Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. wwwbella

wwwbella Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    8
    Со денови ми се врти една мисла во главатаа зошто постапив така? :( Пред некој ден бев кај дечко ми ( во врска сме 3 год ) си седевме онака со неговите (тоа е многу ретко се случува ) и почнаа да ми поставуват општи прашања за моите родители тука кажав една лага навистина незнаев што да одговорам онака се застрамив и сегаа ме мачии тоа што еден ден можеби ќе ја дознаат вистината и што ќе ме помислат лажливкаа офф божее колкуу ми е само непријатноо нее би отишлаа повторно таму долго време :$

2. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    се мислеф долго дали да го споделам проблемов мој со вас..бидејќи немам на кој да се отворам..сите од другаркиве се навака натака а и не знаат баш за оваа ситуација..идам со дечко ми 6 месеци..ке праиме за некоја нед..мн е љубоморен од секад билод самиот момент коа почнавме да се муваме..ме скина случајно со прсти во ох..стварно не го сакав тоа се бунев се но се случи неккао и сабајлето кога ја видеф крвта се извадив од памет и му кажав се убив од плачење зашо не бефме ич време заедно..му беше криво знам ,мене многу повеќе сакав да го направам тоа со личност што ја сакам ме сака идам долго со него и се тоа...ама се случи така да не остане на тоа..го направивме тоа и продолживмеи у ск ..но он од секад бил скептикчен и почна пред некој месец да ми кажува дека не ја видел крвта а ја со гаките значи пред него бев но незнам како не успеа да ја види..ме боли душата..се кафаме се смирувавме тежок период и за двајцата..ми бришеше пораки на фб и нашол нешто..имам озбилна врска пред 2 год некаде..идефме 1 год со типот ама деца сме биле..еден ден бефме кај него и на шала почна да ме тера да го направиме тоа..ја нејкев вака така ама ај му викам к епробаме стај кондом..значи немозесе ни кондом данамести..деца баш..и демек ке пробаме без кондом и малце ни една секунда не беше ни една третина него стави во мене...се тргнавме одма страв ми беше ..итн..после тоа се одалечивме некако екскурзии ова онаи раскинавмепо некое време..и имаф јас глупа пишувано на фб за тоа со едно девојче..као он демек ми бил еден и единствен..прв..глупости ..не ни беше тоа!!и дечково прочита ...здиве ...многу тешки зборови ми кажа јас сум била ваква таква дролја како сум можела да го лажам..а јас само не му кажав затоа што знаеф дека ке ми раскине и ке мисли дека со тојств сум имала сексуални односи..а не беше така :( раскинафме но бефме цел ден заедно денес..мноу плачев многууу го молеф..и он исто пушти некоја солза што ми беше доказ дека ме сака..и самиот кажа дека ме сака ама неможел да биде со мене зато што јас сум го лажела а и не бил он тип што сакал даме искористи сакал да биде со мене и му значело дали ми бил прв или не..он ств ми беше првиот..ама сама сум си крива за све...беф многу лоша порано ставава инкакви да не речам курвински слики на фб,расипував врски што не..сум грешела мн и баш ради тоа има секакви муабети за мене..ве молам за совет...како да го вратам се му кажав што можев..се слушафме пак сеа е излезен со другари се слушнавме но коа ке му текне на тоа здивува...ПОМОШШ ве молам ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( извинете што напишав долго,ама ств имам мака

3. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    ненаситни остави времето да покаже и не се симнувај на толку ниско ниво да молиш некој,машките на сакаат молење,не му ги кревј акциите повеќе
    ако те сака ќе те разбере,и самиот ќе свати колку вредиш за него кога ке си оддалечена од него

те скинал или не и не е толку важна работа за него,само еден изговор верувај ми

не биди и ти скептична извини вака,што сум директна ама остави тој да те моли,сам ќе свати

колку повеќе го притискаш толку повеќе ќе се оддалечува од тебе,на него не му е вжно поминатото време со тебе очиглено,тука нешто ми смрди,презаситеноста ќе му помине и сам ќе те бара,остави го да дише не го мои и не се понижувај повеќе :*

На Nenasitni му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    знам..и јас искрено тоа мислам да го пуштам да се одалечи..ама ако мислиш дека има некоја др работа дека не е за ова..ја сум сто посто сигурна дека му е за ова..ја сум го лажела коа се десило тоа сум имала 14 год незнам си што..тоа се нема ни десено..1 секунда беше..грешка моја што на 14 год имав озбилна врска...не сум некој тип што моли..или што се мавал од земја..можам да имам друг некој коа ке посакам што се вика..ама незнам што ми стана незнам се изгубив..нејкам друг нејкам..и крива сум што сум крива..ептен што не му кажав него го лажев не викам не...криво ми е што ме сака и јас него и да раскинеме а не сум го ни варала..можда сум збоела со машки на фб прочита и тоа ама ете го делитнаф фб то само за него..што до сега у живот не сум напраила нешто такво за некого...и ме боли што не е некој тип бездуша..секад бил фин со мене..секад што кажам јас така..правел..се ми обрнувал внимание многу,секој ден се слушаме по 100 пати..500 мин бесплатни за 3 дена ги трошиме...4 максимум..секад бил добар со мене никад нема да најдам некој што ке се однесува така со мене а ја идиотка што му правев..роденденот дури му го расипав цела вечер надурена беф дури тргнав да си идам..и се што сум направила..:/ нагло сватиф дека нејкам да го изгубам..неможам да се замислам без него...:(( :| :| фала на совет сонце иначе..:) ;(

5. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030

Мила таа...
    Немој да се секираш за ништо, се што било се што си направила порано е минато- оставено позади тебе и нема враќање. Сега само продолжи напред со главата горе и немој да жалиш.
    Штом си го напишала ова што си го напишала, тоа кажува многу за тебе СЕГА , и треба да се гордееш на тоа.
    Немој да го молиш дечкото, верувај ми. Знам дека си во многу лоша ситуација каде мислиш дена нема излез, затоа би ти советила да го викнеш- најпрво да се соземеш и да смислиш што сакаш да му кажеш.
    Најпрво, кога ќе се видите - потруди се да отидете на место каде ќе бидете само вие двајца и каде ќе можете да зборувате нормално и опуштено.
    Прво нешто што треба да направиш е да му кажеш и да го замолиш да те ислуша, дури можеш и овие зборови да ги употребиш - .... ( како и да се вика ) те викнав бидејки сакам да ме ислушаш што имам да кажам и сакам да ветиш дека нема да ме прекинеш, и сакам потоа да отидеш дома, да преспиеш една вечер и да размислиш за се. И ќе си почнеш убаво ИСКРЕНО да кажуваш се, што било и како било... Бидејќи мислам дека дечково ја заслужува вистината... и на крај - немој никако те молам прости ми, те молам вака, те молам така. НИКАКО! Знаеш...таа игра со “те молам’’ скоро секого го намамува да види до кај може да оди. Туку фино лепо ќе му кажеш чао, и немој некој понизен тон, туку едноставно ќе си застанеш цврсто позади тоа што ќе го кажеш и ќе си отидеш. Немој гушкања ова-она...
    И нешто битно што треба да му кажеш дека - со кого јас сум имала прв пат секс, и дали воопшто сум имала секс е моја интимна работа, јас ако сакам нема со никого да ја споделам а ако сакам со секого ќе ја споделам...Дури и да сум имала со него секс прв пат, немаш зошто да ми се лутиш а најмалку да ми раскинуваш поради тоа. Но еве, бидејќи јас те ценам-одбрав да ти кажам се што е и како е.....

Пробај вака...Немораш точно како што ти кажувам ама се надевам дека барем малку те посоветував. А твое е како ќе изреагираш...
    Запамти една работа, никој- а најмалку дечко со кого си во врска 6 месеци не е заслужен да го молиш. Бидејќи и тој дечко да имал обзир, наместо да ти раскине и да дозволи да плачеш и молиш- можел да избере да направи муабет со тебе. :!:

И намерно ти кажав малку по остро да изреагираш со него, тоа ќе го натера да сфати дека нема само ти да изгубиш нешто, туку и тој. :)

На Nenasitni му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    фала многу на убавиот совет..ке пробам така..ама страв ми е да не го изгубам..ама како требало да биде..неможам јас ништо со судбината..он вака се гледадека му е тешко ептен..мислам кое машко би плачело..и знам дека многу го боли..ама се што кажа си тотално во право..кој еон да ми суди на крај краева..ке се видам утре со него најубаво кај него дома..ке му кажам се отворено што како..нема плачење молење,,добро за плачењето може малце зашто неможам да конторилрам веке..ама ке си стојам позади себе..и ке се држам до тоа..немада го барам после тоа ништо..па што биде ...ме боли тоа што не верува а он еустави првиот...dazzle фала многу.. :sweat: :sweat:

7. Nateeeeeeeee

Nateeeeeeeee Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    да сега рраскинавме му го вратив мобилниот и замина ми каза дека ке одел на скианје негде во бугарија и се скаравме ...дајте совет..дојде да ме видит ама ништо се скаравме ..кази те мислите да дојт да молит?

8. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Ve poslushav i mu se javiv na dechkoto (i pkraj toa shto ne sakav) no zamislete ne mi ni krena, mu napishav i poraka NE MI NI VRATI .. Zamislete 3 godini gi frli za edna vecher.. Eden moj sovet do site.. NE VERUVAJTE I NA LJUBOVTA!!!

9. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    А што ако можеби не го слушнал телефонот?

10. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    Можеби не е вратен од Ниш, можеби нема кредит да ти врати на пораката, можеби спиел кога си му вртела...

