1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    142
    Само ме повредува фактот што откако си отидов јас беше на две слави и роденден и беше со друштво без мене и на искачања и секој ден на кафе. Инаку се работи за едно мноогу мало место, истото друштво се и другари и “колеги” (бидејќи он се нема појавено од прв семестар на факс) . Он си иде да се журка и тоа не таму каде што се во ресторан туку во клуб…нормално дека не би се појавила во ресторан, таман работа…
    Не, не е таков дс ми прави да се сомневам дека нешто крие и прави, туку јас имам бус сабајле и попладне кај него и јас секогаш сакам да идам сабајле за да искористиме цел ден ама еве последниов пат требало да косо трева во двор и отидов попладне стигнав во 18:00 и седев тој ден од 18:00, наредниот ден и понаредниот се вратив исто така попладне… и обично се така се погодува само 2 дена да седам демек требало да работи по дома и слично што според мене косењето трева може да почека барем 3 дена или да се испланира убаво времето и да се искоси пред да отиде девојка му да се види со него…

Последна измена: 3 јуни 2026 во 18:40
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    13.266
    @Tamarkaa Значи овде не станува збор за една апсолвентска вечер.

Бидејќи директно најброја родендени, слави, кафиња, забави и колку често се дружи со друштвото,

Очигледно е дека не се чувствуваш како приоритет и ти најдобро знаеш дали е тоа навистина така.

Од ситуацијата, можностите се дека сакал да помине вечер со пријателите, па лошо го искомуницирал.

Или е помалку инвестиран во врската од тебе и ова доаѓа до израз сè повеќе.

Пример последните 3-6 месеци како се однесува кога има прилика да се видите?

Бара начини како да се видите и ги остварува или бара изговори како да не се видите? :?:

3. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    4.001
    Допаѓања:
    15.308
    Океј дефинитивно не се работи само за една вечер во прашање...

Но, нема да должам - ако некој сака да има време за тебе, ќе направи да има време па барем и 1 час. Во принцип за се е така, ако некој нешто сака, ќе пронајде начин да го оствари, се друго се празни изговори.

Приоритети. :*:

Разговарај отворено, дај му до знаење како се осеќаш и дека немаш време за mind games и некои безвезе трикови.

На eliesaab и Polyincognito им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.806
    Допаѓања:
    24.361
    Дали тој иди кај тебе??

5. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    142
    Па тоа ми беше поентата, да сме 24/7 заедно па сака со другарите океј супер. Две ипол недели се немаме видено, буквално бев спремна да одам ама пак другарите…
    Не знам веќе како да се осеќам. Од една страна функционираме ок, ама еве пример последниот пат кога бев кај него требаше јас да заминам во 15:00 и другарот негов му вели дојдете заедно на слава вечер и он у стил као ма ќе дојдам јас, а она мора да иде. Јас на шала викам можам да останам ако сакаш ќе одам утре или неќеш да ме земеш и он у стил нервозно: не лупај глупости и толку буквално. И да , последен пат кога бев кај него имаше он можност да дојде после 4 дена ама морал баш тој ден да коси трева дома…

и да денес сум лута, му кажав дека неќам да зборувам од причина што не можам да глумам дека сме решиле све он вечер ќе си се журка и ќе бидеме најзаљубени на свет. Мислам дека нема да има поента и да ја отварам пак темата пошто ќе каже малку ми е еден ден, сакам 4-5 да се видиме (што btw никад се нема десено толку денови и многу е очигледно дека ме изманипулира вчера).Најубаво јас да си се повлечам малку па нека доаѓа он ако сака.

Да доаѓа и тој, но јас идам почесто бидејќи има стан кај што сме сами. Јас ретко се погаѓам дома сама

Последна измена од модератор: 3 јуни 2026 во 19:28
  6. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    13.266
    @Tamarkaa Јас би ти рекла не си го троши времето повеќе со него.

Чим дошло ред и една трева да е поважна од тебе, пиши пропало :tmi:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.806
    Допаѓања:
    24.361

Мене чуден ми е типов ко дс не сака да те носи многу во јавност..

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    13.266
    Твое лично мислење од Февруари оваа година, за тогашниот проблем за кој ти одговаравме. И ова ти е одговорот.

Навистина не си го троши повеќе времето, заслужуваш подобро :*:

9. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    17.753
    Една врска не е само секс (иако е битен). Ако веќе зборам, не верувам во тие врски на далечина. Не дека мора 24/7 да сте, ама односот, ставот итн., кои ги има мислам дека највеќе ќе ти даде слика за тоа каква личност имаш пред себе. Викај ме традиционална, ама нивото на степен на образование донекаде и одредува каде ќе бидеш во животот. Од лик што се журка, едноставно не би имала големи очекувања (освен нели, ако не го гледаш како некаква си минлива фаза?).