ви благодарам на сите за советите.. премнг ми помогнаа да соберам сила да издржам барем да не го барам. не ми останува ништо др освен да чекам дали ке добијам шанса да исправам се, или ке биде дефинитивно крај. ви благодарам на сите и сечие мислење ми е потребно. фала девојки
@Scream па никој ли до сеа не ти кажал дека треба на моменти да те нема за да оставиш простор за да му недостигаш за он да те побара??? ептен си претерувала и сеа не ти останува ништо освен да го замолиш да почнете одпочеток макар тоа било од време на време и да прекинеш да бидеш посесивна или да заборавиш на се и со следниот знаеш веќе како ке треба да постапиш
Не е проблемот во незјината недоверба кон него. Проблемот е во немањето доверба во самата себе, во нејзината несигурност, а тоа е уште полошо. Девојчето мисли дека на тој начин ќе ја управува ситуацијата, ќе има контрола над нештата, се плаши ако не го слушне после затворањето на телефонот тогаш, нема да го слушне никогаш повеќе. На сериозна мака си Скрим, ама ако не си расчистиш со личните демони ќе те прогонуваат во секоја наредна врска. Дај бре прво земи воздух, преиспитај се. Не му врти. Не му врти. Не му врти! Точка, закон, крај...сакај го ама сакај се себе си повеќе. Нема лесно да се отарасиш од овој проблем, па и реферати да нижеме овде. Нема се додека искрено, суштински, длабоко не сфатиш дека имаш проблем. Пушти го нека оди, рехабилитирај се. После со ладна глава, новата Скрим ќе знае што навистина сака и како да се справи со тоа.
Се согласувам со претходниве мислења. Прблемот е во тебе, мораш самата со себе да си го решиш ова. Размислувај како би ти било тебе тој да се однесува така. Сите сме луѓе имаме моменти и кога сакаме да бидеме сами, не ни се разговара, не сме расположени за излегување и сл. Но ти не треба поради тоа да го гушиш, ако ти кажал дека не му се зборува покажи малку разбирање иако во себе во тој момент си нервозна,не ти е сеедно обиди се да не го покажеш тоа и речи му дека е во ред. Мораш тоа да го промениш. Сега чекај и не го барај, нека помине недела дена види дали ќе те побара разговарајте. Ако гледаш дека не те бара можеш да му пишеш и да му кажеш дека навистина ќе се потрудиш да се смениш, да се поправиш и дека не сакаш тие 3 години да пропаднат поради твоја вина. Сум имала и јас вакви периоди, самата во мојава глава си правев филмови ако ми речел не ми се зборува јас одма ете со мене не сакаш да збориш а за други работи имаш време ... а уствари јас самата тоа си го предизвикував, самата си правев да ми биде тешко. Сета оваа недоверба во самата себе произлегува можеби од премногу поврзаност. Ако постојано сте заедно, постојано по 50 пати разговарате на тел сето тоа влијае. Треба да се остави и малку простор. Ти посакувам среќа и потруди се колку што можеш да го смениш тоа, не можеш и во иднина вака да правиш бидејќи ќе си наштетиш на самата себе.
се наспав и малце сум подобра мило ми е што не го побарав и се надевам нема во иднина се додека не ми се јави он. тешко ми е, ми треба сила за се , неможам да се сконцентрирам на ништо а да не правиме муабет за во школо крш ке направам. девојки ептен ви сум благодарна на советиве мора бидне и од мене човек ако имам среќа со него ако не ќе терам понатака. ви благодарам и ќе ви пишам што станало.
