Посебно ако ти ја пуштат Џеј Кеј. Те замислувам како.. во првите 5 секунди, за скокање ич муабет да не правиме. Ти срцка кад се погледаш, кажеш ли себи uh mashallah?
Ако не ти буди ништо на почеток на сила не се ни труди, не е последен. Можеби ќе го засакаш како личност ама страст тешко дека ќе има а тоа е битно во една врска и нов извор на проблеми.
Јас сметам дека во животот е многу важно почитувањето и разбирањето..љубов пеперутки хемија..се ова исчезнува ако ги нема основните 2 компоненти.
Очигледно не си слушала Бисери из блата дур си била на аеродром!! /с Од друга страна, сакав да прашам - општо, колку и дали ви е битно дефинирање на врската на социјални медиуми? Слики, хајлајтс на Инстаграм и слично.
Ич не ми е. Всушност и сум имала проблеми зошто не објавувам ама тоа се само социјални мрежи. На кого му докажувам нешто ? Кој се тие таму битни личности што треба да видат оти сум во врска ?
Не можам да чекам до бензиска, се фрлам. Можиш, ама зошто би форсирала? Ко ќе станам сабајле и се свртам накај партнерот и мислата не ми е: "баш ми е убав" и да осеќам чувство на мир и среќа - нешто прам грешно. Не само пред него зошто го лажам, ама и пред себе зошто не си дозволвам да имам то шо ми треба. Јас сум скроз океј и со приватна (ама не тајна!) врска. Но, ако објавува се освен мене - би ми било малку така sus и непријатно.
Немам ич слики со партнерот од причина што нема социјални мрежи, не е човек што сака сликање и постирање општо. Имав неколку случаи кога немав Инстаграм од страна на другарка да бидат објавени без моја дозвола неколку заеднички слики бидејќи си се допаднала како изгледа на нив. А не сакав да се објавуваат бидејќи немам нели акаунт. Сум објавила стори со него чат-пат, ама не се случува често тоа, ни па обрнувам внимание на вакви работи. Приватноста моја и на партнерот си ја ценам. Од друга страна пак, паровите што прават слики на секој чекор и во секој момент од денот како се тие најсреќни, најзаљубени итн...најчесто фејкаат. Не е ова репер за ништо.
Нема правила. Ама ако има црвени знаменца не треба да се игнорираат. Мој личен пример. Еден бивши буквално се објавуваше на ФБ и Инстаграм а кога бевме на вечера сакав да сликам и он ми рече остај телефонот сега. Ај он ако не објавува ама зошто да му пречи ако нешто сакам јас да објавам? Значи тука нешто не е како што треба. Отпосле сфатив дека дечкото уствари сакал да го знаат дека е слободен за да си оди со повеќе истовремено. Друг никогаш ништо не објавуваше, таков си е човекот ама не му беше проблем да објавам. Затоа, нема правила стварно. Се зависи каква ви е врската.
Јас гледам да си ја зачувам приватноста со партнерот 90%, не сакам слики често објавување, не сакам лигавење по слики, сакам да ставам некоја слика кај што сме искочени убаво, сма тоа го правам ретко, не дека ја кријам, или врска ја кријам таман работа, едноставно имам многу друг контент на мојте социјални мрежи, приватноста секогаш ми е во прв план.
Хелоу девојки, прашањето не ми е баш за тука ама во групата за секс не можам да пишувам па тука ќе прашам. Ме интересира дали некој има сличен проблем како мене. Со дечко ми сме во врска скоро две години и се ни е супер, на почетокот сексот беше супер, инаку да напоменам дека сме во врска на далечина, тој работи во странство и си доаѓа некогаш после еден месец, некогаш два и останува недела, две. Ама во последно време моето либидо е за никаде, не знам што ми е, кога и да излеземе јас никогаш не почнувам ништо прва, а ако почне тој јас само се тргам некако и некогаш ќе попуштам па ќе имаме секс и е предобро, после тоа се чувствувам предобро, како што треба. Ама проблемот е кога треба да почнеме, знам дека и тој се нервира, и да, имаме зборувано на оваа тема неколку пати и тој е многу разбирлив ама јас самата не знам што се случува со мене, сакам да се поправам ама не знам каде е проблемот. Дали некоја од вас била во ваква слична или иста ситуација, и ако да, дали најдовте решение?
Ако не си под стрес, или изморена и ненаспиена, провери си хормони. Тироидни и репродуктивни хормони да видиш како се.
Pozdrav, imam akaunt na forumov no ne si go znam passwordot a ne znam ni vo koja tema imam pisano porano, se nadevam ne e problem Mojava situacija sto ke ja pisam izgleda mnogu da se izrazam taka ... skroz glupavo. Si imam rabota zafateno so budali za zal, mojot decko si e okej ali negovoto opkruzuvanje potocno familija e sto da kazam ... Poradi privatnost i anonimnost nema da gi kazam nasite godini, no sme mnogu mladi znaci na nasite godini ne se pravat muabeti za nasledstva imoti itn Bevme na gosti kaj negovata tetka i go prasuvaa nekoi opsti raboti on im kaza za nekoi problemi sto si gi ima so tatko mu i brat mu (finansiski) i uopste ne znam kako toa bese povod za oni da pocnat da mu zborat kao "nie sme siromastija, ne mozeme da ti pomogneme" bla bla znaci nikoj ne im pobara nikakva pomos. Go prasaa, si kaza I me iznerviraa posto e neblagodarno da jadat trici demek se siromastija a ne se, toa se gleda po kukjata, dvorot, bazenot.. sve sredeno, i im rekov a sakav i da ja smenam teskata tema "jas ne gledam da ste siromasni, zosto takvi muabeti, i sakam da ve zamolam dodeka sum i jas na gosti da zborime za nesto drugo, posto ne mi e prijatno da slusam vakvi raboti, ne e moja rabota uopste da prisustvuvam na ovie razgovori, toa si e megju vas" Lele koga se naljutija, zosto taka sme im pokazale nepostovanje, oni go pravele bazenot na kredit, isto se dalo delovi na site od nasledstvoto, ova ona gluposti nekoi tamu zborea, jas si vikam ovie se teski budali, koj spomna nasledstvo, totalno veze si nema muabetot I potoa si zaminavme i se skarav so decko mi posto mi vika "ajde ne se zamaraj so niv" a dozvoluva da go gazat i tetka mu i baba mu i majka mu i tatko mu i brat mu, mng e dobar decko i ne postavuva jasni i direktni granici Mi treba sovet sto ponatamu, i dali vredi da sum so ovoj decko ako e vakov mlakonja so negovata familija koj znae vo brak da ne imame nekoi problemi
Не требало да се мешаш воопшто.Не е твоја работа како тие направиле и каде ги даваат,и зошто парите.Зад затворени врати не знаеме дома кај кој што се случува.А за брак ќе си размислиш посериозно.Сигурно знаеш како и каде живее,и што план има за во иднина.Тоа што не ставил граница дека не му треба помош еве, и сама кажа дека сте многу млади. И на крај секоја фамилија има различни членови некои ќе ти се допаѓаат,некои не.А и тогаш да се делат имоти ти пак треба да не се мешаш,се што е пред тебе стекнато(пред вашиот брак)нека не те имтересира едноставно.
Ако ти рекол да не се замараш со нив значи не треба да се замараш. Тоа е негова фамилија и он го знае начинот на кој што треба да се справува со истата.