ц ц ц те сака, у љубовта си сигурна, АМА ТЕ УДИРА? Ај прочитај што има ГРЕШНО У ОВА? добро бе, ТИ СИ КРИВА ШО СИ СО НЕГО, не е он, туку ТИ !!!!!!!! Денеска сите така почнавте со вакви проблеми....Па самите сте си криви што имате такви дечковци !!!!! А на овој твојот ТЕПАЧ НА ДЕВОЈКИ - Мислам дека е време да го оставиш !!!! Зашто неам АКЦИЈА која што би оправдала да те удри....А ти ако го гледаш тоа удирање негово и го оправдуваш - тогаш вреди да си со него и да те тепа, да те мава колку што му душа сака...
Pred nekoe vreme vi pisav za toj tipot so si se svigjame odmana ama nisto so ne se sluci megju nas zasto bevme vo vrski itn itn...epa bevme na kafe...se fino ama toj nisto konkretno ne napravi...mislam deka nema hrabrost, zasto dodeka imav decko mu lupav korpi(normalno)..a MNoooogU mi se svigja, zanesena sum po nego.. E sega, me vika da odime na kino, se nadevam deka ke mu tekne nesto da napravi...ili kazete mi jas so da napravam, kako da go opustam ili da go ohrabram da go napravi golemiot cekor..ne mozam jas da go zalapam cuvaj boze : [mod-kirilica8aj8nuu][/mod-kirilica8aj8nuu]
Извини вака, ама за мене ова е голем проблем. И тоа сериозен. Не само што те гуши, што не ти дава да дишеш, туку и те удира ако нешто не му е по волја? Очигледно сте во долга и сериозна врска....Што ќе се случува понатаму? Ќе те удри ако не му се свиѓа како е наместена тоалетната хартија во купатилото?? Јас лично мислам дека не треба веќе ни мунута да делиш со таков човек. Лесно ќе ни биде нас да ти кажеме, ти си знаеш колку „лесно“ ќе ти биде да го оставиш.....А како-собери храброст и кажи му што ти пречи и дека не сакаш да бидеш повеќе со него. Можеби ќе инсистира и ќе те гњави некое време, но ако си истрајна и решена да раскинеш, ќе се откаже на крај. За почеток, информирај ги најблиските за се. Сигурно ќе има некој кој ќе те заштити од него, ако почне да станува насилен, не дај Боже. Ќе ти треба поддршка од најблиските, затоа нека бидат добро упатени во се што ти се случува.
Можеби ова за вас ќе звучи како уште една детска глупост ама сепак за мене е проблем. Најпрво, турчин е. Некој може ќе рече е што ако де, сите сме луѓе. Ама најголемиот проблем ми е што мене ме држат малку построго од дома и ако дознаат дека сум имала нешто со него, не сакам да знам што ќе се случи. А и плус што не живееме во иста населба, потешко ќе ми биде да се гледаме а и како што моите секогаш пред излегување ме прашуваат кај ќе одиш, со кого, кога ќе се вратиш, тогаш и тогаш да си била дома, мобилниот со тебе, бла бла бла.. А јас едноставно неможам да ги излажам зашто се плашам да не дознаат и ако ми се јават а јас сум со него нема да знам што да им речам. Второ, турците како турци не ми се сигурни, не за друго туку зашто имам одредено искуство со нив.. не можеш да им веруваш, слаткоречиви се и ќе се затрескаш во нив, ќе те убедуваат дека те сакаат итн. Ама јас за овој се обидов на сите начини да го добијам, преку другарки, јас зборев на фејсбук со него и му викам нешто во стилот ај ако не ми биде срам утре ќе се поздравам и овој ми прати само . И како секој нормален човек, си помислив дека не е заинтересиран и да не се обидувам повеќе. А во школо ретко го гледам а кога ќе го видам, ептен ми е срам и бегам од него ко дете некое и еднаш бев со другарка, а он стоеше покрај нас и го видов како ме погледна ама јас веднаш го тргнав погледот. Вчера, друга другарка ми рече дека зборувала со негов другар, тој рекол дека овој се срамел. Работава е рекла-казала. И навистина незнам како да му пријдам и ако веќе нешто се случи како јас потоа ќе ја одржувам таа врска ако имам проблеми со моите како до сега.
Да бидеш во врска со ТУРЧИН? Не сум била, не ни сакам да бидам. А мислам дека и ти само ќе си направиш повеќе проблеми ако стапиш во врска со него. И самата велиш дека родителите строго те држат и замисли каков удар ќе е тоа за нив што си ти со турчин. Точно е дека не треба да ги омаловажуваме другите луѓе и другите раси, но има доволно христијани за да бидеш со таков одколку со турчин. И што ако биде нешто повеќе од врска, имате односи, а потоа тој те остави и се фали на сите дека спиел со христијанка. Не, не, јас сум против тоа. Остани си пријателка со него, не мора да имаш ништо повеќе.
Јас сметам дека сите сме луѓе.. не живееме више во тој век кога имаат прерасуди (се разбира има исклучоци) јас викам ако се свиѓате пробај па нема да се мажиш за него.. се разбира ако чуствата ти се возвратени.. И од каде тоа дека турците биле несигурни луѓе па ке те лажеле? од каде така генерализираш? Па и македонец може да те повреди.. сегде има гадови!
^ Па не, секако дека има и македонци такви ама сепак јас сите турци што сум ги запознала се слаткоречиви и те убедуваат дека те сакаат, а јас одма ќе полетам во облаци познавајќи се себе и после беља. А и другарка ми има кажувано дека има излезено со турчин првпат и овој и рекол те сакам. Мислам која е логиката во ова? Инаку Батерфлај, прерано ми е за односи и не ни помислувам да го направам тоа а и овој колку што го знам до сега не е таков да се фали на цело Скопје, дури чудно ми падна кога другаров негов рекол дека му било срам. Незнам..
И тучин да е и македонец да е па и каков сака нека е, секако ќе те повреди. Од тоа не се бега. Добро зборот ми беше ако одите подолго време и ако се случи тоа. Не знам, јас не сум за таква врска, но што и другарка ти имала такво искуство со турчин можеш и неа да ја прашаш. Но, пред да направиш нешто помисли на твоите родители и дали заслужуваат тие да ги лажеш само поради некој си турчин.
Стварно постои муабетот “Кој се бие тај се воли“ ама за дечки кои треба да станат сериозни и да пораснат и не баш . Прво љубов од тепач не барај Искуство од мајка ми ти кажувам .. Значи и мајка ми ко тебе уште ко иделе со онај Т.... он ја тепал, амааа нееееееееееее ја сакал он бе уствари, ама знаеш чоекон си е таков љубовта на такво начин се покажува .... Затоа догура до таму да избега од него со се мене заедно .. Све од љубав ..... ДРуго девојче БЕГАЈ док те држат нозете момиче, после касно ке биде .... Не барај љубов од такви не ! Едит : Оволку имам да кажам пошо се напнав искрено... Кога ке се смирам можда ке допишам уште нешто .
И јас така мислев и секогаш си викав дека такво нешто никогаш нема да си дозволам, но сепак кога ке сакаш некој не толку лесно да го напуштиш :\\
Деди немораш одма да го сфаќаш советот на Мистери како осудување, можеби е погрубо кажано но е така со цел да те освести и да ти укаже на тоа колкава грешка правиш што подзамижуваш на таквите негови екцеси. Значи според мене не постои ниту една, повторувам ниту една доволно добра, праведна и силна причина за да некој крене рака врз тебе. Па мајку му луѓе сме, со разговор може се да реши, не сме стока па некој да не тепа за да не дотера на памет. Незнам што направил момаков за да те „купи“, односно за да бидеш толку сигурна во неговата љубов, ама според мене што и да направил сето тоа паѓа во вода во истиот момент кога тој кренал рака на тебе. Да се случело еднаш, би ти рекла да пробаш со разговор, но ти велиш дека веќе неколку пати тој го повторува неговото ќе го наречам примитивно понашање, и во ваква ситуација единствен добар совет кој можам да ти го дадам е да го оставиш. Неможеш себеси да се обвинуваш поради неговата неспособност да си ја исконтролира неговата нервоза и да крева рака на тебе секогаш кога нешто ќе погрешиш. Си размислувала ли каква иднина би имала ти утре со некој таков, или како твоите би се чуствувале кога би дознале дека некој мочко крева рака над нивното дете? Мислам, реално да гледаме, никој не е должен да трпи било каква тортура, дали психичка или физичка, затоа добро под размисли пред да подзамижиш на ваквите негови испади.
Убаво ти кажа НАЈУБАВА. Размисли! Јас само би додала - да знам дека моето дете е толку _ _ _ _ _ _ _ и дозволува некој да крене рака на нејзе, ќе ја заклучам дома додека не се освести.
Значи овде најмалку тебе некој ти суди ... Сите овде го судиме тој кретен од дечко ти а ти судиме ради твоето не гледање он што ти прави тебе .... Значи размисли ... Првин родителите немаат право деца свои да удрат не па некој си од улица најден рака врз тебе да крева. Па добро кај си ти тука ? Мислам размисли си малку околу твојата положба и врската и општо за себе ... Да и мене бившион ме удри Ама еднаш И не му се повтори више . Зашто правевме муабет и стварно што е право типот сфати што направи уште у тој момент а после и после муабетот. И никад не му се повтори. Затоа и продолжив со него ... А недај боже пак да му се повтореше ... Од книга на родени ке го избришам . Значи дај заземи си став . Зашто ти си личност бе чоек, индивидуа си алооо не си животно некој да се иживљава со тебе. Дај размисли до кај ги мрдаш границите .
и ја може погрешно сватив ,знам дека е така ,не ми остава простор за себе,кога ке станам одма ме станува он,цел ден по тел извештаи ,и на вечер кога ке излеземе ни епреубаво по 5 саати сме заедно,али преку ден по телефон епекол,2 3 пати ме има удрено во пијана состојба
не знамм ,зашто тој покрај се ми има пружено најмногу љубов и грижа,од почеток он не беше таков,беше љубоморен ама до толку не,сакам да пробам да му даам шанса да се промени,