4 години? штом до сега си издржала,најверојатно знаеш и понатаму. Иначе нема врска тоа што сте спротивни,поточно,ако ти го сакаш вистински и неможеш без него,па и да немате една заедничка работа,најверојатно би останала со него,и покрај се али добро ти си знаеш. Еве чист пример јас со дечко ми,сме тотално спротивни,значи буквално,имаме многу малце сличности,меѓутоа тоа не не разделува нас,баш и ни е интересно да сме спротивни,љубовта е сепак посилна од се.За некои работи ја сум се сменила за него,и тој за мене,ако пример да речеме не иде стварно таа работа. * Ако пак сте исти во се,и немате ич различности,секој ден се едно исто,и исти мислења,дела..ќе ти биде интересно во врската? Не верувам.. Зборувај со него за ова доколку не си зборувала,може ќе се промени нешто со разговор. (иначе и ја сум таква како тебе,романтичен тип,и повеќе сакав да ми обраќа внимание,порано бев таква,ама сфатив дека неможе секогаш така.неможе се по наше или негово) Мислам нешто од нешто помогнав
знам дека неможе секогаш да е по мое...а толку време издржав пошто го сакам и тоа многууу...фала ти за ова ке се потрудам да променам и кај мене нешто па ке видиме како ке идее
Не милев застарена, погрешно ме сфати. Мислев детско во смисла што сте 4 години во врска, а ти за вакви проблеми се обраќаш на форум за помош. Сметам дека најдобро би си го решиле проблемот доколку разговарате во 4 очи, му кажеш дека сметаш дека не ти обрнува доволно внимание, дека не се чувствуваш исполнето и сакано. После 4 години би очекувала да ја имате таа блискост. Факт е дека разговорот решава многу повеќе од молчењето. Ако се обидеш со некакви дела да му покажеш дека не ти посветува доволно внимание може да крене во погрешен правец врската да си мисли тој дека не сакаш да бидеш со него или што и да е. Јас после врсска како твојата влегов во врска со човек кој целосно ме исполнува, кој секој момент се грижи за мене, секогаш знае, секогаш знае да ми изненади, разнежни и исполни целосно. И верувај, разликата е огромна Иако јас си мислев дека не би можела да опстојам во таква врска, мислев дека поубаво би ми било ако не се зближувам целосно со дечко ми, ако се држиме на некаква дистанца, сфатив дека сум погрешила. Ти посакувам работите да ти тргнат на подобро, ама еден совет од мене, обиди се проблемите да ги решиш со разговор.
ВАКА ЛУЃЕ ЈА СУМ АНА,НОВА НА ФОРУМОВ И САКАМ ДА ВЕ ЗАМОЛАМ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ.ЗНАЧИ ВАКА САКАМ ЕДЕН ДЕЧКО ,ЖИВЕЕ ВО МОЈА БЛИЗИНА ,ОН МЕНЕ МИ СЕ ПУШТАШЕ ЛЕТОСКА АМА ЈАС МУ РЕКОВ ТОГАШ ДЕКА СУМ ЗАФАТЕНА,ПА ВО МЕЃУВРЕМЕ КОМУНИЦИРАВМЕ ФОРМАЛНО ПА ПОСЛЕ НЕКОЕ ВРЕМЕ СЕ ИСПОКАРАВМЕ НЕШТО,РАБОТАВА Е СЕ СКАРАВМЕ ПРЕД ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМЕ АМА ПРОБЛЕМОТ Е ТУКА ШТО ПОЧНА МН ДА МИ СЕ СВИЃА ЕВЕ ВЕКЕ 3 МЕСЕЦИ НЕМОЖАМ ДА ГО ЗАБОРАВАМ А ВО МЕЃУВРЕМЕ СУМ ИМАЛА ОКОЛУ 8 ДР АМА ПАК НА НЕГО МИСЛАМ .НЕЗНАМ КАКО ДА СЕ СМИРАМ СО НЕГО,БАРЕМ ДА БИДЕМЕ НА ЗДРАВО ,КАКО ДА СЕ ОДНЕСУВАМ ДА МУ ГО СВРТАМ ПАМЕТОТ САКАМ ДА МЕ ЗАСАКА ,МН МИ ЗНАЧИ ТОА ,РАЗБРАВ ДЕКА ИЗГЛЕДОТ МОЈ МУ СЕ ДОПАЃА АМА МН БИЛ РАЗОЧАРАН ВО МОЈОТ КАРАКТЕР КАКО ДА МУ ГО СМЕНАМ МИСЛЕЊЕТО?ВИКААТ НАЈТЕШКО Е КОГА НЕЗНАЕШ ДАЛИ ДА СЕ НАДЕВАШ ИЛИ ДА СЕ ОТКАЖЕШ.АКО СЕ НАДЕВАМ ЗАЛУДНО ДА НЕ БИДЕ,А ПА АКО ПРОБАМ МОЖАМ И ДА БИДАМ ВО ДОБИВКА ,НЕЗНАМ СТВ ,СПОДЕЛЕТЕ МИСЛЕЊЕ ВАШЕ.А ИСТО ТАКА ЗА НЕГО СИГУРНО СУМ САМО ЕДНА ОД МНОГУТЕ НА КОЈА СЕ ПУШТАЛ НЕ МУ ЗНАЧАМ ,И ТЕШКО МИ Е НАВИСТИНА Модератор: Големи букви се користат само за потенцирање на одреден дел од текстот, не за цел текст, прочитајте правила за пишување на мислење.
