Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Времето и не е нешто премногу кратко, (луѓе се земале во брак знаејќи се и помалку од 6 месеци, па функционираат супер), ама околностите кај тебе се поинакви.
    Сум ја видела ситуацијава и на друго место, и извини што ќе бидам искрена, но мислам дека дечко ти сака на некој начин да те изманипулира.
    Тој сега смета дека си нежна и кршлива, поради смртта на мајка ти, и мислам дека смета дека ако те убеди да стапите во брак токму сега, полесно ќе може да те контролира и да те обликува како што сака, зашто луѓето се менуваат после вакви трагедии.

Затоа сметам дека е грешка.
    И грешка би било стапувањето во брак.
    Крај краева, ти си свесна дека не си подготвена и дека не сакаш.
    Поголем показател од тоа и нема.

2. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    mobi.spoj.....го познавате ли сајтов?

ако некој знае за овај сајт ве молам да ми објасни како функционира......неодамна го начекав дечкоми да му праќаат пораки од сајтов :envy: а вели не немам ништо на мобилен пратено значи :@
    хелп феминки :(

3. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993

Оф леле. Тоа ли те мачеше?
    Ај малку детективска работа. Демек.
    Прв пат сајтчево го гледам, ама од километар се гледа дека сите овие по сликиве се фејк. Хрватско безвезно склопено сајтче, веројатно од некој што има минимална заработка од истото или чисто да тера сеир со попалењаци. Уште не е нашиов менталитет толку слободен за некоја си 50 годишна медицинска сестра да остави полугола слика од себе, па уште со капче, демек доказ дека работи во медицина и секакви други тракатаници. Или пак по дифолт, наставничката мора да има некои наводно секси очила за да биде к*роповикателна. Ма немој.
    Или еве и сама да видиш, отвори го линков во спојлер, ке видиш една иста слика на колку места за такви божемни лични контакти е ставена.

Нема што да си правиш проблеми со дечкото, можно е сега и мене да почне да ми стигаат такви пораки, па ке треба ли дечко ми да си чука глава што барам јас по таков сајт, па уште по женски? :D
    Или што ако некој другар на дечко ти на зафрканција ја пишал неговата e-mail адреса за да му стигаат такви нешта?
    Не се замарај толку со ова и не му се нервирај.
    Ако има повратни меилови т.е. се допишувал, тогаш богами малку и треба да му се изнасмееш во фаца што паднал на такво нешто, а доколку пораките си стигаат сами, а тој не реагира - ноу проблем. :)

4. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231

Sarica (25, Pula)

Vas želi dodati kao prijatelja,

Za potvrdu zahtjeva za prijateljstvo i potvrdu da ste punoljetni pošaljite sms aktivacijsku kodu:

BOK Sarica na 67454

Cijena usluge 6,10 Kn/SMS

значи пораките не си стигаат сами од себе ццц кога ќе го подберам........ :devil:

5. OnlyMeGirls

OnlyMeGirls Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ме бараше една недела и јас бидејќи сум слаба на него му кревав на повиците но не му излегвав да се видиме оти знаев дека ќе попуштам :worried: но пред два дена собрав храборост и му напишав порака повеќе да не ме бара дека го сакам ама нема да му простам и дали знаете што од тогаш ме нема побарано .. Тешко ми е не велам не но сигурна сум дека ќе ми беше потешко со неговата љубомора и непостојаност.. Се впуштив во сингл живот, ќе одам кај сестра ми Швајцарија сигурно далечината ќе го направи своето дај боже :) и еден ден и јас ќе бидам среќна со некој што ме заслужува.. Ви благодарам девојки за советите :*

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    461
    Онлу јас мислам дека си донела правилна одлука тој човек не те заслужува,да те сакал немало така да се понаша значи го има па го нема.Млада си животот е пред тебе ке имаш уште многу прилики да процениш кој те сака вистински.Оди си кај сестра ти и уживај си во слободата,поз секое добро :* :*

7. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Имам 15 години-немам многу другари,се немам мувано.Двајца знаеа дека ги свиќам но ништо.....на мои другарки им понудуваат и врски и мивање мене никој ништо!Ме боли што јас тие што ги свиќам они мене не ме погледнуват а и никој воопшто не ме погледнува.
    Се јави друг проблем,го свиќам детето што се муваше(а и уште се муваат) со другарками.Веќе еднаш ми се има случено две другарки(јас и една другарка) да свиќаме ист и нормално јас губам.Во овој случај никој незнае дека ја го свиѓам на другарками дечкото!!!
    Ве молам помош,ми се смачи се јас да испаѓам ‘‘отфрлената‘‘. ;( :(

*и само не ми кажувајте дека сигурно има некој кој многу ме сака затоа што нема...

8. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Клинка чекај прво да те прашам, имаш 24 години?

