Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Првото воопшто не ме чуди :lol: . За второто врати му со иста мера, чим ти мавне шамар ти нему дупло а ако ти врати почни толку силно да плачеш што веќе нема да му текне да те пипне :D . Користи женски финти де, не ти се џабе дадени. Ние имаме сила ама вие имате солзи :D.

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Не ме мавај веќе.

Кога ќе прекинеш да збориш така, ќе прекинам да те мавам.

И ај сеа...ќе пробам некако,ама ако не се оправи не знам... :x

3. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    Jас мислам дека дечкото со тоа “мавањето“ не мисли ништо лошо. Напротив. Како да сака да каже дека си му поубава од сите.. нешто во тој стил.
    Е сега.. погрешен начин избрал...
    ама 99,9% сум сигурна дека тој тоа го прави на милост. Демек “не туку фали друга, ти си најубава“.. :)

4. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Maца, ако тоа го прави кога си самокритична, шо знам, не мора да значи дека е со лоша намера, ама сепак не е убаво така :| Некои луѓе не знаат да искажат љубов поинаку, некои немаат осет, што знам, ако не е насилен кога се карате, можда тој му е односот :?: Еве кај мене, дечко ми е нежен за се, воопшто ни на колено шо се вика не ме потчукнал, ама кога сме во интимна фаза :$ често знае да ме касне за нога, и модрица ќе ми направи, е сега јас и ретко сеќавам, ама отпосле само ќе ме гали демек од грев, да ми поминело :D Шо знам, не мора да значи дека е нешто лошо, тоа му е игра :?: хм, ни од една ни од друга страна ова :$

5. srnicka1

srnicka1 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Епа тогаш кажете најдобар совет како да му дадам до знаење дека нема да сум секогаш тука за него и дека е крај ?

6. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Нема да си секогаш тука за него или дека е крај?? Дај биди малце по конкретна

7. srnicka1

srnicka1 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Дека е крај зашто стварно не можам веке да продолжам вака

8. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    ЛП

9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Маца гњавењето и скоткањето за мене се многу нормална работа, нема зашто да ти сметаат, негов начин на искажување љубов е тоа.
    Него му е интересно и мило, да те пипка, штипка, скоктка, друг па нема да ти се двои од прегратка, трет ќе пишува поезија, секој човек на различен начин изкажува чувства.

Е сега тоа шамарите некако ми бодат очи, пробај следен пат кога ќе те удри да му се развикаш, ама гласно луто и бесно, нешто во стилот на „Добро бе, што мислиш ти, што постигнуваш со удариве, ете си ме мавнал многу пати и не престанувам, едноставно таква сум, зборам, ако имаш нешто против побиј ме со зборови, а не со удирање, не сме примитивни, а ниту животно од збор да не се разбирам...!!! :devil: “.
    И тоа не бирај место и време, и во диско,и пред другари, или сами, сеедно, покажи му цврст став дека тоа те нервира, и дека пред се боли.

Не би одела јас со тактика да му вратиш и ти со шамар, подобро вака бурно изреагирај неколку пати, меѓутоа дипломатски, не дозволувај да избие караница, туку правдај се со тоа дека тоа било во афект, во моментот и сл., зошто ако му вратиш, и тој ќе ти врати, кога ќе почнеш да плачеш може да ти рече „Сама си го бараше, ете си доби.“
    Затоа вака е подобро, полека полека ваљда ќе му влезе во тиквата дека нејќеш да те мава.

Што се тиче одењето и гушкањето по улици, уфф... и јас сум женско но некако многу патетично, пластично и јадно кога ќе видам некој пар се разлапале на сред тротоар, или се тегнат и кичмат гушнати.

Значи само смени му ја навиката да ти мава шамари, секогаш кога нешто не му одговара, а за ова другово немој да се секираш, сите ние сме различни, и сите имаме различен начин за искажување емоции.

10. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Која му е намерата?