Заљубена.. помогнете ми! Здраво девојќи Незнам веќе што да мислам и правам па си велам да си ја споделам маката со вас,можеби ќе добијам некој корисен совет .. :/ Вака значи, летово запознав еден дечко 2-3 години поголем од мене. Јас сум 17,а тој 19-20 , таму некаде. Тој живее во друга земја,што значи претежно само лето доаѓа во мојот град. Ова лето се запознавме, тој се дружеше со моето друштво и премногу се зближивме. Уште од почетокот ми стана симпатичен, на некој посебен начин ме привлекуваше .. а очигледно беше дека и јас нему му се свиѓам! Еден ден сами онака бевме кај мене дома демек ,,филм ќе гледаме,, и муабетче ова она и бидна што бидна- се смувавме .. ми кажа дека сум многу убава,дека многу ме засвиѓал и така секој ден,по цели денови ние двајцата заедно си бевме,гушкање,бакнежи, ме третираше како кралица.. Беше толку нежен и внимателен со мене,ме опсипуваше со нежни бакнежи и допири..едноставно неизбежно беше да се вљубам во него. Го засакав :/ заедно бевме целотот лето. Но има еден проблем - Тој има девојка! таму ,во другата земја каде што живее. Разговаравме и на таа тема,тој воопшто не ја одрекува темата,но ми кажа дека е со нејзе само од корист-од разноразни причини ( нема потреба мислам детали,се знае ) Додека тој беше овде ,во Макдонија јас воопшто не си ја ни ставав на памет таа негова девојка . Ми беше премногу убаво и тој премногу внимание ми посветуваше за да ја мислам нејзе но ссега кога тој се врати во својата земја многу сум тажна,се чувствувам искористено иако немам никаква причина да се чувствувам така. Тој никогаш не побара нешто од мене (мислам на секс и тие работи ) бидејќи знаеше дека не сум спремна за тоа. Ме сваќаше се..сега со носталгија се сеќавам на моментите поминати заедно. Тој сака да ја одржуваме нашата врска. Не сме ставили крај ни ништо.. И понатаму ни се јавува,се слушаме ,се гледаме,се допишувамеама нее тоа тоа :/ Мислам дека не би можела и не би требалод а продолжам вака. Тој ми вели дека ме сака,а го сакам и јас поради тоа ми е најтешко. Да рече не те сакам ќе се помирам :/ ама.. Незнам што да правам бидеќи ЗНАМ дека тој таму е со неа,од корист или било од што тој сепак е со неа:// Скршена сум и многу тажна,незнам што да мислам..постојано лсушам песни кои ме потсеќаат на моментите поминати заедно,ми се плаче кога ќе се сетам на него! како да постапам ?? Што да правам ? Како да го заборавам ? и дали воопшто да го заборавам ? Ве молам помогнете ми на некој начин,совет .. било што. Ви благодарам однапред .
Оф лелеле.. знам како е да си заљубен.. Верувам дека многу го сакаш али според ова што го кажуваш не знам како би функционирала вашата врска. Он дефинитивно треба прво да прекине со другата.. Од корист или не ипак женска му е. Напрајте сериозен муабет одлучете што даље.. Ипак ако го сакаш не се откажувај.. Нека прекине со другата.. Бидете заедно ии нека се потруди бар почесто да доаѓа неможе само еднаш годишно да се гледате.. Поздрав ии не се секирај.
Теа заборави го! Знам дека најмалце во моментов сакаш да го слушнеш ова но мислам дека нема девојка што го нема поминато ова! Јас скроз се пронајдов во твојата ситуација. Како јас да сум ја пишувала. Ке видиш првите 5 месеци ке контактирате и послем ке се изгубите. Едноставно самата далечина ке го направи своето! Он ке биде со девојката од таму како што се случи и во мојот случај... Ама тоа и го очекував и никогаш не помислував дека ке го чекам јас него или он мене.. Затоа соочи се со тоа дека има и други машки и дека ти треба некој што ке ти обврнува внимание и што ке биде тука цело време до тебе без разлика што и да се случи.. Затоа било и слатко затоа што траело кратко Не е крај на свет заборави го.. Т.е нема што да ти казувам да го заборавиш, сакаш нејкеш ке видиш дека така ке биде и самата! P.с не го сакаш само мислиш дека го сакаш...
Ах бре дете... Колку само му е провидна приказната. Јас те сакам тебе, јас сум со девојката од корист, јас ке ја искористам неа па ке се вратам по тебе, дрн дрн дрн. Суровата реалност е: Лажго е и искористувач е, да. Ве искористува и двете. И ако навистина е со “првата“ девојка само од материјална корист...огромна е веројатноста набрзо да заврши со друга, ама за жал мали се веројатностите таа друга да бидеш ти. Искрено, подобро верувај на некој што веднаш би ти побарал секс. Барем тој е поискрен отколку некој ваков што сигурно и на својата девојка таму и` симнува ѕвезди исто како и тебе. Реално гледано, таа е ситуацијата...а што одлука ке донесеш е твое.