9. opal

opal Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    имам 3 годишна врска нз дали сеуште го сакам, ништо не е ко порано за било што да зборам не ме слуша отсутен е а кога се караме или се дере или кути-нз кое повеке ме иритира немам више нерви незнам што да правам :swear: :swear: :swear:

10. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Клинка, бидејќи велиш дека немаш многу другари, претпоставувам дека потешко ти оди да се опуштиш кога зборуваш со некоја машка личност особено што ти се допаѓа. Во оние години сме кога за се ти изгледа ко да е крај на светот, постојано гледаш недостатоци, се чувствуваш отфрлена, дека никој не те сака и триста чуда.
    Инаку и мене со другарка да речеме ми се има случено двете да фрлиме окце на некого. Но ништо сериозно не е тоа, не е никаков натпревар во смисол "кој ќе успее да го ќари". Напротив, би биле среќни една за друга. Другарките се многу побитни од дечко, мораш да го сфатиш тоа! Затоа и бидејќи тој е сега нејзин дечко, заборави го.
    Ќе се најде друг што би ти се допаднал, тоа сигурно. А ти за да му се допаднеш треба да превземеш нешто. Не е во животот секогаш се на послужавник. Можеби другарките твои имаат повеќе среќа на љубовно поле, или се поопуштени и дружељубиви со спротивниот пол. Убавината доаѓа одвнатре и се што треба е да се опуштиш, и да направиш тој што ти се допаѓа да се чувствува убаво во твое присуство. Давај му знаци кога си со него, шмеќерски насмевни му се и слично..

Сето тоа зависи од тебе :)

На klinkata и ljubam им се допаѓа ова.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ако не го сакаш - чао, чао, лепо је било док је трајало.
    Ако го сакаш - имај повеќе разбирање, биди стрплива, внеси нешто ново во врската ...
    Не знаеш дали го сакаш? Пробај да бидеш неколку дена без него (оди кај баба, тетка , стрина , било каде подалеку...) и ќе дознаеш сигурно.

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    461
    Опал во секоја долга врска фака монотонија,значи има криза ама убаво ти кажа Сања отиди некаде без него и среди си ги мислите и чуствата и ти и тој или пак ставете пауза една недела да видите како ке ви е???Поз :*

13. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Ann.94 браво колку убаво и опиша. Клинка видов дека си 8-мо сега, тек работите ќе се менуваат за тебе. И мене не ме приметуваа нешто многу до 8мо и ме викаа костур на батерии, поради тоа што бев премногу слаба, ама нејверојатно не се ни замарав дека треба да си фатам дечко огледувајки се на другарките. Не си го оптеретувај мозокот. Времето е тек пред тебе, и големи промени доаѓаат. Социјализирај се, направи некои промени макар било нова фризура, или стил на носење и опуштено. Немој никогаш да си викаш како они можат, а јас не.. Убаво кажа Анн се зависи од тебе..

На klinkata и Ann.94 им се допаѓа ова.
  14. ivonna48

ivonna48 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    здраво феминки :D јас сум нова на форумов и имам еден многу голем проблем...вака сега: јас сум осмо оделение (14 години) и сум многу вљубена во еден тип :inlove: и тој е осмо..досега се немам мувано, секогаш на одмори се гледавме ама сега почна помалку да излегва.. си мислам ме заборајјј :( ке ми помогнете некако да ме засака или нешто слично?

15. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88

Па нејзе не и ни беше многу гајле што јас мислам за тоа,сеа може да ми кажете дека тоа не е права другарка.Можеби сте во право ,јас и она сме блиски за се освен за исти момчиња и секад она победува :tmi: а во врска со отпуштањето...незнам можеби тоа е проблемот ,а зборам на чет со некое машко одеднаш немаме тема и неможам се јас прва да почнувам муабети.Почнав еднаш ,двапати он ни да мрдне да пише прв-->значи мн не го интересирам :(

16. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    ^ Ама не е работава само на фејсбук да збориш. Во живо треба. Бидејќи од напишани букви неможеш да сфатиш дали му се допаѓаш или дали е заинтересиран за тебе. А неможеш ни впечаток никаков да оставиш. Батали фејсбук/мсн и сите виртуелни чуда, шармирај го тој што ти се допаѓа во живо. И плус сами од себе се создаваат теми за разговор кога разговараш со некого очи во очи и немора да се пуфкаш дали прва си му прозборела, нели :)

А за другарката незнам колку е права или не - ама другарка е. Таа можеби не обрнала многу внимание за да ти укаже дека навистина и се допаѓа дечкото, незнаејќи дека и тебе можеби навистина ти се допаѓа. Имам впечаток дека не си ја сакаш другарката бидејќи она ќарила повеќе дечковци и дека го ќарила тој што и тебе ти се допаѓал. Тука ти е грешката. Незнам дали е така ама бидејќи сега таа е со него, дади и до знаење дека си среќна за неа. Сигурно ќе и значи тоа :)

Кога ќе фатиш прв дечко, и кога пеперутките ќе ти заиграат во стомакот, ќе сфатиш дека не е толку сериозна работа ова "свиѓање", и дека не е ништо страшно ако со другарка фрлите окце на некого и потоа една од вас успее да биде со него.

17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Само што дознав дека детето со кое излегував ми е брачед ;( бевме заедно 10 месеци и никако не можам да се помирам со ова лелеееее не ми се верува... како претходно не сум разбрала ;( ;(

18. mona.liza

mona.liza Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    47

Оффф милаааа .... Полека само,не се измачувај.Кој братучед ти е? Ако ти е тамо трето,четврто колено нема зошто да се измачуваш,мојата братуцедка е заедно со трет братучед веке 6 години.Како постапи,што направи?

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Трет братучед ми беше ;( ама тој си беше строг кон тие работи... не сака со брачеда да биде ;( леле колку ми е непријатно само

20. mona.liza

mona.liza Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    47

Го разбирам братучед ти а исто така го почитувам и неговиот став кон ова.Но,не е толку страшно според мене.Трети братучеди сте,а не први или втори а и сте биле веќе заедно.МОжеби и сте споделиле интимни работи.Веќе се е завршено мила,а вие не сте за ништо виновни.Ако сте биле заљубени нема да биде така лесно да се разделите и дечко ти да го следи својот принцип.Не е така едноставно душо.