Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    344
    Дали некогаш сте размислувале за професијата на дечко со кој се гледате и сакате нешто посериозно ? Што мислите за некој кој работи како виљушкарист во магацин , нели и тоа е високо ризична работа ? Не знам зашто ,меѓутоа во последно време доста ми е важно и некој со што се занимава или преувеличувам ? Со овој дечко се гледам неколку пати и ок ми е ,што е реткост бидејќи до сега сум искачала само со безвезе.

2. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    4.788
    Ако не се жали, шО...не се замарај. Гледај да имате време да се гледате.
    И мислам нема опасност, оти е заштитен ако се тие шо се возат.

3. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    7.301
    Дефинитивно сум размислувала за професијата. Од тоа му зависат прво примањата, па работните саати, условите во кои работи, дали и колку ќе биде изморен, колку време ќе има за семејството во иднина, дали ќе биде исполнет и задоволен, итн.. Идеално не постои, секоја професија си има свои плусови и минуси, зависно за тебе што е прифатливо, а што не.
    Во однос на безбедност, разбирам дека не е сеедно, постојат поризични професии каде секој ден си изложен на ризик, ама не знам дали лично за мене тоа би било причина да не продолжам со некој, ако тој некој си ја сака работата и му е убаво таму каде што е. Самото поминување преку улица денешно време е ризик, па така ако гледаме :) ...

4. Winter-girl02

Winter-girl02 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    24
    Случајно кај маж ми во телефон видов дека му пишува колешка , тој само лике, ништо посебно не и враќал. Искрено , се разочарав кога видов ,го прашав зашто не ми кажал , незаинтересирано ми вика ,не е ни важно , викам како не е важно , на тоа ми рече само ајде не сакам да се расправам и си излезе надвор . Не знам што да мислам?

5. MrsBrown

MrsBrown Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2024
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    641
    Не мисли на најлошо, но биди внимателна.
    Такво понашање ми е сомнително, кога дотичниот брзо сака да прекине муабет за тема која не му одговара.
    Жената чувствува кога нешто се дешава, барем ја можам да приметам а сигурно и ти.

На Gosh и Panda00 им се допаѓа ова.
  6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.841
    Допаѓања:
    9.858
    Работата во магацин како работа де, не би ми била од некое влијание. Ризици, ништо повеќе од пример да е професионален шофер, постојано по патишта и слично.
    Ако земеме така секоја работа има некаков ризик, дали во продавница (од ограбување, напади), на бензинска станица или не знам каде.
    Е сега дали ти одговара неговиот распоред ако има смени, ако има работа во викенд. Дали има опција за напредок, повисока плата и сето тоа е друга приказна.

7. Dek0

Dek0 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2026
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    121
    Чим е сертифициран виљушкарист, фати го и не го пуштај :)
    Шала на страна, има просперитет зошто да не, поготово странсвто.
    Баш имам пријател што работи Германија истото, зема солидна плата. Кај нас што и да работиш си платен пониско.
    Honest work, honest pay.

Ако е виљушкарист високо-ризична работа, што да речет градежништво што се печет на 50 степени или електричари на висина, или демолација, или рударство, или нафтени платформи?

Секоја работа, своја тежина. Гледајте да ви е убо кога сте заедно.

8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.303
    Допаѓања:
    42.685
    Не сум размислувала, имал речиси секаква работа, од кафич, до магацин па сега на многу подобро место во канцеларија бидејќи се изборил за тоа.
    Многу ми е побитно да биде вреден и работлив отколку да биде мрзелив и да бара од мама и тате 100че за кафе.
    Што и да одлучи во врска со работно место јас му давам подршка.

На Mumoftwo30, _Vera_ и Billy Idol им се допаѓа ова.
  9. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.192
    Допаѓања:
    9.122
    Не е ништо страшно.

10. Dek0

Dek0 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2026
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    121
    То не е, понашањето е. Зошто не ја уверит ако и е сопруг? Деца се?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.221
    А што му пишувала? Дал повеќе контекст.