Ете така,гледаш,штом си издржала до сега,сетоа тоа е резултат на тоа што го сакаш Баш и како што ти реков Ајде со среќа
фала ви многу за советите beauchamp и DAngel-инаку мислам дека DAngel си во право и јас мислам дека ако почнам со друг што ми обраќа повеќе внимание ќе ми биде подобро ама сепак ќе разговарам со дечко ми на оваа тема и ке гледам да го решам ова...фала ви значи ана јас мислам дека најпрво треба да направиш нешто што ќе му го смени мислењето,неможеш да седиш со скрстени раце и да чекаш да дојде,тоа нема да се случи.
И ај сега кажете ми што да прави некој кога после 5 години врска , бившиот за еб**ни три недели наоѓа друга девојка + симпатична и прибрана а не за една ноќ? Е ај ве молам
Беф со тројца најдобри другари!-.- Значи вака: беф на летен распуст кај баба и дедо на гостии И таму се запознаф со еден тип онака беше симпатичен и се,се случи шо се случи бефме заедно и после раскинафме..додека во таа наша врска да останеме подолго време ни помогна еден негоф најдобар другар.Одкоа раскинаф со него и после неколку месеци тој другарот ми кажа дека сум му се свигјала,помина време шо помина многу го засакаф и излегофме и беф и со него зашо стварно имаа и двајцата убаф карактер по неколку време раскинаф и со тој. Беф сингле околу 5 мееци и после третиот нивни другар кој ме свигјаше уше од почетокот почна цело време да ми пишува на фацебоок и цело време беше супер онака и после 1 месец ми каза дека и него му се свигјам и јас рекоф нема шанси векје со никој нема да бидам од таму, и он ме праша дали може за ова да разговараме во живо и јас нејкеф ама ме молеше 3 дена и излегофме и почна да ми се пушта во смисла да ме смува ама јас некако се тргаф и он ми рече да не се праам на глупа нема везе тоа што сум била со ниф тројца зашо поминало многу време и чуствата се менувале и незнам како успеаа ме смува и сеа сум ко демек нешо со него.Ама мене ми е глупо дека се најдобри другари иначе со другите двајца сум си онака океј на другарско понашанје иако првиот еднаш ми рече курва затоа шо беше љубоморен дека он одкоа раскинафме уше ме сакаше. и сакаф да ве прашам вас за совет дали да продолжам да се гледам со третиот или не ? Дали ств на некој начин ова го праи курва? Како би постапиле вие?
А ти ова навистина го мислиш? Сите те поминале, и се прашуваш дали да останеш со третиот? Сега сите тројца се некаде и ти се смеат што си лесна толку во паметот. Извини на искреност.
Совет, остави го третиот и паметот во глава отсега. Внимавај што правиш. На 14 години ова да го правиш.. па на твои години јас сеуште си играв надвор мижаница.
^ Сигурно има вошки и и смрдат нозете Ќе си најдеш и ти не се секирај, ќе ти беше полесно ако беше некоја никаква па да се тешиш? Сеедно треба да ти биде, сконцентрирај се на себе...
Ти ќе си најдеш некој за шест недели, симпатичен и прибран и не за една ноќ. Трпение - спасение и пробај без гнев и омраза кон бившиот. Посакај му се' најубаво, кармата ќе ти врати со убавина.
Да се фатиш со третиот. Да му раскиниш после неколку дена. После некој ден пак да се фатиш со првиот, ама да го изневервиш со вториот. Ма шо има врска шо се најдобри другари. Пфф, било проблем. На крај, собери ги тројцата и донеси некој 4-ти и претстави им го. Кажи им дека на сите тројца им раскинуваш бидејќи си фатена со четвртиот. Е така.