Dilema Imam dvaeset godini i letoska zapoznav chovek petnaeset godini postar od mene. Posle prvata sredba so nego sfativ deka ne go podnesuvam mojot dechko i vednash ja prekinav mojata chetiri godishna vrska. Neznam dali beshe ljubov ili strast bitno jas se soochiv so faktot za praznotijata na mojata bivsha vrska i morav vednash da ja prekinam. Koga ja donesov odlukata da raskinam so dechko mi, voopshto ne razmisluvav dali so noviot chovek sakam da vlagam vo nekoj seriozen odnos situcaijata dopolnitelno ja komplicira faktot shto minatata nedela toj se ozheni, iako toa voopshto ne mi go namaluva zadovolstvoto koga sum so nego. No drugarkite me ubeduvaat deka toa mora da prekine i toa shto poskoro, em zaradi mene, no i zaradi zhena mu so koja shto e vo vrska vekje devet godini. Koga razmisluvam za zhena mu, ladna obloga na mojata sovest e toa shto znam deka jas ne sum mu prviot izlet za ovie devet godini. Istovremeno razmisluvam, shto pa zhena mu ima zian od moeto prisustvo vo negoviot zhivot?!
^Гледам опасно делиш совети по други теми...По овој пост што си го напишала, не би рекла дека си баш меродавна за делење совети.И тоа уште остри! Велиш - што зијан има жена му од тоа што вие се гледате?! А, што ќар имаш ти девојче од врска со оженет човек???! Дали некогаш си слушнала за поим морал или грижа на совест? Дали сакаш утре некој ТЕБЕ да ти го прави истото што ти го правиш? И конечно, дали си свесна дека забегуваш по погрешен пат? Размисли добро и БЕГАЈ ОД ТОЈ ЛОШ ФИЛМ што побргу!
Немој да ме сватиш погрешно...ама добра си ти арна сакам да прашам? Како тоа нема зијан девојката негова шо се гледа со тебе...Би ти било тебе убо да те лажи некој кој толку го сакаш шо ти е сопруг и десет години сте заедно....шо би сакала ти од него да бидиш втора тоа го сакаш и да те вика само кога жената му нема да можи значи свести се чупее..тоа е мојот совет за тебе а ти како сакаш...удирај со главата во ѕид...си раскинала четири годишна врска за на некој да му бидиш пополнување на слободното време тоа ќе бидиш само за в кревет и ништо друго...не се навредувај тоа моето мислење
ma.lena-20, во ред што си ја прекинала старата врска, иако малку касно си сфатила дека е празна и безвредна. Но врска со оженет човек?! На кој, како што разбрав, не му е прв ваков испад?! Каков зијан има жена му?! Размисли!!! Каков зијан би имала ти да останеше со минатиот дечко и тој да се гледаше со некоја друга! Згора на тоа, вие сте во брак! Човекот покрај тоа што е многу постар, веќе е оженет. Луѓето најверојатно планираат семејство, дечиња, и ти планираш да уништиш нешто такво?!! Ако тој се одлучил да се ожени за неа, значи дека нејзе ја одбира. Ти си му споредна занимација.. колку и да звучи болно - така е! Размисли малку! Ако не му е него прв пат да ја изневерува жената, тоа ќе ти го прави и тебе дури и да бидете заедно, а и да не бидете, се сомневам дека ти и неговата жена ќе бидете неговите единствени.. Бегај на страна од вакви луѓе ако не сакаш проблеми. Твоите другарки се во право. Послушај ги.
сакам да кажам дека умирам!....го оставив а го сакам со целото срце....но тој не ме заслужи....Бев најсреќна кога ме побара за жена но тој тотално се промени откако почнавме да живееме заедно.....скршена сум......се надевав...дека ќе бидеме среќно смејество и дека ќе имам деца со човекот што најмногу го сакав.....но тој немал чуства тој не знаел вистински да сака....живеев во заблуда и сум во тотална депресија....не знам дали ќе можам да го издржам ова се плашам.....Се прашувам што се случи каде згрешив....не знам зошто човекот почна да не ме поднесува....сакам да умрам за оваа болка да не ја трпам.....мојата болка и болката на моите најблиски го сакам....страшно го сакам.....но не вреди за тоа!!!
