Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. RnB-HipHopGirl

RnB-HipHopGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Ми се свиѓа долго време(4-5год) и претходниот викенд кога бевме излезени го прашав дали би излегол со мене и он ми рече да и после тоа неколку минути покасно преку другарка ми ми акнал корпа , немал храброст да ми каже дека не сака,а долго време излегувавме , се дружевме и сеа не знам како понатаму да се понашам знам може звучи детски ама сварно не знам а другари бевме , дали да продолжам да бидам како што е ? или пак да се сменам ... Ве молам за совет .. во депресија сум не ми е прв пат да закачам корпа од машко =( па стварно не е фер... ми се плаче ... секогаш добивам корпа од тие шо ми се свиѓаат ..ја не сакав ништо повеќе од неколку излагања , + женкар невиден е , баш од него не очекував корпа , Хелп ако може ...

2. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Koрпа

Mомчето е пичка.Ако навистина не сакал со тебе требало во лице да ти каже а не преку другарка ти.
    Мизерија.Што ќе го молиш ли да излезе со тебе ? Јок бре,остави го,не му обрнувај внимание,почни да излегуваш со некое друго момче..забавувај се со другарките ич не му ја мисли
    Има луѓе со огромни проблеми па се држат цврсто а ти поради корпа од очигледно ретардирана особа ќе паѓаш во депресија ??
    Не можам да сфатам, мајке ми :?:

На maca99 и RnB-HipHopGirl им се допаѓа ова.
  3. Panki.Friik

Panki.Friik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    12

Хахаха ФАлаа ме утеши многу :D Не најозбилно така кје напраам пошо и ја мислеф така да напраам :rofl: Ама испагја курвински :x

4. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    за твојата возраст ,,ТРЕБА ДА ПО РАБОТИШ НА ТВОЈАТА САМОДОВЕРБА,, ма ајде што си ја врзала главата !мафни го таму и ТИ пушти муабет дека ти си се зезала со него дека си сакала да видиш како ке реагират и дека си се опкладила со некоја другарка дека е ,,лигуш,,и ке фатит магла зош имат слаба самодоверба , спушти му ја цената до дно ! :rofl: и тоа да и го кажиш на истата пријателка или пријател кој ти ги пренесе неговите ставови !
    Кога ке поминиш покрај него ,,КРЕНИЈА ГЛАВАТА ВИСОКО ,,И ПОНАШАЈ СЕ КАКО ДА Е ПОМНОЖЕН СО ,,0,, :D

На princess11ska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Феминки ве молам за совет :^) .. Пред една недела се беше супер со мене и со дечко ми, но наеднаш тој се промени многу (на лошо) .. Почна да му смета тоа што сме почесто заедно, му смета тоа што збодуваме на телефон по често .. ми кажа дека сум го масирала .. До некна ми зборуваше како не сака да биде без мене, сака секој ден да го минуваме заедно, постојано зборувавме за тоа што ќе биде кога ке се запишам на факултет, дека се плаше да не ме изгуби, а сега се му смета :^) Што треба да значи тоа? Дали можеби ме изневерува ?! Ве молам за помош :(

6. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Што треба да значи, ние можеме само да погодуваме. Ќе си го седнеш и ќе го прашаш убаво што му е, зашто толку е променет. Штом толку те избегнува може има некој проблем, може те изневерува, може не сакам повеќе да е со тебе, може сака нешто од тебе, може го мачи нешто и незнае како да ти каже, или да те провери може е нешто 10то, незнам се е можно. Ова шо го напиша кажи му го на него, имајте искрен разговор и се ќе се реши да не му ја мислиш волку. Доколку идете подолго направи муабет, а ако идете кратко почекај некое време може ќе се смени, само период му е :)

7. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    И јас мислам дека најубаво е да седнете и да разговарате. Може да има повеќе причини, можеби таков му е периодот го фатиле бубачките :lol: не мора да значи дека те изневерува или пак ако сте постојано заедно можеби сака малку слобода...

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Можеби е само фаза во врската.
    А можеби и навистина е во право. Ако сте пречесто заедно, за брзо време ќе се заситите еден од друг и можеби нему токму тоа му се случува. Ние можеме само да погодуваме што е проблемот тука, но ако јас сум на твое место, би му дала малку простор и време и би му дозволила тој прв да ме побара.

