Како отсекогаш ти била симпатична а не знаеш ништо за неа? И како би знаеле ние како да ја најдеш? Од кај знаеш можда и бил другар тој, веднаш се откажуваш па и ти.
Излегував некој период со еден дечко и се фативме, уште пред да почнеме му напоменав дека ако во иднина бидеме заедно сакам да живеам во МКД и во мојот град ( кај мене во станот) на што тој се согласи. После некој период тој си замина во странство бидејќи таму работи и рече дека ќе даде отказ само чека одморот да му помине, за да земе пари. Комуникацијата 2 месеца се одвиваше преку социјалните мрежи, стално ми потенцираше дека има сериозни намери со мене. При крајот на април рече дека ќе се врати порано на 1 мај и ќе остане тука засекогаш, да бидеме заедно. Додека беше во странство јас му барав и работа тука. Кога си дојде веќе беше друга приказната. Го прашав дали сака да живееме под кирија тој ми вика нема да успеаме и кога му предложив да разговарам со татко ми за да живееме кај мене во куќата, ми вика Не, сакам во вашиот стан ( уште и бира каде сакал), уствари чекај да видам прво работата, па и работа не сака било каква да работи, а таму во странство може да копа дупки. Вика ако може интервјуто на работата што ми ја најде да биде до петок оти ќе си одел во странство. Ништо од лажните ветувања. Многу ми е криво што бевме интимни и тоа за прв пат. Имам осечај како да дојде тука да се проведе само со мене и да си отиде. Разбирам дека не сака да ги изгуби парите од одморот сепак не се малку ама требаше да ми каже дека ќе си оди пак, а не да лаже. Плус, пред да си оди не рече дека ќе се врати во Мкд да живее. Или од дома го предомислиле нешто не знам, во секој случај се чувствувам како искористена. Сега е веќе заминат. Ми пише пораки како испраќал маилови за тоа работно место во МКД и наводно сега ќе поработи малку во странство дури да му почне одморот и да се врати пак, ама искрено веќе немам доверба во него и не планирам да го чекам. Моите ме советуваат да го откачам дека само ме користи. Не знам што да правам.
@Devojkata55 Според мене, Му се се допаднала, но не доволно за да прави животни промени. Треба да му веруваш на делата, не на зборовите. Уште појасно кажано, не е заинтересиран. Бидејќи да бил, самиот ќе предложел други опции, решенија и компромиси како да си ги споите животите. Од друга страна, не можеш да очекуваш сама да одлучиш во кој град и на која адреса ќе живеете и што тој ќе работи, а тој само да се прилагоди и да те следи како слепо кученце. Ниту ова не е партнерство. Колку што ти имаш право да одлучуваш што сакаш, така има и твојот иден партнер
Заборавив да напоменам, кога се видовме тој прво предложи да живееме кај него дома или во странство ми расправаше како снаата се снашла со работа , но јас не сакам, тоа му го кажав уште пред да се фатиме. Не одлучувам јас ништо сама, само кажав што сакам, ако не се согласува ОК ќе си барам некој од мојот град. Но можеше да ми каже порано а не да ми ветува, и да спие со мене па отпосле да си ги каже плановите.
@Devojkata55 Малку детали околку вашава врска, колку време сте заедно и како стигнавте до вака "сериозни муабети". Одлуката да се преселиш некаде поради некого, или да останеш некаде поради некого и таму каде што си, да градиш живот од нула е премногу осетлива и според мене не е здраво да се прави, ако се "познавате" само на дистанца, функционирате на дистанца. Веројатно сте многу млади. Мој совет е да не се ограничуваш во животот со муабети од типот "сакам само ваму да живеам или ова да работам" бидејќи животот не е само права линија и додека да созрееш за да оформиш семејство, твоите идеи и планови може стопати да се променат, во сите можни правци. Човекот веројатно не сакал ништо од тоа што си му го понудила така категорично, и си продолжил по она што тој смета дека е негов пат, и ти ќе го направиш истото.
2 -3 месеца сме заедно и муабетот за живеење заедно беше уште пред да се врати тука. Ако не му одговара можеше да каже а не напразно да ветува нешто и да дојде тука , да спие со мене, и отпосле да си ги каже плановите. Договорот додека беше во странство беше дека кај мене ќе живееме во станот, кога си дојде му реков под кирија или кај мене во куќата но да разговарам прво со татко ми, на што тој рече Не, сакам во вашиот стан, уствари чекај прво да видам со работата како. И после рече дека ќе си оди, да не ги изгубел парите од одморот, и не спомна дека ќе се врати да живее во МКД.