навистина би сакала некој да ми помогне како да го надминам се ова....тешко ми е навистина полека чуствувам дека умирам.....сакавме и свадба да си правиме.....но што се случи почна кај мене се да му смета ... а и од таа свадба по која копнееше да ја направи почна и да не зборува...што ли се случи
Фала богу јас немам проблеми со љубовта ... али има нешто шо ме маче не е поврзано со мене туку со мојот најдобар дугар и мојот братучед ( и тие двајца се најдобри другари) и сеа братучедот више 1 година е заљубен у девојката на мојот најверен другар ( тие од денес се во врска), знаејќи дека тој ја сака цела година го прашал дали ќе се луте ако тој се фати со неа и овај му рекол не( а фала богу дека че се лути ако најверен другар му ја џапне љубовта) ... е сеа ... братучед ми сеуште ја сака и мене ми е глупо да го гледам како е тажен поради неа ... па сакам да ми кажете некој совет како да му помогнам и двајцата ми се мили и блиски али како што гласи старата поговорка крвта не е вода :/
Не мора да одбираш од нив двајца ако ти е толку тешко,само држи се понастрана од целата ситуација. Нормално дека ќе му биде тешко на братучед ти ако ја сакал цела година а сега таа е баш со неговиот најдобар другар.Тоа боли повеќе од се.Мислам дека не е баш пријатно тоа што го направил твојот другар,не чини поради женска да си го расипува пријателството.Иако овој му кажал дека не му смета,сепак тој треба да знае дека тоа не е во ред.Вака е премногу деликатна ситуацијата.Не знам што да ти кажам,дружи се и со двајцата но биди на дистанца од целата таа работа. Сепак подржи го братучед ти и биди покрај него.на него му требаш повеќе,јас мислам.
знам дека треба понстрана да се држам од целата ситуација али и двајцата ми се исто блиски :/него пробувам да го запознаам со другарки мои ... се надевам ќе ми успее
Iam 16 godini pred 1 i polmesec izleguvav so edno dete toa ima 20 godini..Toa traeshe 3 i pol meseci,samo se muvavme,no so tek na vreme jas go zasakav..No toj pochna da svakja i mi rece da napravime pauza 2 meseci nemozev da se pomiram so toa i samo placev .....No kako pominaa 2 meseci toj pak me pobara i mi rece da se vidime, no jas nezz sto da pravam akoizlezaam uste povekje kje go sasakam sto da pravam? [mod-kirilica:21tlg3sx][/mod-kirilica:21tlg3sx]
Полека малку, полека!! Ако сите умираа кога ќе се скараа со дечковците, кога ќе се разведеа од нивните сакани, кога ќе му се срушеа соништата, кога ќе ги изневереа саканите, на светов двајца ќе останеа. Смири се малку, не се нервирај, застани и размисли трезвено. Побарај помош од блиските и пријателите. Разговарајте за ова што ти се случи. Ако имаш потреба, побарај и стручно лице. Кога ќе го најдете проблемот, ќе можеш да реагираш, или да се помириш со судбината. Може твојот човек ќе се врати, можеби нема никаква врска неговото променето однесување со тебе, можеби му се случило нешто што гопредизвикало сето тоа. Смири се, размисли, побарај помош. Проблемот верувам дека е повеќе од едноставен. Треба само да го побарате. Можеби ти си верувала во лажна негова слика, можеби нешто се случило и променило се.. Можеби тој е само еден од останатите кои прават се дури да те добијат, а потоа се однесуваат без преправање - мизерно! Значи побарај помош, зборувајте, и решете го проблемот. Нема потреба од толкава паника.. Реагирај и пиши што си направила. Поздрав!
И самата велиш дека тој не те заслужува, не те поднесува.. Треба да си среќна што ова завршило овде. Замисли се во брак со човек кој не те заслужува? Што треба? Ти цел живот да го поминеш несреќна со таков човек. И зошто да умреш? Зарем тоа е единствено решение да излезеш од оваа страдање? Не! Што сега? Ќе поминат неколку месеци, ќе се помачиш да го одсакаш, ќе мислиш на него, но за некое време тој ќе излезе од твоето срце, како што излегол и од твојот живот. Ти одиш понатаму! Животот не застанува овде за тебе, затоа крени ја главата и најди некој што те заслужува.
