Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Нате никако понатака. Ајде изневерувајте се кога ке стигнете па послем прашувај се што понатаму?! Не бива. Можеби ке звучи малце сурово ама пораснете и двајцата. не си ни ти ни он за врска чим си играте еден со друг.. ма колку и да се убедувате дека се сакате! Живеј додека не видиш дека треба да се сталожиш и да се смириш..

На Nateeeeeeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nateeeeeeeee

Nateeeeeeeee Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Па сега велит дека ме сакал немозел без мене нз шо дека никогаш немат да фател друга и триста работи...
    па тој ми вика дека ме сака и др работи дека ако одам со друг никогаш нема да ми се врати лјубоморен е и триста работи ии ме моли сега ...зато со мисленје имате прашав

3. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Нате не е проблемот во него, и во двајцата е. и сама знаеш дека не е она што сакаш да го имате а сепак сакаш да бидеш со него. Потполно те сваќам, но размисли дали е само грешката во него или во двајцата. Дали мислиш дека ако сакаш искрено може да се јави несигурност и празнина?
    Или ке се помириш со ситуацијата или ке продолжиш да се повредуваш.. Човек секогаш учи, ама имај пошироки гледишта, секој има граници, ама зарем не мислиш дека вие ги преминавте. Мислам дека треба да ставиш точка..
    Сепак размисли убаво..

4. sadbaby

sadbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    12
    ми се допаѓа другар на мојата сестра, доаѓа и дома на кафе, го имам видено неколку пати и ми остана врежан во паметот :inlove: има девојка веќе долго време, но слушнав дека ја изневерувал и дека неможел да ја остави бидејќи биле долго време во врска. Пред некое време ми се јави правевме долг телефонски разговор, но сеуште не сме се виделе очи- вочи бидејќи и двајцата знаеме што следува. Што да правам?
    да ризикувам ли? веќе осеќам пеперутки во стомаков ?

5. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Мене би ми било глупаво да знам дека со мене изневерува некој. Затоа што утре истото тебе може да ти се случи некој така да ти прави, и сигурно не е пријатно.. Еве лично јас сум доказа дека кругот секогаш се врти некогаш во наша полза, некогаш не. Така ќе биде и кај тебе. Нивната врска секако ќе се распадне еден ден, кажи му дека ти е под ниво да правиш било што со тип кој има женска. Ова е само мое размислување...

6. bumbuleya

bumbuleya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    105
    Убаво си кажа дека има девојка. Да, тој навистина ја изневерувал но никогаш не ја оставил, а знаеш ли зошто ? Затоа што ја цени и сака повеќе од тие што му се даваат на една вечер ;)
    Ако ти го прави ќејфот да се измуваш со него а веќе утредента да го видиш среќен со неа, а тебе не те ни познава, оди. Ако не сакаш да бидеш втора, Не оди. И сама кажа - тој нема да ја остави својата девојка.
    Сепак ти си знаеш и пиши ни што ќе направиш :)

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    sadbaby, ако сакаш да си дел од плејадата девојки со кои ја изневерува неговата долгогодишна девојка, види се, направете го ќејфот... ама штом е таков, не очекувај чудо, да направиш некоја драстична промена кај него преку ноќ.
    Проблемот во ваквите ситуации е тоа што - секоја една девојка си мисли - можеби јас сум таа, вистинската, што ќе го натера да се смени, да ја остави и ќе го задржам за себе.
    А тоа не се случува речиси никогаш.
    Ако ти е само за едно мување и провод и толку не можеш да одолееш, види се со него.
    Секако, мора да поминеш преку фактот дека се мешаш во нечија врска и да си подготвена дека еден ден кармата ќе ти го лупне некогаш од глава.
    Тоа што - он го прави тоа и со други девојки, не треба да ти биде некаков изговор.

8. Jabolche

Jabolche Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    треба да размислиш дали навистина вредело се,и дали ќе биде се океј ако му се вратиш.. така да мораш МНОГУ ДОБРО да размислиш дали навистина тој е за тебе,бидејќи следниот пат може повторно да те "заебе" и да иде со други додека е со тебе.. направи листа на позитивни и негативни работи кај него,пробај да ги соединиш.. не мора да значи дека ако ти кажал дека се кае,навистина го мисли тоа.. може те бара како резерва,кога другата го остава,и пробува да најде утеха во тебе....

9. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Se izvinuvam za fondot zsh ovde nemam makedonski :( ama imam eden problem.. Dodeka jas ovde rabotam vo najdalechniot kontinent na svetot mojot dechko dodeka beshe vo nish na natpevaroso makedonija na fb mu najdov sliki od nego i druga zenska igraat i ushte edna fotka toj eden drugari 2 zenski ne vervam deka mu se "drugarki"... Ah samo kolku sum glupa JAS ovde kakvi mashki mi se pushtaat ne izleguvam ni na kafe samo so familijata odam sekade ..C c c a ke me chekashe tipot 3meseci ete kolku me ceka.. Ne znam shto da pravam kako da izreagiram kazete mi ve molam ke mu se skaram sekako ama sakam neshto za da go boli .. oti so mene e vo vrska 3 godini :( ;(

10. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Прво пред да почниш да паничиш прашај го дечко ти кои се тие девојки.Можеби му се роднини,можеби му се само пријателки.Можеби ги запознал таму додека траел натпреварот.Нема сигурно да бега од се живо и диво бидејки е во врска со тебе.Пред да донесеш било каков заклучок разговарај со него па потоа одлучи.Ако се однесуваш така ке почни да се чуствува како да го гушеш па на крај навистина ке те остави :)

11. barbie-hilton

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Look.. Kako prvo nemozi da pomisli deka go gusham zashto jas ako go gushev ke mu rechev ne odi tamu ke mu se razvikav ne doi sho barash jas rekov ok odi so pamet.. znachi ne e do gushenje rabotata i plus toj znaj deka jas gledam non stop fb i mu imam kazano deka JAS NE SAKAM takvi gluposti.. Ama pak za rodnini ne mi tekna ama ne vervam.. :( Mislam da mu napisham deka e gotovo, deka se vidov na fb :(

12. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    Јас мислам да не брзаш толку. Подобро разговарај прво со него. Мислам дека ако веќе те изневерувал немало тоа да го објави на фејсбук, нели?

13. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Додека не зборуваш со него не донесувај заклучок за кој подоцна ке се каеш.Нема да помисли дека го гушиш но ако тоа му го дадеш до знаење дека ти пречи навистнина може да го помисли тоа.Не избрзувај.
    Најпрвин разговор а подоцна одлучи.

14. barbie-hilton

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Ahh.. Daj boze da e taka.. Veliste da mu se javam ne znam nekako ne mi dava dushata ama aj ke probam nekako.. Ke vi pisham bash shto ke mi rechi :(

На Pelikuna и Minnie-e им се допаѓа ова.
  15. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Нема не ти дава душата, јави му се и прашај го убаво, кои се девојките. Разговарај смирено со него и не донесувај пребрзи заклучоци, 3 год си во врска не се малку. Имаш моја подршка :)

На Pelikuna и barbie-hilton им се допаѓа ова.
  16. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

Да знаеш правило, сите проблеми се решаваат со разговор! немој никакви заклучоци да донесуваш пред да направиш муабет и пред да го прашаш (смирено онака само прашуваш) нека звучи исто како да го прашуваш што правел денес.. Послем неговото објаснување ако видиш дека има проблем кога ке го спознаеш тогаш реагирај..
    Разговор без повишување на гласот, цивилизирано. И ислушај го до крај без разлика какво и да е неговото објаснување..И не заборавај дека довербата е најважна во една врска ;) со среќа и без паника

На themen123 и barbie-hilton им се допаѓа ова.
  17. barbie-hilton

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Fala mnogu ke se javam utre sabajle ko ke stanam ako nebmi se javi toj vo meguvreme oti kaj mene e sega 1 i 20 a.m ke si legnam ve napushtam ama ke vi pisham utre, imajte ubav den devojki ve sakam ushte ednash fala vi mnogu na site.. <3

18. mackaa.t

mackaa.t Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    3
    Значи со дечкоми идеме скоро 5 6 месеци и се е супер и на почетокот беше и сега е но не е тоа тоа сега во последено време нонстоп се лути и тоа скоро секогаш за глупости . зошто не сум му се јавила,зошто не сум му се јавила да му кажам дека сум укл на фб за да се укл и он,зошто нешто сум пререкла но несакам да му кажам во лице ке се налути уште повекје недај боже ке се случат и поголеми проблеми сто јас несакам да се случат зошто навистина го сакам а верувам дека и он мене му верувам но еднаш се обидов да му кажам дека не грешам секогаш јас тој ми вика-порано беше предобра со мене сега се караш-незнам што да правам несакам да го изгубам.навистина го сакам . ве молам помогнете ми ве молам го сакам

19. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Незнам мачка што да ти кажам, разговарај со него. Очигледно е дека нему му смета тоа што седиш на фб може си мисли дека пишуваш со некои др машки и лубомори, но не е тоа причина за тој постојано да се кара со тебе. Ах тој фејсбук, колку ли само луге имаат караници поради него. Јас искено никогаш не направив и не планирм да направам затоа што ако направам ќе имам само проблеми со дечко ми , но Можеби таков му е периодот и се околу него му смета. Разговарај со него и види што ке ти каже, ако бара некоја промена од тебе направи го тоа ама и после тоа ако пак се кара со тебе тоа значи дека проблемот е во него а не во тебе. :)

20. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Мислам дека треба малку да му се спротиставиш. Ти најверојатно он кога се буни и кога се кара со тебе, ќутиш од страв да не го налутиш или од страв од да не донесе заклучоци од типот на: “ете, си се сменила, порано не беше ваква’’.
    Не му дозволувај така да те напаѓа, брани се во овие ситуации. Кажи му - што е страшно ако сум се уклучила на фејсбук без да ти кажам.? Јас и ти пред да се фатиме, јас не сум се уклучувала на ФБ?
    Направи му малку да се почувствува глупаво бидејќи така и се однесува.
    Поради вакви банални глупости многу врски се расипуваат, да знаеш... Најчесто завршуваат така да тебе ти преку*чи од него и после џабе е се, он ако сака нека се менува до 101 и назад.
    Затоа најдобро викни го на муабет- прашај го што е проблемот? Зошто така се однесува со тебе и кажи му дека се чувствуваш како да неможеш ништо во лице да му кажеш. Кажи му дека избувнува без потреба и дека сте сепак на почеток на врска, понатаму ќе има многу поголеми проблеми од фејсбук- он вака ли ќе реагира?
    Баш биди искрена, ќе го изненадиш. Излези од дупката- нека не ти е страв да му се спротиставиш и да покажеш дека имаш свое јас ;) Така ем ќе се избориш во врската како девојка која е рамноправна, ем ќе и помогнеш на врската.