па знам дека не вреди ништо поцеќе од мене...а и не сум спремна после со друга да го гледам...вчера бевмо заедно на 10 мин, и заминав ја и кога гледам една му се умилкува и тој ме загледа мене ми се насмевна како да е уморен од неа и заминаја со другар му, таа остана позината... незнам што да мислам....
Љубовен триаголник Со дечко ми сме во врска 3 месеци... и мислев дека заради него го заборавив минатото и можев да продолжам во иднината со него.... Но за Нова Година тој реши ра оди со другарите и ме остави мене со моето друштво.....Вечерта се случија многу работи.... Мојот најверен другар ми кажа дека ме сака и дека сите овие пет години (толку се знаеме и се дружиме) ме сакал и дека сака да биде со мене.... Исто и јас го сакам цело време и барем мислев дека го сакам.... Веќе незнам....И еве сега сум во најлошата ситуација и незнам што да правам.... Незнам кој е вистинскиот за мене.... Дали тоа е некој со кој сум во врска од 3 месеци или љубов која траела 5 години... Било каков совет би ми помогнал....
Ахх ги познавам таквите. Мојов е чист пример за тоа, женкар невиден беше... Јас би ти рекла да се тргнеш на страна и да се вратиш за едно две години на истава тема и истиот дечко. ( Ако многу ти се свиѓа и не сакаш да си повредена ) Биди ти - таа девојка која он неможел да ја има Тоа ќе му привлече големо внимание. Женкарите се прилично исти, се посветуваат на се што ќе им падне во раце ( а ти исто викаш и дека многу девојки го сметаат за убав ), затоа, треба оваа прилика да ја искористиш и да покажеш недостижност и различност од другите, така најлесно ќе бидеш приметена и ќе му го задржиш вниманието.. Сите ги привлекува она што неможат да го добијат- запамти го тоа. Не значи ова дека ти треба да бегаш од него, едноставно играј ама од некоја safe- зона.
Бегај од таков оти таквите најлесно се засакуваат баш затоа што се такви , сад ме видиш сад ме не видиш, женскароши. Зборувам од искуство , бев заљубена многу години во еден ваков и сега страшно жалам за тоа. Прво го оставив да се издува , да прави што сака па пред година дена пак решив да си ја пробам среќата и погоди што..пак бев јас со скршено срце. Не бил уште спремен за озбилна врска и да се гуши со девојка. Бевме заедно само недела дена и потоа, ајмо Јово на ново истите главоболки ги трпев. Затоа, бегај знам колку ти е привлечен интересен убав и не знам каков ама баш со таков ке наебеш. А за фини ептен се фини тие таквите , нели треба сите жени да ги сакаат .
Кое минато си сакала да го заборавиш?За дечко ти морам да те прашам каков ви е односот еден кон друг,си давате ли слобода да излегувате со друштвата посебно,или првпат тој те извисил и тоа баш на Нова година?Те сфаќам дека си збунета,и негативно настроена кон дечко ти,но тој дел со љубовта кон другар ти пет години,цело време се сакате,а дури сега го откривате тоа и двајцата?Ако е така,зошто досега не бевте заедно?Нема логика тоа што го зборуваш ,но ајде.Мој совет ти е да го одбереш тоа момче кое повеќе го сакаш и со кое сакаш да бидеш ,да се разбирате и почитувате.Па пиши што си одлучила
па ми помогна на момент да заборавам на другарот... да после цели 5 години го откриваме ова....да си ислагаме посебно со друштвата....Тој ми рече дека сака да е со другарите за нова... и дека во минатата врска целосно се посветил и ги заборавил нив... и дека несака и сега да биде така...... дали ти тоа не би го сватила како не си вредна како нејзе.....