9. edinstvena06

edinstvena06 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Девојко работава е што секое машко има намера да сврти девојче не верувај во се што ќе каже машкото.. има некој ама ти сеуште си мала за да ги процениш.... И плус тоа се другари јас исто така во мојот живот имам 2ца другари смувано ама мн. се каам за тоа бидејќи на еден начин ме свртеле, а ти плус тоа со 3ца и се работи дека си идела со 2цата. Ти више си ја направила грешката што си била со нив. Сеа ова нека ти биде поука тоест : така речено учи од грешките но никогаш не ги повторувај истите.. Зашто еден ден ќе ти биде криво ама касно ќе ти биде

10. Argasi

Argasi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    278
    Незнам дали да се смеам или да плачам...да ти го пуштам и братучед ми, нема уште ништо мувано, ќе му кажам што муабет да ти сврти, барем да проба детето да види како е |( |(

На edinstvena06 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Хммм прво мислам дека не би се довела во ситуација да го измувам цело друштво... Па првиот ќе му каже на вториот како да те смува, па они ќе му кажат на третиот и така на истата фора ти ќе се измуваш на крај со цело маало? :^) Изини ама така е, едноставно океј е да ти се случи еднаш да се смуваш со другар на бившиот (ако баш толку ти се свиѓа и ти на него и мислиш дека нешто посериозно може да биде) али да затераш со цело друштво незнам баш...!

12. HelloKiti

HelloKiti Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    12
    Љубоморен е.......

Одиме веќе 1год и 4 месеци се е океј ама е мн љубоморен. Значи едноставно не можам да мрднам никаде без да го прашам или нема шанси да излезам навечер без него...... че мисли кизнај со прам...........а го немам изневерено а ни тој мене (така тој кажува ) а е едноставно кажано неподнослив од со е љубоморен.......и ми е смачено сакам се да заврши ама го сакам премногу...........помош ............оти незнам со да прам.......... :|

13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Љубоморен е.......

Раскини му!

14. HelloKiti

HelloKiti Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    12
    Љубоморен е.......

Пробав ама не мозам без него го сакам...........

15. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Љубоморен е.......

Разговарај, кажи му дека тоа ти смета, лошо е да нема доверба во тебе. Кажи му дека ако продолжи така ќе му раскинеш. Ако навистина те сака ќе се потруди и ќе се смени, ако не чао пријатно, раскини му ќе си најдеш подобар ;)

16. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Љубоморен е.......

Епа девојко така сама си ги наредила работите. И двајцата! на почетокот ти одговарало така? Си била затрескана и не си обраќала многу внимание на овие работи.. Сега почнаа да ти сметаат
    Не знам дали ке помогне иако мислам дека нема разговарај со него. Кази му дека го сакаш и дека до сега не си му дала причина причина за недоверба и дека не сакаш така да те гуши затоа што сметаш дека тоа ке ја уништи вашата врска..
    Го сакаш те сака.. Кази дека сакаш да имате малце слобода и двајцата..
    Закани му се дека колку и да го сакаш те нервира и дека ке го оставиш доколку не престане да биде љубоморен..

17. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Љубоморен е.......

Тешко дека ќе се мени, ма колку му зборувала ти....
    Сепак разговарајте отворено, секој ден укажувај му кога претерува...
    Ако остани по старо, прашај се до кога ќе можеш да го трпиш тоа?
    Верувам дека си млада, а времето ќе ти мине покрај некој што те држи за синџирче...

18. NATALIJA89

NATALIJA89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    43
    Љубоморен е.......

Девојко,дали е озбилна врската?Дали и твојот дечко те сака тебе колку и ти него?Дали те изневерува ,земи истражи сама,а не да се водиш по неговите зборови.Кажи му отворено дека не планираш тоа да го трпиш и да го смени односот кон тебе,посебно ако ти не му даваш повод за љубомора.На крај краева,можеш и да го оставиш,зашто ако трпиш може да биде и полошо :x

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Љубоморен е.......

Сигурно го сакаш, или страв ти е да му раскинеш за да не останеш сама?
    Имаш другарки или ти забрани да се дружиш со нив :^) ?

20. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Значи не знам зошто, дали според некој `женски инстинкт` мислам дека дечко ми ме изневерува.. Разгледував малку по интернет како се однесува партнерот/а кога ќе те изневери и некои работи се поклопуваат со понашањето на мојот дечко. Инаку заедно сме 2 години и до сега ме нема излажано(само некои ситни работи) и ме нема изневерено и почесто си разговараме на таа тема и тој постојано вели дека не би го сторил тоа никогаш. Дали на некој/а од вас ви се има случено нешто слично и како да го решам оваа двоумење што е во мене и што постојано мислам на тоа .. :(