Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. tanje.tanjus

tanje.tanjus Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    еххх кажаа дека не ме сакаат повеќе дека ке ме одродат но стварно неможам да бидам во куќа каде никој не ме сака

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    А, бе кажи што е проблемот, во ПМС ли си, ти се јаде ли благичко нешто, не само не ме сакаат. :D Кажи убаво што е работата и јас мислев порано дека не ме сакаат од дома.

Оди најди си дечко некој, љубете се, шетајте, ќе се мажела на 19 години. Оооо сестро, лесно ти е со тој памет, на 29 години се мажат и никаде не стасуваат, ти ќе стасаш. Деца со што ќе гледаш, со воздух ?! Сметките со што ќе ги плаќаш ?? Или сакаш и ти да станеш како твоите родители, а ?

Зошто не се запиша на факултет, зошто не учеше во средно, да се трудиш, па да станеш твој човек некој ден.

Одговори ми овде, па ќе ти кажам дали си за мажење.
    И не ми одговарај дека не те сакаат, кажи зошто не те сакаат. |(

На marama и DAngel им се допаѓа ова.
  3. MrsH

MrsH Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    Тање мислиш ли дека свекрвати и свекор ти повеке ке те сакаат??? Грешка си душо. Велиш дека работиш, па кога е така зошто не си фатиш едно станче под кирија, осамостои се, биди си шеф за себе, искуси го животот па после мисли на мажење.

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. schatz

schatz Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    16
    Девојки мои...повторно јас со големи новитети...Викендов беше пресуден...Имено од неговите последни откачувања, немаше некои големи промени...јас ќе си ги спакувам куферите он ќе почне да ме моли да ми плаче, јас ќе се откажам, ќе се распакувам и за едно еден саат до два повторно ќе започнеше со обвинувања!!значи психички ме откачи и ме здиве....Веќе не знаев да си ги контролирам емоциите, дали да плачам, дали да се љутам, дали да бидам рамнодушна..И ВЧЕРА, додека он спиеше, си ги собрав најпотребните алишта и метак да ме нема!!!! Собрав храброст, и решив дека мојот живот никој не може да го раководи освен самата јас....Најбитно ми беше и да побегнам од тоа лудило, тие обвинувања и напаѓања...и што се случи? Ми се јави попладнето, каде сум, му реков на кафе па ќе си одам дома..он рече ок тогаш треба да разговараме..му реков од сега нека бара друг за разговор јас си одам дома кај моите!!и неговата реакција: ејј супер, и така све дознав, свеее!!! само му спуштив и си отидов дома кај моите, нормално мајка ми заплаче со мене а татко ми како поцврст, рече дека може сум избрзала што сум се преселила кај него, меѓутоа се прават грешки и ако ми се јави да разговараме, да сум му кажела дека прво со татко ми да разговара па тогаш може со мене! И така девојки, вчера после година и пол, повторно си заспав и си станав во мојот кревет и мојата соба..сабајле ми поминаа неколку солзи ама си реков, дека све требало вака да се случи и горда сум што сум силна и што завртев грб на еден идиот!!!Добив чуство дека повторно си станав онаа старата јас, без тегоби, бев стравови, без некому да се правдам....Од денес, патем, понеделнички, отварам сите чакри и врати за нови предизвици..а ако западнам во криза...или ако има нешто ново и убаво, секако дека ќе ви пишам....
    Поздрав до сите

На sweet25, BurstBerry, sonce777 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Wytney