Пинк-стар и јас си имав работа со женкар и ништо не бидна, само трошење на време..знае само да каже слатки зборови, да ти го сврте умот, одма ти вика те сакам, никогаш се немам почуствувано вака Ако веќе те освоил има неколку работи што можеш да пробаш да ги направиш ама не гарантира дека ке го освоиш.. тој е навикнат да добива секс за брзо време, затоа во никој случај не легнувај одма со него.. Колку повеќе одложуваш толку подобро, остави го да копнее и да фантазира.. Биди заинтересирана дури заведувај го но остави го на пола, што се вика тој е навинкат цело време да биде се по негово, зошто е навикнат со типични девојки. Немој ништо да ти биде сеедно ако те викнал на пијачка, ти одлучи кај ке идете и не ги исполнувај неговите желби.. во никој случај немој да му бидеш достапна секогаш, може нема да му кренеш и он ке се прашува што е проблемот ама ти кога ке го викнеш да излезете ке излезе Биди опуштена и нека осети дека не е незаменлив и дека ти е сеедно дали ке биде нешто од вас или не.. и да биде и да не биде дека ти е сеедно Кога сте излезени заедно немој постојано да бидеш со него,слободно разговарај со негови другари па дури и сврти му грб, колку и да звучи грб.. Или кога ке почне да флертува со тебе или да те бацува или да те гушка одма смени му тема и почни за нешто друго .. нека изгледа дека си ладна
потполно се сложувам, колку повеќе му покажеш дека си незаинтересирана - толку повеќе ти ќе ја водиш ситуацијата и он ќе биде по заинтересиран... ( само немој премногу да си ладна , и тоа не чини...ќе си осетиш ти каде треба да застанеш )
Не ми се верува дека и јас се најдов тука да пишам значи девојки стварно сум во дилема, не знам више што да правам, еден ден сум ок еден ден не.. Раскинавме, имавме многу недоразбирања, и двајцата многу згрешивме, ама јас го сакам.. Тоа што највише боли е тоа што секој си замина по свој пат без да каже никаков збор.. А безуслобно го сакав, т.е уште не сум го преболела.. Ми се случува да му пишам, дури и 2-3 пати му свонев и се распрашував од околу за него ама он ниту ми крена ниту му враќаше на пораките.. Пред неколку дена бев многу пијана (не е за фалење) ама посакав силно, многу сакав да го слушнам И не ми крена... Ок, јас дури се налутив мислев дека го направи последното нешто со што ми докажа дека готово е... И сега луѓе пред нема ни 2 мин ми пиша, ми го честиташе празникот Што мајката значи ова? И пак не ми се верува дека јас ова го пишувам ама јебига, успеа повторно да ме доведе во тешка состојба и не знам, стварно не знам....
Верувај нема никој од форумов. Како прво, мислиш дека ако некоја рандом непозната се јави и и каже: "Еј женска слушај вака, Д Мен 123 ми рече да ти се јавам и да ти кажам дека те сака! Слушаш! Добро ма ти, зашто нечеш да се фатиш со дечково? Па ти знаеш он колку улага у тебе" дека она ќе се стопи од љубов и ќе ти се фрли во прегратки? Се лажеш. Ко второ, никоја од форумов не би се изложила на ризик да се јави на бројот што ќе го дадеш, бидејќи навистина ситуацијава изгледа само како ќарување женска од форум. (извинување ако грешам) И темава е за совети, а не за услуги.
