Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. mona.liza

mona.liza Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    47

Никако дека не треба да поминеш преку ова.Те ''измоткал'' убаво за да се види со другата девојака,лил пак со друго друшто а и ти самата сисе уверила во тоа нели си слушнала гласови на девојки на телефон.Не ти кажува да не се налутиш? Ама ајде те молам.Секоја од нас ќе се налути и нормално е да се налутиш,зошто како што ти кажав те мотка и згора на се излегува,седи по кафичи со други девојки,ствар што никако не треба да ја прави,барем според мене

2. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    Сега му звонав за да видам до кај е, он исклучил телефон.
    Да не е до мене девојки ? Можеби го распрашувам премногу, досадна сум му..
    Ама порано не се бунеше на тоа. Нервозен е и напнат откако ја запозна оваа девојка.
    одиме 2 години.. знам дека треба да пресечам, требаше уште првиот пат кога го направи ова.. сега му е стотти ама многу ми е тешко

3. mona.liza

mona.liza Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    47

Заедно сте 2 години а тој вака се однесува?И да си му досадна две години сте заедно,ќе разговара со тебе и ќе ти каже некако што и што му пречи.А место тоа гледаш и самата го исклучува телефонот,седи со други девојки ........ Не треба да го дозволиш ова.Во никој случај не е до тебе

4. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Јас би ти рекла само нека не те прави будала. Само толку. Доволно е за да ме сфатиш :)

5. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Јас сметам дека доволно време си со него за да утврдиш сама дали и понатаму треба да бидеш со него. Неговите постапки се малку нејасни, но ти треба сама да одлучиш.Разговарај со него,виде што ке ти рече и сама донеси си одлука. Најдобро ти е така. И немој да се нервираш се ќе се реши.

6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    јас на твое место после ова број не би му свртила ако треба душата нека ми изгори јасно е дека те прави будала размисли дали вреди

7. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Јас бо го почекала да си дојде и би го прашала уште еднаш каде беше и со кој. Ако пак си ја држи истата приказна и ме лаже тоа е тоа. Ќе му кажам дека го заборави телефоно и дека знам дека ме лаже. А после тоа бај бај. Лично јас не би сакала да бидам со човек кој ме лаже во очи и ме прави будала.

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Каролина не давај да те мафта, самата си го слушнала како разговара со таа девојка и дека те лаже, вели со другарите, а се слуша гласот на девојката :o
    Па колку и да го сакаш не дозволувај да прави будала од тебе, имај гордост малце и свое јас, колку повеќе ќе му дозволиш толку повеќе ќе те гази. И не е битно колку време идете, ехее се распаѓаат врски и бракови од по 10 год. а ти ќе се секираш за ваков мочко.
    Раскини му моментално кога ќе го видиш, кажи му дека си го слушнала затоа што го оставил телефонот уклучен и држи се цврсто до тоа, а и посакај му среќа со новата девојка :@

На LivingGlam и femina90 им се допаѓа ова.
  9. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Се гледа дека многу го сакаш штом 100 пати си му простила нешто вакво, но и повеќе од јасно е дека типов те мафтосува, и те како. Верувај не ти треба таков, од искуство ти кажувам, истата мака си ја имав и јас со бифшиот. Лесно ни е на нас да кажеме раскини му, ти најдобро знаеш како ти е моментално, ама искрено тоа ти е најдобра солуција, најди некој што навистина ќе те цени и почитува, ваков мочко не ти треба!

10. mona.liza

mona.liza Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    47
    најди некој што навистина ќе те цени и почитува, ваков мочко не ти треба![/quote]

Така е Пеперутка.Нему ништо не му значеле 2те години што ги поминал со девојката и премногу очигледно е дека тој не ја сваќа нивната врска онака како што она ја сваќа и онака како што треба и да биде инако што би го лажел девојчето дека е ваму,таму за накрај да седи по кафичи со други девојки.Не сум љубоморна но сум јако принципелна.За мене не е толерантно мојт дечко да седи по кафичи со девојки.

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Каква храброст од дечково да го прави ова во двегодишна врска.Уште па фраер телефон исклучува.
    Овој не заслужува ни да му објаснуваш нешто.Не му кревај, игнорирај го и после некое време АКО сакаш, кажи му дека се си слушнала и нека се гони со таа.
    Ме живцираат вакви страшно :devil:

12. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    девојки ве молам за помош.со дечко ми сум една ипол година.у последно време имаме мн караници и често се вреѓаме еден со друг...но вчера он беше на работа и се дог коа ќе заврши да збориме на моб.Ама јас заспав и он ми вртел ја не сум му кревала и се јавил кај мои другарки а они биле камен пијани.. и му рекле дека ја сум со нив а друга му рекла дојди до дискотека ке ти кажам кај е и он отишол и она му рекла дека ја се мувам со негов другар и дека со него сум била негде и цела вечер го мотала.и после се отрезнила и му рекла дека не и текнува дека тоа му го зборела ... и сеа он не ми верува и се скарал со другар му.ве молам кажете дали мислите дека ова е за простување на другарката и дечкото? јас незнам што да праам ..

13. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Скраја да е од такви другарки :x Според мене дечко ти не е ништо виновен, и јас исто па и полошо би реагирала да ми дознаам нешто такво. Мораш да најдеш начин како да го убедиш дека ти воопшто не си ни била во дикотека со другарките а камоли па со негов другар. А другарките може и намерно ти го направиле не им верувај многу.

14. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    има право али пак сум у некоја дилема .. да не се мувал дечко ми за таа пошо за рака за држел ко демек зашо пијана била до 4 останал за да ме чека ко демек.. нз нз

15. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661

Мислам дека не треба вината да ја тражиш во дечко ти и да си правиш филмови дали се мувале или не.Јасно е дека другарките те наместиле и те скарале со дечко ти.Со нив треба да расчистиш и според мене тие и не ти се другарки.Јас на пијано или трезно,безразлика,никогаш не би истрескала такви глупости.Незнам у кој филм биле типкиве али нека се извинат на дечко ти и нека му кажат дека биле пијани дека не е точно а после ти си среди со него и гледај да ги избереш правите зборови и да го убедиш зашто ситуацијава е мрсна,а ја замрсиле твоите "другарки".

16. mona.liza

mona.liza Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    47
    Мој совет ....... соочи ги другарките со дечко ти.Сите заедно решете го ова.Затоа што тие те вовлекле во ова а сега идирекно ти биди паметна и искористи ги да те извадат од оваа ситуација(а вооедно и ќе ги посрамотиш пред дечко ти и неговиот другар).И во иднина ВАКВИ ДРУГАРКИ НЕ ТИ ТРЕБААТ. Не си ти со него месец и пол туку година ипол,како ли можело само да им падне ова на памет.Пијанството само да знаеш не е оправдување.Дури и да си пијан и да не се секаваш на ништо ова може само покварена и љубоморна душа да го направи.Длабоко во себе таа ова и ти го посакувала.Немој во иднина да бираш вакви другарки.А со дечко ти ке си се средите но само ако ги соочиш сите заедно.

17. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Боже божеее ако другарки не ти заебат работа не знам кој друг. Абре колку и да сум пијана нема да трескам такви глупости :x Ако можеш некако да средиш да ја кажат вистината ок после тоа чао пријатно ‘‘другарки‘‘ и мирна глава со дечкото ;) среќно и пиши што си направила :)

18. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Девојки, ќе пишам за другарка ми која има проблем. Она е во врска веќе долго време, сега од ненадеж се појавува нејзин постар другар што се знаат со години. Додека се дружеа порано она потајно сакаше да биде со него, но едноставно тој си имаше друг тип на женски. За тоа тој никогаш не дозна. Во меѓувреме он си имаше сменето неколку така послободни девојки и последните неколку години воопшто не се дружеа. Сега откако е сам со неколку неуспешни врски позади себе и признава дека ќе се бори за неа до крај. Она е зачудена скроз зошто не го очекуваше ова, а он тек сега му текнало.
    Јас ја советував да не ни помислува на него, си има стабилна и одлична врска. Но таа е целата со прашалници, вика зошто вака баш сега? Што мислите вие на ова? Дали некоја од вас се нашла во ваква ситуација?

19. mona.liza

mona.liza Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    47

Убаво си ја советувала другарка ти.Ама знаеш како ..... ако таа е заљубена и среќна со нејзиниот дечко кој да се појавел немало да има ниту еден единствен прашалник.Така да ..... ;)

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јас неможам да донесувам одлуки во нејзино име, а и мојот совет можеби не е добар? Мислам дека она и друго си мисли во главата, штом е зачудена, затоа што ова и беше шок огромен 3 дена правевме муабет за пак на крај да не верува во тоа што и се случи. Можеби и се разбудиле старите чувства... не знам што да кажам.... :worried:
    Многу се нервирам вака, кога машко ќе си пројде се што му лежи на срце и бара од зрно погача, и сеа коа нема која, ајде таа била вистинската. Каде беше кога ги имаше најголемите шанси? Тажно ;(