксиозност со која и ден денес се борам. Се затворив себе, се мразев себе и ги анализирав сите грешки и барав каде погрешив. Јас него го заборавив, чувствата одамна ги нема, и неодамна видов слика од него оженет, сплет на околности, нема да објаснувам. Ме удри шок, затоа што не очекував да ја видам таа фаца која едвај ја заборавив. Имав мал напад на анксиозност затоа што ми се вратија сите спомени назад. Па ќе се сетам веднаш дека покрај себе сега го имам најдобриот партнер, што ме исполнува, што ме сака и цени, што прави се за да бидам насмеана и поради тоа го сакам најмногу. Те молам, не ги прави моите грешки да страдаш поради човек кој не те третира како што заслужуваш, не вреди никој да си го уништуваш животот. Не се понижувај себе и не му го прави тоа задоволство за да се уништуваш пишувајќи му реферати. Кога ќе се сетам за каков мочко плачев и се уништував ми доаѓа да си мавам по еден бокс за секоја секунда што плачев за него. Немој, значи не се уништувај. Животот е прекрасен за да си го правиш тоа себе.
Ако, си пишала, си пишала не се нервирај сега. Си му кажала искрено што те повредило. Убаво имаше напишано некој погоре барем не си кукавица и си била искрена. Немој повеќе, смирисе. Ќе завршат и соновите за него и желбата и љубовта, се ќе помине. Ејј имаш 28 години девојко! Во најубавите години си, уживај, шетај, дотерувај се. Не брзај да најдеш некого, најубавите работи се случуваат кога најмалку очекуваш и кога не ги бркаш. Само посвети се на себе, биди најдобра верзија од себе и уживај. Се ќе помине, верувај ми
Реалноста е дека човекот нејзе не и е згаден. Кога ќе и се згади + кога самата ќе се измори of her own sh**, тогаш може да започне процесот на оздравување. Дотогаш сè друго е џабе. Секој втор одговор и е: - Тој бил нај нај (Уште го става на пиедестал, мисли дека тој бил the prize) - Што таа погрешила толку (Ни 1% не се осврнува на неговите постапки и мисли дека тука лежи зајакот - ако промени нешто кај себе, тој ќе и се врати) -Ја копка дали тој има друга (Ова in denial бидејќи сака да слушне дека нема друга) Нормална реакција на некој кој бил trauma bonded во токсична врска каде тој ја имал контролата и и бил центар на животот, а таа се запуштила. За нашите совети да ги примени е рано. Оваа лекција ќе мора сама да си ја научи на потешкиот начин, да научи да се сака себеси
Дури и да бил душичка, најнај, насмеан, кроток, сето тоа не значи дека те сакал, си му требала во тој момент од животот, за да има занимација, да не биде сам, да не му биде здодевно, да има со кого да спие без многу да се мачи, милион причина може да има, и ниту една не е доволна за да продолжиш да си градиш кула од карти која секако ќе се срушела. Дури и да те сакал според начинот на кој ти го опишуваш тоа "сакање", сега не те сака повеќе и тоа е тоа, на крајот од денот секој има право да промени мислење, да си најде некој друг. @Polyincognito Веројатно и ќе му се врати штом добие прилика за тоа, при најмалата надеж или ако на човекот не му успее другиот план. И после ќе се читаме во бракови, разводи, неверства....
@Maja12. Извини вака ама да ти кажам нешто сега. Ова што го правиш е очај. Вака ако продолжиш ќе си останеш сама, а тој ќе си тера со животот. Престани да се враќаш во минатото, терај си ја иднината. Или не можеш да најдеш друг, или го бараш него во друг, трета опција нема. Престани да се трескаш од земја боже мили, не си дете веќе. Изгледа тебе не ти е сфатен животот како што треба. Па се отепаа тука со совети па ни еден да не послушаш. Имаш членки кои имаат многу полошо поминато и ти даваат совети, а ти се трескаш од земја по некој што не те удира од газот. Еве мој совет, пошто за ова нема лек колку и да ти се објаснува, терај си по него, демни го, барај го, пишувај му, не само од твојот број, туку оди купи уште 10 броја и пишувај му од сите броеви и остани си на овој статус на кој што си и ќе видиш колку многу ќе успееш во животот. Бог да чува и да брани!
Ама ти изгледа стварно се зафркаваш со сите овде.. цел еден месец се жалиш, ти кажуваат сериозно убави совети и ти пак истото.. па ја претера, сега сериозно.. додека ти се жалиш овде и ноќе спиеш на рати дечкото уште 3 девојки има сменето до сега..
28 години не се ништо. Многу паничиш без потреба. Ми делуваш како плачка. Мораш промена на мајндсет, карактер и комплетна трансформација. Мораш да го тргнеш очајот, да поработиш на себе, и ќе видиш како ќе дојдат квалитетни луѓе во животот. Заклучок: Не си стара, мажи има не се секирај. Но зависи од тебе. Каква енергија ќе дадеш, таква ќе добиеш.
Напротив, на 28г треба членката да размислува зрело, а не како дете од 16г што симпатијата ја оставил на сеен. Не се ништо да, не и е касно за ништо, ама штета на умот кој го има, очаен.
