1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    Prodolzi ponataka so zivotot uzivaj ti si vo najubavite godini jas mislam deka treba da si malku slobodna da gi osetis blagodetite na slobodata, a za brak pocekaj ima vreme sega ti e vreme za setanje druzenje i sirenje na novi poznanstva.Zasto enas si na 20 a majka sopruga ke si cel zivot a tolku mlada ne bi ti preporacala.

2. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    251
    Исто како кај мене пред неколку месеци ми раскина со изговор дека сака малку да биди сам јас го прифатив тоа најнормално а тој веројатно очекуваше дека ке го молам.Не помина ни една недела почна да ме бара не можеше без мене сакаше да се смириме и му се смирив - тоа ми беше најголемата грешка!јас би те советувала да не го бараш сега ти излегувај си со други забавувај се - ке видиш колку е поубаво а и тој ке сфати дека не е центар на внимание ке почнеш да му недостигаш и ке сфати што изгубил ама јас ке ти кажам и дека најдобро за тебе е да го откачиш а не да чекаш да си го изживее животот и да ти се врати и сама знаеш дека заслужуваш подобро во животот. ти посакувам се најдобро и пиши што ке биде

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.803
    Допаѓања:
    15.663
    Hii!...вака..навистина преку глава ми дојде веќе( знам женски дека ќе ми речите блазе си ти што си имаш мирен дечко..ама верувајте некогаш не знам дали ќути од срам или се преправа дека не знае да се исзвади од ситуацијата)..значи во врска сум 1 и пол хеппи сум се сакаме и двајцата и добро ни оди...АМА ми пречи неговата поставеност и однос спрема другите...тој пред се е мирен,фин,наивен ( а понекогаш и срамежлив) кога станува збор воопшто за сите...1000 пати имаме правено муабет за тоа...но не оди никако...затоа мн негови блиски другарки па дур и една повозрасна комшивка (30 тина години) го нарекуваат нагалено,се случи пред некој ден наша блиска другарка ( како по обично да го гушни силно и бакнеж во лице) почна да го гали низ косата..да му кажува леле од кога го нема видено..многу и недостигал и бил најдобар фриенд во средно( сето тоа пред нејзиниот дечко и пред мене го правеше а мојов си ќути цело време)ми смета тоа навистина...не знам дали е ова љубомора или сум премногу строга во мислењето?Позз и благодарам

4. Princeskata

Princeskata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Fala vi zenski mnogu na sovetite,iskreno mn mi bese vazno da vidam sto mislat drugite od strana.Ke vidime kako ke se odvivaat rabotite ako ima nesto novo ke vi pisam...<3

5. tamy

tamy Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    3
    *Zbuneta* :worried:

Ima edno momce koe epten mi se svigase,i toj mene me svigase uste od odamna ama togas bev vo vrska i ednostavno ne go ni zabelezuvav...Pocnavme da si pisuvame po fb,poraki pred 5 meseci,pocnav da se zaljubuvam...Mi prizna deka me saka...Sekoj den,na sekoj saat mi pisuvase poraki mi titkase,mi stavase likovi na profilot,se bese suoperr...Edna vecer otidovme da setame ,si praevme muabet i odednas me bakna,pomisliv deka lebdam,no odednas se potrgnav ...Se pokajav za toa sto dozvoliv da me bakne...Mislam deka bese prerano za pocetok...No ne sakav da ispadnam kako za zabava i mu kaazav deka nema da dozvolam da bidam igracka na nekoj i deka nemam namera toa taka da prodolzi poso mrazam samo muvanje[toa e poveke za zabava..*moe mislenje*].Utredenta bevme pak na setanje toj me prasa dali sakam da mu bidam zenska...Pristanav,mislejki deka se ke bide taka ubavo kako do sega...Prvaata nedela bese se kako porano,no podocna pocna cudno da se odnesuva...NE bese TOJ sto na sekoja minuta mi titkase i na sekoj saat poraki mi pisuvase....Go prasav sto e rabotata veli nisto ... :worried: ...Si ostava likove ,komz so edno devojce sto go simpatizira ili saka ne sum bas sigurna,a toj znae deka jas znam za devojceto...I mozda e glupo ali sepak ljubomorna sum...Da ne ispadnam NARCIS ali devojkata ne e niso posebna ...Mozam slobodno da kazam deka sum po ubava od nea [sepak sekoj e ubav na svoj nacin]...Neznam sto da pravam...Bi vi bila mn blagodarna ako uspeete da mi pomognete nekako ...Odnapred BLAGPDARAM :))

6. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.300
    Допаѓања:
    5.883

