Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.738
    Допаѓања:
    6.815
    Не го познаваш убаво, не се оди во друга држава за некој што не го познаваш туку така. Од каде знаеш каков е и каква намера има навистина? Ако сака да се видите нека дојде во твојот град, меѓу луѓе што ги знаеш, па што ако е на два дена? За прво запознавање сосема доволно. Ако прерасне нештово во врска, како планираш да ја терате? Ова чисто практично прашање од некој што дооолго бил во врска на далечина. Не е воопшто наивно, ниту е за секој.

На bicycle, Buttermilk, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    1.017
    Допаѓања:
    6.384
    Јас би прекинала контакт со дечково уште кога би ме прашал да дојде кај мене да седи. Добро, прв пат патуваат луѓево ? Се знае како се патува и каде се престојува , што повеќе да очекуваш од некој кому му е нормално така да иде кај девојка да и се стави дома .По мое мислење овој не е сериозен

На Panda00, MarigoldA, cybernet и 3 други им се допаѓа ова.
  3. StefCek

StefCek Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2026
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    65
    одговор од машко.Може да те легне и да те избрка ако се скарате.Може е психопат, монструм, дебил.Може и да те остави.Рече и немаш пари, па ќе бараш опции каде да спиеш.Уште поголем стрес за тебе.
    Може и да не сум во право, па да биде обратното.Да не се случи ништо од ова погоре.

На Raven22, Малечка Малинка, franca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    733
    Јас да сум на твое место не би одела. Многу е нестабилен и несериозен. Плус не го познаваш. Може да биде опасно.

На Buttermilk, Panda00, cybernet и 2 други им се допаѓа ова.
  5. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    4.490
    Е ,сега Цеца не сака да се расправа ама нели до вчера ви беше ок и многу сме биле ограничени ако не ни беше ок девојка да иде кај дечко ???

На Panda00 и LibreGirl им се допаѓа ова.
  6. LibreGirl

LibreGirl Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2026
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Благодарам на сите што одвоивте време да ми одговорите.
    Во право сте, јас немам многу големо искуство во љубовта меѓутоа и порано излегував со момче кое не е од тука и тој прв дојде за да се запознаеме, воопшто не побара од мене јас да одам прва. Потоа се разбира дека и јас одев кај него. Мене ми е малку чудно затоа што бара изговори и менува планови, самиот иницираше без јас да го притискам. Штом се нуди да ми плати превоз, значи дека нема финансиска пречка за да дојде нели? Значи дека не се парите во прашање, туку нешто друго. Не би сакала да згрешам, меѓутоа кога му го кажав сето ова дека не сум во можност и дека е подобро за почеток тој да дојде, а понатаму ако прерасне во врска и јас ќе одам се налути и рече дека јас сум таа која бара изговори и дека немам сериозни намери со него.

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.
  7. StefCek

StefCek Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2026
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    65
    Друго е да оди во држава каде што нема најдено престој, друго е да пристапи на дечко во кафич/кафана каде што е преполно со луѓе и може да ја спасат ако е нападен.Во друга држава, тој ја вика кај него во престој.Сам е сигурно, не е исто со кафаната, кафичот каде има на секој чекор било кој што може да ја заштити, оддели.

На Buttermilk, Panda00, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.681
    Допаѓања:
    13.459
    @LibreGirl Те манипулира и ти прави класичен guilt-tripping.

Не бараш ништо нереално и секој искрен и зрел маж би те разбрал. И без да прашува за причини, би дошол прв.

Воедно ете, и кога имал реална шанса да те види, (кога си била во неговата држава), нашол изговор.

Мислам дека и самата чувствуваш дека нешто не штима. Не си го троши времето :*:

На baby-star, bicycle, Buttermilk и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.520
    Допаѓања:
    33.884
    Женски, маж шо ве сака или шо најискрено му се допаѓате многу, и од крајот на светот ќе дојде да ве види.
    Порано мажите ќе седнеле на коњ и ќе патувале по неколку дена до куќата на девојката шо ја сакаат за само да ја видат преку прозор, какво запознавање, какви бакрачи.
    Ова денес се е отидено у ..... ако не сака да дојде или да се помачи за вас тоа значи дека не е сериозен или и он сака да е принцезата во врската.

И дај ставете го ова некаде сите да го читаат прво кога идат на темава да прашуваат за овие исти работи.

На Eunoia, TrueToMyself, MarigoldA и 7 други им се допаѓа ова.
  10. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    4.490
    Ама за прв состанок се знае дека МАШКОТО е тој кој што треба да дојде !!!!! Се ненормално испонормаливте ниту останаа мажи , а маж а принцеза нема разлика !

На baby-star, Panda00 и LibreGirl им се допаѓа ова.
  11. StefCek

StefCek Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2026
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    65
    Секако дека треба прв да дојде, освен ако е зелен, не знае дека треба прв да дојде.
    Нека го праша, дали е сериозен и сама ќе си знае.

