Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Девојки да се разбереме,јас нема што да ја советувам неа и да и солам памет.Како што кажав таа е многу зрела и стабилна личност за нејзините години.Таа така одлучила и така направила.По тој пат тргнала и нема враќање.Не се секира таа воопшто.Мислам дека и таа несака врска а и тој несака. Зборувале на таа тема.Само ме интересираат ваши мислења на оваа тема.Дали тоа што го прави е погрешно или е сосем нормално.

Знам дека знаете што пишувате и знаете како да советувате. Затоа и ви пишав..
    Оригинални сте во давање мислења и совети.
    Однапред ви благодарам.

2. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    абе шо да ти кажувам оригинални сме ко кока колата :lol:

нема да ја направи тоа лесна ипак 6 месеци се у прашање а и воопшто не ме чуди шо послем петинг се фрлиле на анал. можеби не е спремна уше да си се збогува со невиноста затоа што не е сигурна баш у овој (и откако ке скара со овој и ке биде со друг она невина брате ке ти се праи светица јоште хххх жени стварно сте ѓаволи значи :devil: ) или пак можеби е муслиманка но нејси у секој случај не прави ништо погрешно :) пушти ја нека си ужива

На Loritaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    a ona sega e nevina a?mozda :x probala anal peting i ona e nevina bravos

4. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    е не бе на чело ке и пишува дека имала анал и петинг хохохохо

5. kristinah

kristinah Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    оф.

Вака феминки. излегуваме 3 месеци сега на 15 декември ќе наполниме 4 месеци од кога излегуваме. но тој стана премногу ладен кон мене. првиот месец бевме како пар што одел 5 години. нонстоп бевме заедно. постојано прв ми пишуваше секој петок и сабота ми се јавуваше за излегување секој ден ми ѕвонеше да идеме на кафе. но потоа полека полека тој почна да заборава на мене. не ми пишуваше повеќе прв на фб ако му пишам ќе ми врати. почнавме нонстоп да се караме за глупости. во школо првиот месец кога ќе ме видеше дојдеше ме бакнеше а сега само ми се насмее. првиот месец ми зборувашее дека ме сака дека дека неможе без мене, дека размислува за врска за нешто повеќе меѓу нас. но тој изгледа веќе не му текнува да ме праша за врска. јас многу сум затрескана во него го сакам ептен. незнам што да направам за да биде како порано. како да го освојам пак. :worried:

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    оф.

Тој си игра топло ладно со тебе... ако те сака навистина нема за што да се карате, а ти ако сакаш да го вратиш речи му дека треба да разговарате, прашај го да не има нешто со некоја друга и сл. Добиј ја повторно неговата доверба и со тек на време најверојатно се ќе се врати како што беше :) :) запомни само ти треба трпение

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Сигурна си дека нема некоја друга со која си ја мати водата?
    Штом наеднаш станал таков ладен, можеби и друга е во прашање.
    Или пак, големата блискост едноставно почнала да го гуши - оладете малку, дај му време, а најдобра опција ти е разговор - најлесно ќе дознаеш која е причината поради која така се однесува.

8. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Или па можеби дечкото сакал само мување и веќе не си му интересна па те избегнува.
    По оваа твое кажано,мислам дека те избегнува зошто тој да сака да е со тебе нема да ти врти глава во школо и ке се заинтересира повеќе.Ништо чудно и ништо страшно.Ние тука можеме да нагодуваме до утре што можело да биде.Ти најдобро е да си го прашаш во очи и да ти ја разнасни ситуацијава.
    Очи во очи ке си го решите проблемот.