@Maja12. Прејака си ми како ги заебаваш сите тука, а они не прекинаa озбилно да те сфаќаат Маестрално Со подјеб дури им лајкаш Можам да замислам како се смеете со другарка ти Поздрав до двете Со нетрпение ја очекувам следната епизода Типувам ќе се појави некој машки лик
Се сложувам дека треба да мисли зрело. Што да се помисли кога вели имам 28 години и ја фаќа страв дека нема да се омажи. Дефинитвно ако е реален постот членката Треба да си поработи на себе си.
Исто мислам како тебе, само да се надоврзам дека на членката изгледа цел живот и се врти колку мажење. Не дека не игра улога ама верувам дека членката нема поим како оди животот. Со фактот дека се однесуваат како тинејџери не верувам дека од носот подалеку си гледа!
Па вака женска немам толку слободно време за ваква прича да смислам ако е лага, а тек па да губам слободно време за некоја лага. Нејсе небитно што мислиш, ќе речам камо да е лага.
Да да прва врска ми е. Али тоа е животот продолжува. Сфанав се ќе си дојде на свое место и подобра сум кај кај.
Конечно нешто позитивно.. да прочитам.. Па не престана земјава да се врти оти дечкото ти се скара.. Плачки и циркузи за ништо.. ај плачки туку преживување.. ЛЕЛЕ ГОТОВО ЕТЕ СВЕТОТ СЕ СРУШИ СЕА ШО ПРАЈМЕ..
Леле океј, ко вие никогаш(можеби па стварно никогаш) не сте се однесувале нелогично и неразумно пошто сте биле заљубени или очајни. Или па не ви доаѓале мисли "што ако...". Многу осудувачки и глупи коментари без потреба. Му пишала, океј, тоа е тоа. Дури и може е подобро што го направила тоа, зашо сега стварно знае дека толку, нема никаква надеж за него.
Вени ќе сечеме. Да сме биле ама на 16/17 години, не на 28г. Плус, куп совети доби членката тука од членови кои имаат искуства со такви работи па ни еден да не послуша. Ај на тинејџерски години разбирам, ама на 28г?! Кај е зрелоста?
Чим си подобра, подобро ни е и на нас. Само ведро, главата нагоре и уживај во животот. Кога-тогаш, ќе дојде време за нов дечко, мажење и дечиња. Не брзај со изборот, за да не промашиш пак со таков будала.
Имам некако многу да кажам, а сепак немам ништо..како да почнам, од каде, зошто баш сега кога беше се супер, си бев во single ерата, слободна, не чекав никаква порака од никој, не молев за внимание, не бев навредена и повредена од човекот кој најмалку очекував..овој период, од саботата па наваму ме уби, ме убива, не можам да спијам како човек, се будам на секој саат, жив мртовец сум, не ми е до ништо, не ми се јаде, не ми се смее, тотално сакам да изгебам некаде на планина и да бидам сама, само да спијам и да сум изолирана од се...не знам како и од каде ми е желбата да станувам наутро и да се средам, да одам на работа, школо, да изгледам супер и никој да не забележи дека се распаѓам од внатре,таа особина кај мене си ја сакам и мразам најмногу истовремено а всушност вистината е многу подруга, како да носам маска цел ден, се смеам, нормална сум, весела, енергична, жива како и вообичаено но на крајот на денот кога ќе бидам сама со себе ја тргам маската, и останува таа скршена јас. Во овој период сите се некако зафатени, испити, работа, обврски, одмори во мк (во Германија живеам), баш кога ми треба некој за да се искажам, да се олеснам, тогаш некако сите ги однема, иако можеби не е така но не сум таква да молам некој да разговара и излезе со мене, а знам дека ако кажам дека ми треба муабет ќе се појават, но не сакам така, сакам некој доброволно да е овде до мене, малку сум и јас крива затоа што со никој не споделив што ми се случи па од каде да знаат луѓето дека ми треба некој за да се искажам и да ми падне товар од грбот, затоа го пишувам ова овде и се надевам ќе ми биде полесно. Наиме, случајно се запознавме со еден дечко лани во јуни, јас и другарката се договоривме да пешачиме и да седнеме на кафе во кафич на плоштад, пред да се најдеме поминав од таму за да ја пречекам и имаше двајца машки кои седеа таму, и во тој момент зборував со другарката и баш кога ги видов на телефон и реков има еден тука што седи и ми личи на *** (наш заеднички другар и таа е заљувена во тој наш другар) и таа се израдува некако и ми кажа види која случајност можеби се некои наши и нешто бла бла и велам нема шанси хаха и продолжив по патот, се најдовме и се вративме на плоштад да седнеме во тој кафич,но на масата имаше клучеви од кола, на таа маса каде што седеа они, и другарката ги зеде и ми вели ајде да тргнеме по нив ќе ги прашаме да не ги заборавиле и плус можеби се наши, и ништо тргнавме затоа што пред да седнеме пак се пресретнавме со нив и видовме во кој правец се движат односно само право по центарот, ги сретнавме и ги прашавме дали се нивни и тој што ми личеше на *** кажа дека се негови и не праша дали сме