Еве јас отидов кај една на прв состанок, пред некој ден, но, не и се допаднав ли, може и дека и кажав дека не возам автомобил моментално.Па и студирам, а работам повремено(неколку пати во недела)може и затоа не сака да врати на пораките и почнува ghosting.Убав разговор направивме, не верувам дека не и се допаднав.

Но, и Вие како девојки си имате критериуми кои треба да си ги спуштите.

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LibreGirl

LibreGirl Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2026
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Криво ми е и навистина посакував да биде нешто повеќе со дечково, меѓутоа се на се ми изгледа дека ќе морам да прекинам контакт со него затоа што ова не води никаде. Зарем мора се да биде толку комплицирано уште во фаза на запознавање? Навистина не е многу голема далечина во прашање за да биде комплицирано, не делат само околу 250 километри. Згора на се, јас му понудив и трета опција кога веќе бев во неговата држава меѓутоа и за тоа успеа да најде изговор. А кога не успева да го добие тоа што го сака, јас сум лошата. И другарка ми го кажа истото, сакав само да прочитам повеќе мислења. Ќе морам да прекинам контакт, подобро сега отколку понатаму да ми биде потешко. Уште еднаш благодарам на сите членови за советите.

На franca, Малечка Малинка и KiT им се допаѓа ова.
  13. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.681
    Допаѓања:
    13.459
    @LibreGirl Кога ќе наидеш на вистински заинтересиран, зрел и сериозен за тебе, ќе сфатиш дека нема такво нешто како "комплицирано".

Кога е стварно сериозен и заинтересиран (кога и двајцата сте), се е всушност супер лесно :*:

На arwen93, LibreGirl, Buttermilk и 2 други им се допаѓа ова.
  14. StefCek

StefCek Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2026
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    65
    Дај му уште една шанса?Прашај го дали сака да дојде уште еднаш.Можеби е неровзен од работата.Дај му време на времето.Објасни му дека не ти е сигурно да си сама во друга држава.А, пак ако почне по старо е тогаш може да прекинеш контакт.

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    4.490
    Нема што да се понижува и да му пишува нешто, вакви блок и крај ! Тој губи а не она ,вакви ко овој на секој чекор се наоѓаат девојче глава горе ќе се најде некој кој ќе дојде без проблем и ќе биде стабилен батали ова ѓубре

На Gosh, frozenquin, baby-star и 4 други им се допаѓа ова.
  16. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    42.311
    @LibreGirl му било далеку да вози до градот на твоите роднини ама не му е далеку да дојде во твојата држава?
    Му било незгодно од твоите роднини родители а не и со тоа да преспие кај тебе?
    Шо му е на типов? 200 (1).gif

Бегај.

На Nausicaa, Gosh, arwen93 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    2.305
    Сепак за да лажеш,треба да имаш и добра меморија.Дечково ја нема:D

На LibreGirl, bicycle и Panda00 им се допаѓа ова.
  18. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.900
    @LibreGirl Имав иста случка со еден со кој бевме оддалечени само 80км. Постојано ме викаше во неговиот град, ама не сакав, иако често одев таму, имав роднини. Тогаш бев средно и нормално скршен денар немав, истото ми го кажа ќе ми плател за бус, а за спиење ќе сме спиеле во куќата на чичко му која била празна(биле во странство тие) :drunk:
    Настрана тоа што муабетот му беше сè во насока за секс. Се знаеше што сака, иако како луда му давав шанси да се поправи. :headbang:
    Но,ова кога го кажа дека ќе плател, ми беше некако многу понижувачки, лошо се почувствував. Му реков најди си некоја што е за пари и толку го блокнав. После долго време се видовме, ама главата во земја и збор не ми презбори.
    А да, најинтересното беше што имаше кола и не можел да дојде 8-| Сигурно, да...:envy:

Се си мислам дека е истиот случај и дека не те сака тебе, туку само ти го сака телото. Е арно ама не си му баш сигурна и не сака да прави таков "ризик", да не му е за џабе доаѓањето де, во случај да го одбиеш.
    Батали го со време, ќе дојде вистинскиот на кој нема да му биди важно на кој крај од светот живееш. Среќно :l:

На LibreGirl, Малечка Малинка и Panda00 им се допаѓа ова.
  19. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    309
    Има една девојка која ја видов пред одреден период, ја знам од порано ама многу бледи сеќавања иам сум ја гледал низ град, али па не сум ни излагал никогаш нешто многу али отсекогаш ми била симпатична и така ми била кул градска девојка, има многу убави очи и ми делува на квалитетна личност иако не ја познавам можам да проценам (fingers)живееме у исто гратче али ништо вака не знам за неа, знам дека живее у близина негде али нз точно каде :?:
    Како да ја најдам :rofl: сакам да ја видам многу ми е симпатична.

20. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    737
    Ти еднаш пишуваш како машко, друг пат како женско, реши се што си

На La-loca, Gosh, Mr.Limonko и 10 други им се допаѓа ова.