Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Не знам дали овој е истиот за кој си пишувала претходно, ама штом ти го пишал тоа, не вреди, не сака да биде со тебе и крај. Мој совет: Немој повеќе да се трудиш, изгледа и премногу се трудиш штом тој го забележал тоа, ова што ти го рекол нека ти биде мотив побрзо да го заборавиш и да си најдеш некој друг. Зашто тенка знае да биде границата меѓу труд и очај, а не сакаш да излезеш очајна :)

И ќе те замолам да пишуваш кирилица :)

2. themen123

themen123 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    Give me help!

Se skaravme so devojkata pred nekoe vreme i sakam da se smirimeeeeeeeee:( ako mi pomaga nekoj pisete mi vo inbox zaso neznam po forumov da talkam!!!!!!!!!!!!!!!!! fala viii

3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Кажи ја причината најпрвин па после ке гледаме да ти помогнеме,вака ништо не можеме :)

4. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Devojki pomognete! odev so eden tip edna godina i bevme mnogu bliski.da ne videse nekoj ke si pomislese deka idealen par sme.ke se zememe.ke ostaneme zaedno.ama...ne stana taka.se pojavi nekoja drugarka vo negoviot zivot.pocnaa sekoja nedela da izleguvaat zaedno.jas normalni bev ljubomorna/od nikade vlta taa negova drugarka.nekev da go izgubam.u meguvreme pocina mojot najdobar drugar,mi bese kako brat.od mali bevme zedno.pominav niz tezok period.nemozev da se pomiram.go sonuvav.go barav.i neznam.se se sobra.drugarka mu, mojot drugar, jas se izgubiv.neznaev koja sum.i raskinavme.sega sakam da go vratam ama neznam kako.nemozam nikako da go ubedam deka pocnav poinaku da gledam na zivotot.deka ne sum toa so bev. ve molam za sovet

5. 343

343 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6
    Ми се допаѓа едно момче скоро 2 години,, порано само ми се свиѓаше но сега мислам дека е нешто повеќе... Откако започна училиштето постојано го гледам, но немам никаков контакт со него........... баш ми е мака :(

6. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Санрисе мислам дека треба да се радуваш што барем знаеш на што си? Замисли некој да те бавта цело време и да си игра топло ладно, а ти не знаеш на што си.. така да биди среќна.. ова ти е само период и ке ти помине, според ова што го пишуваш он те почитува и не сака да те повреди затоа е искрен со тебе.. можеби сега си повредена но еден ден верувај ке му се заблагодариш..

Ангелгирл ако толку многу сакаш да бидеш со него, побарај го, разговарајте, расчистете, иако јас лично мислам дека нема да успее ама пробај, никогаш нема да знаеш ако не пробаш..

343
    прво што мораш да го направиш е да се здружиш со типов, да почнеш било каков разговор, што час има, бла бла не знам што.. или исто паметен потег ти е да се здружиш со негов другар и поплека да видиш дали има надеж..или едноставно никни таму каде што не те посеал :lol:

позз :*

7. 343

343 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6

Баш ти фала :* :* но сепак мислам дека не би успеала тоа да го сторам...
    ние порано си пишувавме преку скајп бидејќи не сме од исто место но ете,, се случи тоа што се случи...

8. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Пред 3 дена раскинав со дечко ми поради тоа што тој не е за мене и мислев дека има друга, т.е се гледа со една негова школска. Му кажав дека не сакам да сум со него, тој пробуваше на секаков начин. Ме бакнуваше, ми вети(како и секогаш) дека ќе се промени, но јас цврсто си стоев на зборот. Ме избриша од фејсбук и ни контактираме ни ништо овие 3 дена. Оваа вечер отидов во дискотеката каде што работи и бев со машки на маса. Бидејќи беше многу љубоморен претходно кога и да идев со машки се каравме и да сме раскинани и да не сме. Денес не направи ништо. Си помина покрај мене како да не се познаваме, не ме ни погледна. Јас не сакам да сум со него затоа што премногу се измачувам, но зарем може за толку брзо време да ме заборави? Па поминаа само 3 проклети денови, а тој ме заборави.. Или само се труди да не го искажува тоа што му смета.. или не знам што. Признавам тешко ми е што сум без него, ми недостига, но кога бевме заедно не можев да го поднесам. Не знам што да правам.. Знам дека не треба да контактирам со него, ниту пак да превземам нешто, но ќе полудам вака. Тешко ми е.. ;(

9. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Искрено,и јас би го направил истото. Тоа не значи дека те заборавил,туку можеби значи и дека не си заслужила да те погледне. Размисли колку ти си во право да глумиш жртва кога си го откачуваш момакот од обичен сомнеж. Се гледа дека не ти е до врска со него,и јас би ти рекол да не се измачуваш,пошто ако пак се јави тој сомнеж,пак ќе раскинувате и така до недоглед. Тебе ти смета тоа што он сега не трча уште по тебе,а се кладам дека и него го копка ситуацијата. Седни,спушти ги картите и види што сакаш и што ќе правиш понатаму.

