Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ненаситни незнам дечко ти во кој век живее, премногу е заостанат и нема право да ти суди и да ти се лути за тоа дали ти си имала пред него сексуални партнери или не. Какви докази му требаат на него, да пружиш бел чаршав со крв на тараса да види цело маало дека тој ти бил прв?
    Ај стави си го прстот на глава и размисли дали вреди да се замараш со вакви банални работи, кај ти бил прв, те скинал со прст, си го напраил меракот, па сеа као мало дете ќе се лути и нема да ти верува :o Па остај го нека крши глава, ко ти да несмееш живот да имаш пред него или после него.
    Остај го нека си најде некоја друга невина. За жал има многу вакви типови што сакаат да испое*ат се живо, а да се женат со невина :x
    Штом дечково уште од сеа почнал да ти пререкува и да те навредува, да ти раскинува од вакви причини замисли што понатаму те очекува ако се смириш со него. Затоа најдобро остави го сам да си ја сфати грешката, ако некогаш ја сфати, ако не ќе си најдеш друг дечко вреувам, на кого нема да му биде важно дали ти е прв, втор или осми, туку ќе те сака вистински поради тоа што си, не поради твојата света вагина.
    Знам дека ти е тешко затоа што така испаднале работите, но и подобро е така, да те сакал вистински овој дечко тоа немаше да му биде важно, прв ти е, а ни сам не верува во тоа :x
    Секое добро.

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Звездуле јас сум или бев во истата ситуација потполно. Почна да искача цело време со друштвото и исто и мене ми беше тоа олеснување, дури одреден период воопшто не ни приметував дека го нема едноставно. Но по некое време кога скоро прекинавме и да се слушаме, се свестив што се случува и му кажав. Истите муабети беа дека не сакам да има друштво, сум била љубоморна и слично, што е страшно детско. Воопшто не се замарав за тоа. После тоа му раскинав, се смиривме на негова иницијатива но работите не се подобрија. Почнав и јас да се однесувам ладно, да немам време за него да излегувам само со друштво или да седам дома затоа што „повеќе ми се гледа филм“. Неговото друштво почна да го снемува, да се распаѓа и сега него му смета што сакам да бидат односите меѓу нас поладни. Кога повторно ќе почне да се дружи со нив ситуацијата најверојатно ќе биде иста. Ако се случи тоа ќе му раскинам вистински, бидејќи искрено не може кога ќе му прдне на некој да те бара затоа што нема друштво, а особено не на некој со кој си 3 години. Ич око нема да ми трепне, но јас искрено не се ни потресувам околу врскава, а и околу било која друга која сум ја имала. И совет за момците овде, само едно нешто е поважно од љубовта во врската а тоа е вниманието. Дури и да не ја сакате, ако и посветувате доволно внимание се е во ваши раце. И под внимание во никој случај не се подразбира дружење со неа 24/7, нити постојано слушање на телефон, нити подароци или што ја знам. Едноставно секојдневна мала доза на внимание.

3. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    WomanInRed,Како прво никој не рече дека секој човек има право на свое мислење,фала богу дека е така.Ама јас колку што знам оваа група е за совети давање,а како второ зашто се мешаш ,јас и Хман треба да си расчистиме тоа а не ти да кажуваш дали јас или он сме у право.јас си имам расчистено сама со себе и знам што како било.и сегашниот дечко воопшто не е дете постар е од мене неколку години.бркај си работа,не се мешај мегу нас.не рекоф дека имам нешто против него,само си кажав мое мислење,за неговите МИСЛЕЊА.и јас имам право на мое мислење ,како што рече. :^)

Мимс,фала ти што навистина ми даде совет и се потруди да ми помогнеш.и што одвои време за да го напишеш тоа што го мислиш.за разлика од некои други..и фала и на другите што ми дадоа совет и направија да се чувствувам по добро, и да размислам стварно. :) :) поздрав. :* :* :*

4. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    навистина се ежам од такви типови,он сигурно си има проблем со егото и си има комплекси,али не можам да те сватам тебе????зашо бе девојче се замараш со вакви непотребни работи,што мисли нека си мисли ,оној кој те сака ке ти верува на тебе без разлика на се!!!!!