,,Досадно ми е, како да ја убијам досадата?!? ќе и пишам смс ќе се јави, чека да и се јавам,, Си игра со твоите чувства зашто така му одговара. Немал ни храброст да ти каже збор на раскинување, значи ја затворил приказната. Продолжи понатаму во животот
заљубена во женскар Здраво на сите јас би сакала да споделам со вас 1 мој проблем кој подолго време ме измачува. Значи јас и он бевме од различни градови ама сепак он често идеше во мојот град, јас го сметав за добар другар со кој можев да споделам се што ме измачуваше . А јас добро го познавав него знаев деа има девојка и дека ја изневерува дека е он од тие што се женкари и несакав да се фатам со его само поради таа причина. А он и покрај тоа што евме пријатели редовно ми велеше дека мусе допагам карактерно и дека сака да биде со мене заедно. Ама јас на почетокот го одбивав ама после некое време почнав да имам чуства за него и неможев против сопствение чуства.Едоставно сакав да пробам со него 1 како а мување зада видам како ке ни оди па после да имаме врска бидејки му дадов време зада ги прекине сите контакти со девојка му.Иначе он имаше сопствен бизис иако имаше превише обврски секогаш наогаше време за мене. И јас од ден на ден се повеке се заљубував во него и тоа доведе да имаме односи. После тоа дури и го запознав со моите родители се представи како другар пред моите родители. Секој де мисе јавуваше и ми велеше дека ме сака се до оној миг кога дознав дека се гледа се усте со неговата женска. Тоа могу ме повреди поцнав да плачам, бев многу разочарана ама сепак му простив , идејки го сакав ми велеше дека само мене ме сакал со неа се видел само оти она го молела. Помина време јас пак продолжив со него дасе гледам ама почна да станува некако ладен со мене и јас сватив дека мора да постои причина за тоа, како да избегаваше секс со мене сакаче само орален и мене тоа ме повредуваше а сепак се плашев да му речам нешто од страв дека кего загубам. После 1 време бевме разделени поради неговата женска бидејки дознав дека пак се гледа со неа. После повторно се простив ббидејки ме молеше плачеше пред мене и ми велеше дека ме сака. После нашата врска почна дасе сведува само на секс не одевме нигде само во кола сами и јас почнав дасе осека лочо поради тоа. Цели 2 месеци несе гледавме почна да ме избегава семе лажеше дека има работа вчера се видовме после толку време и мислам дека го доживеав најлочиот ден во мојот живот ми рече дека он не ми ил дечко дасум си фатела дечко јас и он никогаш немало да бидеме во врска бидејки сме биле превише различни он и јас сме биле 2 различни света и дасме се гледале само на мување заедно дури и кога кесе оженел он. И јас почнав да плачам пред него и го прашав дали заслужив јас за вака да ми прави он само ме гучна и ми рече тоа е судбина . И јас откако стасав дома цело време плачев он мисе јави и ме прача што мие јас му поставив услов или да бидеме во врска или несе гледаме повеке. Не добив одговор на тоа п он си молчеше. Денес се надевав кеме побара на телефон ама тоа несе случи и сега незнамм што да правам ве молам за совет ке полудам од нервоза .
Откачи го и подалеку од него. И немој да се нервираш, сепак, не е единствена риба во морето. Тој тебе не те заслужува. Со тоа што си му плачела и молела, само си се понижувала. Тој не заслужи ништо од тоа. Дури и да ти даде одговор за да биде во врска, од каде гаранција дека не се гледа со друга? Ако тој воопшто те сакаше, немаше никогаш ниту да помисли да биде со друга и ќе се бореше за да ја одржи врската со тебе. Тој е човек кој што не го има сфатено значењето на - љубов. Тој сака само с*кс, што не треба да ти се наговестува, оти и ти имаш сфатено одамна. Заслужуваш човек кој што ќе те почитува и ќе му бидат важни твоите чувства и мислења. Ти заслужуваш човек за кој ќе бидеш неговата единствена и најважна, а не “таа другата“ или со други зборови НЕГОВА ШВАЛЕРКА. Извини ако бев груба, ама тоа е вистината. Всушност, треба да бидеш среќна што си далеку од таков кретен. Тој не е способен да сака, штом дури и откако ќе се оженел, ќе ја изневерува сопругата. Да те оженеше и тебе и тогаш би те изневерувал. Дефинитивно, тој не те сака, ниту те сакал. Тој е личност што седи на две столици. Со извинение, тој, еден серко, те третираше, а и уште сака да тетретира како к*рва. А тој воопшто не е вреден за да се уништуваш за него, кој не може ни до колена да ти биде. Јас ти предлагам, ако пак ти се јави, без разлика каков одговор ти даде, ти кажи му дека е готово и дека си нашла некој мноооогуууу подобар од него, дека дури и во с*ексот е далеку подобар од него, и дека тој е некој што веќе извесно време ти се удвара или така нешто. Тој ќе се изнервира, иако нема тоа да го покаже. Јас ти посакувам се нај најдобро, па пиши што се случува ако има нешто ново. Поззз и извини на долгиов пост, ама стварно се изнервирав.
уффф...ми требаа овие совети, фала ви многуу со другарките неможам да се отворам, па ова ми дојде мн поволно... јас мислам дека сум доволно затрескава , ама со ладна глава па размислувам на секој чекор... само ми треба уште нешто...како да му привлечам внимание?? не сме се запознале уште толку добро за да барем еднаш помисли на мене....
