Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    15.544
    Од каде овај тренд, дури ПРЕД прв дејт да се кажува дека некој сака семејство и дете со тебе?! :rofl: :rofl:

Луѓево очигледно како да живеат во некоја илузија. Така е тоа, семејство и дете, плукни - залепи.

Преочигледно е дека нема хемија, друго немам што да ти кажам. Иако, сум поборник за запознавање во живо, бидејќи социјалните мрежи неретко даваат погрешна импресија(позитивна и негативна), овде некако апла ми е јасно дека не е за тоа.

На IRBBB, Gosh, Lavender4 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.681
    Допаѓања:
    139.084
    Сис, не ти е џабе икот.
    Ретарда не заслужува шанса. :D

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.841
    Допаѓања:
    24.596
    А оти не пробаш да отвориш ти некоја тема на разговор, дс видиш како би реагирал тој?

4. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.853
    Допаѓања:
    63.652
    Па пробав претходно, но не одеше многу, или ќе сменеше тема или ќе завршеше со збор два. :?:

5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.841
    Допаѓања:
    24.596
    Батали го, ниско буџетен торко е.

На BlackNight, Малечка Малинка, bookslover и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Zvezda5

Zvezda5 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    53
    Пред околу четири години, на една страница сретнав еден дечко. Почнавме да се допишуваме, иако од таму не сакав никого да запознавам лично, ниту ја сфаќав таа апликација за нешто повеќе од губење време. Така што, претпоставувате дека имав ставено „фејк“ слика и искрено, се познаваше дека е од интернет. Дечково изгледа поверува дека е моја, ме викаше да се видиме, и нормално не излегов. Како да излезам така претставена?
    Како што идеше времето, сè повеќе и повеќе ми се допаѓаше неговото однесување и слично. Ама дечково не е воопшто наивен. После четири години, вчера му пратив смајли на WhatsApp и ми врати: „Каде си ти? Баш те мислев пред некое време“... и пак ме викна на кафе. Искрено, не знам што да правам. Сакам да излезам и да се видиме, ама многу ми е страв дека ќе примети дека сум имала лажна слика. Многу глупаво се чувствувам. Другарка ми вика: „Ај, те заборавил од тогаш“, ама што ако не е така? Од друга страна не сакам да му признаам бидејќи ретко некој се труди некого да сфати и што на пример му речам не ме познаваш или имав таму лажна слика а тој веќе ме заборавил ? Само лош впечаток ќе оставам.
    Многу сум во тесно, а не сакам да му кажам. Може и навистина ме заборавил, односно ја заборавил таа слика... Многу ми е страв да ризикувам, се мислев едно време да му пишам да се видиме на WhatsApp call пред да се видиме на кафе ама ќе рече тука сме исти град можеш само да излезеш ,ќе испаднам смешна сигурно и тогаш што ако ме примети ? Ама мислам подобро така одколку во живо да се чуди ,а од друга страна не сакам да не се запознаеме. Ме фаќа некоја анксиозност, премногу ми е. Ве молам, не ме осудувајте и вие.

7. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    11.419
    @Zvezda5, не му ја мисли многу, кажи му да се чуете на видео повик, и онака направете си муабет како сте, што сте, што се дешавало овие 4 години. Ако ти прави ќеиф и те викне на кафе после видео колот, излези. Ако не те викне за време на видео повикот, или непосредно после тоа, заборави го. Не сте кликнале и тоа е тоа. Понекогаш работите се многу поедноставни отколку што ги комплицираме ние со overthinking

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.732
    Допаѓања:
    13.728
    @Zvezda5 Не ја комплицирај многу :pizza:

Ако сликата баш се познавала дека е од нет, најверојатно сам сфатил.

Пиши му секако да се видите на камера пред да излезете, ова е и за твоја безбедност.

И тоа е тоа. Ако и покрај тоа те покани на кафе, супер, ако не, пак супер. :*:

На _Vera_ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.841
    Допаѓања:
    24.596
  10. starboi

starboi Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2026
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    16
    e zs?

11. Zvezda5

Zvezda5 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    53
    Да сфатил сигурно ќе ми побараше слика , не знам

12. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.187
    Допаѓања:
    186.224
    Меркур е ретрограден во рак и то значи дека ни се враќат личности од минатото. Ама овој? Му се еби. :D Уств мене онлајн врски не ми успевале ради ваква сувопарна комуникација. Ко, зборај ми на разни теми да видам дека си интересен и да сакам да врвам време со тебе. А, за шо прајш, како си и шо напрај денес - пиши пропало. Филер муабет.