Според мене .. би можела да направиш муабет со дечкото..
    Кажи му како е од твоја гледна точка , како би му било на него ти да си оставаш коментари со некој што ТЕБЕ ТЕ САКА ... прво почни со таков муабет, и ако продолжи така , почни и ти со некој ..
    Како он со тебе , така и ти со него.. мое мислење ;)

7. an.na

an.na Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    moze ke ve zamram ama ako moze za sovet...
    So eden dechko se muvavme pred nekoe vreme i toa 2-3 pati se smuvavme...no posle toa prekinavme kontakt a se znaeme skoro 6 godini...no poentata e shto go zasakav =//...i koga taman go zaboraiv mi pisha pak da se vidime.. :worried:
    i pak se sluchuva istoto....moite drugarki mi vikaat deka ne e za mene...ama srceto e pojako od toa :worried:
    ve molam za sovet...fala odnapred :))

8. orient

orient Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    6
    ан.на мој совет ако веќе не можеш комплетно да го игнорираш тогаш види се со него, ќе видиш како ќе се одвиваат работите и можно е да најдеш објаснување за она што го чувствуваш, но внимавј тоа што ќе се видите не значи дека задожително мора да се мувате ... твоите другарки можеби не случајно те советувале така ;) поздрав

9. malecka.16

malecka.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    22
    Не сакав да отварам нова тема па еве тука да ви пишам за совет... Со еден дечко бевме многу блиски, ми викаа дека ме сака но јас не обрнував внимание, се случи да се смуваме но јас бидејќи сакав друг не обрнав внимание на тоа, а да биде полошо, иако секој ден се гледаме јас со него не направув муабет на таа тема... Од ден на ден комуникацијата ни опадна.. После тоа он на некои мои другари и другарки им кажал дека премногу ме сака и дека сака уште нешто со мене... Јас им реков да престанат бидејќи тогаш сакав друг... Но сега таман почнав да го сасакувам и да сфаќам дека со него може да ми биде мнгу убаво, тој се смува со друга, со девојка за која пред тоа рече дека никогаш не би де мувал со неа... се смуваа но тој рече да не зборуваат многу за тоа што се случило.. Сега нашите односи се сменија, веќе не ми зборуваат за него како порано, девојки дали мислите дека успеал да ме заборави, бидејќи да признаам и јас лошо се однесував кон него. Дали мислите дека не заборавил и сега ја сака таа другата? Ми треба совет од вас.. Балгодарам однапред! :)

10. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.332
    Допаѓања:
    5.850
    Ма не се нервирај ипак се ќе се среди он ќе свати дека она веќе воопошто не го прави среќна дека таа не е за него..ќе видиш дека за некоја недела он ќе и раскине ако е несреќен и ако не ја сака зошто да не си ја проба среќата со некоја друга а ти тука одма ќе дојдеш како џокер :D а ти сеа продолжи да си контактираш со него да бидете блиски..а она е никој и ништо на него да му забранува да контактира со тебе

За сите љубовни проблеми има лек но за сопствениот ко да немаш зборови со кои да се утешиш :D Ипак не губи надеж ;)

11. orient

orient Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    6
    потполно те разбирам но ако тоа што си и го кажала не било доволно тогаш обиди се повторно знам дека е невозможно некого да смениш но ти заслужуваш почит и искреност особено кога се работи за другарка а ако таа не може да го разбере тоа тогаш таква другарка не ти ни треба, дистанцирај се малку од неа може тоа ке ја натера да ги сфати своите постапки ;)

12. orient

orient Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    6

malecka16 кога некој чувствува нешто за некого не се заборава баш така лесно според ова што прочитав тоа што се смувал со девојката немора да значи ама баш ништо не заборавај машките кога станува збор за вакви работи размислуваат и се однесуваат малку поинаку од девојките ;) и не заборавај изгубено е само она од кое што сме се откажале :)

13. malecka.16

malecka.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    22
    Па и јас мислам дека не чувствува ништо кон неа бидејќи како што кажав тој одбива да признае дека ја смувал и плус и рекол да не зборува многу за тоа.. Но мене најмногу ме плаши фактот што пред година ипол тој ја свиѓаше неа ама после многу гадно се скараа и до сега не зборуваа.. Се плашам дека му се вратиле чувствата кон неа, а од друга страна ме буни таа негова изјава " И 5 пати да се родам нема да се мувам со неа"... сепак ете се случи :(

14. orient

orient Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    6
    кaко што кажа и самата " сепак се случи" но не се оптеретувај со тоа заборави на неа и доколку сакаш да бидеш со него посвети се на односот меѓу вас а не на некој трет ;)