Wytney Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    8
    Пак јас вцера му рекоф дека несакам да одиме дека немозам повеке вака дека у 3 дена се гледаме само саат ипол со другарите е со се вика 24саата и онака изладено ми ја напраи океј е те свакјам до некаде си у право повеке нема да те замарам си се стаи фино лепо слободен на фб и најнормално и јас си се стаиф и му викам според понасанјево сватф дека ти намерно си праел вака само за да те откацам ми вика нема врска јас немозам да бидам цело време со тебе и ја му викам не ни сакам да бидес со мене ама и тогас коа си со мене се понасас како др да сме и ај некако испадна да поробаме усте еднас 3 санса ко демек се стааме пак у врска по 2 саата ми пракја смс ко демек да не сум се сомневала дека ме сака кје се борел за мене бла бла вецерта се видофме гусканје бацуванје од негова страа ко демек коа сум му рекла така мн се изнервирал ке се сменел мн ладно се понасал кон мене бла бла и јас сеа незнам со да правам воа е 3 пат истата приказна да се повторува веке не му верувам дека ке се смени ама лјубофф си викам ај кје бидее ама воа е прв пат вака да се спукаме па дури и слободни да се стаиме посто и двајцата некеме ко малине деца да стааме на фб срценца па врска па по 2 мин слободен ..сега јас нз со да правам да продозувам со него или да не си губам време за дзабе :worried:

6. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    ја не знам зашо прашваш со да праис кога ти веке си му дала 4839720 шанса,веке си одлучила ,по постов што го прочитав си помислив дека за 14 год се збори

7. Wytney

Wytney Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    8
    знам дека му дадоф мн пати санса ама сега дефинитивно ке биде последна се ресиф ако не се смени во рок од 1 недела ке му се скарам па со ке биде нека биде ...

8. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    да да ;) и после пак ке се спуцате али ти повторно ке си најдеш некое оправдување за тоа што ке му се смириш :) велиш љубов а ? убава причина, ама не е доволно за ди со некого. Џабе ти љубов ако нема разбирање, поштовање, топлина.
    Еве сега кога веке си дала шанса, пробај. Ама следниот пат НЕ му давај бре ! Зарем не гледаш дека поради тоа што он знае дека цело времему попушташш ти го прави ова ?
    Верувај ми, знам што зборувам.
    Две години се мачев во таква врска. и кога јас а и сите други дознаја дека ме изневерувал низ цела врска, се пуштал по девојки и разни глупости ставив крај!
    И не, не ми беше тешко. Најтешко ми беше! ама помина и тоа. излегував со другарки, одев на шопинг, читав Фемина, пордшка од дома, разбирање од друштвото, совети од феминките и еве ме. Како нова :)
    јас не велам дека не го сакам. јас сеуште го сакам ама не дозволувам да се нервирам за некој што не вред. сега тој моли, ама не. Зошто знам дека следнит пак пак ке го направи тоа. Волкот го менува крзното ама не и карактерот ;)
    затоа види си сега. ако оди, среќно да ви биде. ако не, фино поштено стави крај. поарно за тебе.. за да не поминуваш пак низ истово.

Среќно :*

На Wytney му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Добро си му дала шанса и сега одиш понатаму. Не е наше да те осудуваме што си му дала шанса. Јас те сваќам бидејќи и јас го направив истото како тебе, му дадов шанска, но последна. Е сега почекај малку, види како ќе се одвиваат работите и доколку е се во ред идете даље, а ако не клоца у газот и ај чао. :) И двете треба да го направеме тој чекор и да ставиме крај ако тие не се потрудат ни малку. Секој има право на шанса, но не секој заслужува да ја добие. Ако не си го смени однесувањето мислам дека нема што да правиш повеќе со него. Истото се однесува и за мене. Поздрав. ;)

10. Babyx3

Babyx3 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ne znam sto da pravamm! :(

Pomognete mi,ve molam! Imav vrska so eden dechko do denes..:/ :[ Odevme 4 mesecii..raskinavme zato sho mojot prv bratuched e protiv nas a i mnogu drugii..:/ Nie mnogu se sakamee..ii jas ne sakam da mu pravam problemii pa zatoa odluchiv da raskinime..iako go sakam premnogu,nemozham da dozvolam da ima problemi zardi mene. Братучед ми едно време му се закануваше ама ние сепак продолживме а тој не знаеше..Денес дозна од мојот бивш дечко :/ Не сакам да му наштетат порадии мене..Што мислите? Дали треба да продолжам со него или да раскиниме засекогаш? Јас ств не сакамм да си има проблеми зарди менее и мислам дека то е најдобро за двајцата :/

11. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Чекај а зошто е против вас братучет ти? И зошто му дозволуваш толку да навлегува во твојот приватен живот? Ако навистина се сакате мислам треба да преминете преку се и секого за да сте заедно. Ако си спремна поради него да жртвуваш се и тој поради тебе тогаш нема зошто да се откажуваш. Мислам дека треба да зборуваш со братучет ти да не ти се меша во животот. Барем јас би го направила тоа, ако вреди. :)

12. Babyx3

Babyx3 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Neznam zosto..Zosto ne sum fatila drug? Zosto bash toj? Gluposti..Ne e nisto skaran so dechkovo..si praat muabet ii se,ama ete..ne saka da sum so nego :/ Falla mn :)
    [mod-kirilica:2zte0ggo][/mod-kirilica:2zte0ggo]

13. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    :?: Не знам зошто без причина би ти забранувал да си со детето, ако знае дека се сакате.Чудна работа. Мислам дека ти е најдобро да зборуваш со него и да не се откажуваш ако го сакаш и ако тој те сака. :)

14. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Тоа е само твој проблем заради тоа што дозволуваш некој трет да ти се меша.. ма ти идеш со него, ако ти си среќна супер. нема кој тебе да ти кажува со кого да идеш со кого да не идеш
    А тој па толку ли е малоумен да потпаѓа под секакви муабети .. сакајте се и решете си ги проблемиве пред да биде многу касно, само со разговор!

15. loca1995

loca1995 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Хитно ми е потребен совет :(

Девојки многу сум разочарана ми треба било каков совет. со еден веке идам 5 месеци не е многу долг период но го сакав и ете теравме некое време како врска без обврска но се се смени од пред некој месец мн се зближивме јас се отворив и кажав дека ми смета таа врска без обврска и се се смени и тој ми призна дека ме сака и заедно седиме во скопје цело време сме заедно и се најубаво. но пред некој час тој беше кај мене и ете си игравме и несакајки јас си ја повредив раката а пред тоа му ветив дека ќе го чешкам и сега му кажав дека нема да можам и тој ми ја зеде и др рака ми ја изеде и рече секој си го добива тоа што го заслужува и јас му реков а што треба да си добиеш ти затоа што му фатив една порака со едно девојче но ништо посебно и тој стана се изнервира ја удри фотељата си ги зема стварите и пред да си оди јас ги земав клучевите и му реков да не си оде така да правиме муабет и дека ке го чешкам а тој ми ги зема клучевите и ми рече само требаше да ти текне порано и си замина :( ... ве молам помогнхете ми што да правам ... неможам да издржам вака повеке :(

16. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Како тоа ти ја изел другата рака? :shake:

Инаку живчан и зелен тип штом за такво нешто изреагирал така.
    Ако секогаш е таков - чукот по тиква.
    Ако му се случува прв пат, почекај да ти каже што к** го споденал така да се испонаша па одлучувај што мерки ке преземаш.

17. loca1995

loca1995 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Значи ми ја зеде и ме гризна силно .. не му е прв пат он сака да си игра но нема осет за тоа колку ќе ме стисне .. му имам кажано дека ке ме повреди он не сака и не е е свесен за тоа ... :( незнам што да правам како да реагирам пак јас да го молам и да го барам :( а ако не бидам јас пак таа мн лесно може да исчезне се што имаме а не сакам :(

18. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    E добро сега оти не си сакала да го чешкаш треба да се јадете ? :^) Тој ќе ти нареди што да правиш, а ако не сакаш ќе ти јади рака,нога ... Не оди тоа така. Остави го да му помине нервозата па потоа зборувај со него. И немој случајно да му се извинуваш затоа што ти не си крива тука. Значи ти си ја повредила раката и тој треба да свати кога ти НЕ САКАШ нешто да направиш. До толку агресивност не е на арно. Почекај малку, стрпи се, за час-два или утре ќе зборуваш со него и ќе видиш што му се случува. :)

19. loca1995

loca1995 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

Ќе направам така само еве ако тој не ме побара утре што да правам јас :(

20. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    хахахахахахахахахаха извини ама не можев а да не се насмеам?
    Значи заради тоа што не си го чешкала сте се скарале?
    И послем он ти ја изел и другара рака?
    Девојко дај бе биди малку појасна ко на кинески да пишуваш..