На Selena01, Tam4yy, bookslover и 5 други им се допаѓа ова.
  13. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.353
    Точно, ако човек те сака нема да има пречка никаква, ама во овој случај повеќе ми мириса на горе опишаното.
    Не секој сака да е 'врзан' во студентските години. Нов град, нови пријателства, забави итн. Му е многу по интересно отколку да е во врска, да објаснува кај е што е и со кого е. Жално, но вистинито.

14. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    6.243
    Значи не ја сака... Можеш на забави и со друштво да одиш и кога си во врска и пак навреме да завршиш и факс и се.. Што е тешко 3 секунди да одвоиш и пишеш дека ќе излезеш со друштво или кога си во испитна да кажеш дека може помалку ќе има време за комуникација затоа што спрема испит... Секако може и со девојка да излезе на забава..
    Лаже дека е приврзан за неа, кога си приврзан и сакаш некој не постои нешто што се вика пауза од врска...
    Не е поради факсот само не му е на него дојдено до сериозна врска и треба така да и каже а не да извртува..

На Sokolche, Mumoftwo30 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  15. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.353
    Лимонко, има различни карактери.
    По би рекла дека типчето е лабилен и дека не ја сака доволно. А да нема ни грам љубов не би рекла.
    Како и да е, ова штом и нудел FWB, типот сака да се ебе, не сака да му влезе.

На Mumoftwo30 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  16. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    6.243
    Каков и карактер да си ако си приврзан за некој ќе сакаш што повеќе време да поминуваш...
    Очигледно е дека и само тоа сака, не сака сериозна врска, а и тешко дека после факс би сакал и тоа баш со неа...

17. Sokolche

Sokolche Нов член

Се зачлени на:
    15 јули 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Можеш да ставиш твоја слика на whatsapp како профилна па продолжете да пишите и ќе видиш како ќе реагира

18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.543
    Допаѓања:
    29.531
    Ја обично не би вака ама може ли некој да ми пише лп? Стварно не ми е згодно да споделувам тумач:bandit:

19. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    338
    Класилен манипулатор верувај. Истово го имам поминато, со исти зборови и постапки. Све е намерно и промислено, бегај од таков, не ти треба.

На Николина01 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Grasia

Grasia Нов член

Се зачлени на:
    23 јули 2026
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво, јас ваков апсурд немам доживеано досега, па ве молам некој да ми каже некакво мислење пошто многу сум под емоции и нервозна. Еден дечко го гледам во кафич, ме гледа, гледам дека нешто зборува со тие до него, овие се вртат, си помислив овие нешто за мене зборуваат, следниот ден ми пишува,значи ги прашувал која сум, ама го изигнорирав, ништо не му вратив. Минат месеци, пола година, еве го пак ми пишува. Си реков океј ќе му вратам, пола година го гледам по кафичи, често се погодувавме и ајде. Пишуваме месец и некоја недела се вкупно досега, се видовме само 2 пати, првиот пат он сам рече после недела ипол откога почнавме, вториот пат пак по недела ипол отприлика. Ми рече он, но ми откажа, после јас му реков пошто некако многу се одложи и излеговме втор пат. Се најнормално пријателски ама во кола само се возевме, не седнавме никаде. И нешто што ме замисли беше тоа дека се ми викаше касно, кај 23h, 00h ама не проба ништо повеќе од само разговор, ме праша да ме бакне првиот пат кога се разделувавме, реков брзо ми е, се запознаваме, и се ова некако не ми се поклопуваше со она јас како сум навикната на нормален date некаде седнати, кафич, ресторан, нормално време, а со него и двата пати беа кај 23. И сега мине време не ми вика да излеземе трет пат, му реков јас, наоѓа некои изговори, требаше да се видиме се договоривме ама цел ден не ми врати, и ми пиша вечерта дека бил преморен а за излегувањево ништо не спомна. Ме фати инат не му викам ни јас повеќе. Не знам зошто пишува, се договара за излегување но ќе откаже, како по втор пат ми пиша после пола година, ме гледа, во живо ако се видиме се поздравуваме, другарите негови знаат им кажал и ме гледаат, ми рече дека им кажал дека сум му се свиѓала и он мене вака ми прави буквално бега и не сака да се видиме??? Си немаме ни број разменето. Ме иритираше дека не водеше некои подлабоки разговори на чат за да се запознаеме убаво, онака површно општо нешто за денот, кој како го мине што прави, се си мислев не знае да комуницира преку пораки само, а не дека е од немање интерес бидејќи тие два пати во живо зборуваше цело време. Најчесто ќе ми сликаше кај се наоѓа, што прави. Не е заинтересиран или?? А и не знам како да постапам да му речам ли нешто или да го игнорирам само си игра ладалка чоеков со мене...