Мила вака повеќе се измачуваш самата себеси. Не дека ако прекинеш со него ќе ти е многу полесно, но за некое време ќе ти биде подобро. Не сте кратко време заедно и нема да ти биде лесно да заборавиш таква врска, но мислам дека тоа е најдобро. Вака само се уништуваш, се повредуваш односно тој те повредува, а не го ни забележува тоа. Штом има други работи по битни од тебе, остави го, нека си го посветува своето време на тие работи поради кој ќе те изгуби тебе. Ако си доволно силна стави крај на оваа измачување.
разговар со него и питај го дали те сака или слично и после отворено кази му ги твојте чуства и накрај отворено кажи му отворено да избере мегу тебе и неа
девојче извини што се мешам али многу ме изиритира овој твој однос,да ти казам не изгедаш нешто баш во неговите очи ,како мислисш дека те гледа он кога не си во врска со него а имаш секс со него?ја да би била машко не би имала убаво мислење,башка имаш 16 години, а кога сме до давањето ти веке си му дала и тоа убаво .. ја имам дугачка врска и не имам редовен анален секс со дечкоми ,еднаш у 6 мес , совет..да не се гледаш со типот повеке ,он само си се забавља со тебе и ништо друго позз
Јас мислам дека за да го правиш тоа со некого тој треба да го заслужи тоа и да е направено од љубов. Мислам дека он е доста постар од тебе, и можеби само те гледа како " секс машина " Дали ќе продолжиш тоа си е твоја одлука, мој совет ти е да се тргнеш од него, затоа што ти си малолетна, па и тој незнам со кој памет тоа ти го прави! Ццц, секакви идиоти има! Али во ситуацијава не е он крив, ти сама си дозволила такво нешто и зошто АНАЛЕН?!? Според мене се знае каде треба да ти го стави, како прво од здравствени причини па после се друго.. А тоа што си НЕВИНА за него ништо не значи затоа што он си ги задоволува своите потреби и доволно му е ... кога ќе му се здосади, или ќе се појави некоја друга, поинтересна што можеби и ја има веќе на страна, тогаш ќе те откачи, па после ќе се каеш, ќе се осеќаш искористено! Тргни се од него, не се упропастувај за некој што ништо не ти значи и што не те заслужува!
да знаев дека е вака тешко да морам се откажам од некого кого сакаm никогаш немаше да се заљубам мислев машко сум па лесно ќе биде, ама не и се е така заради мене и само заради мене :/ ви се случило на вас? http://www.youtube.com/watch?v=NF6AmXQi ... re=related good night
Да, да невина.. чиста како солза си ужувај си па и ти Девојче на овие години твои, ова што го правиш е премногу. И да, ако сакаш искрено, лесна си во неговите очи. И во моите ( иако не ти е многу битно тоа ) и на повеќето останати девојки на форумов. И мој искрен совет ти е да се оддалечиш од него што е можно побрзо, зошто он сам ( може индирекно ама пак ти кажал) дека за 2-3 месеци нема да биде со тебе. Така да, те глеа како секс машина. Сурова, но реална сторија. Подалеку и со малце повеќе памет и достинство следниот пат.
Modemce,не се замарај со тип кој ни најмалку не те ферма.Не може јас од страна да ти солам памет,но очигледно е дека тој не те сака,а навистина си мала да градиш сериозни врски. И ќе ги замолам другите да не го навредувате девојчето,божем сите вие светици бевте на 16,гарант давам дека со по десет машки сте имале анален,но не е моја работа да ве судам.Ако сакате да судите на некој,немојте на форум,лесна била ,ова она.Вие ако сте толку тешки немаше да скокате по сите машки,или грешам?И не се омалаважувајте самите меѓу себе,мислите машко фала ќе ви каже?Гледате конкуренција во помалите девојки па затоа така се нафрлате?Соберете си го умот оти не ви личи како постари да правите поголеми глупости и од тинејџерите. Посоветувајте некого ако сакате,само не претерувајте. Јас лично признавам светци и невини само до прва брачна ноќ,без разлика дали е машко или девојка,но никого не осудувам !
