Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. ms.beautiful

ms.beautiful Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    heheeh dobar odgovor no sepak se imame obideno i ja imame pocnato rabotata do nekade no toa glavnoto seuste se nema sluceno...

2. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    ^Епа не ја прекинувајте де, продолжете до крај ако толку сакаш. Види зборувај отворено со партнерот, не ми се верува дека би те одбил.

3. ms.beautiful

ms.beautiful Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    nemam nekogas smelost vo lice da go prasam za taa tema a inaku imame razgovarano ama preku poraki:(mi kazuva deka i toj premnogu me posakuva deka saka da bide so mene...

4. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Го прочитав целиов пост и не можам да си поверувам што читам!! Прво,искрено се надевам дека немаш 23 години како што ти пишува,за тие години мораш попаметно да размислуваш! Второ,каков совет бараш?? Дали да продолжиш да бидеш нечија марионетка????Дали да продолжиш да поминуваш преку брда и планини за некој што 2% не те шмиргла???Стварно се напнав после ова,не ми се верува какви сме наивни ние женските и како може некој мочко да си игра со нас...До кај стигнавме??
    Не ти го пишувам ова за да те навредам или омаловажам,заслепена си веројатно(иако не сфаќам како си можела до толку) не сакаш да ги видиш работите какви што се навистина..сето тоа ми е јасно ама мора некој да те соочи со реалноста.Ти препорачувам (читај замолувам) никогаш повеќе да не го свртиш неговиот број и никогаш повеќе да не дигнеш слушалка ако ти звони,ниту да одговориш на било каква порака од него.Освести се те молам! Ја варал девојка му со која бил 3год,се мувал со твоја другарка само ради секс,те варал тебе со другарка ти и со којзнае колку други девојки,ке се женел со друга девојка.........Ми иде да викам на цел глас!!!!!!!!! БЕГАЈ КАКО ЗНАЕШ И УМЕЕШ!!! Ако сакаш слободно игнорирај го постов,не сум јас никоја за да ти каже како да го живееш животот ама сигурна сум дека 99% од феминкиве ќе се сложат со мене..
    П.С. Се надевам сте користеле и заштита, којзнае колку мењал додека бил со тебе,провери си го здравјето!

5. butterfly.fly

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Ако не е геј,не гледам причина да не се случи тоа...ако немате приватност дома,веројатно имате кола...или што било..2години сте заедно,ваљда не му требаше година за да те пољуби? :D

6. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Не ми се верува што читам.. добро бе девојко толку ли си глупа до толку да те лаже или стварно не гледаш :o не ми е јасно?? И помири се со тоа дека не можеш човек да натераш да те сака ..
    мислење типов си игра кур ташак со тебе .. совет Откачи го (иако знам дека никогаш нема да го направиш тоа)

Самојед истото важи и за тебе..и најдобрите момци можат да бидат најголеми преваранти.. Тоа им е тактика за како да те однесат во кревет, ти немаш никакво значење во неговиот живот.. Батали тоа што постојано доаѓал и ти се јавувал, тоа е само метода..
    Исто ко да сум пишувала јас, ИСТО! само кај мене ама баш ништо не се случуваше, се беше само на бакнежи и гушкање ... Не се секирај чим сте почнале до негде ке биде работата.. :)

7. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12

8. butterfly.fly

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Леле те молам оди на лекар,престани да му се јавуваш и не му кревај толку ли не сфаќаш дека си игра со тебе!! Или иди имај групен со него,што да ти кажам друго .....

9. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Абе девојки ја немам проблем (или ваљда психички проблем имам :lol: )

Ама мене навистина ми треба ваше мислење, односно, совети искуства whatever се ке е добредојдено.

ЗНачи викендов треба да се видам со симпатијата, али мене прв пат во живот ми се случува ја ваква трема да имам коа треба да се видам со некој. Едноставно “проблемот“ ми е во тоа шо ја незнам како да се поставам со детево.

Ја секад у прв поглед оставам впечаток на ладно створење и мене тоа ме кочи, незнам како да бидам опуштена, како да се однесувам со типов, едноставно имавме баш опуштен муабет секад, дури паѓаа и муабети за гушкање и такви ствари, ама сеа у реалност :?: . Страв ми е да не се разочарм пред се, да не го разочарам ...

Абе имам 21година :^) ко 12 да ги имам у пм вака никад не сум се осеќала, ја незнам шо е ова... И зашо вака ми се дешава .

Незнам каква да бидам .. Глеам да не мислам, да не очекувам премногу да не се замарам, али само моево понашање ме кочи ..

Вас ви се има случено вакво нешто ?

10. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

WildCherry вака се чувствуваш, најверојатно бидејќи дечково очигледно многу ти се допаѓа, што е и многу убаво.
    За почеток пробај да се најдеш со него во заедничка тема која тебе ти е доста блиска или позната, па дури и да влезеш во краток монолог - тоа ќе те опушти. После ќе видиш дека темите самите ќе си доаѓаат.
    Немој да мислиш премногу и да се оптеретуваш со ситници од типот на: Како да седнам, дали поблиску до него или подалеку?! итн итн. Едноставно пробај да си опуштена, смешкај се ( ама не премногу! ) биди пријатна.
    Знај дека он штом сака да излезе со тебе, сигурно има нешто што го привлекло. Па можеби и една од причините е баш таа твоја “ладна’’ страна. Можеби сака да дознае што се крие под тоа. Само знај дека кога веќе играта започнала со таа “ладна’’ карта, неможе долго да трае.... Он ќе очекува фидбек.
    Затоа само опушти се, пробај да си своја, насмевни се и другото верувај - ќе дојде само по себе :)

На WildCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    :lol: Tрема од љубов не од друго нешто. Или ај уште не е љубов, ама гоооолемо допаѓање. Ти ќе се потрудиш да бидеш опуштена,а не ладна спрема него. Како што сте си разговарале секаде опуштено сега и овде пробај да бидеш истата ти. Секако нема да е лесно затоа што прв пат се гледате, но 10 минути ќе си стегната после ќе се опуштиш и ехее,шоубаво ќе ти е. Не се замарај многу дали ќе се разочараш или ќе го разочараш. Всушност и го немаш запознаено уште ептен убаво, а ниту па тој тебе, за да се разочарате еден од друг. Уживај ајде. Напиј се едно б-6 апче за смирување пред излегување и супер ќе ти е. :lol: После извештај како поминало. :*

На WildCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  12. themen123

themen123 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    normalno e vo skoro 2 godisna vrska da se nema sex? da se saka ali zaradi nekoi pricini da se nema? vistina deka seksot ja odrzuva vrskata?

13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

Па искрено не е нормално, не е нормално посебно ако е 2 годишна врска, освен ако не се работи за деца од 13-14 години..Една врска не ништо без страст, а тука е и сексот :)

14. themen123

themen123 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    а зошто на некои им е страв од преносливи болести и слично.....се да се има направено во врската само секс не. пак не е ок нели?

15. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Because it's fearless. ;)

16. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Не е ок,но секако дека треба да се пазиш од болести.Ако се скока од еден партнер на друг,инфекциите и болестите виреат.Такво е денешното време,секс за една вечер,се и свашта.
    Како и да е,во една врска љубовта и сексот се тесно поврзани,без тој елемент точно е дека нема целосна врска ;)

17. strelec21

strelec21 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Во врска сум скоро 1 година и 5 месеци се беше ок до пред 2-3 месеци сеа тој почна да ме одбегнува постојано вика дека е на работа и дека е мн уморен дека неможе да шета а кога ќе ме викне кај него се јавува мн покасно а знае дека неам често автобуси а и живееме на различни страни од градот и дека моите не ме оставаат да спијам кај него исто и за нова година се налути зш не отидов да спијам кај него туку си дојдов дома за викендите кога ќе му речам ај да се видиме тој немал време ќе одел на гости последниов месец се имаме видено неколку пати и тоа 2 на гости кај баба му и еднаш самоза да разговараме и тоа беше само 40 мин и постојано се вади дека требало да работи и дека на работа му е мн теско по цел ден бил на работа итн

18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Најпрвин да те прашам што мислиш ти за сево ова,што треба да направиш?

Би ти кажала да седнеш и да разговараш со него на овој проблем.Картите отворени,face to face и да најдете заедничко решение.Не би ти рекла да го оставиш и да го шутнеш зошто не ја знаеш причината за сето ова.Но можеби има свои проблеми кои не би сакал да ти ги каже иако долго време сте заедно.Само така би открила кој е проблемот.А ако не сака да ти каже и понатаму се однесува така е тогаш навистина треба да креваш паника.

19. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Стрелец можеби претеруваш малце а можеби и си во право, никој не може да го знае тоа.. очигледно е дека послем една година врска он не знае што сака затоа треба малку време за он да свати дали сака да продолжи да биде со тебе или не? Можеби чуствата не му се исти. ти седни и разговарај со него отворено, ако одвои време, интерес и желба да те слуша значи дека сака да те разбере. Можеби нема веднаш ама потешко е да обвиниш..Можеби му смета и за него не е нормално за врска од 1 година да не смееш да останеш или да се враќаш дома порано, можеби за него тоа е безмислено.. прашај го како се чуствува?
    Искрено ретко кога женската интуиција погрешила..
    Во секој случај одговорот ке го добиеш со тек на времето, треба да почекаш времето да покаже што ке биде.. :) со среќа

20. strelec21

strelec21 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Најискрено ни јас во моментот нз што мислам нит знам што да правам зш имам покушано неколку пати да зборам со него а само еднаш ми успеа и цело време беше јас сум по цел ден на работа неам време да шетам и тоа инаку другпат постојано ме одбегнува ќе се видиме и ќе ми рече ај да одиме кај баба ми или кај братучед му и коа ќе појдеме или ќе седне на компјутер или ќе легне да спие.