9. daddys.princess

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    какошо почнал типов мислам дека знае дека те има во рака и сеа не се замара каков ке биде со тебе зашо знае дека ти ке го сакаш и ваков и таков,оваа работа смрди,а за да го вратиш и да почне он да се интересира како порано за тебе,мораш малку да го ставиш и ти на игнор, да бидеш и ти ладна кон него,ако те сака ке го почуствува алармот како шо си го почуствувала и ти,ако не те сака нема,па и гледај од добрата страна не ти треба таков да ти го губи времето ...подобро спречити него лечити,не тагувај и играј му ја и ти истата игра :)

10. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Батерфлај се извинувам шо каснам... Али би сакала да ти дам и мое мислење, а тоа едека е нормално да ти е тешко по едно раскинување . Сепак си имала врска со тој тип, сте имале планови, сте имале моменти и слично. Нормално е вака да се осеќаш али мој совет е малку сврти се и накај самата себеси , зашто сепак детево незнаеше за границите до кај може да те повредува. Нели ?

Едноставно не те заслужува. Помини го овој период со луѓе, после само по себе ке си дојде да си тргнеш по патот твој и да си ја најдеш личноста која и те како ке те заслужува. А што се однесува до оние заканите негови шо беа, остај го само бил изреволтиран и сакал да те исплаши ;) . Ништо не ти може.

Јака си и можеш да продолжиш напред, без гајле, сите ние кои сме имале малку посериозни врски и кои сме ги прекинале сме го поминале ова, без гајле и ти ке го поминеш ;) . Тука сме со тебе сите ;)

Loritaa мое мислење нз ... искрено најискрено не ми се свиѓа тоа шо го прави другарка ти... ми абнормално малку искрено, дали е до различен карактер што ја сама себе неможам да се замислам во таква ситуација или незнам до што ке да е . Ти секако неможеш да сугерираш ништо, тоа е нејзин пат и тоа е тоа. Ама искрено за мене ова ми е надвор од контрола сериозно. Сепак па и на тие години ?

Незнам сериозно што мислење да дам да не навредам, зашо станува збор за различни видувања кон работите. АМа според мене ова не е баш она правилното. Сепак да има нешто интимно со некој со кој не е у врска ?? Не ми иде у прилог .

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Научете се да правите муабет, отворен муабет за се што ви смета.
    Нема врска што немало кризи..
    Мене лично ми се случувале некои моменти кога сум била оптоварена со други проблеми, па тогаш едноставно ме нервира се околу мене. Знали не реалнипроблеми, туку така едноставно ме нервирало неговото присуство заради други нервози. Но сум се обидувала да ги надминам. и он исто така но сум била толерантна..
    значи почекај, немој да примети дека на тебе ти смета. понашај се како ништо да не е..
    Но ако гледаш дека стварно има некаков проблем седни и без карање разговарај најсмирено.. прво нешто што ке го зачуди е зошто ти си смирена? без нервози.. кажи му дека се дешава човек да се излаже и да мисли дека има се во некоја врска и да испадне дека не е така! и ти си човек и можеш да го разбереш ако има нешто да ти каже нека ти каже отворено и да не се мачи ни себеси а па ни тебе..

12. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

едноставно е - му поминал меракот и тоа е тоа.... не му е интересено веќе у врска и сака да е слободен и затоа така праи....сум го поминал случајов и ја незнам колку пати....само кај мене побрзо се дешава, трае некаде месец дена место 3 и после поминува меракот....едноставно интересно му било на почеток, ама веќе не му е....нема шо да праиш за да се врати на старо....ти кажувам од машка перспектива....Нема ништо грешно со тебе, туку не е спремен он за врска и тоа е тоа....

13. daddys.princess

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    бреејј мн вас ви поминува меракот :lol: а коа на женска ке им помине мерак за вас машките е онда драма :lol: :lol: :rofl: плачете како женски :rofl: :rofl: :lol: :o

14. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    бреејј мн вас ви поминува меракот :lol: а коа на женска ке им помине мерак за вас машките е онда драма плачете како женски :o[/quote]

такви му се годините на дечкото...и кажувам од искуство што се случува.....а иначе незнам, на девојка не и поминува меракот со мене :P ако налетуваш ти на такви шо се досадни - жалам ;( ]:)