Ммм па вака ми треба да ми дадете по некое мислење,и искрена ваша реакција да сте биле вие на мое место.Вака значи со дечкото одиме 8 месеци..постар е од мене 5 год.со тоа малку и поискусен но не мора секогаш да значи!Имаме искрени намери за во иднина бар се надевам,знаете кога чувствувате нешто и дека е така и никој не може да ве убеди во спротивното..ме нервира со неговиот фејсбук значи договорот ни беше да немаме фб и двајцата јас немам а него му беше деактивиран месец можеби,и сеа пак го активираше со изговор дека му треба комуникација ради работата и некои луѓе само таму можел да ги најде..јас бев окејј..пред неколку месеци беше во Романија и таму ме изварал со некоја романка..нвм ја видов цурата која е(на слика мислам).и од тогаш ја имам изгубено довербата во него..ми се извинуваше..кога сум со него никогаш не му е укл.фб а штом ќе си отидам дреме на фб.пошо имаше контакт со неговата бивша до пред некое време му казав дека ми смета и ја избриша од фб.ми океј тоаа цело време ми кажува дека не контактира со ниту една девојка вчера глеам таа романката му напишала на фб Good Morning па дури и бакнеж до тоа,овој ни лајк ни нишо и ми вика не се замарам со неа јас,батали ја шо сака нека остава.после др.ден глеам он и стаил лајк на цел албум нов шо го стаила(а вика ретко ставам јас лајкови само на нешто шо ми се свиѓа)..и коа го прашав ми вика изглеа по грешка сум го остаил ајдее бее ја мастило пијам такааа..Незнам шо е работата неќам за глупости да ни се упропасти врската а знам дека има длабоки емоции помеѓу нас..тоа скоро и гарантирам! Мислења плс?

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Шорти,доста комплицирано.Од прва се гледа дека дечко ти не те сака и почитува воопшто.Те изневерил со некоја Романка :o и ти пак му веруваш?Од искуство ќе ти кажам дека таквите како дечко ти сакаат да си имаат една фина мила и наивна девојка до себе за да ја прават будала ,а тој да си трча по други.Зарем не ти е доволно што те изневерил,па уште се изложуваш на неговите лаги? :tmi: кај отиде светот со тој фејбук.Па кога си видела дека и остава лајкови на Романката,требало да го откачиш.Љубовта е само од твоја страна,типот очигледно сака да си прави авантури за една ноќ.Жал ми е ако ти звучам сурово,но по итно остави го,не те заслужува.Ќе најдеш некој друг којшто ќе те цени и почитува како што заслужуваш.Ова ти го кажувам за твое добро.На сила нема да постигнеш ништо,нему поинтересно ќе му биде ако му забрануваш за фејсбук,за други девојки.Немој да му веруваш за ништо,кога и во очи те лаже.Тоа не се глупости,факт е дека не те сака и никогаш нема да те сака вистински.Најискрено ти посакувам среќа во љубовта,само откачи се од вакви типови,нека ти биде искуство за да не грешиш кога бираш дечко :hai:

12. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Океј го ценам тоа што ме советуваше но сепак не мислам дека не ме сака..тогаш кога ме извара со неа тогаш врската почна да ни станува по малце сериозна и се си мислам дека ме извара ради некоја корист од неа..а дека ме сака знамм значи во тоа сум да не кажам 100 ама 99% сигурна..Сега не се знаеме лично па подетално да ги знаеш работите што како се дешавале..јас ви кажувам во два,три збора шо ме мачи..како и да е фала..

13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    значи шорти освести се жити се, како можеш да живееш со тоа некој цело време да ти вика дека те сака дека не може без тебе и на крај да биде со некоја и да го заборави тоа за миг. Значи колку и да му биде жал, да ти плаче, да лее солзи, тоа нема да го избрише фактот што те направил будала..Ете ти си му простила и што фајде од тоа? Веќе никогаш нема да можеш да бидеш сигурна во него. Тогаш се потешко и потешко е бидејки престанува таа машина да функционира без разлика на тоа колку љубов и внимание има послем тоа (а искрено БИДИ РЕАЛНА) ич не функционира..
    Дали ти си мирна со тоа што знаеш дека не си била доволно добра за него па он морал да бара нешто друго и така те заменил? НЕ можам да те разберам како можеш да затвориш очи на вакви работи..
    Колку и да ти збориме ние тука ти пак ке си тераш по свое очигледно, имај малце достоинство девојко!! само тоа ке ти кажам

14. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Обично бараме совет кога го знаеме одговорот ама не ни се допаѓа..Јас имам 2 предлога за тебе-првиот-откачи го ОДМА,па човече ТЕ ИЗВАРАЛ!!Бил со друга,се бакнувал со неа,веројатно имал односи..бљак.Сурово звучи ама реалноста е таа,не е крај на светот..Втор предлог,ако не можеш туку така да му раскинеш зошто мислиш дека те сака,следниот пат кога ќе бидеш кај него пробај да му ја дознаеш шифрата на фб..или инсистирај да ти покаже се што има во истиот момент..мислам дека ќе имаш што да видиш па ќе си најдеш и причина да му раскинеш..
    Поздрав и секое добро шорти..