македонки, и навистина биле наши која случајност хахах, небитно онака муабет си напраививме општо и на мене ми вели тебе мислам дека те познавам и јас му велам од каде хаха и ми го кажува името и презимето и јас во шок, сум му излегувала на фб и инста, нема врска да скаратам после 1 саат ме заследи и после 2 дена ми пиша: денес пак си ги заборавив клучевите како сии?, и јас во тој период не сакав ништо со никој поради други причини небитно и го оставив на seen, и откако се запознавме универзумот како за инат не спојуваше и се гледавме често на излегување и онака по град. Пред 2 месеци имаше балканска забава во нашиот град и пак се видовме и ми беше во клоус, си направивме нормален муабет надвор кога тој беше на цигара а јас излегов затоа што нешто ми беше влегло во око, и ништо така остана ама цела вечер ме гледаше, и пред 4 недели ми реплејна на стори: комшике кога ќе пиеме кафе?, а ден после забавата се видовме на бензинска и ми рече дека таму живеел и испадна дека сме комшии, небитно тој договори дејт за петок, се видовме бевме на коктел, и некако мислењето за него што го имав беше сосем океј, културен, симпатичен, изгледа на нежен добро воспитан секогаш се поздравевме кога се видевме, на крајот на вечерта ме баци иако не сакав, ама ајде, како блиц беше, потоа следната недела договоривме за сабота и беше океј иако преку недела си враќавме на 6/7 саати некогаш и повеќе, знам дека не е океј ама јас на почетокот враќав нормално ама кога почна тој така јас сум поинат и така продолжив и јас а првата недела пред да се видеме само два пати во денот си враќавме а таа сабота ми рече дека не сака само да ме искорити туку сака непто сериозно, така паднавеме на муабет, небитно помина и тоа и се договоривме за оваа сабота што помина сега, се беше во ред иако ми пиша за дате во 8:40 за во 9:40, и имаше ставено 3 сториења последните 24 часа а ми немаше вратено, тогаш мислев дека ќе полудам начисто ама нема врска му кажав дека така кај мене и со мене не, тој филм нема д го гледа не трпам такво нешто, средивме тоа и имавме нон стоп муабет и супер беше цела вечер, јас сакав да излегуваме и потоа да пробам нешто озбилно секако ако тој се труди, но тој имал други планови и приоритети..., има бурно минато , во истиот град има бивша и комшика ми е, биле заедно 1 месец и потоа се преселиле, 2 месеци живееле заедно и таа го изневерила и раскинале, судејки по тоа и тој тоа што го кажа таа му дала после 3 недели, уоу, но коммент и нормално истото го очекувал од мене, ми побара на третиот дејт, после излегување отидовме на едно игралиште, и почна да ме гушка што мислам дека е океј, ама потоа ме праша дали сакам да се префрлиме позади во колата, го одбив, и ништо му кажав јас не сум твојата бивша со мене и кај мене нема така извини а претходната недела ми рече дека се гледа дека не сум лесна и не ме става во ист кош со неа, истата вечер зборувавме и му кажав дека ако продолжи да ми враќа така нема да бидам во неговиот живот затоа што не можам така, не сакам и не толерирам, решивме тоа, кажа дека ќе се смени, и утредента, ми пиша енос во 13h, како си душо?, немаше ни добро утро, а пред 10 часа ми вети од утре ќе се смени, запрепастена бев, скршена, изгубена, и муабетот до неќна до вторникот беше во глобала за секс и дека било време за тоа, јас мислам дека е рано и му го кажав тоа не можам не сакам сега ако му е до тоа нека тропне на друга врата, јас сакам нешто што се граде постепено, а и тој беше тој што кажа дека сака нешто озбилно бидејки време му било (тој има 25 јас 19) и ми побара да му дадам после 3 недели а воошто добро не се познаваме..небитно откако му го пишав тоа, добив seen, и во средата односно вчера го одследив, не знам дали добро постапив, ама ете гневна бев многу, тој ме гледал како играчка, зборовите негови кажуваа едно а делато сосем друго, лошо ми е, немам веќе снага и желба за некој, разочарана сум, повредена, навредена, добив такво нешто од личноста која најмалку очекував, што да очекувам од другите?..не знам како ќе биде ко ќе се видеме, само знам дека изгубил некој што сакаше да го сака, спремна беше за него, да добие и даде се од себе, ќе се кае еден ден, знам, ќе се врати, сите се враќаат, леси се увек врача кучи, али куча нече бити..суштината не е тој, туку тоа што тој го очекуваше и го побара од мене иако ми кажа дека не ме гледа само за тоа... Девојки пазете се, не си дозволувајте некој да ве искористи и шутне, каков и да е, не е последен, отварајте очи бидејки вие ќе бидете повредени на крај, истрауматизирана сум, ќе ми треба време, но ќе помине, фала на Бог за се, за научената лекција и болката, ова ми беше за ука и поука..а него ќе му се врати, ќе биде казнет.. Karma kurva je