Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    абе никад не можеш да знаеш кузнај што му се врти во тоа главите нивни,стварно тешко нив |(

2. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Значи преска, се одлучив да му кажам дека сакам да разговараме, му пуштив сигнал да ми се јави, а фраерот ми пиша порака: "Не ми звони" ! :devil: Му напишав на фб така една поголема порака. По 1-2 саата ми се јави и ме праша што сум сакала му кажав дека ќе му кажам вечер што сакам. Му пишав на фб сега кога се вратив од школо, и тој ми кажа демек јас него будала сум го правила не ти знам што! :@ Му кажав деф ми стани, не ми звони, не ми пиши повеќе THE END и тој како едвај да чекаше да го кажам тоа ми напиша добро ај. ;( ;( И сега ја сменив сликата на фб(претходно имав со него) и .. што ќе правам сега? Две години во врска тој се понаша како да сме 2 дена. :@

3. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ма батали го, не ти треба таков тип во животот. Штом така се испонашал, мене ми изгледа баш како што спомна, дека едвај чекал да му раскинеш.

4. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Прво и основно:Смири се и олади малку.Ден два.
    Второ:Батали фејсбук и мобилен
    Трето:Имаш две опции

*Или да отидеш кај него и да разговарате очи во очи,сите карти на маса и да ја одлучите вашата иднина или
    *да го оставиш на мира.Нека тој те бара а ти повеке не се гази самата себеси за некој м*чко кој не те заслужува и се однесува детски и незрело.

Со секоја твоја порака не само што му го дигаш егото туку само ја отежнуваш ситуацијата да се смирите.

И што ако си ја сменила сликата со него?Мислиш дека ке го заболи?Ма дај.Штом си дава дозвола да се однесува вака после 2 години нема да го допре до срце.

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Не можам едноставно да го "баталам" и да заборавам што сме поминале овие 2 години. Јасно ми е дека треба, но прашањето е КАКО? ;(
    Не планирам јас повеќе да се трудам, љубовта е за двајца, не за ЕДЕН! Не верувам да му е сеедно, не се малку 2 години, но се однесува како да ги заборавил тие две години, како да заборавил што се имам направено за него, дека бев секогаш тука за него! Како може да се толку безчувствителни машките? :fubar:

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Пеперутке извини се ти ако си згрешила, зошто не вервувам дека сакаш и ќе си дозволиш да ти пропадне врската. Попушти ти ако е тој врдоглав, за доброто на вашата врска не води инает, не верувам дека ни дечкото сака да се скарате :) :)

7. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022

Ма ајде,луге раскинувале подолги врски,се разведувале а ти не можеш да заборавиш една 2 годишна врска.Океј,знам дека ти е тешко и дека сте поминувале многу заеднички моменти но сфати дека нема секогаш да биде како што сакаме ние.
    Си се трудела,тоа е за пофалба зошто многу други да биле на твое место ке се откажале.И јас се борев за личноста која ја сакав ама што добив јас со тоа?Ништо.Само изгубив драгоцено време.
    И ти правиш се за да го средиш проблемот ама ако нема реакција од негова страна онаква како што сакаш ти најдобро е да се откажеш и да оставиш на времето да покаже.Јас не велам дека му е сеедно ама треба и ти да се ставиш на прво место а не само него.
    Безчуствителни?Можеби не се сите такви,искрените и добрите се ретки ама треба да ги најдеме.
    А и гледам млада си.Има време за тебе,не си остарена.Тек ке осетиш вистински проблеми.

ЕДИТ:Pupy зошто таа да попушти?Па дечко и во овој случај се однесува детски не таа.Тој и вели не ме барај,тој и вели што сакаш.Кој треба да попушта овде?

8. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    [/quote]

Не планирам јас повеќе да се трудам, љубовта е за двајца, не за ЕДЕН! Не верувам да му е сеедно, не се малку 2 години, но се однесува како да ги заборавил тие две години, како да заборавил што се имам направено за него, дека бев секогаш тука за него! Како може да се толку безчувствителни машките? :fubar:[/quote]

Ма ајде,луге раскинувале подолги врски,се разведувале а ти не можеш да заборавиш една 2 годишна врска.Океј,знам дека ти е тешко и дека сте поминувале многу заеднички моменти но сфати дека нема секогаш да биде како што сакаме ние.
    Си се трудела,тоа е за пофалба зошто многу други да биле на твое место ке се откажале.И јас се борев за личноста која ја сакав ама што добив јас со тоа?Ништо.Само изгубив драгоцено време.
    И ти правиш се за да го средиш проблемот ама ако нема реакција од негова страна онаква како што сакаш ти најдобро е да се откажеш и да оставиш на времето да покаже.Јас не велам дека му е сеедно ама треба и ти да се ставиш на прво место а не само него.
    Безчуствителни?Можеби не се сите такви,искрените и добрите се ретки ама треба да ги најдеме.
    А и гледам млада си.Има време за тебе,не си остарена.Тек ке осетиш вистински проблеми.

ЕДИТ:Pupy зошто таа да попушти?Па дечко и во овој случај се однесува детски не таа.Тој и вели не ме барај,тој и вели што сакаш.Кој треба да попушта овде?[/quote]

Се согласувам со тебе Pelikuna, но проблемот е во тоа што сум многу слаба на него и тој може да ми се врати кога сака, не можам да му кажам НЕ(барем јас така мислам). Кога и да погрешил, едвај ми кажуваше извини, а јас премижував на сите негови грешки. Не велам дека и јас сум светица, но јас повеќе се трудев. Точно дека животот е пред мене, дека сум уште млада, дека некои луѓе имаат и поголеми проблеми, а јас се жалам што излегов од две годишна врска, ама ете тоа е, таква сум. Малку ќе биде тешко да го заборавам, но се надевам дека ќе успеам.

9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    И јас бев како тебе пред неполни две недели а може и повеке но сфатив дека тоа губре не вреди ни да пролијам солза за него а не пак да го молам.Признавам дека ми недостига многу и дека се уште имам чуства за него зошто ми беше потпора ама на крајот си го покажа вистинското лице и решив да го отпишам од мојот живот зошто не планирам да страдам за него се додека тој ужива во својот живот.И мене ми е тешко ама тоа е тоа.Мора некогаш да се помириме со тоа што се случило.Можеш да му кажеш НЕ само ако се обидеш малку.Зошто да попушташ постојано еден ден ке ти се качи на глава.

10. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    проблемите си идат со годините и ја кога имав колку тебе главна преокупација ми беше љубовта,времето лечи се ,ако се сака се се може 2 години не се малку време,за твоите години мн се,не го барај повеке исплачисе убаво и сврти нов лист и посвети си го целото време себе си

11. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Ветувам дека ќе се потрудам, нема да е лесно, но кога се сака се се може. Ви благодарам многу на подршката и на советите. :* :*

На daddys.princess му/ѝ се допаѓа ова.
  12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Пеликуна, не збори така зашто и ти до пред некое време не можеше да заборавиш.На крај си успеала, ама сепак патот не бил краток и лесен.

Инаку, девојче, мој совет ти е да го оставиш малку, вака од страна е лесно да збориме и вреѓаме декае ваков или таков, а можеби си има некаков проблем.
    Многу е погрешно, но нервозата секогаш ја исфрламе на најблиските.

13. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    femina90 кој вели дека сум го заборавила?Јас уште го сакам.Не,нема шанси да го заборавам а и да успеам да го заборавам нема да биде во скора иднина.Свесна сум за тоа.Ама најважно од се што не се понижувам повеке иако дадов се од себе.Никаде не реков дека е лесно ама бидејки знам какво е чуството да го моли додека си го прчи не можам да седам рамнодушна.

Сакам да и кажам дека иако се бори таа да ја спаси врската ако не иде не иде.Ја прави истата грешка како мене.Ако типот не сака не сака.Нема друго освен да се откаже привремено.А подоцна пак да проба.