12. Zvezda5

Zvezda5 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    65
    Многу ми е лошо , се запознав со дечко порано што го знаев ама сега во живо , многу убаво се однесуваше со мене . Ми рече мора обавезно да се видиме , многу убаво ми збореше а јас поверував ,уште ми рече ти си една од ретките и не сакам девојки кои се откажуваат на првиот проблем ,во тебе гледам стабилност. Јас си ги земав овие зборови здраво за готово . Сега кога дојдов дома ,ми пишува некако ми делуваш напорна мислам поубаво да не се гледаме и мислам ќе најдам поубава од тебе . Многу ми е тешко , плачам затворена во соба и се кријам да не ме види некој , многу ми е тешко и ме стега вратот , зашто вака ме излажа ?? Зашто го заслужив ова ??? Како можев да поверувам на зборовите на овој дечко

13. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.668
    Допаѓања:
    11.032
    Подобро. Звучи на сељак од тешка категорија. Уште при првиот пасус, си му личела на стабилна, каков лешперски муабет. Плачи од што е глуп и сељак, ама не гледам дека нешто многу добро си пропуштила.

Во живо да сум ги слушнала муабетиве од некој, амин ќе му дадам да си најде некоја.

Повеќе ми личи дека плачеш за идејата што не си добила врскa, него ради типов.

На Малечка Малинка, Eunoia, Tam4yy и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.847
    Допаѓања:
    24.659

Простак, никакво џентлменство. Идиот. :)

На bookslover, Mumoftwo30 и Sokolche им се допаѓа ова.
  15. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    363
    Е сега ова ме потсети на една песна.. од слаткар..
    Не е судено, у главно ние самите судиме
    го игнорираме срцето а ги слушаме другите..

На Mumoftwo30 и _Vera_ им се допаѓа ова.
  16. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    3.289
    Каков човек. Што им е бе на луѓево? Дури и да не си му се допаднала, има начин да ти го каже тоа како човек а не да те вреѓа и понижува.

Си се спасила, верувај ми. Среќа што на време си се откриваат какви се, замисли во врска да заглавиш со некој ваков.

На Tam4yy, hermosa, MiloMalo и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.192
    Допаѓања:
    9.122
    Како да ја увери?
    Треба да си веруваат еден на друг. Ако немаат меѓусебна доверба, џабе е се.

На Dek0 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dek0

Dek0 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2026
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    121
    Прав си и тука.
    Тоа што сакав да кажам е јас би постапил сосем различно во таков случај ако од Х причина би ми пишела колешка, барем со личноста што сум ја избрал како животен сопатник.
    Проблем 1: Доверба.
    Проблем 2: Комуникација.

19. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    51.877
    Немој да плачеш, туку заблагодари му се (во себе) што веднаш си го покажал правото лице. Во реалност, блокни го од секаде, зошто ако не најде за брзо "поубава", ќе се врати кај тебе оти си "стабилна".
    Каков глупчо!

Сите тука сте веројатно помлади од мене. Би сакала навреме да знаете дека вашата вредност не зависи од ничие мислење за вас. Не дозволувајте да ве дефинира мислењето на некој мочко (или мочла) што не ве ни познава, а си зема за право. Се такво заслужува одјеб и терајте напред.
    (Вишок совет можеби ама нека стои)

На Eunoia, Tam4yy, hermosa и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Jana Sandevska

Jana Sandevska Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2026
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    126

Мила, избриши ги солзите бидејќи тој тип едноставно НЕ ВРЕДИ за ниту една твоја солза, ниту пак вреди да се затвораш во соба и да патиш поради него. Ти вредиш многу повеќе од сè на светот!
    Немој воопшто да се замараш со таков лик. Гледај на ова од позитивна страна имаш огромна СРЕЌА што не влезе во врска со него, бидејќи со таков ментален склоп и суровост, ќе патеше цело време покрај него. Вака, неговото вистинско лице излезе на виделина уште на самиот почеток, пред да се заљубиш и пред да биде предоцна.
    Запомни една работа твојата вредност како личност и како девојка НЕ ЗАВИСИ од тоа дали некој дечко те сакал или не, ниту пак од тоа што мисли тој за тебе. Неговите зборови не те дефинираат тебе, туку го дефинираат неговиот очаен карактер.
    Затоа, крени ја главата горе! Животот е пред тебе, те чекаат уште безброј прекрасни моменти и луѓе кои навистина ќе знаат да те чуваат и ценат. Во никој случај не дозволувај некои небитни особи што немаат ни основна култура ни домашно воспитување да те рушат и да ти ја одземаат самодовербата. Ти си силна, излези од таа соба и продолжи понатаму со насмевка!

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.