Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Нема ни ти да се понижуваш. И сама си кажа дека се однесува неубаво и да му кажеш дека те боли тој не преќинува. Оваа негово однесување покажува само на едно. Не сакам сега да те разочарувам, но треба да размислиш малку поубаво. Не го барај ни ти утре. Кога на некого си му по недостапна, повеќе те посакува. Така ќе види дека нема секогаш да бидеш ти таа што ќе се извинува и ќе го бара, па можеби ќе му текне да те побара. Знам дека ти е тешко, но ако сега го научиш така, дека секогаш си му достапна, верувај после некое време (ако сте заедно) многу ќе ти е тешко.

2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.760
    Чекај како живеете заедно, а тој бил кај тебе па си отишол?
    Дечково не го моли, не го барај, не ти треба. Плус бре имаш 16 години, не се замарај со недозреани.

3. loca1995

loca1995 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Ке пробам ова сето да го ставам позади мене и утре не би го побарала па ни било кога се додека тој не ме побара а ако не ме побара тогаш ке сватам колку сум му значела и колку биле вистинити зборовите "Те сакам" "Ти си кукла моја" "Нема да бидам со никоја ни пред тебе ни после тебе" итн ...

4. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172

Оффф бре дејко ...
    Ова ти се типични машки муабети ... На мажи кои се у врска (дал ново печена ил загорена ... ) , на мажи кои директно или индиректно си шврљаат на страна ...

А и на машки кои го мислат ова стварно ... Ама у твојов случај неќе да е последното а ? |(

16години ??? Допрва ке се заљубуваш :inlove:

5. loca1995

loca1995 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

значи он е многу комплицирано машко никогаш не изразува чуства до сега бил со мн девојчиња и од сите тие само со едно девојче сметал како врска и сега прв пат во неговиот живот и рекол на девојче дека ја сака (и тоа на мене баш) ... има нешто ств верувам во тоа се гледа ..

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ти го гледаш само она што ти одговара изгледа.

На WildCherry и Sarasweet им се допаѓа ова.
  7. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    Девојче живот иде даље,...на тие години сите сме летале....не е вреден за твоите измачувања,..преиспитај се длабоко за она што ти се пишува на форум-от.Не е дека некој лошо ти мисли, а верувај лугето од страна подобро ги воочуваат нештата.

8. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    абе јас изгледа тупа сум штом не можам да ја сфатам ситуацијата. вика седиме заедно во ск. заедно живеете ? :^) или тој беше кај тебе, па заминал..
    ок ај, како и да е, детско понашање неговото ама со 16 години реално и ти си дете..
    не го барај, ако му значиш ќе те побара..

9. loca1995

loca1995 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

Значи вака може да се каже дека живееме заедно бидејки јас овој период сум сама во станот но во главно и тој седи во др стан али повеке е кај мене. важно се се среди тој прв ме побара ме замоли за прошка и сега се е во ред. ви благодарам за советите :*

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    PREMNOGU GO SAKAM.....

Пред се здраво на сите.Ве читам долго време и еве решив да побарам совет од вас.Oдев со дечкото година ипол.Пред него имав друга врска од 2 години,и кога почнав со новиот ми беше многу тешко.Си мислев нема да го засакам,али бев отворена со него и му кажав за предходната врска.Он прифати да биде со мене иако знаеше не го сакам.Помина време пошнав да чуствувам нешто спрема него а на бившиот не ни помислив.Врската ни одеше супер со мали ситни кавги како и секоја врска нели.Дечкото се покажа како многу заљубен во мене врската ни стана посериозна јас идев кај него он кај мене.После некое време пак почнаа караници он почна да форсира да ја заозбилува уште врската значи сакаше брак и ми предложи.Најсмирено му кажав дека не сум спремна дека не е така лесно ни текнало ајде и ке се земеме а знаеме каква ни е финансиската ситуација.Ми се налути нормално си отиде и после 4 дена си фати нова девојка и спремен беше да ја вери.Не го побарав ниту еднаш се.По 1 месец он ме побара ми кажа дека ја оставил дека се било од инат и дека ме сака.Се смиривме и од тогаш наваму префрлање за врската негова од моја страна,пак почнаа караници али тоа на почеток..Пред 2 месеци бев ммогу напната имав некои проблеми и знаев некогаш да бидам строга со него да му се развикам али му се извинував свесна бев дека грешам али он повеке не можел да ме трпи и ми раскина.Барав да се видиме не сакаше,долго време на тел не ми креваше се до пред една недела ми кажа дека имал проблеми дека сака да биде сам дека јас сум премногу добра и не заслужувам ова...Го прашав дали ме сака и ми одговори не,а кога му реков да се заколне не сакаше.Мислам дека го познавам доволно знам дека го мачи нешто али веке ке полудам стварно не знам што да правам премногу го сакам или е најубаво да го оставам...ШTO MISLITE VIE?

11. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    PREMNOGU GO SAKAM.....

Оладете.
    И ти,и тој и цела збрка. Па после нека покаже времето.
    Незнам друго што би сторила.

12. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    PREMNOGU GO SAKAM.....

Напрајте една добра пауза,за да сватите што сакате и двајцата :?:

13. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    PREMNOGU GO SAKAM.....

Па знам и јас дека е така најубаво само многу ми е тешко знам дека ме сака не знам зошто прави вака..Во право си времето ке покаже,,Фала ти

14. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    PREMNOGU GO SAKAM.....

Бадему, искористи го времето кога он сака да биде сам и ти дај си го периодот на самата себе. Олади глава и размисли што понатаму сакаш . Периодот ке му помине, ке ти се јави и ке седнеш и убаво ке разговараш со него .

Не го чепкај сега, зашто ко секој чоек така и он сигурно си сака малку време за себе. После некое време јави му се и инсистирај да разговарате, а за тоа време дај си и ти време и размисли длабоко што сакаш .

На badem4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    PREMNOGU GO SAKAM.....

Се согласувам со горе наведените совети. Оладете малку, одморете од вашата врска, па кога ќе дојде вистинскиот момент пак ќе сте заедно. А ако те сака, како што велиш ти, нема да дозволи да пропадне вашата љубов. Остави го сега малку нека се смири, нека си ги реши проблемите што ги има, а потоа пак бидете заедно, ако се сакате. И објасни му убаво за бракот, тоа не е лесна работа, не е како врска. Ако не сакаш да се мажиш, немој. Сега и ти одмори се малку од сите ваши збрки и проблеми и размисли убаво што сакаш во животот. Јас сум сигурна, дека ако те сака, ќе те побара кога-тогаш. :)

На badem4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    PREMNOGU GO SAKAM.....

Jас знам што сакам сакам да бидам со него сигурна сум проблемот е до него.OK има проблеми го разбирам ама и не е сигурен мисли дека пак ке има караници преку глава му било дојдено од тоа.Најмногу ме нервира што се ова не сака во очи да ми го каже него се по тел,зошто сигурна сум дека ако ме види знам дек аке попушти..Мислам дека и стана ваков откако виде дека го сакам јас пред тоа ниту го молев секогаш он прв ме бараше не ме знае ваква..Сепак фала многу што одвоивте време да ми пишете

17. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    PREMNOGU GO SAKAM.....

Eпа ако ти знаеш што сакаш остави го и он да размисли што сака. Почекај 1-2 дена, побарај го да се видите и ќе видиш што ќе биде. Сега не навалувај затоа што можеш само да ја влошиш ситуацијата.

18. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Значи вака. Се враќам со новости! Значи тој ми призна дека ме сакаа :$ :$ :$ :$
    Сепак, едно не ми е јасно. Со другарка ми се во постојан контакт, на чет, си лајкуваат се, и јас со него истото го правам но многуу мнооооооооооооогу послабо...Почнав да љубоморам!! Не ми се смета баш кога лајкнува нешто на некоја друга..ама таа да не ми беше другарка ќе си помислев дека има нешто меѓу нив...Има ли причина да бидам љубоморна? Ако има, што да направам? Битно, неможам вака.....

19. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Toa што си лајкуваат работи не значи дека има нешто мегу нив.Него му се допага линкот/сликата/топикот а не значи дека таа му се допага.Мислам дека не би те лажелза чуствата што ги има за тебе.Штом ти признал уживај,нема место за паника ;)

20. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Ако ти е вистинска другарка нема потреба да љубомориш. Мене "другарката" ми го зеде дечкото(не овој сега). :) Не мора да значи дека ако си пишуваат на чет и ако си лајкнуваат објави си се допаѓаат, но сепак најдобро ќе ти биде да си провериш затоа што во денешно време ни на брат/сестра не се верува, а не па на другарка. :)