11. sadbaby

sadbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    12
    убаво си кажуваш ти, но јас не сакам само да поминам за провод со него, сакам нешто посериозно со него, во него го гледам мојот иден маж :( само не знам како би било тоа можно да се изведе, се би дала да го имам покрај мене и да делам се со него ... ахххх тоа чувствооооо

12. sadbaby

sadbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    12
    се слушаме еве веќе една недела, ми вика да се вивеме, но јас се двоумам, се плашам по малку знам дека ќе го засакам типов зошто поседува се што барам кај еден здраво здрело изграден МАЖ . Да излезам ли? Што мислите ? Би раскинал ли со девојкаму ?

13. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Чек сеа целата драма дека не си му прва :D?

Што се нема на светов :D. Те имало крв, те немало крв, па не видел, па се лути, снимете шпанска серија има хит да стане :D. Не знаеш колку смешно личи од стана ко две деца се караат дали е играчката нова или на старо купена :D.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. deejay

deejay Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    POMOS ve molam

imavme vrska od 3 god....2 god redovno se gledavme...poslednava godina ne znam so se slucuvase so mene povekje bev so drustvoto od kolku so nea se gledavme samo za vikendi...taa sakase pak da izlegvime pocesto da sme zaedno no neznam so mi bese mene nemozam da si ja opisam situacijata nemav volja za nisto....se karavme samo za 1 decko koj mi smetase mn i za istiot raskinavme..jas bev toj koj i raskina....taa ne sakase da zavrsime..se pokajav i razgovaravme i rekov deka sve ke se sredit mi rece daj mi vreme....jas doznav deka taa se gledat so deckoto na koj bev ljubomoren napraviv skandal pred celo nejzino drustvo ja navrediv mn (kurva vakva takva) sega ja molam da mi prostit sve napraviv sve promeniv celiot svet ke i go poklonam...taa mi rece deka me saka mn i deka sve ke napravi da me zaboravi..vekje 17 dena ne sme vo vrska 4 dena ne se imame slusnato i jse javiv sega razgovara normalno so mene i saka da razgovara ve molam za nekoj sovet :( imavme seks 2 god...i se vo red bese toa :(

15. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    POMOS ve molam

Си ја наебал брат, да ја навредиш пред друштво, да сум на нејзино место нема веке А да ти кажам. Колку и да е крива пред друштво не се навредува. Ништо не ти преостанува освен буквално да и симнуваш ѕвезди и да се молиш на св. Јован да ти прости, и не заборавај ако ти прости да и направиш некој убав гест, подарок или било што. И поминувај повеке време со неа. Немој да си рекол дека таа е многу крива бидејки убаво ти зборело девојчето да излегувате заедно ама тебе нели ке ти избегат другарите... :fubar:

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. deejay

deejay Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    знам ама во моментов не знам што да направам да ја барам или не...

17. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Па искрено и мене да не ми посветувале толку време внимание и ја би ти раскинала..АМА..шо е со тоа дека цурата се глеа со некој друг..wtf?..Извини ама нешто не ми штима тука како што треба..Девојката ако те сака ќе и треба долго време да те заборави,ти не си ја изварал па одма да те замени со друг..Сигурен си дека те сака..?..Тоа што си ја наврдил можеби си направил грешка ама те сваќам до негде..Незнам пробај уште еднашка да праите муабет и кажи и дека стварно не си имал воља за ништо тогаш,на сите ни се дешава.ако те сака верувај ми ќе те разбере и ќе се смирите..и ако се смирите ќе треба малце т.е малце поише да го испотиш гзот и да и надокнадиш за изгубеното..Незнам види и осигурај се прво дали навистина те сака...

Пиши шо се десило..

18. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    8.579
    Ако ти прости јас лично ќе си мавнам double facepalm.
    Во каков афект и да си бил, ништо не го оправдува правењето скандал, навредувањето пред цело нејзино друштво што е еднакво на јавно понижување, не знам кој може да го прости тоа.
    Ти побарала време да си ги среди чувствата, а ти си ја притиснал.
    И како се гледала со типот на кој си бил љубоморен, имала нешто или е просто нејзин другар кој ти не го сакаш?
    Очигледно многу те сака ако после ова сака да разговара со тебе.
    Се најдобро, но гадно си ја укашкал работата.

19. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Барај ја само ако мислиш сериозно да се поправиш и навистина да и се посветиш. Ако сеуште не ти се изиграени играчките не ја барај, залудно ке го трошиш нејзиното а и твоето време :)

20. deejay

deejay Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    јас разговарав со неа и и кашав дека све беше на нервоза..и све сто направив беше за да не ја загубам мислам дека ме свати за то и ми побара малце време јас и дадов..ама дознав дека со овај типов се има измуванои дека се разговараат на моб почесто...тој сега и дава нешност и совети според мене..но сепак имавме 3 год врска и секс 2 год и најубо беше...