Јас ќе ти кажам Ако навистина си толку многу заљубена..нема ни да можеш да го заборавиш А да го чекаш пак до другото лето..а он таму веќе има девојка..па некако неиде...Затоа фати си ти тука дечко...ама во овој вториов не се заљубувај па другото лето кога ќе дојде ќе видиш што како ќе биде..а ако си имаш и ти дечко тука..дури да дојде нема да ти биде толку тешко На крај краева млада си..а тој ти е повеќе како мувач ..а не дечко.. A тоа дека далечината ја убива љубовта неверувам баш..Јас дечкоми го запознав на нет..и една година не се сретнавме во живо бидејки исто тој не беше во Македонија..можеше да дојде тука тек по 1 год...поседе 2 месеци и си отиде ..селдниот пат кога дојде..по неколку месеци...ај сега да не раскажувам ..еве и јас не сум повеке во Македонија
Ах леле овие летни авантури... Па и овие гастабајтериве кога ќе дојдат во родната си земја, маф прават бре. И другарка ми си настрада така минатото лето, се затреска во еден Македонец што живее во Канада. Се беше прекрасно, волшебно и на крајот од летото - оп, стоп, толку е. Си фати авионот и си замина, а она уште некое време живееше во романтики додека не се освести и не се врати во реалноста. Да не звучам грубо, ама - заборави го. Стави го во архива, нека фаќа прашина, а ти најди си нов дечко. Млада си за да патиш толку во љубовта, па да го чекаш и да мислиш на него цела година.
se zalubiv vo mojot prijatel i toj se zalubi na mene bevme vo o eden klas..3 meseci pred da zavrsi 4 godina pred maturata,toj pocnaa da se vrti drugo kon mene sekoj den mi davase komplimente me stitese od prijatelite postojano me gledase i recese deka sum mnogu ubava mnogu ubavi oci imam i mnogu drugi zborovi i ne me vikase na ime no me vikase LUBEZNA.... ijas pocnav dase zalubam vo nego mnogu go sakav samo go cekav momentot koga ke mija izjavi lubovta. Na eden mi rece imam eden razgovor ss tebe...ijas so trepine go cekav sto ke mi kazee no toj nikogas nemi kaza sto imal da mi kaze ijas nego prasav Vo matura mika kaza damu bidam partnerka ijas go prifaqav dami bide parten i mislev deka na ta vcera qemi kazee deka me saka ama nego pravi toa...Posele maturata toj mnogu se odaleci od mene nemi gi vrakjase sms i se skarav eden den ss nego i veqe mukazav dane mi zbori.... Sega gi prav 3 godini sto sum zavrsila skolo nemozav dago zaboravam nitu da pocna so nekoj dru Vee mola, pognete mi dali vredi dago cekam...?? I sakam da znam dali me sakal...???
Па девојко драга и јас би сакала да знам многу луѓе дали ме сакале во животот. Ова е форум. Тука неможеме да ти одговориме дали те сакал или не туку само да дадеме свое мислење, совет. Според напишаново очигледно не си му се допаднала доволно, туку само онака флерт во средно. Неможеш да очекуваш дека ако те меркал и некогаш флертувал со тебе дека ке те сака. Завршил средно, па нови познанства, нови љубови и слично... Па фала богу сите сме имале некој "другар" од клас со кого сме флертувале, па сме завршувале и сме се заборавале. А не ми е јасно како тоа го чекаш 3 години? Што чекаш?? Не би рекла дека има основа и надеж за да чекаш!
