Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    1.322
    Што кога пишувате со некој дечко, зборите се е најок . Но, почнува ретко да одговара како да губи желба а од друга страна го демантира истото ? Сабајле отиде на разговор за работа ,му реков пиши кога ќе завршиш да не ти сметам . Другарка ми вика, сум требала пак да му пишам дали завршил и како поминал и реков па ,јас веќе му пишав да ми пише што ќе направи .ми вика епа ако де пак пиши му, затоа нема дечко да најдеш. Добро си викам па јас да трчам ли по него , се подразбира штом сум му пишала да ми пише аа не ми вика , јас дечко ми го молев за деца да имаме и сега ги имаме земени сме имаме ок брак...Што мислите ,дали јас "лесно " ги пуштам машките ?:shake:

2. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.816
    Допаѓања:
    11.760
    Ако треба некого да молиш за нешто, батали таа работа. Ти си му рекла да ти пише, он ако сакал ќе ти пишел/јавел одма да те извести, нема зошто ти пак да му пишеш како помина.

На Малечка Малинка, Amellie13, Julianne89 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.189
    Допаѓања:
    9.404
    Па по мене сам требало да ти пише.
    Ако му значиш одма ќе сака да сподели со тебе како поминал на интервју, нема потреба ти да му пишуваш.

На Малечка Малинка, nextredstyle, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  4. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    5.025
    Многу арна другарка ти, го молела бе, кој очај е тоа :puke:

На Buttermilk, boo3, Малечка Малинка и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    4.788
    Можеш да пробаш да пишеш пак, не е страшно..чим веќе има разговор.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    1.322
    За жал таквите успеваат , наметливи.

7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.721
    Допаѓања:
    20.192
    Што успеала таа, што се омажила и го молела маж и, деца да имаат? Какви жени се ова... :puke:

На boo3, Малечка Малинка, Amellie13 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    1.322
    Попрво би рекла мажи ,долго беа во врска

9. Indigo-Amaranth

Indigo-Amaranth Нов член

Се зачлени на:
    12 август 2026
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Како може да знам дали ќе погрешам или не ? Се во животот е ризик и да згрешам имам каде да се вратам.

Ти благодарам , но тешко е кога човек нема поддршка , а од друга страна очекуваат и јас да имам некој ,сега кога најдов не чини а дечкото е сосем во ред . Очигледно ќе треба да одам сама против сите . Само не знам зашто за мене вака испадна , многу сум разочарана и не знам веќе ништо.

10. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    4.788
    Тоа сакав да кажам, може ќе нема каде да се вратиш.

11. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    2.383
    Леле што е со другарка буквално те советува да го молиш.Ако си му била битна ќе ти пишел сам. No answer is an answer too. Имај си достоинство не биди ко другарка ти ќе си најдеш некој што те цени и заслужува а не некој што треба да го молиш. Никој не е вреден да се спушташ на тоа ниво за да го молиш.

На Amellie13, christinnn, Eunoia и 7 други им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.854
    Допаѓања:
    140.028
    Да си ја смениш другарката. :D
    Можеш да иницираш разговор, но не си должна самата да го водиш цело време.
    Не го моли. Он ако сака, сам ќе ти пише.

На Tam4yy, Малечка Малинка, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Julianne89

Julianne89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    183
    За другарка прашуваш а?

14. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    335
    Здраво.
    Пред неколку месеци сосема спонтано на едно излегување се запознав со брат на една моја нетолку блиска другарка. Всушност со дечкото сме се имале на социјалните мрежи но прв пат го видов тогаш. После извесно време ми пиша и 3-4 месеци си пишувавме на инстаграм но на пријателска база. И не секој ден туку повремено, ми се допадна тоа што дечкото беше умерен и културен со мене. Неколку пати се спомна кафе но никако да се договоревме за термин пошто е и од друг град. Пред неколку дена ми пиша дека еден ден ќе биде во мојот град и сосема спонтано јас излегов и испивме по едно кафе еден час. И можеби малку беше глупо од моја страна но го замолив акос ака пред сестра му да не спомнува ништо. Всушност проблемот е што порано сум имала такво искуство, имав дечко кој беше близок на мои познати и тоа не заврши славно. Мене овој дечко ми се допаѓа, но не сакам како сестра му и околината ќе ме гледа ако се разчуе нешто. Тие се од помало место не би сакала озборувања и заклучоци а не сме ни почнале нешто.

15. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    391
    Другарка ти не е во право. Еднаш си му пишала и доволно е, не треба да бидеш досадна, он ако сака ќе ти пише сам. Дури и кога не би му пишала ти он сам би те известил ако му е стало до тебе.

На Tam4yy, Amellie13, Малечка Малинка и 2 други им се допаѓа ова.
  16. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    391
    Чувај си го дечкото ако ти одговара, не ги слушај родителите, што има везе дали е од град или село. Ти по завршувањето на фак.сигурно во градот ќе најдеш работа, селата се блиску не е толку тешко да патуваш секој ден. Нека не те ограничува тоа, гледај дечкото да е како што треба. Со него ќе живееш.

На Tam4yy, Jana Sandevska и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  17. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    4.540
    Искрено, до сега што имам запознаено луѓе, овие од село се сто пати посаглам од колку од град. Не ми се јасни твоите родители , село како село е место нели? Можеш да го смениш , ќе се преселите во град и? Зарем не е поважно каков е дечкото како личност ? Што вреди и дечко од град ако е г...од човек!!! Не дозволувајте да Ви се мешаат родители ,да не се каете после. На твоите родители мислам дека не им е проблем дечково конкретно, сите ќе им бидат трн во око , односно ниту еден нема да им биде добар . Па ти види кого ќе слушаш и каков живот сакаш .

На MiloMalo и hermosa им се допаѓа ова.
  18. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.221
    Го кажуваш како да си направила скандал. Ти тоа што си му кажала на сестра му да не кажува, он ќе помисли дека е сомнително. И да дознае да не ти е гајле може ќе бидне нешто убаво.

На boo3 и Panda00 им се допаѓа ова.
  19. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    7.039
    Твоите се тешки комплексаши и живеат за што ќе речат луѓето. Не им си битна ти, туку мислењето на другите. Жално ама според пишаново, така изгледа. Најпрво свести се во каква околина живееш, а потоа одлучи си за со дечко ти. Совети од луѓе што живеат за другите апсолутно не ти требаат, па макар биле родители.

На Tam4yy, Billy Idol и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  20. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.221
    Мислам дека треба да најдеш разбирање со твоите родители. Они се тие што ти платиле факултет, дечко ти што ти вика не го зимај при срце дека ќе биде тоа така. Немој да се ставаш во ситуација да зависиш финансиски од него.