Не е до осудување и правење светици ама девојчето треба да е свесна за тоа што го прави...Имала аналки?И тоа на 16 години а утре ке има оф леле мори мајко?Па и уште зборува дека и пречело тоа да му даде вагинален секс?Ајде ма таа штом му дала аналка нема да има гајле за понатаму и за вагинален секс.Згора на тоа вели дека не сака да и е дечко.Па што тогаш се лути за зборовите кои и се упатени?За нејзино добро ја критикуваме за да не греши утре и да не си мава главата од зид на крај кога ке има проблеми.Да додадам на тоа дека е поголем од нејзе дури 7 години.ДА 7 години а не 1 или две и како јаготка на шлагот е малолетна.Причина плус за критика зошто не знае со каков се впуштила ама ај.Зошто не нашол некоја на негови години да му пружа што сака?Па може и оргии би добил како додатен бонус ама еве типот нашол младо и наивно девојче желно за секс од љубопитност па сега си ја мава главата и бара совет(го побара и го доби). И зошто гледаме конкуренција од нив?Баш ме интересира,за мене не е конкуренција некое девојче кое го сторило ова,а верувам дека и на останатите овде не им е конкуренција зошто нема причина да гледаат страв. И не,не скокаме на сите машки.Зошто да беше така немаше овде да пишуваме и да се обидеме да го одвратиме тоа девојче од грешките кои ги прави за да не се кае утре туку би биле во кревет со некој друг.И повеке од десет?Мислам дека ја претера со бројката.
Како да не.Давајте совети,но немојте со навреди.Нејзин проблем си е дали ќе има вагинален или анален секс,не наш.Не и бил дечко,ти се молам.А што е дечко гаранција на денешно време?Некој мочко што си оди од твојот живот исто како да не ти е ништо.Да кажеше маж да и е,на пример ,оправдано(за било кој) Зборот ми беше да и дадеме мудар совет без многу осудувања.А тие што коментираат ,што леле полуневина ,лесна си дрн дрн,абе ајдее,они тешки се?Ако бевме,читај бевме ,толку тешки сите девојки ќе немаше проблеми ,нели?Самите се напаѓаме,вреѓаме,а машките се почитуваат и им е битно само со која ќе легнат.Шо,може машките се тешки?Да ,да,100 посто Тоа од мене Пеликуна,не ме сфаќај лично,но време е да се престане со осудувања
Офофоф! Девојчето само си постави прашање, а ние и дадовме одговор на нејзиното прашање Никој не ја осуди само си кажавме мислење како би требала да постапи. За тоа дали ќе има анален или вагинален многу јасно дека никој не и се меша, ние сме тука за да дадеме искрено мислење во врска со некое прашање, е сега доколку на некого не му се допаѓа нашето мислење тогаш воопшто не треба ни да поставува прашања ако не е спремен за одговорот!
Извини Хермоса, а ако сакате и другите смејте ми се, ама јас на 16 не ни знаев мислам што е тоа анален, а не па да го имам со 10 машки.
Пак јас со моите проблеми. За ќотек сум веќе знам. Па вака .. Ја прекинав врската со тој што одев 2 години, знаете веќе. Но сега се појави мојот друг бивши(ако можам да го наречам така). Со него имав детска љубов. "Се сакавме" во основно, кога бевме деца. Вчера ми се јави од непознат број и ни на крај памет не ми текна дека може да е тој. Потоа ми се јави уште неколку пати и на крајот се претстави кој е и кога слушнав не можев да верувам. Инаку за Нова Година бевме на исто место и тој демек од Нова Година се заљубил пак во мене. Тогаш кога ми се јави јас бев со другарките излезена на кафе, а тој бил во едно село(блиско до мојот град) со неговите другари. И ми рече дека ќе дојде во кафичот каде што сум јас да го чекам. Секако јас не го чекав, туку тргнав да си одам накај дома. Тогаш ми се јави пак и почна да ми кажува како тој од селото дошол во градот само да ме види мене,а јас сум го извисила бла бла.. И му кажав каде сум и оп, еве го, дојде. Ме замоли да ме испрати прво се противев, но потоа ајде реков испрати ме. Почна да ми зборува како сватил што изгубил, сакал да бидеме заедно, на сите другари им кажувал колку ме сака, а тие му велеле дека јас го сакам тој што раскинав со него. И ми кажа дека многу му е жал што сум била со таков и уште многу работи на кои останав ваква .. Потоа си отидов тој се врати во селото. И ми се јави пак да види дали сум дома. Добро помина тоа потоа другиот со кого прекинав пред 3 дена ми пиша порака и се расправавме пак па се спростивме па пак се скаравме .. Глупости. Малку ме гризе совеста за тоа што го направив. Што ако дознае тој што го сакам? Што ќе мисли за мене.. Збунета сум стварно не знам што да правам..