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Тowelie, немаше да го оправдуваш дечкото ако знаеше што се и имаше правено претходно. Има пишувано девојчето во претходни постови.

Инаку, Батерфлај, не значи дека те заборавил, туку дека не сака да покаже љубомора за тебе да ти е криво. Сега е во онаа фаза ти-си-крива-ти-ме-остави-а-мене-баш-ми-е-гајле-чекам-да-молиш-да-се-смириме-а-јас-ќе-бидам-пак-истиот-зашто-не-сфатив-ништо :) А ти ќе бидеш умна и скроз ќе го игнорираш, нема да покажуваш слабост ;)

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. themen123

themen123 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    help meeeee:( pisete mi vo inbox ako ima nekoj namera da pomaga:)

12. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Абе чоече пиши овде шо проблем имаш , така поубаво ке добиеш помош ;)

13. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Во право си,ги немам видено претходните постови,ама ако е толку лошо,не гледам причина да е сеуште со него. Затоа напоменав на крај да размисли убаво што ќе прави понатака. А со игнорирање се оди во недоглед,ако не седнат да разговараат и да решат што понатаму,тогаш сигурно нема ништо да поправат со однесување како 5 годишни деца.

14. ana1235

ana1235 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    вака,идев со еден 2 месеци а он цело време ми викаше те сакам ова она,и ми рече дека има 26 год а испадна после дознав дека има31 а ме лажел.после од др слушнав дека ја не му значам,само онака бил со мене и сакал да напраи нешто со другарками.значи луге што да му речам како да го откачам сакам да му значам ккао што се однесува до мене сакам да е реално тоа а не глума.ако ви се верува сите што го запознале ми рекле ептен те сака незнаете каков глумец е...и после сите разгооври што ги прочитав ја сум заслепена ,све срце мрце .....што да напраам,кажете ми туѓо мислење сакам :worried: а нз и дали е точно тоа што др зборат,само прочитав едно дека сака да се смува со другарка ми ама може дарекол на шала тоа нз нз

15. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12

16. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    а се што те мачи да си го питаш него ти ?не е така најдобро?да го питаш за тоа што си прочитала и колкав лажго е,коа те лаже за години за све те лаже,убаво разговарај и кажи се што имаш да кажеш и прашај се што те интересира

17. themen123

themen123 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5

Според ова што читам, ти си му само за забава. Најдобро да го оставиш, којзнае уште колку ги има.

18. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Несигурен дечко. Штом те излажал за години, можеби те лаже и за љубовта. Зошто на шала да каже дека сака да се смува со другарка ти? Можел да избере подобра шала.. Тргни се од него. Ќе си најдеш подобар. И плус не сте заедно долго време па нема да ти биде тешко да го заборавиш. До душа, сигурно и не го сакаш многу.

Tреба ние да ти кажеме да го оставиш? Не си свесна ти дека си поигрува со тебе? Остави го веднаш! Немој да си уништуваш животот со таква будала. Имал девојка, па се смувал со твоја пријателка, па ти рекол дека не си добра во сексот.. :o И ти уште со него?
    Размисли си ти поубаво, но јас мислам дека сите ќе ти го дадат истиот одговор. Нема што да правиш со него. Ќе си најдеш подобар.

19. ms.beautiful

ms.beautiful Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Veke 2godini sme vo vrska so mojot decko no seuste nemalo nisto megu nas-me sfakate neli?kolku i da razmisluvam nemozam da najdam odgovor na prasanjeto-vo sto e problemot?odicno ni e zaedno i super funkcionirame ali za taa tema neznam:( ve molam za mislenje
    [mod-kirilica:2u3td8qg][/mod-kirilica:2u3td8qg]

20. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Не треба да размислуваш треба да дејствуваш. Има милион решенија за ова ама кој да помисли. Облечи нешто провокативно, седни му во скут, мрдни со газот 2-3 пати на лево на десно, ако не му се дигне и ако не направи нешто, те вара со другар му.

На daddys.princess и Butterfly15 им се допаѓа ова.