1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Olja5

Olja5 Нов член

Се зачлени на:
    28 јуни 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    12
    Ама не ме поканил…да му речам јас ај утре кафе?

2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.838
    Допаѓања:
    63.511
    Па ок, ама тој не ѝ пишал конкретно ништо за гледање. :D На пример, дали си слободна викендов да пиеме кафе и да се запознаеме подобро, наместо "должиш кафе" и да го снема. Возрасен и зрел човек не врти одоколу ако сака нешто навистина. :?:

На Tam4yy, @crnaovca, Olja5 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    13.722
    Според мене,

Е нешто заинтересиран, ама не и премногу, head over heels.

Бикоз, имал милион можности и шанси да ја покани директно на кафе, како во живо, така и на Инста, и не го сторил тоа :drunk:

Туку комуницира небаре се наоѓа во scavenger hunt, "Другото сама треба да го разбереш", а оно ни првото не е јасно :D

Ја би рекла, сè додека не е јасен во комуникацијата, намерата и поканата, не трчај предвреме да градиш фантазии :*:

На Olja5 и Amellie13 им се допаѓа ова.
  4. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    2.424
    Те поканил индиректно,таква прилика се создала.Намерата е јасна,дека сака да пиете кафе.Не знам колкав интерес треба некој да покаже,сеуште не се знаете доволно.На крај може и пријателски да се напиете,секое кафе не мора да значи и почеток на нешто.Можеби нема да си се допаднете во разговорот.

На LibreGirl, Katie90, Waverly Raven и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.548
    Допаѓања:
    19.336
    Леле ама го тупите за едно кафе, триста сценарија пишавте. Затоа се оди на дејт, за да видиш дали ќе ти се допадне некој, а не тука теории на заговор дали требало или не требало на кафе да отиде. |(

На Scorpiongirl12, butterfly6223, LibreGirl и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.390
    Допаѓања:
    84.712
    Ти како се чувствуваш, ти се излегува со него или не? Тоа е прашањето што треба да си го одговориш. Ако сакаш, излези, само ќе се запознаете, понатака ќе видиш дали тоа води кон нешто или не.

На Martka, LibreGirl, Малечка Малинка и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    1.828
    Доколку ти се допаѓа и се чувствуваш конфорно да излезеш со него излези , секско треба да излезете за да го запознаеш подобро. Нема што да изгубиш

8. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.290
    Допаѓања:
    18.080
    Не знам дали посетуваш психолог, ама верувам дека ќе ти помогне низ разговор да препознаеш кога и како ти доаѓаат овие мисли. Ова е нешто на кое треба сама да поработиш. И воопшто, твојот поглед кон минатото/сегашноста. Минатото е минато, тоа стои таму. Минато определено свршено време.

Зошто потенцираш дека си разведена? Истото како и членката погоре. МОСВ. Толку. Мене не ми се допаѓаат вакви ликови, што би рекла не си ставај трн во здрава нога.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.116
    Допаѓања:
    25.676
    Girl, ова е преслатко. Аман флертувај и ти, кажи му нешто у фазон ако сакаш да ме видиш надвор од работа тогаш ти должиш кафе, не јас. :D Како некој што работел на каса се стопив на запознавањево. :inlove:

На Peperutce6, Annath, Dalena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.590
    Допаѓања:
    46.532
    ...можда неќел да биде нападен и го кажал тоа на заебанција, флерт е и очекувал да му речеш нешто слично во стил "еј епа ајде кога сакаш да пиеме" и тука се разврзува муабетот и се договарате да излезете. Многу се мислите искрено да ви кажам, мора некогаш да си опуштена и да кажеш да/не во зависност како се чувствуваш во моментот, не секој збор да биде предмет на анализа. :D Значи ако не ти се пие му пишуваш "понатаму ќе пиеме" или не му враќаш, ако сакаш да се запознаете ќе го продолжиш разговорот. Многу едноставно.