Epa vaka..Pred okolu edna godina bev vo vrska so mojot segashen dechko togash vo taa vrska nemashe golema ljubov..rechisi voopshto ne se slushavme i mnogu retko se gledavme.Me izneveri dva pati,prviot pat mu prostiv no vtoriot pat raskinavme(i dvata pati beshe pijan..znam deka ne e opravduvanje)..seto toa se sluchi vo dva meseci.I sega pred okolu 5 meseci pak sme zaedno..pochna da mi kazhuva deka nema da go povtori istoto deka e smenet itn. e sega toj pochna vistina da se trudit okolu vrskava..no nemozham da gi zaboram tie 2pati vistina go sakam..i mislam deka e vistina smenet..vrskava ne e bash dobra,tuka toj mene me naogja kriva kako voopshto ne sum sakala da se gledame,voopshto ne sum go barala,nishto ne sme pravele zaedno i mnogu drugi rab. ..pomognetemi dali vredi da se potrudam i ako vredi shto da napravam?
Не си здодевна,уживај. Ама...што ако дознае тој што го сакаш?Па неможеш и за тоа да мислиш.Дај олади малку девојче преммногу се припотресуваш за типов а не заслужува. Ко прво и основно ти не си крпа за да ги трпиш испадите на веке твојот бивши па да те врака и пак по старо.Како имаш нерви да трпеш и јас се прашувам.И јас трпев како тебе ама кога веке решавав да ставам крај навистина ке биде крај.Назад нема вракање а се ми се чини дека ти не сакаш сето тоа со бившиот да заврши грешиш.Уште од старт грешиш.Тој знае дека може да те има кога и да посаака а ти му го дозволуваш тоа.Ама не така,дај му до знаењее дека треба да те цени. А таа стара твоја љубов не ти велам пробај со него ама треба да му дадеш шанса да се запознаете подобро па можеби ке биде нешто мегу вас. jessie789 не се труди повеке,остави на него да се потруди зошто тој ја има вината овде а ти си жртва,ништо друго мада мислам дека не требало да му простиш но ти најдобро знаеш за тоа...Го сакаш,во ред е тоа но колку и да е силна љубовта некогаш треба да се откажеш..Остави на времето,и оставик на него да ги среди работите како што кажав. Почекај друг совет.
Еве ме мене повторно. Значи вака,на почеток на врска сум се фативме пред нова година додека бевме на одмор дома (јас живеам во Швајцарија тој во Австрија) супер е се, само мене ми смета што не се јавува често , не пишува понекогаш и по цел ден. Еве денес е 3ти ден како не ми пишал , а потоа кога ќе се јави ке биде се во нормала, т.е за него тоа е нормално. Треба да дојде на гости во мојот град на крајот на месецот и нормално, треба да се видиме . Е сега не знам што да правам . Ме загрижува фактот што ми нема пишано 2 цели дена, еве денес е третиот. И не знам дали да му кажам дека ми смета тоа или да не преземам ништо. Помагајте девојки ме мава психа страшно.
Ај пробај да искулираш да се опушитш малку ... вака само можеш да комплицираш непотребно. И немој со големи очекувања тек сте на почеток. Се јавил се јавил не се јавил ок ... Не значи ако се слушате секој ден дека ќе цветаат рози. Машките не сметаат дека треба да се нон стоп достапни, да даваат извештаи за се ... Веројатно си има обврски др приоритети. Не чекај само он да те бара, можеш ти да го побараш чисто да го прашаш како е. Денес е обратна ситуација девојките се по активни, машките чекаат на нив. Ете рекол дека ќе дојде па биди малку по позитивна. Немој само да напнуваш тоа не сакаат никако.
Сонце си ми . Ја исто мислење имам ко феминкава ни наша Пеликуна, едноставно немаш никаква ни морална, ни човечка ни правна ни другаркс ани екс љубовна потреба да се замараш со тоа шо би кажал бившиот твој. Он си кажал шо имал да каже док сте биле заедно, и дури си зел за право да ти кажува одкако сте раскинале. АМА твое право е да си продолжиш со животот. Ај запрашај се дали тој бившиот би помислил на тоа шо би ти помислила за него ако он фати некоја друга ??? I don't think so ... Така да, си имаш твој живот кој не застанал при вашето раскинување. Фино лепо ако мислиш дека детево оваа детската љубов вреди да му дадеш шанса да го запознаеш убаво дај му шанса. Не губиш ништо веруј ми.