На Shortie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. srnicka1

srnicka1 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Размисли дали ке можеш да имаш искрени намери за во иднина со него ако еднаш те изневерил..тука нема ништо искрено...

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Шорти ние тука може да те советуваме до бескрај и пак на тебе ќе остане што ќе решиш.
    Вака сеа, прво тоа договарање да немате фејсбук е забрана на личен избор и од старт почнувате со грешка. Зошто да немате и зошто да се граничувате? Ај што сте се договориле биднали, ама зошто дозволуваш тој да не го почитува договорот? Што чекаш? Врати си го и ти фејсбукот па да видиме на него дали ќе му биде сеедно!

Друго рече те изварал со Романка, ај добро да речеме се издувал дечкото тогаш сте почнале сериозно, ама сеуште да одржува контакт со неа тоа несмееш да го дозволиш, затоа што утре или тој пак ќе оди или таа ќе дојде и пак ќе ти го направи истото. Затоа отворено побарај од него или да прекине контакт со неа или ќе те изгуби тебе, па нека одлучи што му е поважно па ќе видиш и ти колку навистина му значиш.

Не дозволувај да те манипулира пошо те начекал помала и мисли дека може да те смота за секаква работа, стои си цврсто на ставовите и не ги менувај за ништо. Нека одлучи тој што му е поважно, покажи му дека со тебе неможе да се заебава и закани му се доколку не промени ништо во врска со тоа ќе биде крај на врската. Така и ти ќе знаеш на што си, зошто ако те сака толку многу колку што си ти сигурна во тоа нема да му биде проблем да прекине контакт со таа девојка. Не треба да правиш толку големи жртви и да трпиш такви потценувања заради љубов, ако е навистина љубов ќе си биде без лаги и варања.

Извести не што си направила :hai:

17. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Aхх конечно некој да ме свати..да даа така е знам како што кажуваш..се тоа го знам..и го имам спроведено делував за ова уште прееска и се оди како што треба..нема веќе кој да ни смета..ама сепак немам доверба...I GOT MY EYES ON HIM!

фала ви на сите за поддршката и разбирањето-љубов до вас :)

18. Ladybug.89

Ladybug.89 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    39
    Шорти би те советувала, додека е време да прекинеш со врската. Јас ја направив таа грешка, дечко ми ме изневери му простив после тоа ме виде каква сум и сеа си прави разни глупости, се надевав дека отткако ќе живееме заедно ќе биде подобро, но ете тука сме и односите ни се скроз изладени..Џабе шо му простив се имачував себе си и на крај ќе прекинам со него...веќе барам друг стан :/ Таква врска не води никаде, за жал касно сфатив!

19. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Не ќе видам и јас како ќе биде..ако продолжи истото нема друго решение..за жал..:(

20. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Се согласувам дека не требало да го донесете тоа решение, да го деактивирате фејсбукот, но сега одкако сте го направиле тоа, а тој не си стоел на зборот зошто и ти не си го вратиш фејсбукот? Така ќе види дека не е он тој само што може ДА НЕ ГИ ОДРЖУВА ветувањата кои сте си ги дале. Добро те изневерил еднаш, не значи дека ќе се случи и втор пат, но што ако се случи? Пак ќе му опростиш за грешката бидејќи си сигурна 99% дека те сака? Како можеш да бидеш со него со помислата дека бакнувал друга, а можеби и нешто повеќе? :worried: И зошто не ја избрише од пријатели ако не го интересира за неа? Многу лесно и едноставно. Ќе ја избрише и нема да му текне никогаш повеќе на неа. Пробај да зборуваш со него и дај му услов, или ти или она. Па нека си види он што ќе прави. :)

На Shortie му/ѝ се допаѓа ова.