15. eli3

eli3 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    јас сум во врска веке 4 години залјубена сум во него од самиот почеток одреден период ни е толку убаво што посакувам да трае вечно но нели како и во секоја врска со караници и такви работи така и кај мене има некои работи што едноставно веќе немозам да ги истрпам цело време правиме муабет да се поправат работите но секогаш е пак и пак исто незнам дали се работи за некој период дури едно време мислев да ставам крај на сето тоа но размислив убаво и сепак продолзивме понатака а од друга страна пак постојат и некои други личности од фб и слично кишто нели ми го одземаат вниманието со начинот на кој пишуваат со мене и некогаш си помислувам зошто самиот он т.е дечкото мој никогаш не ми казал вакво нешто.......стварно сум многу збунета несакам да го изгубам од една страна а од друга страна тие допишувања и сл. ми ствараат пепрутки во стомакот дали се работи за некое монемтално чуство или што е веке незнам please помогнете СОВЕТ???? :sweat:

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Дефинитивно е за моментално исполнување на празнината која дечкото твој не знае како да ја исполни..Не се сите исти не секој знае како да искажува чувства, нежности, како да ја направи една девојка, жена да се почувствува ко да е на седмо небо...Ако го сакаш дечко ти искрено..ако сепак покрај неговите недостатоци ти е убаво и го прифаќаш таков каков што е немој да мислиш на прекин..А ако сепак нешто те мачи и те тера кон некаков прекин седни и кажи му како ти е и што сакаш да се смени..Дали ќе прифати или не тоа не се знае..тешко дека некој се менува ама вреди да се проба..па може и ќе смени сепак нешто кај себе..Ако тој не е тоа што ти треба тогаш расчисти со време и барај си тоа што ќе те исполни целосно..Млада си и уште ќе менуваш мислења и ставови во врска со тоа каков човек ти треба до тебе и во каква врска сакаш да бидеш. Со среќа :)

17. eli3

eli3 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

во секој случај фала за советот ке се потрудам.. :)

18. Unaa

Unaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Значи постојат разно-разни типови на луѓе кои се однесуваат различно. И ти како личност различно ги восприемаш работите кои ти се кажани како и секоја друга личност, многу нормално. Но еве, тебе ти се појавува некоја страст поврзана со некој што е надвор од твојот круг.. можеби поради некоја мала неисполнетост која што ја добиваш од дечко ти. Имај на памет, дека секој почеток е најсладок и ствара пеперутки (без разлика дали ќе има љубов понатака, или не) па и секое твое флертување на фејсбук те прави среќна во потесна смисла на зборот :) Ти веќе имаш 4 годишна врска и велиш дека пеперутките ги нема или се реткост. Значи - не е кратка твојата врска во која што владее неизвесност и ти го крева адреналинот на посакуваното ниво. Сакам да кажам дека е сосема океј да ти се случуваат сплет на чувства од одредени луѓе но внимавај да не прерасне во нешто поголемо, во нешто кое би те уверил дека си спремна да ја прекинеш твојата врска. Би можела да се излажеш па да се покаеш. Размисли си, напрај си муабет чисто со себе, па и доколку сакаш да се воведат некои нови работи во вашата врска, кажи му на партнерот... секако дека ќе се согласи да те направи среќна.
    :rock:

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.349
    deckoto nikogas ne ti kazal takvo nesta...zasto ti e decko.a tie od fb samo se trudat da ti bidat.ednostaven e odgovorot :)

20. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    251
    vaka zenski aj malku help za mene pisuvav i na dr mesto deka imav dolga vrska koja mometalno e vo faza na propagjanje zatoa sto gospodinot mi rece deka mu e seedno prema mene a toa ne e prv pat da mi reci taka pred nekolku meseci mi go rece istoto i se skaravme i jas si izlegov so drug a toj me barase da se smirime i se smirivme i posle nekolku meseci mi go kazuva istoto :@ e sega ovaj pat odlucivme da se razdelime ubavo na fin i lep nacin da si ostanime drugari no jas si pisam na fb so deckoto so koj izlegov na kafe prviot pat koga bevme skarani i moram da kazam deka mi e mn ubavo so nego srekna sum uste i na samata pomisla na nego no me maci toa sto mislam deka mojot bivsi da go narecam taka mu e tesko iako veli deka mu e seedno a jas i pokraj toa sto me povredi milion pati ne sakam toj da strada a znam deka dokolku pak bi ostanala so nego vo idnina nema da mi bide ubavo :( sakam da ve prasam kako se spravuvate so cuvstvoto na vina oti mene mi mn loso iako znam deka toj e kriv deka toj sekogas si misli na sebe i na svoite potrebi sepak jas sakam nego sekogas da mu e ubavo