5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731

6. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    крејзи тоа е нешто што е во тебе,тоа негативно чуство е само во тебе а не се случува во реалноста,зашто си ти негативно насочена кон него и он ги прима тие вибрации и затоа на вашите кавги им нема крај,треба да собериш сила и да се ослободиш од тој сопствен атвор што го имаш створено за самата себе,тие мисли ти се само во паметот а не се случува тоа у стварноста.
    не размислувај премногу,со тоа само се правиш повек несигурна и со текот на времето ке почне да ти смета и ке почнеш да се гушиш самата себе,
    ти си одлучуваш како би го поминала денот,дали би одбрала мир или страв?секој си ја прави својата срека и ако те остави па што,има и други риби во морето,сакај се више себеси ,а потоа него,ослободи се од тоа чуство и биди сигурна дека нема да се случи тоа ,тоа е само едно негативно чуство во тебе,а чуство како чуство,доага и си оди :)
    не треба да молиме,да контролираме или да правиме компромиси да бидеме сакани
    се надевам дека малку ти помогнав,и верувај дека тоа е само период кој ке помине :*

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MollyPhillips

MollyPhillips Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    ако не е такво девојчето и најубаво си го познаваш, од каде ти тебе за право да ја наречеш к*р*а, и тоа пред еден куп луге?
    цела година се гледавте само за твоите потреби да си ги задоволиш?а таа прифакјала мислејки секој ден дека почнувате по старо, ке се гледате многу почесто и ке одржувате врска, но сватила дека всушност ти си најголемата К*Р*А во ситуацијава. па знаеш ли колку луге се гледаат на фб и се слушаат на мобилен а не се во врска? убаво ти кажаа, вие не сте биле во врска векје цела година а не САМО 20 дена

8. profesional10

profesional10 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Problem?!

Pozz do site :)
    Jas imam 15,5 god. i sum od Kumanovo. Vo skoloto sum eden od najdobrite ucenici.E sega problem e ljubovta. Do sega ne sum imal devojka, pa ne znam dali e do mene problemot. Nema nekoja devojka sto navistina mi se dopadja. Minata godina, edna devojka ne se smuvala zaradi mene, a jas nisto ne napraviv :doh: Potreben mi e sovet od vas :)
    Blagodaram odnapred

9. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Problem?!

Опушти се ;)

10. CrazyStupidLove

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Девојки се зачленив за љубовен проблем и ко за инат од тогаш не можам глава да кренам од такви!
    Не можам повеќе, дури се тресам од нервоза. Ослабев две кила за 2 дена, ми излезе алергија и се тоа ми е јасно дека е од нервоза. Никогаш не сум се нервирала толку за врската, нити за било која друга, стварно не знам што се случува. Едноставно се осеќам понижено, ме уништува тоа.
    Не можам да му докажам дека не е можно само јас да сум крива за сите караници и проблеми. Значи нити е така, нити е возможно некогаш да биде. Признавам дека кривицата може е 70% моја, ама тој се однесува како никогаш ништо да не згрешил. Што е уште потрагично, неговите дома имаат поради тоа мислење за мене дека сум лоша и безобразна дека им го нервирам синчето и братчето, ме сфаќате? Значи не сум тип на девојка која живее за тоа роднините на момчето ја сакаат, млада сум не ме интересираат тие работи, у стил да и оставам добар впечаток на можеби идната свекрва. Значи мене ми е тоа дно дна. Ама не сакам пред никој да бидам понижена без потреба! За сите врски околината има такво мислење дека едниот е лошиот, а другиот добриот. Епа за нашава јас сум лошата за сите. А никогаш никој не ги ислушал двете страни. Не можам да си помогнам, 100 пати ми кажа дека го уништувам, 100 пати му раскинав, 101 пат ме молеше да се смириме. Преку глава ми е едноставно.. јас да бидам секогаш кривата, пред сите! ;(

На mackaa.t му/ѝ се допаѓа ова.
  11. profesional10

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Problem?!

Blagodaram za odgovorot:)
    Moze uste nekolko soveti
    Blagodaram odnapred :)

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.242
    Допаѓања:
    157.320
    Problem?!

Опушти се?! :wasntme:
    Не биди само гик,биди шармантен гик. Девојчињата сакаат гикови (јас сакам гикови,ама мал си :wasntme:). Уште кога ќе рече,мацко од 8 б колку е сладок,па и си учи,после мајка и од дома на толкава главата за Мацко ќе и ја прави,како е прекрасно дете,а она е глупа зошто не учи и така...
    Прај им муабет,не се занесуј и не им попуштај многу,многу. Покажи самодоверба. Гик со самодоверба,плус шармантен...их!

13. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Problem?!

Поздрав и јас сум од Куманово.
    Сега во Куманово дечковци и девојки имаат и на 13 год,а можам да замислам на 15 веќе што прават.. :lol:
    Опушти се.Ако ти се допаѓа некоја немој да се срамиш да се искажеш.Отворено и самоуверено.
    Без срам и без страв.
    Некогаш мора да има прв пат и некогаш ке мора да се деси и тоа..
    Само храбро и опуштено
    позз :hai:

14. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    Problem?!

Другар опушти се и јас сум од Куманово и може слободно да ти кажам дека не си едиствен кој досега немал девојка на таа воздрас :)

15. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Problem?!

Неможев да издржам, а да не ја ставам песнава (секој коментар е со опушти се, па ми се заврте песнава во глава) :D
    http://www.youtube.com/watch?v=RRVKeemHs5M
    Што, мораш да имаш девојка на 15 години? Ехее имаш ти време, не си некој со 20-накај 30 години, ниту еднаш да си немал девојка, па да паѓаш во депресии и да бараш совет на форум. Не е возможно ниту една да не ти се свиѓа ако си настроен кон женски пол, какви све ги има посебно во ова новово време уште од 13 се фрцкаат се дотеруваат. А и да не сакаш такви фуфици некои имаш и обични девојчиња прибрани, добри. Почни муабет, флерт со некоја макар и да не ти се допаѓа ќе видиш дека ќе сака нешо потоа, биди само сигурен во себе, опуштен, без срам. И биди сигурен, не е до тебе, ќе ти дојде времето за девојки ;) . Уствари бидејќи си добар во школо, што се замараш уште сега да го скратуваш оној успех што го имаш и можеш понатаму да го направиш? Бидејќи мое мислење дека со школото се попушта малку ако ептен се заљубиш, а не се стегнеш.

16. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    А причината што се скаравте? Која е? Скоро во сите врски е нормално секогаш едниот да го обвинува другиот. Секако потоа сватиш дека си крив или тој свати дека е крив па се извинува. Но, постојано ти да бидеш крива, тоа сигурно не е така. Сигурно и тој направил нешто поради што е крив. И не треба да те интересира толку како гледаат луѓето на вашата врска. Дали тој е лошиот или ти си лошата.. остави го тоа сега. Ти гледај да си ја средиш врската, па после мисли што мислат другите. Е сега кажи ја причината па ќе можеме повеќе да ти помогнеме. :)

И јас сум овде пак со моите проблеми.. Имам потреба од вас, да слушнам пак што мислите. :)
    Ќе зборувам сосема искрено и отворено и очекувам од вас и вие да бидете искрени. И се извинувам што е толку долг постот, но морав да опишам се што се случи. :)
    Дечко ми пуше џоинт! :?: Кога почнав со него не знаев за тоа. По 6-7 месеци дознав и бидејќи сеуште бев мала и не размислував толку зрело како сега, не ми сметаше. Бидејќи му го знам пасвордот на фејсбук и постојано читам разговори поврзани со џоинтот, почна се повеќе да ми смета. Е сега и моите родители знаат, бидејќи живеам во мал град и секој за секој зборува, знаете како е тоа. :) Исто така дечко ми не е ученик, значи едвај ќе заврши гимназија, а не пак на факултет да се запише. :) Со него сум 2 години и се сакаме многу, но почнува се повеќе да ми смета тоа каков е. Бидејќи почнавме се повеќе да зборуваме за нашата иднина и си размислувам каков живот ќе имам јас со него. Синоќа баш почнавме разговор за тоа и ми рече дека тоа е негов приватен живот и дека не сака јас да му се мешам во тоа и дека тој си е таков каков што си е и ако на некого не му се допаѓа може слободно да си оди. Останав -> :o. Станав си викнав такси и си отидов. И тој ништо. Е сега проблемот е и во тоа што имам сестра која што и таа исто така има дечко, но нејзиниот дечко е со факултет и не го интересираат такви криминални работи или дроги и тој доаѓа почесто кај нас дома и моите родители се по блиски со него. На дечко ми му смета затоа што него повеќе го сакале. Му кажав јас искрено синоќе зошто повеќе го сакаат, затоа што тој ни пуши џоинт ни се тепа ни има работи со полиции и слично. Тој ми кажа на тоа дека нема да дозволи семејство кое има пари да го понижува затоа што тој нема, а??? Па зборуваш за моето семејство ало? :tmi:
    И сега .. што?

17. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Aбе и дечко ми пуши џоинт па шоо чим не почнал да се мава на вена добар е не се секирај..И тоа слушај ме ако пуши долго а не посегнал по др.дрои ништо опасно не е не се секирај..А ти ако го сакаш ќе останеш со него без разлика твоите дали сакале или неќеле..Не треба да ги слушаш другите шо мислат слушај се прво ти самата..Ако стварно тебе ти преечи тоа што дува незнам разговарајѕе и пак ако ти вика дека е негов приватен живот тоа незнам ако имаш храброст стави крај..ама ако имаш ако не види понатака што ќе се случи..Иначе ти кажувам и мојов си дува незз колку години ама само тоа никогаш не посегнал по нешто др.и мене ако прво него не му пречи тогаш зашто мене би ми пречело..Незнам ти си знаеш најубаво како ти е во врската и колку си се сакате...

Се најубаво и се надевам дека ќе го надминете овој проблем..<3 :*

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. profesional10

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Problem?!

Blagodaram za sovetite :)
    Pozdrav

19. CrazyStupidLove

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Butterfly15, ние се караме премногу во последно време така да не е само една кавга, и секогаш јас ги почнувам но тој е оној кој дава повод за тоа. Но решив, нема потреба од толку трескање глава за момче затоа што ги има милијарди на светов :D Ако не нешто не иде, не иде и готово.
    А конкретно за твојов проблем, јас сум премногу против секаков вид на дрога и за мене џоинтот е дрога, иако за некои и не е. Реално цигарите штетат многу повеќе од џоинтот, но сепак.. Во денешно време скоро и да нема некој кој не пробал, а и премногу стануваат зависни. Јас не би била никогаш со момче кое дува, за мене е тоа неприфатливо. И има нешто што секогаш го кажувам, не е важно дали има факултет, битно е да е амбициозен и снаодлив. Едно е да си амбициозен и да немаш среќа, но барем се трудиш и кога тогаш на некој начин ќе успееш. А сосема друго е да си мрза, без цел во животот. Овие вторите не ги перцепирам, не сакам такви ниту пријатели ниту познаници, а уште помалце дечко. Можеби си била помала па овие работи порано не ти пречеле, сега созреваш и стануваш посвесна за многу работи. Едно ќе ти кажам, совршенство не постои, но во оној момент кога можеш повеќе да наброиш маани отколку предности кај партнерот, време е да се стави крај на врската.

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. demonio

demonio Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    :((((

Vо голема дилема сум, не знам шо да мислам, ве молам помогнете ми околу мојов проблем :(
    Со едно машко кое многу ми се допаѓаше скоро една година можи, пред неколку месеци се запознавме онака преку другари као демек случајно. A пред тоа коа ќе го видев и тој ме гледаше, погледите ни се сретнуваја, ми се насмевнуваше............и потоа почна да ми зборува и станавме другари се поздравуваме она здраво, како си............мн почна да ме привлекува а според сигналите кои ми ги даваше мислев дека и јас него...........вечерва го видов се поздравивме се и после се погледнувавме, по некое време дојде до нашето сепаре, тука играше се занесуваше и после се сврти на нашата маса нешто збореше со еден другар изгледа се познаваја. и демек се запознава со другите шо беа на масата и мене ми пушти рака ми се насмеј онака убаво........по некое време другарка му нешто и рече на една моја другарка и таа појде и нешто зборуваше со него нешто се смеаа :envy: кратко беше тоа и пак другарка ми се врати на нашата маса, потоа тој се сврти и ја погледна и и се насмеј...ми идеше да полудам толку многу ме изнервира, а би требало да знај дека мене ми е допаѓа, после се врати кај неговото сепаре и кога си одеше пак погледна на кај нас............пред да дојди кај нас на маса бев сигурна дека мене ме гледа се, ама после оваа случка не знам што да мислам...........леле ако му се допадна другарка ми :@ сега не знам што да мислам повеќе многу се изнервирав, се чуствувам понижено, оти јас како будала цело време го гледав му се смеев, а тој шо напрај...........ми се плачи! :worried: