Не и не планирам повеке да го видам ниту да зборувам со него после се што стори.Навредите,бришањата од фб,девојката,лажењето.Се ми се насобра.Ке му бев другарка да не беа тие навреди и лаги...ке преминев преку девојката ама...попуштав неколку пати ама ми пукна филмот.Ми требаше подршка од мајка ми ама таа...
Девојко тој не те заслужува тебе,погледни се во огледало,насмеј се и продолжи понатака ,животот е еден уживај во него
Мене ова болдираното ама ич не ми се свиѓа! Еве можеш и некој од машкиве да прашаш што им значи овој муабет... Од мое искуство од првата врска моја на твои години што ми беше , од типот све што барав е да ми покаже барем малку чуства и нежност! Типот ми кажа - Епа знаеш ако не најди си некој манекен да ти покажува чуства и нежности незнам што бараш од мене! И по месец дена раскинавме , Искрено мислам дека и детево не му е многу битно врската а и реално да збориме за 100ден секој може да се снајде нели ? Нз читајќи те тука (си ми омилена феминка) и затоа верувам дека заслужуваш нешто подобро од ова, затоа најубаво остави го зад тебе и најди си некој кој ке има време да ти посвети едноставно советите што ги делиш на други послушај ги и за тебе сонце ... Едноставно детево со ова кажа дека не те заслужува плус сјајот во врската нема да се врати само ако ти се бориш и жртвуваш, така да најубаво стави крај на вакво однесување негово. (мое мислење)
vaka najnapred zdravo i odnapred sakam da vi se zablagodaram za odvoenoto vreme da go procitate mojot post i da mi pomognete.vaka veke 4 meseci pisam so edno momce na fb i nekako stanavme mnogu bliski pocnavme da si kazuvame se i sesto pa sega saka da se zapoznaeme a jas nekako nemam hrabros a mnogu sakam,neznam kako da postapam koga ke go vidam kako da mu prijdam so tema na muabet da otvoram i.t.n ako mozite da mi pomognete nekako zatoa sto sakam da se zaponaam a ne znam kako....pozzz [mod-kirilica:1a26v4yc][/mod-kirilica:1a26v4yc]
биди си она што си, најприродна, за тоа што си правевте муабет на фб можете и очи во очи да правите штом толку сакаш да го запознаеш. Не верувам дека имаш 19 год. па такада добро размисли пред да отидеш со некој странец да се запознаваш, бидејќи во денешно време се е можно, па можно е да налеташ и на некој слаткоречив ( додека те заведе на интернет) манијак ... иако има и исклучоци. Позз.
Во право си и не ми го кажа само тоа туку и дека кога некого сакаш го прифаќаш таков каков што е. Милион пати ми има ветено дека ќе се промени и ми има признаено дека не се однесува убаво со мене и ми вели дека такви му биле годините уште малку ќе бил таков после се ќе се средило. Некогаш сум толку многу сигурна во неговата љубов спрема мене што и цел свет да ми кажува дека не ме сака, јас пак ќе му верувам. А некогаш едноставно се чуствувам како вишок во неговиот живот. Ми вели дека не сака да биде многу сврзан со мене, а ми вели и дека не сака да одам на факултет затоа што нема да можел без мене. Уште сега си прави планови за во иднина, како ќе живееме, кога ќе се венчаме, какви деца ќе имаме и слично. И неговото семејство ме сака многу .. И сега што јас да мислам? Ми прави турлитава во мозокот. Не знам, не знам, стварно не знам што да правам. Се плашам од самата помисла дека ако раскинеме тој ќе биде после со друга. Не можам да го гледам со друга. WildCherry , и сите други девојки сте во право за се и ви благодарам многу за помошта. Ќе ве известам кога ќе одлучам што да правам.
Абе факт е дека у почеток нема да можеш да го смислиш со друга ама тоа ке ти трае док ти не си најдеш некој. А и замисли да запишеш факс и ваков притисок да ти прави ??? Размисли малку за иднината ваша, мислам дека имаше и тема на форумов ни наш околу напнување на самите партнери... Заебано е така уше коа станува збор за тебе и твоја иднина ! Мислам дека ти и би да стаиш крај ама се плашиш да не останеш само а ? Ако е тоа биди сигурна дека нема да си сама. Кога една врата се затвора 1000 други се отвараат Ке ти биде тешко некој период ама после ке си ја најдеш среќата ! Рано ти е уште за вакви стресови и да трпиш нечии тортури !
Девојко гледај ти да си ја обезбедиш својата иднина.. со кој памет тој ти забранува да идеш на факултет? А што? ке те земе за жена и ке те чува дома ке му чистиш? Или ке зависиш цел живот од твоите - што е најлошиот случај.. Гледај си прво заврши си факултет, вработи се, застани си на свои нозе, биди своја газдарица па има време се ке си дојде на место не е ни прв ни последен!
