Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Е беше беше, и уште ке беше додека ти не се посра со извинение. И да се гледа со тој дечкото неможеш да и замериш, како што кажа на пауза сте. Само покажи и дека навистина сакаш да биде со тебе и ке попушти, освен ако не нашла во другиот она што го барала во тебе?! :) Не за џабе велат не знаеме што имаме додека не го изгубиме. :) Ај со срека и пиши што биде, не знам каков друг совет да дадам. :)

2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Искрено немаш што да и замериш, навредите пред цел свет ич не ти требало(т.е ни на само).
    И јас да имам дечко што ќе сака да се видиме кога ќе му прдне и јас ќе се гледам со друг. Може и било од инат, може не. Можеш само да и кажеш дека си спремен се да средите ако сака таа.. и ако сака гледај да не зажалите што сте и понатаму заедно :)

3. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    е па извини deejay,не оди тоа така,прво те фатило некој си период се одалечуваш ,па онда правиш сцени,и секад на крај се каете,а што е со девојчето,оно нема чуства,не ја болело она што те трпела таков тебе? па ке си најде друг нормално,нема да се замара со твоите комплекси,мислам алооо....сакате да направите се што ке ви прдне на памет а да останете недопрени?немој да се жалиш молим те,оно што си надробил тоа ке си сркаш :o
    може сум малку повеке строга,али тоа е вистината секад на крај вие сте они кои заебавате на крај,а девојките се оние кои трпат секакво однесуање и на крај нормално ке пукне филм

На MollyPhillips му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Абе тоа шо си ја нвредил не ти требало..И тебе па скоро цела година да не ти текне дека имаш женска.. :^) .....Амаа :!: значи јас сваќам дека е повредена и едно и друго и сеа сте на пауза..паузата е да размислиш што всушност сакате еден од друг..А не одма да се џитнеш у прегратка на некој друг..може повеќето од феминките ја поддржуваат неаа..јас да ти викам дека си згрежил со некои работи ама воопшто не ја оправдувам..ако толку брзо те заменила како што прочитав 17 дена не сте у врска..јас не знам па ти што толку се замараш ако неа не и е до тебе и ако толку брзо те заменила тогаш не ми се верува дка е во прашање љубов.. :( Остави на времето,чим е со друг више не се замра очигледно со тебе па не се замрај и ти ...Ќе преболиш..;)

5. gorgeus666

gorgeus666 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Јас мислам дека ако навистина те сакала немало да почни одма да се гледа со друг и тоа со типот заради кој сте раскинале.Сепак ти си знаеш најдобро дали треба да и дадеш втора шанса. :)

6. zvezdule

zvezdule Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Јас сум во истата ситуација како твојата девојка! сум во три годишна врска, во која последната година мојот партнер како да заборава на мене... поретко се гледаме отколку претходните две години. на почетокот не сфатив одма дека тоа се случува, дури и осетив олеснување бидејки претходно беше љубоморен и имаше чести испади... некако полека го снема тоа, но ја снема и потребата да биде почесто со мене. сме разговарале и тој ми рече дека не е поради тоа што тој повеќе не ме сака, ме сакал многу... ама дека нормално било во подолгите врски, па и временските услови не дозволувале почесто времето да го поминуваме заедно. срамота било често да си идеме на гости, а тој не сака да излегува по кафичи бидејки не поднесува галама. А јас... постојано се трудам да најдам разбирање за него и да не се лутам, за да не се караме, но не можам да го поднесам тоа... тоа ме прави многу несреќна :( знам дека ќе ми речете зошто не го оставам, но лесно ли е? сепак се надевам дека се ќе се поправи. се трудам почесто да излегувам со другарки и да не се нервирам, но секогаш кога ќе ми текне на тоа многу се натажувам.... Дали е тоа навистина нормално и пролазно? дали вредат моите солзи?

7. deejay

deejay Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    значи вака некои другарки ми викаат дека намерно прави така за побрзо да ја заборавам и да ја остам раат да ме заборави и дека не и успеало.......некои викаат дека сакала денес да ми се јави ама после све не знајт со муабет да прајме...ситуацијава и јас немозам да ја сватам затоа барам совети :(

8. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Deejay-Не се замарај ако некој сака да се слушне или да се види со тебе ќе те најде..а тоа па ако е вистина дека намерно го правела тоаа тогаш не жали шо си ја навредил...ц,ц,ц...

Ѕвездуле-пробај уште да зборувате кажи му го тоа ,кажи му дека си несреќна,и дека неможе веќе така..Знам дека ти е тешко не избрзувај одма со раскинување па после и дечко ти да биде како диџејов наш..Се се решава со разговор мора да зборите...Good luck girl..:*

На zvezdule му/ѝ се допаѓа ова.
  9. deejay

deejay Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    според вас да ја барам на моб да разговарам онака чисти муабети ? или да оставам малце време

10. zvezdule

zvezdule Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Многу пати сме разговарале, ама тој никако не сфаќа што всушност се обидувам да му кажам. ми вели дека претерувам и дека не е фер од моја страна да го притискам и да му кажувам што да прави. демек сум сакала се по мое да биде и јас кога ќе сум кажала тогаш да сме се виделе. Ми рече дека е нормално да сака да се дружи и со други луѓе, а не постојано само со мене да биде... Значи вака он сфаќа кога му велам дека се одалечуваме, дека сакам да го контролирам :x

11. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    ако веке ја бараш премини на главното ,а од онака чисти муабети не бива ц,
    јавиисе и кази и да иакочите ,па онда моли прај што ке правиш,али според мене не си за прошка

сори тоа е моето мислење :)

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Побарај ја и дај и отворена понуда. Речи и деак и даваш одредено време да размисли и да те побара да се смирите додека сеуште има некоја шанса. Извини и се, кажи и дека ќе се обидеш да го поправиш тоа.
    Ако навистина те сака ќе премине преку тие работи ;)

13. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Ѕвездуле:Оффф те сваќам и јас сум била во слични ситуации..Акооо пак збори додека не свати..Кажи му дека го разбираш за се ама дека и ти сакаш рабирање од негова страна..Ама овој пат биди малце порешителна..ако пак не сваќа кажи му дека дури си размислувала за прекин на врската ама во твој стил..нека види дека си разочарана и несреќна..покажи му да види..ако пак тера по старо трета опција а да не му раскинеш е да се понашаш и ти како него..Па ако те сака ќе свати дека греши..

