Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Јас мислам дека џабе сите пишуваме и се трудиме да помогнеме, она не разбира она е толку заслепена и не може да разбере дека е КРАЈ, не сака да го прифати тоа. Не можеш да сакаш некого и притоа свесно да го повредуваш.. Буквално се понижува она чим дозволува некој уште да ја влече за нос..

На butterfly.fly му/ѝ се допаѓа ова.
  2. xenna

xenna Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Вака девојки пред 3 месеци се верив беше се совршено но вереникот поцна да ми префрла бидејки сум малку поправена секогаш другите се идеални јас сум била дебела а сум висока 1,80 а имам 65 кг :( за него тоа е дебело нз се некој маани ми наога му реков добро немора пред други да кажуваш каква сум разговаравме се ама не помогна ве молам за совет,секогаш сум јас потценета секогаш се другите идеални позз

3. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    A он нешто као демек совршен е?? :^) Одржи му една добра лекција и ако мисли дека не си идеална нека се погледне и себе во огледало..а и прашај го зошто решил да се вери со тебе ако во неговиоте очи не си идеална и што ќе биде кога телото ќе ти се промени за 180степени откако ќе родиш детенце?? Објасни му дека е време да созрее кога веќе се решил на зрел чекор..Секое добро xenna !

4. xenna

xenna Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Му реков ти пак идеалниот што си и знаш сто ми рече мош да не сум ама поарен сум од тебе,а сето тоа се јави како проблем кога една негова колешка ја запознав и искрено не ми се допадна нејзиниот изглед а тој ми ја фалеше ваква онаква имасе девојката убави црти ама погрешка распоредени и јас му реков мене девојкава ми е грда башка и мн е слаба како скелет е и он ми вика па манекенките какви се викам барем имаат убави црти и убаво тело оваа свиткана у фаца не ми се допадна и он почна ти си дебела погледни се каква си ако ти се верува неможам да трпам ке го откачам ако продолжи па ако сака и цел свет нека ми се смее неможам цел живот да сум потценета позз

5. butterfly.fly

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Па знаеш како викаат,подобро да се спречи на време,отколку да се лечи..Вие сте се вериле,во ред, но сеуште не сте во брак и немате деца.Подобро спречете ги и расчистете ги сите проблеми што ги имате на време,бидејќи после ќе биде доцна.Никој не е должен да биде потценуван,а НАЈМАЛКУ од личноста со која си решила да го делиш целиот свој живот..За него ти треба да бидеш поим за совршенство,личност со која ќе сака да заспива и да се буди секој ден..Размисли и разговарајте.Решете ги сите недоразбирања пред да се земете.

6. 343

343 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6
    Ајде и јас да напишам нешто... :D :D
    Па ,,, пред некој ден се смував со еден, и кога му кажав на другар ми почна веднаш да ми збори дека тој е женскар (сепак и јас го мислам истото), дека тоа било грешка, дека сакал само тој да си помине убаво за таа вечер и сл работи. После тоа тој пак ме праша као демек "муабет" сака да правиме и отидов,, и тој почна да ми се пушта но јас нејќев, не дека не ми се допаѓа (навистина е премногу убав) но ете.... од помислата дека сите ми зборат дека е женскар не биднува.... кога сум со него ,, некако посебно се чувствувам,,,
    но едно не ми е јасно,, ако тој му е само за една вечер,, на толку одивања зошто повторно се обидува, кога би можел да биде со било која друга..?

7. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626

[/quote][/quote]
    браво...супер совет и даваш....на секој прв проблем - раскинете, остај го и готово.....е сеа ја ќе ти кажам нешо....ти вака се осеќаш, затоа што осеќаш љубомора, затоа што на некој начин ја гледаш девојката како да речам конкуренција? (иако нема зашто) - и тоа е причината зашто вака реагираш....Е ај сеа смири си хормоните, стабилизирај се и со убаво кажи му дека не сакаш така да ти вика и готово...завршена работа.....а не одма ќе му раскинам, ќе напраам ова, ќе напраам ова, потценувана што ти знам....ај размислувај малце возрасно...
    од машка гледна точка - другар ти делува љубоморно (може има чувства за тебе), па затоа го форсира тоа ...ова само мое мислење, може сум грешка....(а може па и не)

8. 343

343 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6

Не, не верувам... но сепак фала ти :)

9. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Јас би те советувала да излезеш со него да разговараш. Самата ти најубаво ќе заклучиш дали вреди да бидеш со него или не. Вистина е дека за секој женкар има девојка што може да го смени. Ако ти е убав дечкото и кога си со него ако е чувствуваш прекрасно немој тоа задоволство да си го скратуваш заради муабетите што кружат во градот за него. Поздрав Среќно :)

10. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    ..

Јас мислам дека еден ден треба да го седнеш и да ти ги каже работите што ги сака кај тебе..Прашај го што е тоа што го натерало да биде со тебе па дури и да се сврши..И кажи му дека не ти е ок коа збори така затоа што ти си таква тоа си тии..треба да те сака ради тоа што си а не дека некоја си таму била таман во неговите очи..а ако си како што викаш 180 и со 65 кила ти си дури и слаба за твојата висина..

ПРЕД СЕ ПОЧИТ КОН ТОА ШТО СИ!
    Се најубаво <3

11. 343

343 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6
    Во право си,, сепак ќе размислам уште еднаш... друг проблем што го имам со него е дека кога сме во друштво тој се однесува најнормално, како ништо да нема а кога сме сами е поинаков...........

12. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Слабичка си, јас би ти накачил барем уште 5 килца а на вереникот да му забраниш да гледа ТВ зашто очигледно му се свиѓаат анорексични девојки.

