Mi treba vistinska pomosh i vashe mislenje . Искрено, додека го читав писаниево си помислив дека имаш 15 години, и дека немаш никаков реален проблем. Но на 22?
Mi treba vistinska pomosh i vashe mislenje . Си можела да пишеш во љубовните проблеми, знааааам дека е итно ем битно, ама можело и таму да пројде, а? Што се однесува до дечково, јас мислам дека не е срам во прашање. Можеби само му се допаѓаш и не планира ништо повеќе.Да сакал, до сега можел да ургира и да ги убрза работите.
Mi treba vistinska pomosh i vashe mislenje . Нешто го кочи или едноставно не е толку загреан за тебе. И да те свиѓа повеќе од година, тоа може да е само тоа - свиѓање - и ништо повеќе. Сите си имаме такви ситуации, и јас има девојки кои кога ќе ги видам се „окезувам“ од шеска до шеска, но знам дека на тоа и ќе остане. Пробај уште еднаш почни муабет на чет, викни го уште еднаш да излезете, или преку мобилен. Но доколку не ти врати „загреано“, нема што веќе да бараш со него...
Mi treba vistinska pomosh i vashe mislenje . Inace iam 17 god sea go napraiv profilot i sum ja zgresila godinata ... toa e izgubena sum vo posledno vreme .. fala na odgovorot
Mi treba vistinska pomosh i vashe mislenje . Девојче,добро ти рекла другарката...биди директна или иде или не иде трето нема и така ке знаеш на што си.За проба не се плака.Па ако те одбие ништо страшно,не е единствен.Битно си се потрудила наместо да се прашуваш цело време што би било ако...
Mi treba vistinska pomosh i vashe mislenje . Ete ne me odbi .. izlegovme na kafe .. ama vekje sram mi e jas povtorno da potegnuvam ... vo princip i ne go pravam toa ... mu ostaviv broj i eve seuste go nema da se javi ...
Mi treba vistinska pomosh i vashe mislenje . И јас ке ти предложам, да исконтактираш со него било преку социјалните мрежи, или преку тел.. Закажи си средба некаде на кафе на пример. Собери храброст и кажи му ете дека ти се допаѓа..... и дека би сакала да започнеш нешто со него. Знаеш, некогаш е подобро така, барем ке знаеш на што си, ќе немаш лажна надеж, можеби ке те боли повеќе ако добиеш негативен одговор (да се надеваме дека нема). ама ке заборавиш полекаа!!!! Како што прочитав има и мн кои не сакле да бидете заедно,така да ништо и не е чудно да имаат вртено лоши муабети!! И незнам зошто таа твоја и негова "блиска"особа нејке да ти помогне, туку остава се на тебе, сама да си средиш! СРЕЌНО ДЕВОЈКО!!!! Се надевам се ќе биде како што посакуваш!!!
Mi treba vistinska pomosh i vashe mislenje . Zatoa sto taa mu e mn bliska rodnina i go znae kakov e ... toj ne saka mestenki i takvi stvari tuku se direktno e sea jas mu kazav nego deka mi e sram vekje da go baram mu go ostaviv brojot i mu rekov da odluci sam dali saka da izleguvame ili ne ... posle toa vekje nema smisla da go baram jas ... ostavam na nego ama eve vekje nekoj period go nema... dali toa da go svatam kako negativen odgovor ili ?
Mi treba vistinska pomosh i vashe mislenje . Се може да значи,можеби не сака веднаш да те побара да те стави во мисла или пак може вистина не сака да биде со тебе но додека не разговараш со него можеме само да погодуваме до утре сабајле а да испадне сосема друго. Добро си направила што си му оставила број.Почекај уште ден два па ако го нема ти го побарај и тогаш ке знаеш што понатаму
Фала на советите ... е сега во право си дека може да погодуваме до утре сабајле и пак да не знаам на што сум ... во секој случај ништо не ме кошта да почекам ... па кога ќе го видам реакцијата ќе каже се ... ако ме игнорира значи сум одбиена ... а ако се однесува како порано и ми се оправда за тоа зошто не се јавил значи целта му била да ме стави во мислење... останува да видиме ...... ајде давајте уште совети и мислења стварно ми се потребни ... фала однапред
imav dolga vrska i mu raskinav na deckoto posto ne ni idese imavme problemi. si najdov muvac koj se muvavme kratko vreme ama nekako mi se probudija custva za nego... Prekinavmo poradi edna pricina ne mozam da ja kazam ...Posle nekoe vreme mi se vratia custvata za bivsiot koj mislam deka uste me saka i izleguvavme nekoe vreme so nego...toj znae za mene deka sum imala muvac i deka imam custva za nego...ama mu kazav na bivsiot deka pogolemi mi se custvata za nego ali na momenti se posetuvam na muvacot i vo tie momenti mi se pogolemi custvata za muvacot, toj toa go prifati burno ali pak saka da e so mene i mi vika deka bi bil samo pod eden uslov samo dokolku se trgnam od nego, ama jas nemozam poradi toa sto toj mi e vo moe drustvo. pomognete neznam sto da pravam? :/ kazete sto e pravilno, kako da postapam ?
