Девојки..ќе ве замолам за помош. Отсекогаш машките ме гледале како убава девојка,ми се додворувале. Мојата најдобра другарка..како сестра шо ми е ме подржува во све.коа иам проблеми или слично ама ова неможам да и го кажам. дечкото што ми се свиѓа многу..ми пиша као у инбокс--цитирам ,,Која беше таа со тебе у кафичот(тој и тој) вчера. и ми вика поздрави ја.. а другарка ми уствари го свигја другарот негов..(а јас него нели).. Многу ми е тешко ..ова у живот ми се нема десено..Обично јас бев таа која го добива тој што го сака а сега?Дали мислите дека е ова понижување? Бе молам кажете ми што да направам, многу ми е тешко..ПОЗДРАВ
Не мора да значи дека тоа е понижување. Дечкото бил искрен со тебе и ти кажал дека му се свиѓа другаркати. А тој знае ли дека ти го свиѓаш? Ако не знае како сакаш да го добиеш?
незнае он дека го свиѓам .. ама многу ми е тешко..порано ми се пушташе мене ..а сеа одеднаш ја „поздравува“ другарка ми.
Овие денешниве машки појма си немат од животот. Можеби видел дека не може ништо со тебе па затоа се обратил кон другарка ти, ако не си ти некоја друга ќе е. Дефинитивно не сака ништо сериозно, само си бара женска за забава. Ако другарка ти знае дека го свиѓаш, сигурно нема да направи ништо со него. И ако на неа и се допаѓа друго дете, нема зошто да се грижиш.Ќе виде дечкото дека нема шанси кај другарка ти, па ќе си бара друга жртва.
една недела сте заедно,и он те притиска за секс,значи девојче он е со тебе само за сексот,никао не му давај ,ако му е за врска со тебе ке почека ама мислам дека нему е
Ве послушав феминки(тие што ме советувавте) и му раскинав. Конечно собрав сили да му кажам да ме остави и дека не сакам таков како него во мојот живот. Но зошто сега ми е толку тешко? Зошто кога се разделивме се завртев 100 пати, посакувајќи да се врати? Зошто сега липам како мало дете кога го пишувам оваа? Сакав крај, па зошто сега ми е толку тешко?!?!?!
епа немој да мислиш дека си единствената привлечна у овој универзум и дека покрај тебе нема да се загледа у друга. знај секад дека од секого има некој подобар. и баш убаво така што ти напраил може сеа ке се ангажираш малце посериозно и ке му дадеш некој знак
[/quote] Можеби ти си стварно попривлечна од нејзе,ама овде карактер е во прашање,така да не го сметам тоа за понишување. Колку убави момци одат со погрди девојки,ехее... Туку убаво ти вика DeepBlue,мило ако сакаш нешто повеќе ангажирај се повеќе Дај знак,па со среќа,нека биде нешто
Батерфлај мила никој не ти кажа дека ќе биде лесно. Ама според твоите постови имаш причини за побрзо да го преболиш. Кога и да ти дојде тешко помисли на лошите моменти и ќе видиш дека нема зошто да жалиш. Колку и да звучи клише, вистина е и помагаат разните активности. Прави се само за да не мислиш на него, ќе мислиш на него ама се поретко.. Плус имаш и форумџики кои се тука за тебе во секој момент
Да и самата не бев свесна дека ќе е толку тешко. Мислев дека ако завршам со него животот ќе ми стане розов. И неможам да му ја заборавам фацата кога му кажав дека не го сакам повеќе во мојот живот. Вистина е дека многу ме повреди и дека го заслужува ова што го оставив, но љубовта е посилна од мене. Ви благодарам на сите што ѓи читавте моите можеби досадни проблеми и ме советувавте. Се надевам дека со ваша помош полесно ќе го поминам периодот што ме следи.
И немој сега да попуштиш колку и да е тешко. Најбитно од се, не за затварај дома, излегувај, дружи се
Батерфлај, не имаш нас во толкав број...Со нас ќе ти биде полесно, сепак убаво е чувството кога знаеш дека не си сам нели? Иако виртуелно ти даваме поддршка, сепак ти даваме, а поддршката ма каква и да е секогаш е добредојдена. Издржи!