13. butterfly.fly

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    [/quote]
    браво...супер совет и даваш....на секој прв проблем - раскинете, остај го и готово.....е сеа ја ќе ти кажам нешо....ти вака се осеќаш, затоа што осеќаш љубомора, затоа што на некој начин ја гледаш девојката како да речам конкуренција? (иако нема зашто) - и тоа е причината зашто вака реагираш....Е ај сеа смири си хормоните, стабилизирај се и со убаво кажи му дека не сакаш така да ти вика и готово...завршена работа.....а не одма ќе му раскинам, ќе напраам ова, ќе напраам ова, потценувана што ти знам....ај размислувај малце возрасно...[/quote]

Никаде не напишав да раскинат..туку да разговараат за проблемите што ги имаат и да ги решат на време.Не знам што е погрешно во советот... :^) Муабетот е да не преќутува на се затоа што од тоа произлегуваат сите поголеми проблеми.Колку повеќе собираш толку појако ќе пукне на крај.

14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Мое мислење е сериозно да си поразговараш со свршеникот.Со кој памет си се верила со него кога си знаела дека е таков :fubar: .Некој што не те прифаќа таква како што си,не те сака вистински!Верувај ми,го имам осетено ова на своја кожа.Еми нешто друго мене повеќе ме загрижува,зошто те споредува со други девојки :geek: ?Тој изгледа сака само убав надворешен изглед,а тоа не е ЛИЧНОСТ што знае да сака и почитува!Бракот е сериозна работа,нешто што трае цел живот,треба сопругот да ти биде најголема поддршка,да биде со тебе и во добро и во зло итн итн...Знам дека не е чарето и ти него да го потценуваш,но барем разговарај со него ,кажи му дека воопшто не си дебела и немој да се чувствуваш така ,да си набиваш комплекси заради некој си недораснат.Мене ми личи како твојот свршеник сака да се изживува врз тебе,да те понижува и потценува ,а знаеш ли зошто?Ќе се изненадиш...Затоа што тој не ти е дораснат тебе и не сака ти да го сфатиш тоа,сака да ти го скрене вниманието ,сфаќаш?Уште од старт се покажал,што понатаму да очекуваш?Подобро батали го додека е со време,не е белким до толку да живееш исфрустрирана цел живот :^)

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Нема потреба да те знам лично за да увидам некои клучни работи поради кои вашата врска неможе да стане сериозна.Прво,типот е несериозен.Те изневерил ,и потоа си продолжува контакти со дотичната,а ти премижуваш?Уште нешто:доколку не се вљуби и тој во тебе,ништо од сериозната врска...
    Па ,ај тестирај го дали толку те сака.Кажи му дека и ти си го изневерила во тој период кога тој бил со Романката.Сакаш да ти кажам што ќе следува?Ќе ти раскине и ќе те извреѓа!(само пример ти кажувам).
    Ти спомна дека дечко ти отишол со Романката од корист.Која корист бре :?: Немал за леб,па бил зависен од неа?Хм ,корист...Ама ај,на тебе пеперутките во стомакот ти се појаки од гневот.Извини ако сум многу остра,само не сакам да страдаш,дечко ти не те сфаќа озбилно ,и сфати дека работите или одат како штреба или не одат,трето нема!
    Или врв на врвот,лично ќе си се увериш колку те сака дечкото.Кога се работи за некој друг,секогаш од страна полесно се согледуваат работите,затоа не те обвинувам што не сфаќаш во ќорсоќак влегуваш.Како и да,кажи ни како се одвиваат работите :hai:

16. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Ejj те сваќам одлично што ми збориш и до негде така е не се праам слепа да признам некои работи што до некаде можеби се точни..ГО ТЕСТИРАВ УБАВО ЈАС НЕГО ДЕНЕС..ХАХАХА ;)

Фала за поддршката,можеби трпам доста работи ама дотолку не сум наивна. :) <3

17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Шорти, до некаде те разбирам, очигледно е дека сакаш да си со дечкото и дека мислиш дека ќе можеш да го ставиш во ред.
    Очигледно е и дека нема да го оставиш сега за сега, си мислиш дека ги држиш конците во раце, ама се додека таа девојка му пишува и си ставаат лајкови не знам ти што, да знаеш дека не е така. И ако сега не бидеш малку построга и не се држиш до тоа што ќе кажеш никогаш нема да го добиеш тоа што сака. Он ќе те научи дека му прогледуваш низ прсти, плус постар, денес Романка, утре Бугарка ќе му пишува.
    Немој да мислиш дека си демек поитра од него, покажи малку заби, цврст став, вака ништо не правиш.Најдобронамерно ти кажувам и не зборам напамет.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Верувај мии покажав денес забии па можеби и вилица..да јас го сакам ама не трпам до толку срања можеби сум простила еднаш ама двапати нема..јас му поставив ултиматум и кажав има време утре до три саат да го избрише фејсбукот точно до три саат ако не го направи тоа му кажав јасно чаоо..ххх и баш му кажав ме подсети сеа му реков да не ми се прави мн.паметен пошо искрено знам како дише за било каква ситница го откривам и он знае..ок е сее не забегувам и ја до толкуу ххх ;) <3

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    ОК тоа, ама не е само поентата да избрише фејсбук, туку да научи да не му шета другарчето :) . Не е само фејсбук место за швалерација :)

На WildCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Не знам дека не е само фејсбукот фала богу..ама тука настрана не може па ич ништо да напраи зошо блиску живееме а и он не излага многу таков е мрзелив и не шетаа -.- и тоа ужасно ме нервира шо не излагаме мн.мн ама нвм.башка ги знам сите луѓе што го опкружуваат и имам доста пријатели од негова страна каде што да напраи нешто инстантно би ми кажале за тоа бар до негде мирна ми е главата у секој момент можам за тоа да дознаам..