znam deka ne e ubavo od moja strana sto go pravam ova se plasam ako bidam so edniot deka ke sakam da se vratam na drugiot toa najveke me plasi... i stvarno se cudam kako bivsiot saka da bide so pomene posle ova sve... neznam kako da ja resam sitoacijava... pocnavme da se karame non stop so bivsiot poradi taa pricina sto ne mozam da se trgnam od muvacot sto mi bese, a mislam deka dokolku prodolzi ova vaka ke gi izgubam i dvajcata :/ [mod-kirilica:14txxk0i][/mod-kirilica:14txxk0i]
оооо мала моја на два к**а не се седи. Реши се што сакаш, сакаш љубов подарена и искрена или мување со некој тип. Ти првин разграничи си што како кој и пресечи, не ми кажувај двајцата па ти утре нема да имаш двајца мажи? Твојов и не е некој проблем тебе ти мрда газето и сакаш и ние да те подржиме во ова јас не и да би била на местото на тие храбри момци би ти свртила грб и би те оставила да си најдеш сосем трет. Знаеш она двајца се караат третиот користи
Ми треба советче од вас Летово кога бевме на одмор со мајка ми и сестра ми се запознавме со еден дечко кој не е од мој град и тој беше со девојка му.Многу се зближивме добри луѓе се.Арно ама односите не им беа баш најдобри.Се караа често на одмор и девојчето плачеше.Инаку одат 6 год. И добро сеа тоа не е толку битно јас сакав да ви кажам за мојата ситуација.. Сега тој истиот дечко мене ми пишува на фб се зафркаваме и завчера почнавме да збориме и ми вика мене мајка ти ке ме сака за зет? И така се зафркававме и дојдовме до еден озбилен муабет. Ми рече се отворено дека раскинал со девојчето дека не им одело.Неговите се разведени и родителите на девојчето правеле проблеми за тоа што неговите биле разведени и не ја дозволувале врската и дека последните години биле заедно од навика.Ми рече дека е завршено со нив и дека јас му се допаѓам уште првиот ден кога ме видел. Ми рече дека доколку јас сакам би сакал да започне озбилна врска со мене.Ми рече дека далечината неможе да ни наштети додека ние имаме верба еден во друг.Ми рече дека сака да зборува со татко ми.(мајка ми веќе ја знае и супер однос имаат) Ми рече дека сака и со неговите да ме запознае.. Ми кажа толку убави работи. Kе ме шетал во неговиот град кој е одалечен од мој 100 километри и ми рече дека убаво ке ни биде.. Толку е позитивен. Ми рече дека е полн со емоции,а не со тага. Толку е заинтересиран за мене. А инаку дечкото е 21 год,а јас 16.Тој си работи и не зависи од никого. И по се мислам дека има озбилни намери со мене. Е сега прашањето ми е дали смеам јас да се впуштам во ваква врска. Пред нас е далечината .. Ваше искрено мислење за ситуацијава? И да напоменам дека и мене дечкото ми се допадна уште на одморот и имаше некои скриени погледи. Убав е и многуу е симпатичен
Прашање за тебе, сакаш ли уште од сега да имаш сериозна врска...мислам имаш само 16 год. ? Тој си работи, не е зависен од никого, а ти, ти до кај си? Тек си средношколка, па после следи факс (нормално ако имаш желба да стидураш), не велам дека не може да имаш и врска и да бидеш солиден ученик/студент, но дали сакаш? И какви се тие муабети дека имате верба еден во друг , колку добро се познавате па си верувате? И колку сте оддалечени еден од друг....Па после сакал да збори со татко ти...за што да збори, да му дозволи татко ти да се гледате ....мајка ти го знае и супер однос имаат...чекај малку, одма ќе се венчате па гради добри односи со твоите....малку ми е чуден муабетов од негова страна ама ОК вие си знаете. Јас да сум на твое место би си помислила дека рано ми е да се врзам, и навистина го мислам тоа. Плус дечкото веќе има една сериозна врска зад себе (6 год. биле заедно, така?) а има само 21 год. Да не грешам душа ама мене дечково ми е чуден...
Лорита ко прво и основно овие муабети не се прават на фб?! Те видел дека си 16 години и си рекол оваа мисли се што лета се јаде (без љутки) ништо нема да те кошта ако ти се допаѓа и ако му се допаѓаш да пробате, можеби ке биде може не ... Јас би ти рекла да пробаш ама немој да бидеш толку слепа на неговите зборови, машко е во состојба звездите да ти ги симне додека не те фати.. Позз
Loritta, по овие муабети на дечково му се жени. Сериозна сум, сериозна врска од 6 години... кога ја започнал, на 15-16 години? Сега веќе ја нема, раскинал, и веројатно е тип на човек кој не може да поднесе да е сам. Не можеме да погодуваме дали навистина има некакви емоции за тебе или нема (веројатно постојат во случајов), но неоспорен факт е дека дечкото не знае за поинаку, освен за сериозни врски. Имав една другарка со сличен проблем, паметам еднаш рече: Јас не знам како да бидам сама, не знам што со себеси. Епа твојов е таков. Ако на 16 години сметаш дека си подготвена за сериозна врска, обврзување, плус врска на далечина, и си решила веќе да си ја жртвуваш младоста и лудувањата, џабе се сите наши совети тука. Твое е да одлучиш, јас сметам дека е рано, непотребно и се согласувам дека дечкото е чуден.