@Devojkata55 Сосема нормално е да бараш некој од твојот социјален круг. Тоа дури е и паметно, за да избегнеш исфрустрирани мажи кои имаат помалку. Но, би ти рекла исто така малку позрело да гледаш на работите и да го промениш пристапот. Треба да гледаш и партнерот да биде некој способен со кој утре заедно сами ќе може да го одржувате тоа финансиско ниво, бидејќи пари лесно се трошат. Ако бараш домазет, без никакви други критериуми, лесно може да завршиш со паразит. Ако бараш домазет, за да цело време му покажуваш надмоќ, љубовта лесно ќе згасне
Не сакам ни да бидам со било кој, имам некои критериуми и не прифаќам помалку од тоа. Во врска со градот и работата некако не ми се менуваат. Очигледно тоа му била намерата или не му се допаднало нешто кај мене откако ме запозна подобро, но повеќе веројатна ми е првата опција. Еднаш додека беше тука седиме и вика што ќе правиме сега ќе се гледаме ли само, ајде да имаме пак секс. Му викам ти за секс ли дојде само, ништо не одговори.
Според тие постапки ќе сфатиш каков е, што побрзо го покаже вистинското лице тоа подобро за тебе да не си го губиш времето со таков.
Еве запрашај се сама, да остави се он да дојде да живее тука и вие по некое време раскинувате. Многу краток период сте заедно за вакви битни одлуки.
Не се решава за 3 месеци. Вие сега се запознавате. Што ако он не ти се допадне тебе понатаму а веќе живеете заедно по твои услови? Време треба за се.
Уште сега почнува да не ми се допаѓа, делува како незаинтересиран како само од корист да е со мене. Вчера ми пиша и јас му реков Не исполни ништо од ветеното излезе како да дојде да се проведеш само, на што тој не одговори ништо во врска со тоа само рече Ќе дојдам пак и ќе најдам работа. И толку. Несериозно ми делува, а од друга страна не сакам да живеам на село или во странство. Така да, подобро да прекинам уште од сега. Размислував и така одлучив.
Ме интересира како гледаат машките за прв дејт. Поделени се мислењата, но дали на прв дејт ако дозволи девојката да ја бакне машкото би ја сметале за лесна? И после колку дејтови е исправно? Можеби зависи од човек до човек, но ме интересираат мислења. Често пати од машки што сум била во врска ми го кажале тоа баш дека после неколку искачања па биднало нешто, повеќе ценат и баш повеќе ја гледаат девојката за врска. Или нема правила?
Ако ви тргне вечерта и ви е убаво еден со друг додека сте заедно да може бакнеж, ама ако е повуци-потегни ракување е доволно. Се зависи од моментот. Според мене.
Нема правило, според мене првиот бакнеж треба да падне тогаш кога двајцата мислите дека е време.. Многу зависи и на што мислиш како прв дејт, дали пред тоа сте се дејтале ама не сте кажале дека сте во врска, дали пред тоа сте дејтале долго време преку пораки поради далечина... Мене не ми е природно на прв дејт, кој служи за запознавање, да прашувам или форсирам за бакнеж.. Оној што сака нешто сериозно со тебе ќе му е битно во секој момент и ти да се осетиш убаво.. А како би знаел дали на девојката спротв мене што ја знам еден ден, би и било удобно да ја бакнам на прв дејт, како би знаел дека дури и да прашам ако каже "да" , не го кажала тоа од страв, а сепак после не го мислела тоа... ? После одредено време се запознаваш подобро и можеш колку, толку да процениш дали навистина и е удобно да те бакне.. Подобро ти разбери го како ред флег тоа барање бакнеж на прв дејт, најверојатно му е битно нешто да добие.. Некој што секта за сериозно не прави проценка дали девојката е лесна да ја легне или не... Ако има потреба тоа да го прави и да тестира со бакнеж на прв дејт, не те тестира за врска, те тестира дали би можел да има секс со тебе, мисли дека ако за бакнеж кажеш да на прв дејт, дека толку лесно ќе те убеди и за секс.. Ако е таков пиши пропало на врска со таков човек.. А инаку сосема нормално е да падне бакнеж и на прв дејт, доколку не е форсирано, ви дошло спонтано на двајцата...
Важно е што цениш ти. Треба да имаш свои правила и принципи кои ќе ги следиш, а не твојата вредност да зависи од туѓи критериуми. Колку мажи, толку различни одговори ќе добиеш. А бакнеж на прв дејт, зависи од многу фактори. Колку се знаете од претходно, колкав е квалитетот на вашето познавање, како поминал самиот дејт и тн. На крајот на краиштата, каде е уживањето ако ги калкулираш потезите до тој степен. Ако на двајцата ви е удобно и има момент за бакнеж, зошто да не?
Многу ти е општо прашањето, дај контекст дали е прво видување на кафе сте правеле општ муабет цело време или сте биле некаде кај што има музика и сте играле и ве понела атмосферата Најопшт одговор, нема правила и нема исправно/погрешно, се зависи од моментот и енергијата меѓу вас.
Се пишувавме и искочивме. Еднаш. Убаво си поминавме и двајцата, муабет, енергија, има се. Кога ме остави дома претпоставувам сакаше да ме бакне, туку јас не му дадов простор и повеќе зборев и реков си одам дома као касно е, баш за да не дојде до тоа. Не гледам ништо страшно, ми се случило и така на прв дејт, но сакам кон дечково да оставам убав впечаток. Бившиот пример ми има искоментирано, како ценел тоа што после 3-4 дејт успеа да ме бакне а пред тоа искачавме како другари али се гледа хемија. И затоа викам дали генерално машките гледаат на тоа и етикираат некоја како лесна? Секако ќе има втор дејт со дечкото ама пазам баш на се зошто ептен ми се свиѓа и да не добие погрешен впечаток.
Како сакал да те бакне, те праша? Вистинско време е тогаш кога ќе сакаш ти, ништо не форсирај. Пак ќе кажам ако некој етикетира девојки како "лесни" на основа кога паднал бакнеж, нема да имаш убава врска со таков. Глупо е да се ставаат вакви етикети врз основа на тоа кога некој се чувствува спремен за нешто..
Осетила дека се стреми кон тоа и му киднала онака, суптилно. @Lovy1 правилно си постапила според мене, како за прв состанок, не си "избегала", ама си се снашла баш мудро
@Lovy1 А тој ако те бакне на прв дејт, не е тогаш и тој лесен? Енивејс, не може да упропастиш ништо што е за тебе. Ако бакнеш некого на прв дејт и тој потоа те откачи, едноставно не си му си се допаднала, а не поради тајмингот на бакнежот. Исто како што девојка може да мисли дека прерано или предоцна била интимна, па затоа ја откачил. Реалноста е дека he didn't like her, тоа е сè. Не дозволувај незаинтересиран маж или маж кој не те сака, утре да ти набива комплекси и мисли за ништо. Едноставно прави работи само кога си спремна и сигурна, не под притисок
Ова ако имате по 15 години, што менува дали ќе се бакнеме на прв дејт или на петти? Ако си се допаѓаме и има енергија, добар муабет, што треба? Да излеме уште 45 пати.. пак ќе кажам ова е легитимно ако имате по 15-20 години. За бакнеж се работи и за човек ако ти се допаѓа и ти на него, секако бакнежот не е сексуален чин.