1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    423
    Не ми е толку возраста проблем.
    Но маж, разведен со деца.
    Големо НЕ.
    Според мене човек штом добие дете, нормален маж, тука веќе треба да заврши со бркање на жени. И да си живее нормално.

Можам поинаку да го концепирам прашањето
    Тој оставил жена со две деца и ти му веруваш на тој човек дека имал чувства?
    Не си ја барај беЉата

На Sophitas, Алек*** и Tam4yy им се допаѓа ова.
  2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    4.007
    Допаѓања:
    10.708
    А за маж со деца што жената го оставила?Инаку сум на истото мислење со тебе,да си сноси одговорност за децата што ги створил

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.359
    Допаѓања:
    2.405
    Можеби жената го оставила него.Мислам во 90% случаии жените се тие што бараат развод.А можеби и двајцата така одлучиле.
    Тие што се разведени немаат чувства и немаат право да имаат партнер повторно?

На Peperutce6, Mr.Limonko, BlackNight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    6.022
    Апсолутно си во право. Може жената го оставила, може со своето однесување придонела за разделбата, никој не знае. И не значи дека ако е разведен, не се грижи за своите деца,дека не одржува контакти со нив. Само се надоврзувам на тебе и се сложувам со тебе. Сепак, членката никако да не избрзува, прво убаво нека ги процени околностите и намерите на човекот.

На Mr.Limonko, Panda00, mom to be и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.596
    Допаѓања:
    138.712
    Се глупираш.
    Штом те допрел целта му е јасна. Те видел помлада и посакал да те легне.
    Салам маж знае дека не смее да допира девојка без нејзина согласност и јасен интерес.
    И не ни личи да бидеш маќеа на деца чии години не се голема разлика од твоите.
    Не се залажувај оти си осамена. Подобро да си без никој отколку со погрешен тип кој ќе те искористи и фрли ко партал.
    Остави нека помине време, па барај си врсник или само малку постар.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    1.808
    Според мене најважно е да се прашаш не дали му се допаѓаш ти нему, туку дали тебе навистина ти одговара тој и животот што доаѓа со него.
    После развод и тешки периоди, сосема е нормално да ти недостига внимание и блискост. Само внимавај осаменоста да не стане причина да прифатиш врска што инаку не би ја избрала. Запознавај го полека, без брзање и без однапред да си создаваш очекувања. Со тек на време ќе видиш дали навистина постои хемија, дали има сериозни намери и дали ви се поклопуваат вредностите.

Разликата во години и фактот дека има две речиси возрасни деца може да биде проблем за на долг рок според мене..

Последна измена: 25 јуни 2026
    На Martka, Tam4yy, Albertos и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.581
    Допаѓања:
    46.424
    Ало 19 век се слушаме ли

На MiloMalo, Peperutce6, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.113
    Допаѓања:
    25.644
    Какви се овие коментари и драми за разведени луѓе? Па зборуваме за млади луѓе, кои сигурно ако се разведат на 30, 40 години нема засекогаш да останат сингл затоа што имаат деца...

Јас имам огромна почит за луѓе што се разведуваат, затоа што многу е тешко да ја направиш таа одлука, колку и да е правилна. И верувам дека разведени парови се и најдобри родители затоа што не растат деца во несреќни бракови.

Штом човекот има 40 години и 19 годишно дете, значи многу млади се земале и не сум изненадена што завршило во развод. Од некаде одма направивте приказна дека он оставил жена и деца... простал'к.

Да не зборувам за егото што го многумина имаат да прифатат партнер со туѓо дете, па да љубоморат ако човекот си има добри односи со децата и бивша му...

Бтв зборуваме за време кога да прашаш деца во 6то одделение да дигнат рака ако родителите им се уште заедно, само половина ќе се јават...

На Nausicaa, Simon4e0507, Alek90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.113
    Допаѓања:
    25.644
    И ова преглуп коментар, мислам, секој може да си има свои граници секако, ама нема да правиме негативец од човек кој едноставно флертува во живо со допир.. јас тежнеам некој да знае да се пушта очи во очи, а не преку лајк на стори.

На Tam4yy, boo3, Eunoia и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Olja5

Olja5 Нов член

Се зачлени на:
    28 јуни 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    12
    Здраво на сите. Се зачленив на форумов за да побарам мислење од вас. Морам прво малку да кажам за себе за да разберете како дојде до овој „проблем“. Работам во маркет како касиерка, а веднаш до маркетот има Авто-мото сојуз. Таму работи едно момче кое често доаѓа кај нас да пазари. Маркетов не е голем. Првиот ден кога го запознав момчево, јас седев на каса. Тој беше втор во редот, а пред него имаше една баба што долго се собираше на касата па тој си почека. Го погледнав и некако ми дојде смешно, ни сама не знам зошто, па му се насмевнав и тој си се изнасмеа. Од тој момент некако почнавме да правиме муабет. После тоа, секогаш кога ќе дојдеше ми велеше нешто од типот: „Кај си бе ти? Вчера не беше на работа, денот не ми го направи.“ По некое време ме заследи и на Инстаграм. Искрено, не знам како ме нашол. Потоа ми напиша порака во која ми кажа дека секој ден доаѓал во маркетот само за да ме види, дека денот не му бил ист ако не ме видел и дека сакал почесто да ме гледа. Ова требало да го решиме, а имало само еден начин. На крајот допишал Другото сама требаше да го разбереш. Што мислите за ова? Дали навистина му се допаѓам или можеби само флертува? И како би постапиле вие на мое место?

11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.359
    Допаѓања:
    2.405
    Па нормално флертува ако му се допаѓаш.Излези на состанок,на едно кафе пијачка,Запознајте се подобро,па ќе видиш.

На LibreGirl, christinnn, Srckata28 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.719
    Допаѓања:
    13.677
    @Olja5 Дали јасно ти кажа и јасно те покани да излезете на кафе? (heidy)

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    741
    Најубаво него прашај го што мисли со тој дел "сама треба да разбереш"

14. Olja5

Olja5 Нов член

Се зачлени на:
    28 јуни 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    12
    За кафе ми нема пишано ништо само рече оти вчера не се видовме и денот не ми го направи должиш кафе и тоа беше.

15. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.719
    Допаѓања:
    13.677
    @Olja5 И ти на тоа што му одговори? :pizza:

16. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    920
    Пази она на него му должи кафе:emo:. Какви фраеришта:P

На hermosa, Tam4yy, Eunoia и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    19.214
    Добро де, може мислел кафе му должи, за да излезе со него, а не дека треба она кафето да му го плати.

@Olja5 зошто да не искочиш? Оди види како ќе ти се допадне, ако е ок, супер за тебе. Додека не видиш каков е со тебе и како се однесува, можеме само да нагаѓаме и ние, и ти.

На LibreGirl, Waverly Raven, Angie1432 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    920

19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.825
    Допаѓања:
    63.378
    Многу глупав муабет искрено. :D Ко сфаќам шеги и сѐ, ама покани ја на кафе ко нормален човек, да ми речи некој "должиш кафе" сигурно нема да му речам "ајде одиме да те частам".
    Биди внимателна и не очекувај премногу. Ако сака да се запознаете повеќе, ќе направи реален напор во врска со тоа.

На Tam4yy, Medea., @crnaovca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Juve1

Juve1 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2026
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    27
    со други зборови сака да и даде дознаење дека ајде на кафе, може тој ке го плати.:D

На Eunoia му/ѝ се допаѓа ова.