15. daddys.princess

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319

такви му се годините на дечкото...и кажувам од искуство што се случува.....а иначе незнам, на девојка не и поминува меракот со мене :P ако налетуваш ти на такви шо се досадни - жалам ;( ]:)[/quote]
    не налетувам ја глеам другарките на што налетуваат и затоа збрам,као демек само вас ви поминуело кеиф пффф :lol: :rofl: :fubar: ]:)

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Здравоо еве ме и мене после некое време... пак на фемина... па како сте?
    Вака имам еден проблем се запознав со еден дечко преку fb тој не е од мојот град се знаевме онака 3 месеци а потоа он дојде и се видовме поминавме 4 прекрасни денови....
    си замина и се беше како и пред тоа се слушавме по телефон, пораки...... правевме и муабет за врска ми кажа дека сака да бидеме заедно и јас му го кажав тоа зашто стварно ми се допаѓа.... размислуваме слично, сакаме слични работи....
    Пред некој ден ми кажа дека е сигурен дека сака да биде со мене ама сакал подолго време да се запознаваме за секој случај.... Го прашав дали е сигурен дека сака да биде со мене ми рече да... и јас му реков дека сум сигурна и дека сакам да сум со него... Му реков дека нема причина да чекаме да се запознаваме ако веќе сме сигурни.... ама он си стои на тоа да се запознаваме некое време.... незнам што да правам сакав да разговарам со него но...... :(

17. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Е добро де многу паметно од негова страна, зошто имаш потреба да брзаш? Ок му се допаѓаш ти се допаѓа но нема потреба од брзање . и тоа не треба да ви биде некоја препрека за да бидете заедно!
    Плус вие сте од различен град. не викам дека не може да успее но треба многу внимателно сето тоа да се води.. Од каде си толку сигурна дека го познаваш целосно? Има луѓе 10 години се заедно и уште не се знаат целосно а ти толку сигурна дека го знаеш ...
    Опушти се и нека иде се пополека, така највише ке успее. Дајте си време и уживај во врската

На Elenuskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Па добро ти кажал дечкото. Всушност нема ни многу работи да се сменат ако сте во врска. Пак ќе си ѕвонете, ќе си пишете и слично. Па стрпи се и ти малку, има време за се нема зошто да брзаш. Брза кучка, слепи кучиња раѓа. :lol: Затоа не брзај. Животот е пред вас, ако треба да сте заедно ќе сте и по 1-2 дена па и по 3-4 години. :)

На Elenuskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    900
    Мојата ситуација е малку повеќе збркана. На кратко: летово со дечко ми бевме раскинати околу 2 месеци, а во меѓувреме мене ми се допадна едно друго дете, кое ми возвраќаше на насмевките, погледите и јасно беше дека и јас нему му се допаѓав. Но, пак се смиривме со дечко ми и јас му кажав дека ми се допаѓаше едно дете кога бевме скарани и за целата ситуација. Од тогаш па се до денес постојано се караме за тоа, само заради тоа што на дечко му текнало или пак сме го сретнале детето на кафе. Истото се случи и вчера кога бевме на кафе, но забележав дека и детето пак ме гледа. Искрено јас сум во љубовна дилема бидејќи го сакам дечко ми, но преку глава ми е од сите кавги, а пак и детето многу ми се допаѓа. По ситуацијата од вчера, бидејќи бев многу изнервирана размислував да му пишам на детето порака на фејсбук, дали навистина ме гледа или пак тоа е само некоја моја фантазија бидејќи јас сакам да ме гледа, но не се осмелив поради дечко ми.
    Драги феминки, што вие мислите дека е најдобро да направам во ситуацијата?Дали да му пишам на детето или пак да оставам така? Или најпрво да му раскинам на дечко ми зошто стварно не можам да ги издржам повеќе караниците? Ве молам за помош!

20. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Самата си даде одговор на своето прашање. Ако не можеш и не сакаш повеќе да бидеш со дечко ти, раскини му прво, а потоа прави што ќе правиш со детето. Мислам дека сега си во некоја заблуда и тоа што ти се допаѓа детето е само пролазно, но ако не можеш да издржиш со дечко ти повеќе, направи го тоа што треба да го направиш. :)