На zvezdule му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022

Или пак начекај ја на местата кај што оди,не ке може да ти избега и да прави испади во јавноста.Очи во очи,карти на маса,или иде или не иде,трето нема.

15. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ти дечко веќе година дена не си во врска а се однесуваш како да си, голема грешка во перцепција на работите. Девојка ти ти ја собрал друг зашто си ја запоставувал и не си имал никакво право да ја вреѓаш пред други. Она веќе година дена се оттуѓувала зашто премалку сте се гледале но и покрај тоа не сакала да раскинете а ти си и раскинал, односно си ја шутнал. Ако последната година и сексот ви проретчил (што гарант се случило) чудо е како она не ти раскинала и те трпела.

Сега си нашла друг тип а тебе ти е криво, и треба да ти биде :).

Ако сеуште има нешто кај неа имаш шанси но ако веќе и оладиле чувствата џабе се замараш.

На nela.oh, MollyPhillips, daddys.princess и 2 други им се допаѓа ова.
  16. deejay

deejay Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    хман значит таа со него малце се познават другарски од на кафе значит ретко одеше многу ретко...нонстоп
    бевме на моб се слусавме немат шанси да се имат гледано на фб бевме нонстоп...и не е такво девојчето сепак јас најубо си го познавам...а то во последно време јас не ја запоставив туку така сепак се слусавме нонстоп само што не сетавме мн 3 пати неделно се гледавме 2 пати неделно секс имавме и то е то...ако не ме сакаше ако немаше појке чуства кон мене немаше ни на моб да ми креват камоли муабет да прајт со мене....незнам со да казам после све ова незнам како да постапам зато барам совети потребни ми се :(

17. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Nenasitni напиша:
    фала многу на убавиот совет..ке пробам така..ама страв ми е да не го изгубам..ама како требало да биде..неможам јас ништо со судбината..он вака се гледадека му е тешко ептен..мислам кое машко би плачело..и знам дека многу го боли..ама се што кажа си тотално во право..кој еон да ми суди на крај краева..ке се видам утре со него најубаво кај него дома..ке му кажам се отворено што како..нема плачење молење,,добро за плачењето може малце зашто неможам да конторилрам веке..ама ке си стојам позади себе..и ке се држам до тоа..немада го барам после тоа ништо..па што биде ...ме боли тоа што не верува а он еустави првиот...dazzle фала многу..

Чек сеа целата драма дека не си му прва ?

Што се нема на светов . Те имало крв, те немало крв, па не видел, па се лути, снимете шпанска серија има хит да стане . Не знаеш колку смешно личи од стана ко две деца се караат дали е играчката нова или на старо купена .

ХМАН,Jјас се обратиф тука за совет,затоа што стварно се најдов во лоша ситуација а не некој да ми кажува дека е шпанска серија,ако незнаеш како да помогнеш не само одмагај..како што глеам сите мислења ти се груби,ако немаш што да кажеш во врска со нечиј проблем не биди оф топик,или дај идеа совет или ич не кажуј дали се децки работи илине.тебе ако не ти значи тоа може има машки на кои им значи,дали бил прв,дали не,дали имало или немало крф. :^) :^) :^) ;) ;) ПОЗДРАВ :^)

18. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Мислењата не ми се груби туку реални или сакаш да ти ги обландирам за да ти биде полесно да ги читаш?

Имаш дечко кој ти прави скандали и плаче дека не си му прва а ти бараш совет, кој совет сакаш да го чуеш?

Во краен случај моли го на коленици може се смилостиви и ти го прости „гревот“, ете совет без грубост.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36

како прво,види што пишуваш.во првиот пост мислеф е печатна грешка ..-.- те цитирам 'плаче дека не си му прва а' да не сакаш да каеш ДЕКА ОН НЕ МИ Е ПРВ. малце као да ги заутна работите..и што според тебе,сакаш да кажеш дека не би требало да се замара во врска со тоа така?можеше да го кажеш на поинаков начин,и не е едека не ти го сватиф мислењето нема потреба од разџвакување,ти немаше ништо посебно кажано!шпанска серија,деца,играчи глупости. прашав како да не раскинам со него,како да го предомислам.твоето мислење во него воопшто немаше СОВЕТ,само ИРОНИЈА :^) ;) ;) ;)

20. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Секој си дава совет на свој начин, дали тоа ти се допаѓало или не. Прво и основно?! Ти самата знаеш кога си се скинала? Како можеш прво да викаш дека со еден си се скинала а со друг не?! Не можам да те разберам, ај прво расчисти си со самата себеси со кого си скината? И до толку ли си нашла да имаш работа со деца. Како тоа он не знае дали те скинал или не? Ма тоа не е туку така, еднаш си и више не можеш пак да се скинеш..

И твоја работа е како ти ке ги прифатиш советите на другите. биди среќна што некој двои време да седи и да ти пишува..

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.