На Peperutce6, Малечка Малинка, Katie90 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Unknown_7

Unknown_7 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2025
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    3.208
    Абе ни се терате ни се водите.Ако и кажел директно, ке беше лелел остај го жити се, некое манијачиште е штом така директно ти кажал, па уште и да не сака кафето да му го платиш, бегај од вакви нападни, значи прекомплицирани сте.Аман бе дечкото ја свиѓа членката, но пази и не сака да е ВООПШТО нападен, па ко на шала го кажал кафето на друг начин,и е многу океј тоа, него ли да е МАНИЈАК, ко членката што ја ФАЌАЛ за нога човекот од 40+ год што имаше, значи дај соземете се аман од драми аман.

На Peperutce6, Малечка Малинка, LibreGirl и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Dalena

Dalena Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    129
    Не така директно.
    Флертувај...
    Можеш да го прашаш кога да ти го вратам долгот? :)
    И мене ова ме стопи.
    Уживај и опушти се и ќе биде се во ред.

На Малечка Малинка и Srckata28 им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.180
    Допаѓања:
    186.188
    :D Не е ко членката да треба да го купи кафето, туку е playful начин да кажи дека сака да излези со неа и тестира вода дали и та е заинтересирана за него. Ќе речи дека еве слободна е Петок за кафе, или дека буквално можи да му купи едно на работа (од продавницата) ама после то тој мора да ѝ врати во кафич (keeping it playful), или ова информација ќе помини преку неа и нема да ја уважи и не е заинтересирана? Флерт е. Флертот е ваков, малку од околу, полу-директен, со опипвање води зошто не знајме како ќе реагира другата страна зошто не ја познаваме, па тестираме пристап. И забавно е. Од дејтање најзабавен ми е флертот.

На Angie1432, Annath, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.618
    Допаѓања:
    34.522
    И мене.
    Its all fun and games се додека не отиде да му го врати кафето шо му го должи, и замисли, типот уопште да не се фати за новчаникот :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Знаеш колку такви има :rofl: кафе тамо, сендвич вамо, цигарче онамо, сите должни му се на него :rofl::rofl:

Се надевам дека не е таков де. :D

На Mumoftwo30 и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.180
    Допаѓања:
    186.188
    Ама од информациите кои ги имаме во моментов не можиме да стигниме до заклучок дека е таков случајот.

На Mr.Limonko, Unknown_7, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.156
    Што се случува со машките ? Толку да не се знаело да се пушта на девојка и муабет саглам да се направи . Катастрофа

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Juve1

Juve1 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2026
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    27
    Oti

18. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.396
    Допаѓања:
    7.205
    Дечки а зошто толку се комплицира? Дечкото звучи баш фино, не мора да носиме претпоставки дали многу или малку е заинтересиран. Секакви луѓе и карактери има, можеби му е срам да ја покани директно, можеби се плаши да не го одбие. Нема потреба од комплицирање, ако членката сака да излези можи да прифати и тоа е тоа.
    На првиот дејт со мојот сопруг јас го платив кафето, толку беше возбуден што направи куп мали "грешки", ама не си донесов никакви заклучоци, што и се покажа како правилна одлука бидејќи тоа ништо не кажуваше за неговиот карактер.
    Сакам да кажам дека времето сега е некако многу сурово. Сите осудуваме и се фаќаме за најмали ситници, па носиме заклучоци врз основа на нив. Се дава шанса кога некој ти се допаѓа и се простуваат такви работи, битна е конекцијата потоа и секако да се совпаѓате карактерно. Не треба да го процениме човек од прва реченица, прв разговор на социјални мрежи или некакви ситници од прв дејт кои можеби се случиле поради трема.

На eliesaab, Stressed Out, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.109
    Допаѓања:
    9.017
    Зошто бе така? :o
    Не ги ставај сите машки во ист ќош. Јас на сите што сум им се пуштил, не ми одолеале и се фатиле со мене. 8)
    Значи до човекот е, не е до родот. :lol:

20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.836
    Допаѓања:
    24.562
    Ја тупите многу и уште повеќе ќе се повлечи девојчево, а машкото на гилотина го пративте хахх

На christinnn, Srckata28, Adidas888 и 3 други им се допаѓа ова.