Прво, немој да се обвинуваш себеси што си поверувала. И немој да се прашуваш што не е во ред со тебе. Само си поверувала во нечии зборови затоа што си сакала да веруваш дека се искрени. А тоа не е наивност, туку човечност. А тоа што после ти пишал дека си напорна и дека ќе најде ,,поубава“... тоа не е искреност, тоа е безобразлук. Не дозволувај неговите зборови да ти ја одредат вредноста. Не си помалку убава или помалку вредна затоа што еден човек решил да се однесува како да не значат ништо зборовите што самиот ги кажал. Вредиш многу повеќе од тоа. А дека ќе најде „поубава“, нека бара. Убавината не му дава право да понижува човек. Со таа реченица само покажал каков е тој, не каква си ти.
Бриши го сместат од секаде! Ќе ти биде тешко два,три дена . Кога ќе најдеш саглам човек , ќе сфатиш каков сељак е овој!
Ѕвездиче сега видов тука а во лп ми беше претпоставката... Значи сепак испаѓа дека си има проблем у главата, не е до тебе верувај, и не е за тебе овој, батали го
Нашиот балкански менталитет" Од каде му се парите за куќата? Што е тоа толку битно од каде му се парите за куќата? Воопшто не е прашањето како ја купил куќата,дали ја купил на кредит,дали неговите родители му ја купиле или ,пак, сам ја изградил . Членката си има мака со нејзините родители, кои не дозволуваат да биде со дечко само затоа што е од село.А тоа според мене е уште пострашно и од нивна страна крајно безобразно! Одлучи сама @fairy11__ Не дозволувај никој да ти се меша во животот и во изборот на човекот со кој сакаш да бидеш.
Ви кажав зошто има вакви недоразбирања.. го игнорираме срцето а ги слушаме другите.. (ама од друга страна родител мисли најдобро за своето дете.. јас имав едно искуство каде не послушав родител и ми се удри од глава јако и од тогаш навака слушам и не се инаетам повеќе.. )
Нема врска село-град, туку простотилукот и безобразноста како карактеристика е на сељак, не селанец. Тие веројатно се сељаци и прости.
Не, не ми е гајле од каде ја купил куќата , туку ми стои дека ја лаже, дека куќата му е само изговор да ја задржи и дека уопште нема никаква куќа.
А како си донесувате всушност вакви заклучоци? Куќа е луѓе, сигурно биле да ја види и таа. Како се лаже за куќа еве јас не знам. За дечкото не прочитав ниту една лоша особина, ништо што би ја натерало да ги послуша родителите и да го остави. Срамота е што на ваков начин им се мешаат на децата со тотално погрешни "вредности".
Не сакав повеќе да навлегувам во дискусија,ама пред се,не се работи дали има куќа или нема.Статусот на членката е за односот со нејзините родители,односно за тоа што тие не и дозволуваат да биде со дечко затоа што е од село.Тоа е суштината на проблемот,а не куќата Ајде да кажеме и дека ја лаже за куќата,тоа е лесно проверливо.Но,дури и да е така,тоа не ја менува суштината на нејзиниот проблем. Прашањето е зошто нејзините родители имаат таков став и зошто местото од каде потекнува некој им е поважно од тоа каков човек е.Затоа според мене непотребно е целата дискусија да се сведе на тоа дали куќата постои или не,кога очигледно проблемот што го посочува се нејзините родители, кои несакаат да биде со некој од село.Тоа е суштината на нејзиниот статус.
На нејзините родители нема да им се допадне никој, освен ако тие не ги одберат. Добро што уште као помлада кога била не дале збор за нивниот избор, се гледа луѓево се ограничени ниту емпатија кон своето дете.
Ти пиши му дека ти ќе си најдеш некој со поголеми мадиња од него, оти он очигледно ги нема па чекаше преку прака да ти каже.
Тоа и ден денес е застапено тие од град не сакат партнер од село, се сметат како повеке цивилизирани сум имала работа со такви доста различен менталитет се.