во благодарам и на двете....не се давам така лесно да умрам...туку само се чуствувам како да умирам! во право сте можеби сум верувала на некоја слика која јас сум ја створила за него а бил сосем поинаков....точно е тоа дека додека да прифатам да е вериме се правеше за мене...сето тоа го знам...се ќе помине знам...јас одсекогасш бев таа што на сите му давав добри совети дека не е крај на светот доколку се случи такво нешто...но сите знаеме дека мораме да поминеме низ тоа....жал ми е....за самата себе што оставив се за да бидам со него....навистина ви благодарам премногу девојки јас разговарам со моите најблиски и пријателите имам подршкано го знаето она чуство кога се осеќате сама....ќе помине...ќе бидам храбра и се ке биде само еден лош сон од кој наверојатно навреме се разбудув!ви благодарам уште енаш поздрав и до двете...
Nastasjaa4 како беше изреката секому најголема му е неговата мака.Во моментов се ти е црно,но верувај во цела несреќа треба да си среќна.Си ставила крај на нешто лошо.А,после секој дожд доаѓа сонце.Исплачи се,олесни се и гордо продолжи понатаму.Што е твое ќе си дојде.
Размислувај и понатаму па можеби ќе ти текне што зијан има жена му, што тој а што ти имаш зијан. Зарем ти воопшто не размислуваш и донесуваш одлуки со својот разум ?!?! Сето тоа ќе го препишам на твојата младост и кога тогаш ќе созрееш, ваљда Само би ти пишала да си ги собереш парталите и бегаш од таква врска во која немаш иднина. Не дека е женет, ама истото и тебе ќе те чека, а тој ќе ти мачка очи за голема неостварена љубов......
не е дека идевме или нешто слично,само што се зближивме повеќе одкога дозна дека ми се допаѓа(не му кажав јас .. другарка ми ми ја зготви таа каша)зборувавме на фб,во школо(да идеме во исто школо),надвор од школо .. навистина многу ми се допаѓаше и чуствата сами се појавија.. ние немавме ништо освен што неколку пати ме гушна и ме бакна во образ и тоа беше се .. поминуваше времето .. и потоа дознавам дека само се зафркавал со мене,дека не му се допаѓам,дека тоа го правел колку да се расположи на школо,чиста заебанција(не ме прашувајте дали сум сигурна или не .. не ме лажат од таму каде што дознав нема лаги) .. и сега секој ден го гледам на школо.. пак ми пишува на фб денеска дури и на школо ми прозборе не за нешто сериозно туку сакал да ми даде лист на кој го пишувал бендот па да ме праша дали го сакам тој бенд .. ми честита за новите мартинки по фб .. незнам ме гледа на школо не е дека не фрла поглед ама сепак многу сум збунета а јас го сакам .. другарките ми викаат дека и тој ме сака но јас не верувам не покрај се тоа што се случи јас сеуште мислам дека сега сака пак да ми се доближи да продолжи да си се забавува со тоа што ќе ме заебава /.. незнам како да опишам поинаку.незнам како се чуствувам/.. пшомогнете ми што мислите вие?
Машничке,не знам кој ти е изворот за такви информации дека дечкото едноставно ти се исмејува бидејќи го симпатизираш,но да знаеш дека може да биде и од љубомора.А да пробаш да не му ги креваш акциите на дечкото,однесувај се како да ти е сеедно,само така ќе видиш дали тој се мајтапи со тебе или не.Ако го познаваш на карактер,би требало сама да процениш каков е и каков став зазема спрема тебе.Ајде душичко,не биди песимист,само ти биди кул и опуштена,па момчето ако те заслужува само ќе ти се доближи .
Mi treba vistinska pomosh i vashe mislenje . Vaka znaci so eden decko se svigjame podolgo vreme povekje od edna godina . Kade i da se pojavev tolku mn me gledase i site primetuvaa , megjutoa nikogash direktno ne mi prizna . svativ deka e nesiguren neodlucen , i gi prezedov rabotite vo svoi race. Za da ne bide epten direktno probav preku negovata bliska osoba koja voedno mi e i drugarka megjutoa nishto od toa ...taa mi rece probaj direktno da mu dadesh znak , pisi mu na chat .... mu pisav ... izlegovme se odnesuvase preubavo so mene , no ne se smuvavme ... od togash ne se imame videno a ima i moj broj ... nz kade e problemot .... a ne mi vikajte deka e losh vpecatok od sostanokot bidejki sum sig deka toa ne e ... 90 % toj zboruvase i se pravdase indirektno za izminatiot period bidejki imase mn licnosti sto ni se mesaa i ne sakaa da bideme zedno .... sakam da mi kazete kade e problemot poso se napraviv za nego i znam deka me svigja ama eve seushte direktno nishto ne napravil za mene ...