1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.421
    Допаѓања:
    40.511
    Спасувај се на време, ако у врска те понижува вака, замисли тек утре у брак претпоставувам натаму идете јер 6 год..

На Medea., Amellie13 и natashaaz.09 им се допаѓа ова.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.542
    Допаѓања:
    6.290
    На секој му се случува да излаже некогаш нешто, проблем е ако постојано лажеш со намера да манипулираш со некој.. Не велам дека е добро да се лаже и дека било каква лага па колку и да е банална може другата личност да ја повреди и да почне да ја преиспитува довербата во тебе... Јас многу почесто сум знаел да кажам некоја лага на почетокот во фаза на запознавање од несигурност иако знам дека е лошо ама што викаш и ти, така од внатре ми дошло нешто дека треба да лажам.. Вака постојано сум искрен, подобро да ја кажам вистината и да разговараме и средиме место да правам поголем проблем от тоа што е... Ама не дека не ми се случило ама ретко, еве скоро имам излажано дека сум земал полнач од дома затоа што ме мрзеше да се вратам дома и да земам..

Исто зависи и зошто си излажала, дали тој сака да те контролира и не те остава сама да одлучиш, зошто потребата да се плашиш од него, дали е траума од претходни врски, токсични родители... Ако тој ти прави притисок и ограничувања кога, каде и со кога да одиш и ако сакаш некаде да одиш мора да се криеш и лажеш за да не се налути, проблемот е помалку во твојата лага и не треба да го туркаш под тепих туку отворено да разговараш со него, затоа што тоа веќе води кон токсична врска во која сака доминација над тебе.. Треба да му објасниш дека не си дете и сигурно знаеш што е добро за тебе што не.. Денес ти става ограничувања на твоите излегувања утре ќе стане многу поголем проблем.

За сликање не секој сака да се слика и да објавува се на социјални мрежи..
    За другото седни и разговарај со него како се чувствуваш, на крајот подобро да раскинете отколку да трпиш некој да те вреѓа секој пат кога нешто не му се допаѓа..

3. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    2.057
    На одмор најдобро ги дознаваш навиките на некоја личност. Така да штом ти се понаша уште ти вика разгалена зошто си сакала коктели? Може му удрило на его затоа што е клошар и нема пари еден коктел да ти плати. Уште да ти вика како ретард си? Очигледно јак комплескаш и плус као ти раскинува? Не знам јас не би останала ни момент со таков земи откачи го клошарот уживај си до крај на одморов и после кажи му чао пријатно. Штом на одмор неколку дена вака се понаша а ако живеете задно каков ќе биде?

4. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    63.836
    Дечково вришти на одечко црвено знаме. Ниту еднаш не е ок да те навреди така директно, камоли па повеќе пати. Плус лагано си кажува дека најдобро е да не сте заедно. Очигледно е дека не си воопшто комотна со него и те прави да се чувствуваш мизерно.
    Знам дека не е лесно, но како што рече една членка погоре, истерај го одморот до крај па потоа раскини му. Биди и ти ладна, па нека моли колку сака. :D
    Тоа што сте 6 години во врска воопшто не значи дека си била слепа досега. Имав 5 годишна врска и кога раскинавме се чудев како можи да е тоа истиот човек кој го запознав и со кој поминавме години дотогаш.
    Најдобро е да ставиш крај, во брак може да биде само уште полошо.

На _Vera_, LivingGlam и Medea. им се допаѓа ова.
  5. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    4.046
    Допаѓања:
    51.370
    Си била заслепена, ама си ги отворила очите. Е сега натаму на тебе е дали ќе се убедуваш да премижуваш, или ќе си бараш некој достоен на тебе.
    Овој (ми се иде да речам коњ) , си дозволува таму да те навредува зошто прво сте сами (т.е ти немаш поддршка) и многу можно сака да раскинете а нема муда да раскине, или си има некоја на страна, па чат пат му пука филм со тебе, демек не си доволно добра за него, го засрамуваш и не знам што..
    Арно си го покажал вистинското лице. Тоа ќе е неговото лице и во брак, само 100 пати полошо. Верувај му кога ти вели дека не сте еден за друг. Дистанциран, ладен чуден де ред флегс дека нешто не е како што треба и run, girl.
    По мене имаш две опции- ако можеш/сакаш да доседиш, седи и пробај да не навлегуваш во објаснувања и расправии, остави раскинување за дома.
    Другата опција е да му раскинеш и да си дојдеш.
    Опција разговор со убаво за мене не постои, пошто на тој начин вакви кретени добиваат шанси да ве убедуваат дека "ќе се променат" , или дека не мислеле така, или дека му значиш се на светот, само оти сфатиле дека вистински би ги оставиле и сакаат да си ја задржат идната боксерска вреќа во животот.
    Со маж ми сме 16 години заедно, не дека не сме се карале или сме совршени, ама се немаме навредено со ниеден таков збор. За мене тоа е непочитување, и таму не може да има љубов!

На Амаја, MiloMalo и Amellie13 им се допаѓа ова.
  6. Smajli@

Smajli@ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Zdravo sovet imav decko koga bev 18 god bevme kratko zaedno edna god se sakavme mnogu. Vo negovata firma dojde devojka i pocna da rab kaj niv toj e semeen biznis majka mu ne me sakase mene i tpj pocna da se gleda so nea na mene mi kaza deka ne smee veke so mene radi negovite. Vo tek na ovie 15 god veke so pominaq znae da se jave cisto onaka so mu e filmot neznam koe onaka jas si imam maz i dete a toj ja zema gospodzata.. Sekogas koga me vide i koga e so nea kao da se kae ne mi e jasen inace prvo jas se omaziv pa posle toj narednata godina i dvajcata sme vo brak.

7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    4.049
    Допаѓања:
    24.693
    Каков совет бараш, мажена жена, му креваш неколкупати на телефон на бившиот кој те оставил за друга?
    И не го праша него кој му е филмот, нас нѐ прашуваш?
    Да види дали му се може уште со тебе, тоа е.

На Medea. и MiloMalo им се допаѓа ова.
  8. Smajli@

Smajli@ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    On sakal da bide so mene ama majka mu ne mu davala bas taka vika i koga se imame videno seuste ne bev jas vo brak ni toj imame ispadnato nemase nikakov seks nisto znaci. Jas mislam deka se kaae covekot sto moral da ja zeme. Neznam stvarno sto da napravam

9. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    4.872
    Шо му е филмот? Можеби да те смува некогаш, шознам. А ти си во брак па не одговарај на повици од него и амин

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    2.057
    Што е важно дали се кае или не ? Гледај си таму бракот и не му кревај не знам зошто воопшто му креваш ,ужас!

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    4.872
    Сака да се онаде ама да не и влезе