И јас го имав истиот проблем со мојата предходна врска. Тој живееше во Швајцарија, јас во Македонија. На почетокот си пишевме скеој ден, после почна да скока денови, ај си викам обврски, ова-она... Ама па ако нема време за друго-има барем за една порака. Си викав ајде не е голема работа, ама од еден ден дојде и до една недела. И јас постојано си кажувава дека ми пречи, се надевава дека ќе се смени, ама за џабе, едноставно тој си тераше по свое. Јас би ти препорачала да разговараш со него, да му кажеш дека ти пречи, дека не сакаш да го гушиш ама сепак сакаш да знаеш дека имаш дечко. Според мене, колку повеќе се затајуваат работите, колку повеќе се молчи и се собира во себе, толку поголеми се шансите да се прелие чашата. Врската треба подеднакво да ја градат и двајцата партнери, подеднакво да вложуваат во неа.
Девојки фала ви многу, ќе видам што ќе каже кога се јави и ќе почекам додека да се видиме (ако се биде во ред. те ако се јави) пошто и јас не сакам да напнувам тој е таков тип што сака слобода , простор и не сакам заради нешто што нему му е нормално да си стварам проблеми. Се надевам дека ќе пиши до вечер Фала девојки за советите
Значи..не знаев кај да го сместам веќе ова што го пишувам,но најверојатно тука ќе му биде колку толку местово. Имам дечко. Е сега, има еден тип со кој многу дружевме и веќе еднаш ни направи проблем, и некако му прогледав низ прсти и му реков дека не му замерувам за тоа шо ни го направи и на двајцата и ни се замеша у врската,и дека не сакам да се повтори таква глупост од негова страна. Заклучно со тоа избегнував секаков контакт со момчево. Е сега...шо се деси. Нашиот однос беше не знам, многу отворен,стварно да бидам искрена дружењето со него беше супер,муабетот, тоа шо делевме заеднички интереси ама во никој случај не сакав и никогаш не помислив да започнам нешто повеќе со него,арно ама момаков се заљубил толку многу што денеска го направи ВРВОТ на сите да не речам недолични и недефинирани реакции. Ми дојде дома на врата. Од друг град е, далеку од мојов,ама..ме разбуди ѕвончето и он пред врата. Не знаев шо да праам,не знаев како да постапам и му реков да влезе, сепак поминал долг пат и некако неубаво ми беше да му треснам врата, може па и требаше да му треснам врата, ох лелее . Моиве не го знаат, освен сестра ми никој не го знае. Седна,ајде го претставив на моиве. Седевме. Почна да напиња. Го прашав зошто дојде и ми рече дека сакал да ме види. Почна да ме прашува дали некоаш ќе бидеме заедно уствари,да ми вика дека ќе ме чекал. Да ми кажува колку ме сака,дури и пред мајка ми се избаци и ми идеше жими се да земам да се обесам на регалот .. Среќа шо мајка ми е човек од разбирање, морам да признаам многу си ја сакам,некако ајде не се нервирај,ајде ќе помине млади сте се случуваат вакви непромислени лудости па женава го занемари тоа шо момчево се изгуби начисто. Искрено се трудам на најубав начин да му кажам дека не можам ништо да почнам со него а и не сакам,стварно сум среќна со дечко ми и убаво ми е. И не сакам да раскинам со него, ни пак сакам некој да мис е меша. Се потрудив да му го доведам тоа до знаење,дека само ми прави проблеми и непотребно ме вознемирува,да ме остави на мира,да не прави вака...но не знам,изгледа како и многу други пати не бев доволно јасна и НЕ ЗНАМ веќе што да правам. Се плашам да не направи уште некоја лудост, дури да ви кажам паника ме фаќа на моменти. Стварно ми е убаво со дечко ми и неќам вака да ми се упуцава од нигде,просто речено сакам само раат. Се друго е океј. Дајте кажувајте некој совет, шо да правам, како да чинам,не ја бива работава вака, веќе претерани му се реакцииве.. ме става у незгодно и само ме нервира.. стварно не знам што да правам.