Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Што кога пишувате со некој дечко, зборите се е најок . Но, почнува ретко да одговара како да губи желба а од друга страна го демантира истото ? Сабајле отиде на разговор за работа ,му реков пиши кога ќе завршиш да не ти сметам . Другарка ми вика, сум требала пак да му пишам дали завршил и како поминал и реков па ,јас веќе му пишав да ми пише што ќе направи .ми вика епа ако де пак пиши му, затоа нема дечко да најдеш. Добро си викам па јас да трчам ли по него , се подразбира штом сум му пишала да ми пише аа не ми вика , јас дечко ми го молев за деца да имаме и сега ги имаме земени сме имаме ок брак...Што мислите ,дали јас "лесно " ги пуштам машките ?:shake:

2. bookslover

bookslover Популарен член

Ако треба некого да молиш за нешто, батали таа работа. Ти си му рекла да ти пише, он ако сакал ќе ти пишел/јавел одма да те извести, нема зошто ти пак да му пишеш како помина.

3. Star_dust

Star_dust Популарен член

Па по мене сам требало да ти пише.
    Ако му значиш одма ќе сака да сподели со тебе како поминал на интервју, нема потреба ти да му пишуваш.

4. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Многу арна другарка ти, го молела бе, кој очај е тоа :puke:

5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Можеш да пробаш да пишеш пак, не е страшно..чим веќе има разговор.

Ta-mara likes this.
  6. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

За жал таквите успеваат , наметливи.

7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Што успеала таа, што се омажила и го молела маж и, деца да имаат? Какви жени се ова... :puke:

8. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Попрво би рекла мажи ,долго беа во врска

9. Indigo-Amaranth

Indigo-Amaranth Нов член

Како може да знам дали ќе погрешам или не ? Се во животот е ризик и да згрешам имам каде да се вратам.

Ти благодарам , но тешко е кога човек нема поддршка , а од друга страна очекуваат и јас да имам некој ,сега кога најдов не чини а дечкото е сосем во ред . Очигледно ќе треба да одам сама против сите . Само не знам зашто за мене вака испадна , многу сум разочарана и не знам веќе ништо.

10. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Тоа сакав да кажам, може ќе нема каде да се вратиш.

11. Medea.

Medea. Истакнат член

Леле што е со другарка буквално те советува да го молиш.Ако си му била битна ќе ти пишел сам. No answer is an answer too. Имај си достоинство не биди ко другарка ти ќе си најдеш некој што те цени и заслужува а не некој што треба да го молиш. Никој не е вреден да се спушташ на тоа ниво за да го молиш.

Amellie13, christinnn, Eunoia and 7 others like this.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Да си ја смениш другарката. :D
    Можеш да иницираш разговор, но не си должна самата да го водиш цело време.
    Не го моли. Он ако сака, сам ќе ти пише.

13. Julianne89

Julianne89 Истакнат член

За другарка прашуваш а?

14. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Здраво.
    Пред неколку месеци сосема спонтано на едно излегување се запознав со брат на една моја нетолку блиска другарка. Всушност со дечкото сме се имале на социјалните мрежи но прв пат го видов тогаш. После извесно време ми пиша и 3-4 месеци си пишувавме на инстаграм но на пријателска база. И не секој ден туку повремено, ми се допадна тоа што дечкото беше умерен и културен со мене. Неколку пати се спомна кафе но никако да се договоревме за термин пошто е и од друг град. Пред неколку дена ми пиша дека еден ден ќе биде во мојот град и сосема спонтано јас излегов и испивме по едно кафе еден час. И можеби малку беше глупо од моја страна но го замолив акос ака пред сестра му да не спомнува ништо. Всушност проблемот е што порано сум имала такво искуство, имав дечко кој беше близок на мои познати и тоа не заврши славно. Мене овој дечко ми се допаѓа, но не сакам како сестра му и околината ќе ме гледа ако се разчуе нешто. Тие се од помало место не би сакала озборувања и заклучоци а не сме ни почнале нешто.

15. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Другарка ти не е во право. Еднаш си му пишала и доволно е, не треба да бидеш досадна, он ако сака ќе ти пише сам. Дури и кога не би му пишала ти он сам би те известил ако му е стало до тебе.

16. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Чувај си го дечкото ако ти одговара, не ги слушај родителите, што има везе дали е од град или село. Ти по завршувањето на фак.сигурно во градот ќе најдеш работа, селата се блиску не е толку тешко да патуваш секој ден. Нека не те ограничува тоа, гледај дечкото да е како што треба. Со него ќе живееш.

Tam4yy, Jana Sandevska and Mumoftwo30 like this.
  17. franca

franca Популарен член

Искрено, до сега што имам запознаено луѓе, овие од село се сто пати посаглам од колку од град. Не ми се јасни твоите родители , село како село е место нели? Можеш да го смениш , ќе се преселите во град и? Зарем не е поважно каков е дечкото како личност ? Што вреди и дечко од град ако е г...од човек!!! Не дозволувајте да Ви се мешаат родители ,да не се каете после. На твоите родители мислам дека не им е проблем дечково конкретно, сите ќе им бидат трн во око , односно ниту еден нема да им биде добар . Па ти види кого ќе слушаш и каков живот сакаш .

MiloMalo and hermosa like this.
  18. злоба

злоба Популарен член

Го кажуваш како да си направила скандал. Ти тоа што си му кажала на сестра му да не кажува, он ќе помисли дека е сомнително. И да дознае да не ти е гајле може ќе бидне нешто убаво.

boo3 and Panda00 like this.
  19. boo3

boo3 Популарен член

Твоите се тешки комплексаши и живеат за што ќе речат луѓето. Не им си битна ти, туку мислењето на другите. Жално ама според пишаново, така изгледа. Најпрво свести се во каква околина живееш, а потоа одлучи си за со дечко ти. Совети од луѓе што живеат за другите апсолутно не ти требаат, па макар биле родители.

Tam4yy, Billy Idol and Mumoftwo30 like this.
  20. злоба

злоба Популарен член

Мислам дека треба да најдеш разбирање со твоите родители. Они се тие што ти платиле факултет, дечко ти што ти вика не го зимај при срце дека ќе биде тоа така. Немој да се ставаш во ситуација да зависиш финансиски од него.