@Devojkata55 Нормално е да се почувствуваш разочарано, ама не си го ставај толку при срце. Нема зошто да се чувствуваш искористено. Ти си била искрена од самиот почеток, а можно е тој да не сфатил колку сериозно гледаш на тие работи или едноставно да се предомислил со тек на време. И да, можеби најпаметно е да бараш некој од твојот град, кој има слични планови и гледишта како тебе, па полесно ќе најдете заеднички јазик. Ама исто така, ако утре наидеш на личност што многу те сака, те прави среќна и навистина се труди за вас двајцата, немој веднаш да бидеш премногу ригорозна - компромисот може да биде здрав и за тебе @Juve1 Слободни пиши овде
Веројатно се осетил притиснат од муабетите дека мора да живее во Мкд, да живее кај сакаш ти, искористил ситуација и толку. Јас на твое место не би ги земала воопшто здраво за готово тие муабети после толку кратко време, не би сакала воопшто да мислам на бракови и мажачки со некој што го знам скоро па ич. Потребно е малку повеќе време за да се запознаеш со некого и заеднички да планирате вака битни работи. Еден асален одмор не сте истерале заедно, не се познавате, си ги "прегорела" сите етапи на една врска која е во зачеток и одма некако сте скокнале на муабети за бракови и живеење заедно. Во наредната врска пробај да уживаш малку (излези од менталитетот дека некој треба "да спие со тебе", ваљда и ти си сакала да спиеш со дечко ти), да ја запознаеш личноста и да сфатиш дали сте компатибилни и дали вреди да вложиш повеќе од себе.
Се согласувам на компромис со парнерот, но секако ако тоа биде повеќе од она што го имам сега. Бидејќи сум од поголем град, едноставно не можам да се замислам да живеам во помало место, исто и не сакам да работам било што. Затоа подобро да си барам некој од мојот град.
@Devojkata55 2-3 месеци се премал период за такви сериозни планови.Еве и да се врати и да живеете заедно,од каде знаеш дека ќе функционира?Вие не се ни познавате доволно.И тој цел живот треба да го смени.Јас лично не би го направила за некој што не го познавам доволно.Мислам дека преголеми ти се очекувањата,тој како и многу мажи на полеток ветува нешто што не планира да го исполни
Да во право си, може ептен го напнав. Но подобро сега муабет за тоа отколку после кога ќе се продлабочи врската а не се согласи тој, ќе биде потешко да се разделиме. Не сум спремна заради него да се преселам во странство. Додуша и тој не покажа некој голем интерес за мене. Онака млако се однесува. Не го терам јас него уште сега да живееме заедно, само муабет каде би живееле во иднина ако сме заедно. Да не си го губам времето напразно.
Веројатно цело време сакаш да го наметнуваш својот став, прво викаш дека си му рекла дојди ќе живееме во мојот стан па кога дошол и кога ја побарал таа опција го оговараш и ти смета дека бирал каде сака, затоа што според тебе сега требало под кирија или кај твоите. Многу диктаторски пристап имаш, ако пробаш да слушаш и партнерот што сака и ако пробаш да уживаш а не да наредуваш сигурно ќе најдете заеднички јазик. Малку токсично изгледа, не го притискај толку, не мора се да е како што ќе речеш и не значи тоа дека те искористува. Ако он се нафаќа да направи компромис треба да помислиш и ти да направиш, нема ништо чудно во неговиот однос.
Па погоре напиша дека можеби ептен си го напнала.Ни тој е спремен,ни ти за преселби и заедничко живеење.Така да си го знаеш и самата одговорот.Не продолжувај,прекини со комуникација
Во право си за се, но јас уште пред да се фатиме му реков дека сакам да живеам во мојот град на што тој се согласи (а тоа подразбира или под кирија или кај мене) и отпочна врска со мене. Откако се фативме ме праша пак и јас му реков кај мене во станот, а сега што испадна дека не може таму тоа е друго.
Извини шо ќе бидам брутално искрена, но мажот се ќе ти вети и на се ќе се согласи само за да те легне. А отпосле тоа пу, пу, не важи.