Така е .. Му имам кажано многу пати дека јас нема да се мажам на 18 години и нема да живеам од 5000 илјадарки. Ќе почекам да помине извесен период, нема да му раскинам веднаш ама важно ќе ставам крај, кога-тогаш.
Пеликуна, нема нешто посебично од ова. Кај те повреди, кај си има девојка, пријатели да бидете. Еве ти најточен и наједноставен превод - јас си имам женска, ама ти сакам да си ми пријателка, т.е. сакам да те мачам уште, да гаиш надеж и чувства за мене, да си ми златна резерва, поддршка во секој момент и рамо за плачење, па ако некогаш се премислам во врска со нас - си имам добар аргумент "но јас отсекогаш те сакав, зошто барав да останеме пријатели, зашто не можам без твоето присуство во мојот живот"... Не паѓај на вакви проѕирни и евтини провокации, поминало толку време не си потклекнала, па сега... Издржи уште малку, за некој месец нема да знаеш како се вика. Ама ајде донекаде и да сфаќам кога се измачуваме околу дечкото после раскинување ако е сам, ама со девојка? Па самата помисла како ја допира неа и спие со неа и ја гушка НЕА, ми се иде да го плукнам и да го мразам од дното да душата. НЕ СЕ ПРЕДАВАЈ СЕГА.
itno mi treba pomos sakam da se omazam no ima eden problem nemam podrska od tatko mi mi rece deka ne mozi me iznarece sekako idiotka nevospitana nesozreana glupaca itn ne saka ni da razgovara ni nisto i neznam so da pravam sakam da si zaminam ne mozam da gi trpam negovite izmacuvanje zasto me trretira kako dete od 13 god pls help
itno mi treba pomos zatoa sto mi esmaceno od domasnite problemi sto gi imam ne sakam poveke da me tretiraat celo vreme za se da me krivuvaat mene da mi zabranuvaat se da mi odreduvaat sto da pravam mislam deka e dovolno toa
itno mi treba pomos И ти мислиш дека решението е во мажење? Дека ако се мажиш рози ке ти пагаат од небото? На 19 години мислиш дека ќе може да се справиш со се што ќе ти се случи понатаму? Спремна си да одиш на работа и да издржуваш семејство? Или мислиш дека мажот ти ке те чува за икона дома и цел ден ке седиш на компјутер. Де свести се бидејки еден ден многу ќе се каеш.Не велам дека не ти е тешко со домашните да живееш не знам што и како ви е дома но решението не го барај во брак уште на 19 години
А вашето стамбено прашање решено ли е? Работа, Плата? Или од љубов ке живеете? Свекрва ти и свекор ти сигурно нема да те третираат подобро од твоите родители тоа можам да го гарантирам. А со овај твој памет со мажење само ке си ги дуплираш проблемите, нема да ги решиш. Оди во темите за свекрви и сани и золви процитај неколку стотини страници и потоа размисли си добро како ке го решиш проблемот со твоите. А дома мој совет ти е ако сакаш да бидиш третирана поинаку, почни да размислуваш и да се однесуваш поинаку.
Ќе се мажела на 19 години ееее па стори го тоа ќе видиш што се проблеми.. Ти ако не можеш да излезиш на крај со домашните твои што ти се родени мајка и татко таму што очекуваш да те третираат како принцеза тешко и ретко зарем има некој што те сака повеќе од мајка ти и татко ти.. Па деца на 19 па ова па она лелее и тоа поради што не можиш да ги трпиш домашните за све има решение верувај седни и разговарај со твоите послушај ги еднаш види како ќе биде.. па биди малку онаа послушна ќерка не треба многу за да се купи татко или мајка ... Мој совет десет пати размисли пред да го направиш тој чекор оти тоа не е за два дена тоа е за цел живот!
да сево ова е ок сто го кажавте али иако сум кај маја ми и кај татко ми работам откако завршив со сколо земаат од моите пари не можам да купам се што сакам без да ги прашам нив иако од мои пари купувам и на крај ми префрлаат за тоа што ќе го купам повеќе и од мајка ми работам дома на работа сум по 12 сати скоро секој втор ден не можам да излезам со другарките не смеам никаде да одам тоа за добар живот го сметате?
хммм.... само еден ден да сте на моое место ке видите како ми е мене за еден ден ке се скрените да сте на мое место најискрено ви кажувам во овие два дена имам испиено 4 лексилиуми и сеусте немозам да се соземам незнам што да правам посакувам да умрам смачено ми е од животов мој неможам да правам нисто што прават моите врсници на 20 год се прибирам дома во 22 часот никаде не одам без дозвола ништо не правам без дозвола и на крај пак не чинам
Можеби сфатиле твоите дека ако те пуштат после 22 бегалка ќе им идеш Озбилно, мислам дека не си дорасната за твоите години ако мислиш дека штом се омажиш ќе ти биде подобро.