Батерфлај секоја жена и општо човекот учи од сопствените грешки. знам дека е тешко но тоа што го трошиш времето да го сватиш него и мотивот зошто биднало вака е надвор од нашите можности а и самата знаеш дека нема никаква врска со тебе. Тој што те повредил нема да ти биде од никаква корист. Време е да продолжиш понатаму.. Секогаш постои некој што ке те сака и ке те третира како кралица. Постојат илјадници други. Сериозно За некој период ке се смееш..колку и сега да мислиш дека не е така, така е! биди окружена со луѓе, плачи, знам дека се ке те потсеќа на него, дека се ке те расплакува, но верувај за некое време ке помине! Биди со твоите најблиски.. и остави го времето да покаже и да ти докаже дека подобро е што завршило
Ви благодарам на сите. Знам дека со ваша и помош од семејството и другарките ќе успеам. Секако дека ќе биде тешко, но што е лесно во животот? И во право сте дека не е единствен има уште милјарда машки, што на еден од нив некој ден ќе му значам се. Каква и да е подршката од вас, ми ја крева главата горе. Благодарам феминки мои.
Епа вака,оваа моево е само прашање и консултација.Не е проблем. Ми треба само ваше мислење. Имам една другарка,школска која ми е единствена другарка во школото,во класот бидејќи сме само две девојчиња во клас. Многу е добра.И приземна е и созреана и озбилна личност.А инаку често ми вели дека и се гали со некого.Некако многу е попалена тинејџерка Е сега,се мува со еден дечко 5-6 месеци незнам баш точно,а дечкото има 23 год.Блиски се.Прво беа само на мување па пробаа со петинг а сега пробале и анален секс.Да напоменам не се во врска али се знаат долго време,ама 5-6 месеца се муваат и се видуваат. И таа ми кажува се.Јас знам се.И не се чудам онака си зборуваме и слободно може да ми каже се.Има слободна и се ми кажува и секако тоа е наша тајна не сум кажала а и нема да кажам на никого. Само ме интересира,. дали е нормално девојка од скоро 17 години е толку опуштена со дечко кој го знае долго време но блиски се само 6 месеци. Цело време тоа мислам и ме интересира.Зар не се премногу опуштени а и не се во врска туку само онака си се задоволуваат меѓусебно. Што мислите вие? Ваше мислење? Навистина ме интересира пошто во мојата глава ми се мотаат разни мисли.Да не мисли тој дека е лесна и каква ли слика има створено за девојчето А и оваа мое мислење незнаев во која тема да го сместам па решив тука ...незнам дали е соодветна со мојата тема Можеби и многу мислам и не е моја работа да зборувам и мислам на оваа ама навистина ме заинтересира целата нивна ситуација
Во ред е тоа што мислиш на твојата другарка, но немој толку да навлегуваш во нејзиниот живот. Ти можеш само да ја посоветуваш дека тоа не е во ред, дека е сеуште рано да навлегуваат во толку интимни односи и да и кажеш свое мислење. Што се однесува до мене, мое мислење е дека е погрешно тоа што го прави. Но ние не сме никои да и судиме на неа. Ако таа смета дека тоа е најдобро за неа, остави ја нека прави така. Секако посоветувај ја, но не навлегувај длабоко.
^ Мене лично не ми е воопшто чудно. Можеби ми е малку необичен текот на настаните, од петинг на анален, ама добро, кој како си милува Во однос на годините и на поминатато време заедно, стварно не гледам причина поради која би ја сметал за лесна или било каква, никаде не пишува дека треба да си во официјална и долга врска со некој за меѓусебно да си се задоволувате А и не и се малку годините, па ни 6 месеци не е некој краток период, според мене сосема нормално и природно.
Се согласувам со Butterfly,Не треба длабоко да се навлегува во интимата на некоја друга особа,па и таа да е твоја најдобра другарка. Можеш да ја советуваш и да и дадеш твое мислење но тоа направи го внимателно за да не бидеш погрешно сфатена(дека ја осудиваш или дека си љубоморна). А сето друго не ми е чудно,секој е газда на своето тело па паралелно со тоа одлучува за него.
Не е твоја работа да мислиш на тоа, остај ја .. мислам ти си тука да ја ислушаш другарка ти е но во секој случај она си знае.. Инаку според мое мислење тоа што другарка ти го има со него не може никогаш да премине во некоја си стабилна врска .. Јас мислам дека кога веќе одлучила да има нешто по интимно со него тогаш сака и емоционална интимност, но мислам дека од негова страна не е така. Мислам дека на него му вријат хормоните и едноставно си тепа време со нејзе. А таа смета дека на тој начин ке добие екстра бонус кај него. Добро е што отворено си зборувате со твојата другарка и си верувате, нема причина да се избегнува ова како тема. Но сепак секој за себе