Откачи го и подалеку од него. И немој да се нервираш, сепак, не е единствена риба во морето. Тој тебе не те заслужува. Со тоа што си му плачела и молела, само си се понижувала. Тој не заслужи ништо од тоа. Дури и да ти даде одговор за да биде во врска, од каде гаранција дека не се гледа со друга? Ако тој воопшто те сакаше, немаше никогаш ниту да помисли да биде со друга и ќе се бореше за да ја одржи врската со тебе. Тој е човек кој што не го има сфатено значењето на - љубов. Тој сака само с*кс, што не треба да ти се наговестува, оти и ти имаш сфатено одамна. Заслужуваш човек кој што ќе те почитува и ќе му бидат важни твоите чувства и мислења. Ти заслужуваш човек за кој ќе бидеш неговата единствена и најважна, а не “таа другата“ или со други зборови НЕГОВА ШВАЛЕРКА. Извини ако бев груба, ама тоа е вистината. Всушност, треба да бидеш среќна што си далеку од таков кретен. Тој не е способен да сака, штом дури и откако ќе се оженел, ќе ја изневерува сопругата. Да те оженеше и тебе и тогаш би те изневерувал. Дефинитивно, тој не те сака, ниту те сакал. Тој е личност што седи на две столици. Со извинение, тој, еден серко, те третираше, а и уште сака да тетретира како к*рва. А тој воопшто не е вреден за да се уништуваш за него, кој не може ни до колена да ти биде. Јас ти предлагам, ако пак ти се јави, без разлика каков одговор ти даде, ти кажи му дека е готово и дека си нашла некој мноооогуууу подобар од него, дека дури и во с*ексот е далеку подобар од него, и дека тој е некој што веќе извесно време ти се удвара или така нешто. Тој ќе се изнервира, иако нема тоа да го покаже. Јас ти посакувам се нај најдобро, па пиши што се случува ако има нешто ново. Поззз и извини на долгиов пост, ама стварно се изнервирав. Фала на советот , мисе јави денеска и сака дасе видиме вечер сакал да имаме секс јас му реков дека несакам бидејки не мислам да бидам со особа што незнае да сака а он ми вели ај уште вечерва за последен пат јас му исклучив леле ке полудам колку мие само тешко од 1 страна имам чуства дека сакам да го видамм од друга страна за дека неме сака за врска. Се плашам да неме убеди повторно дасе видиме.
немој да ме сфатиш погрешно ама не ти прави она на тебе проблеми туку ти на неа ... тој ако тебе толку те сака заедно ке бевте ... а и ти треба да се запрашаш дали боопшто сакаш да бидеш во врска со тој човек ... размисли убаво тој со тебе ја изневерува девојката со која е во врска 3 год. зашто мислиш дека токму тоа што го прави со тебе не би ти го правел и на тебе .... во секој случај ти посакувам среќа...
јас малку ќе бидам груба со тебе бидејќи и ти си отпоќе груба со твоите постапки што ги читам во твојот пост убаво ти кажа девојката над мене таа не прави проблеми туку ти им правиш нив проблеми девојката е во врска 3 години имаат минато и сегашност тоа лесно не се бриши и секако дека ќе му забрани да се слуша со тебе бог да чува ти на нејзино место што би направила баш ме интересира?и извини јас мислам дека ти не си таа која треба да суди и пресудува дали тие имаат проблеми во врската и како им е па ако им е толку лошо зошто тој сега не е со тебе туку му се врати на девојката?значи излишни се некои работи да се коментираат јас на твое место би седела на страна и не би се понижувала ако си расчисти тој со врската и си продолжи со тебе тогаш тоа е друг муабет да не бидам сватена погрешно...
А чекај која е причината што раскинавте? Твоја вина или негова? Не е океј тоа што го бараш, но јас те сваќам многу убаво. Имаш потреба од него, сакаш да го слушнеш, да го бакнеш.. Но верувај многу повеќе ќе добиеш ако го ингорираш. Сега он знае дека ти сеуште го сакаш и дека имаш потреба од него и кога и да посака може да те има. Однесувај се сега ти ладно како што се однесувал тој претходно, па ќе видиш што ќе биде.