Може си му се допаѓала, но сакал да те запознае во карактер или слично за да види дали му одговараш, има многу начини.. Извини ако те повредам со ова што ќе ти го кажам, ама си давам само свое мислење! Јас мислам дека тој сакал само да те заведе, или покушал да види дали си лесна девојка мислев лесно да се заљубиш. ти си покажала интерес кон него подоцна но тој тогаш едноставно исчезнал како ништо да не е. Не биди слаба напротив радувај се на секој нов ден и исполнувај го со насмевка пробај да заборавиш и полажисе дека. Тој не може да си игра со тебе! Биди јака... Моето мислење мило ми е ако го примениш
Ве молам за совет стварно при мојата состојба неможам да донесам конечна одлука што како да напавам.. Со дечко ми сум во врска веќе долго време, се убаво ни иде освен тоа што нонстоп се караме за неговата работа. Тој е способен да ги работи сите машки работи, поради тоа сите го викаат за помош.. Јас му зборам му викам но не се може со карање да се реши тоа.. И он ми вели дека на 20 год не сака да си ја уништува снагата ( мислев на работа поврзана со Градежништво) тој работи се океу немам против ама се нервирам кога ќе оди и на сите им работи им помага за без ништо,за корка леб така да речам. Тој секогаш на неговите блиски или роднини им е од помош Сваќам да го викнат еднаш до два пати,требаат и онии да имаат малце осет дека и он неможе да работи и кај нив и на работа. Тој е премногу добар, ама криво ми е што им работи на нкој што не заслужуваат што утре нема да дојдат ако му треба него помош. Тој сваќа тои и ми го кажува но ете ми вика дека неможе да рече не за работа во врска со кој и да е. Со тоа он нема ни време за мене него не му е лесно ми вика така и така се покажал, се нервира што така мора да биде. До некаде ја разбирам неговата очит кон другите. Но воедно и се нервирам за неговата состојба, секад кога ќе се видиме ми раскажува што како работел ми покажува и снимки. Стварно му е тешко. Некако го натерав да ја смени работата но сепак успеав во тоа сега он работи друго и зима многу повеќе плата отколку што зимаше претходно. Но џабе е тој повторно се нафаќа кога на некој му треба помош.. Помогнете ми криво ми е што некој намерно му го прави тоа.. ве молам за совет стварно незнам што да направан послем сево ова. Однапред благодарам!
Единствена, да не имаме ист дечко јас и ти??? Претпоставувам поради неговата работа, задолжителна и доброволна, помалце време издвојува за тебе, и тука лежи проблемот??? Јас еве веќе 3 години, пробувам да му докажам, дека не треба така, дека треба да научи НЕ да каже, ама искрено после толку време, сфатив дека џабе зборам! Он ќе си остане таа добра душа за другите! Што воопшто сакаш ти да направиш???? Тој ќе си остане таков, верувај ми, ти или ќе го прифатиш тоа, или ќе раскинеш и ќе тераш со твојот живот. Да се нервираш џабе е, ништо нема да смениш. Еве и неговите другари, блиска сум со нив, ми викаат не се нервирај, го знаеш каков е, растргнат на сите страни, не е дека не сака да одвои време за тебе. Се навикнувам на тоа, знам дека ме сака, јас го обожавам, ненормално ми смета неговата работа, ама тоа е. Или е тоа, или е крај! Искрено, не знам до кога ќе терам така, зашто почнува ненормално да ми смета неговото немање време. Пробувам да се исконтролирам, ама тешко ми иде. Не е дека сум џаболебар, ама имам време за него. А он, он слободното време го користи за помош за работа на други. Не знае да одбие! Наоѓа време колку што може, го гледам дека сака, знам дека му е криво што не може повеќе. Ама тоа е! Не знам колку ти е од помош моето мислење, ама ете не си само ти во таква ситуација. Јас чекам, трпелива сум, верувам дека еден ќе се смени, и двајцата ја знаеме ситуацијата, ама така е! Искрено, може да ми пукне и мене во секој момент... Ама сега за сега, пробувам да го разберам! Се` најдобро, ако сакаш пиши ми ЛП, многу се пронајдов во твојот проблем!
Стварно ми беше од корист твоето мислење.. добро е што барем некој ме разбира, иако и моите блиски не го сваќаат тоа и ме насочуваат на секакви правци и затоа и бев вака збунета.. Го разбирам!! иако ми е криво што вака мора да биде. Ама тоа е нема друг избор Јас го сакам знам дека и он мене.. Сепак долга врска е не е на заебанција па да ми биде сеедно, и да му раскинам.. Слободното време ќе ја надокнади оваа ситуација, и поради тоа не му зборам ништо. Пораму му зборев но тој на тоа одговараше (сега сме заедно, слободен сум ова слободно време да го искористиме заедно среќни и насмеани а не со кавги и расправии) Па го сватив .. и мислам дека е така. Поздрав и благодара
Дечкиии ми треба помош...значи имам врска од 4 години многу ми е убаво и не сакам да се разделам од него но...има еден проблем...многу сме различни во понашање...знам дека спротивностите се привлекуваат ама за ова незнам...му требаше 2 години да ми каже дека ме сака,никогаш не покажува љубомора,не му текнува многу да ми пишува и не е романтичен тип.Сакав да раскинам пошто јас несакам вака...не се чувствувам исполнето,не сме малку време заедно а и не сме мали деца...незнам што да правам совет????
немора да значи тоа што имам 21 год па да сум застарена...едноставно сум таков романтичен тип и сакам дечкото да ми обраќа повеќе внимание...тоа е се