14. slim

slim Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    8
    Девојко мозе да претпоставам колко ти е сега мацно и теско, но ке ти помине :)
    Кога го процитав твојот пост, се пронајдев јас пред едно 10 дена, само сто јас бев во малко по долга врска од 8год.З ;) амисли заврсиме на исти нацин,по еден месец борба и јас се одкажав, од разговори од молби на тел итн.Ако сакас полесно да забравас, морас да мислас најмного на себе и на сите лоши работи во тие 2години(привремено)избегнувај ги сите мозни контакти со него и мисли дека луге како него (Што одкацуват на тај нацин)не се доволно созреани и бесцуствителни(така не се отругнува животно не човек)
    И замисли си дека тој не се замарал зосто ти(пронајди ја малко маскоста во тебе гордост)
    Не се обвинувај никако ти самата, колко и да си крива(привремено до дека малко од малко да ти помине)
    Не се сожалувај,мош и ПОДОБРО ке ти е без него, ке видис како по една недела работите ке ти се сменат

А тоа сто мислис дека тој ти е слабост (не е така)сама го правиш тоа во твојата глава се додека така мислис(смени го тоа)
    ние сме сите само луге,и теско ни е да не бидеме прифатени какви сто сме,во нечиј други очи
    Тој не гледе на нас како ние сто сакаме и тоа не прави да бидеме слаби на некој сто имаме потреба да му доказаме несто ЈАС БАРЕМ ТАКА МИСЛАМ ТИ КАКО САКАС и зал ми е за изгубеното време а не за врската подобро сега

А јас лицно да ти казам, теско ми е ама ние страсно ние сваки дан. ;)

15. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    прашуваш што ке праиш сеа? е сеа ке миксаш сама некое време.
    како прво таков муабет не се праи на фејс, едно е кога личноста е пред тебе а друго е кога не му глеаш очи. моментите и зборовите што ке се кажат се различни.
    како второ ти рекол да не го умараш, тоа и си требала да го напраиш па ако он осеќал уште нешто према тебе сигурно ке те побарал, а ако не никоме ништа зашто за џабе да му се понижаваш.
    и како трето доволни се првите две :)

16. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Taка е. На фраерот конечно му текна да реагира и да ми пише. Му кажав дека јас не сум топка да ме зима кога ќе посака и да ме остава кога ќе посака и му кажав чао поздрав. Така да ќе пробам да си го средам животот и да ми биде убаво и без него. Благодарам на советите. :*

17. zaljubena589

zaljubena589 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7
    Дечки вака имам еден проблем... Имам врска не многу долга заедно сме 6 месеци и врска како врска имаме и кавги и смеи и имавме и односи за прв пат. Чуствувам дека го сакам и дека ме сака... Али бившиот што имавме врска околу 2 години сега пак сака да бидеме заедно, а му се скарав заради сегашниот :D И ги сакам и двајцата сегаа и што да правам? :D :worried:

18. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Штом е бивши значи нешто не одело како што треба...
    Разграничи дали со сегашниот ти е убаво, ако навистина го сакаш нема потреба да се двоумиш за бившиот.
    Што и да правиш пази на крај да не останеш и без двата.

19. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838

И двајцата ги сакаш? Не сваќам како можете да сакакате по двајца, па и повеќе луѓе од еднаш (ова и за други се однесува) тоа сигурно не ти е љубов, само затресканост е. Односи за прв пат со него или воопшто прв пат? Ако воопшто прв пат тоа значи нешто, дека иако си мала со некој односи по 6 месеци, а со овој 2 години и си немала, тоа значи дека треба и да останеш со овој сега што си, а ако разбрав погрешно тогаш односите не се ни битни. Штом сте се разделиле има причина, а причината е сегашниот како што си напишала. Мое мислење, остани си со овој што си сега. Не е битно времето 2 години или 2 месеца. Јас мислам дека во вакви ситуации секогаш се одбира вториот, односно сегашниот, а посебно кај твојот случај бидејќи си го остаавила бившиот за овој што си сега со него. Тоа не ти кажува нешто? :^) И на крајот прво :D после :worried: едно по друго??? :^)

20. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Прво седни и расчисти со самата себеси.. нели викаш дека бившиот си го оставила за овој сега???
    преиспитај ги твоите постапки.. сепак си имала причина зошто да му раскинеш!!
    Иако се согласувам со девојките дека бивши си е бивши и дека таму треба да остане.. сега послем 6 месеци му текнало на типов да те бара?? Батали!!
    Само ти одговара пажњата од бившиот ништо друго.. така јас мислам!!