Можете да гледате филм, можете да идете на лизгалиште во Борис Трајковски 20 денари е саат, може да правите нешто за јадење ехеееееееее колку сакаш има работи
Epa vaka... Imam decko so koj idevme 2 ipol godini i toj zamina da raboti vo stranstvo. Po odredeno vreme mu raskinav bidejkji mi bese tesko da podnesam da go nema. Po 8 meseci iskontaktiravme i se smirivme resivme da ostaneme zaedno i pokraj se. Doadja na 2 meseci i tuka e po 20 dena no ne e toa problemot. Problemot e vo toa sto nekoi greski sto gi ima praveno od porano pocna povtorno da gi povtoruva. Jas mu se nalutiv i sakav da raskinam no toj me moli i mi vetuva deka nema da se povtori i da mu ja dadam poslednata sansa. Od druga strana uste pred da se smirime pocnav da se druzam so drug decko i navodno sme drugari no od moja strana ne e bas drugarski... Se gledamo skoro sekoj den i celo vreme se slusame. Decko mi se vrakja za 10 dena i neznam sto da pravam. Go sakam ama nemozam da proadjam povtorno preku istite raboti toa me odalecuva od nego i cuvstvuvam kako da imam potreba za nov pocetok. Od druga strana se plasam da ne napravam greska i da dojde do kaenje podocna...a od treta strana e drugar mi koj mi se dopadja i epten se slozuvame vo se i se gleda deka i jas mu se dopadjam no go krie toa zosto znae deka imam decko. Sto da se pravi? Predlozi? [mod-kirilica:2nfeffkh][/mod-kirilica:2nfeffkh]
Pomos! Јас мислам дека ако еднаш чашата ако се скрши вториот пат не е иста колку и да ја лепиш, мислам дека треба да му дадеш шанса на другарот кој многу ти се допаѓа и ти на него нема што да загубиш, а дечкото кој е во странство мислиш ли дека тебе те чека тие 10 или 20 дена што доаѓа таму нема ли некоја? Незнам ама мислам дека треба да раскинеш со дечкото и да отвориш нов лист во животот и онака велиш се сложувате со другарот во скоро се плус е тука, исто така далечината не претставува пречка за да се сака некого само доколку се работи за вистинска љубов и е обострана мислам од двете страни, но штом сте раскинале еднаш тоа значи дека нешто не е во ред во таа врска. Сепак рзмисли и стави ги на кантар убавите и лошите работи па одлучи.
Јас искрено не би примила на преспивање некој што ќе го видам прв пат. Со самото тоа му даваш до знаење дека најверојатно ќе падне секс. Плус бидејќи прашуваш што ќе мисли ако имате секс, ти сакаш секс. Тој може да дојде дента и да си отиде вечерта, нека најде друго место за преспивање. Што можете да правите? Милион работи! Биди креативна и не го организирај само ти времето. Можеби ќе посака и тој да го прошеташ некаде низ твојот град. Ако си од Скопје не знам однеси го на Кале, може не бил, отидете ете на Триумфалната, одете до музеј, некој даде предлог за лизгалиште. Некое интересно место за храна , пијачка и патот до автобуска
Не треба дома да го носиш прв состанок и одма дома? А ако веќе го носиш никако во кревет тоа е многу многу лоша идеја.
Бидејќи пишував на латиница ме опоменаа и можеби го имаат тргнато па еве го цитирам бидејќи ме интересираат повеќе мислења. Благодарам
Мое мислење, односно совет е да го оставиш дечкото и да почнеш врска со другар ти. Секое машко, а и женско после грешката кажува нема да се повтори и пак ја повторува, за тоа да си сигурна (освен ако не е цврст/а во одлуката да се промени за саканата/иот), а и сама гледаш дека тоа што ти кажал дека нема да се повтори се повторува. Плус тој не ти е тука подолго време. Додека другар ти те свиѓа, имате симпатии еден кон друг, цело време сте заедно, се сложувате. И сама си кажала сакаш нов почеток, епа направи го, мислам дека ќе биде подобро за тебе. Така да или чекај да дојде или пред да дојде ако контактирате раскини му, кажи му ја причината, дека он не прави ништо од тоа што ти рекол, (не дозволувај да те убеди да не му раскинеш (повторно) биди јака и така ќе имаш некој друг кога ќе го оставиш, сепак нема да бидеш сама), а и си нашла некој кој ти одговара во се. Ии со среќа за што и да се одлучиш
Да беше сигурна во својата врска и да го сакаше толку многу, нема ни да помислуваше на другиот. Ти повеќе време поминуваш со "другар ти" одколку со дечко ти. На почетокот во периодот на запознавање, со секого може да ти е убаво. Зарем кога се запозна со дечко ти и кога почнавте да се ''дружите'' не ти беше убаво? Секако дека ти беше. Ако имаш милион причини да го оставиш дечко ти и ако мислиш дека ќе можеш без него и ако не сакаш да поминуваш пак низ истото, остави го. Само мораш да бидеш свесна дека можеби, велам можеби, еден ден ќе сватиш дека си погрешила и ќе сакаш да се вратиш назад. Затоа размисли убаво и кога ќе бидеш спремна да заминеш без ни еднаш да се завртиш назад, оди си и биди среќна со другиот.
Ако размислуваш многу никогаш нема да се решиш, верувај ми. И јас сакав да размислам па еве „размислувам„ веќе 5 месеци. Затоа направи го она што го сакаш во моментот, и размисли дали би сакала повеќе да се каеш што не си направила ништо, или затоа што си направила нешто.
Ви благодарам на советите. Мислам дека ке почекам да се врати и според тоа како се чувствувам тогаш така ќе правам, бидејќи мислам и дека не е во ред врска да се прекине преку телефон или интернет
2 ипол години врска и треба убаво да се размисли за неа...што понатаму?Твоите чуства ти најдобро ги знаеш,како што го знаеш и твојот дечко,Кажа дека имаш потреба за нов почеток,тоа е така можеби поради тоа што имаш проблеми во твојата врска,секоја врска има свои дамки а тоа не значи да не се чуствуваш ти подготвена да продолжиш понатаму со твојот дечко,еднаш се згрешило втор пат надевај се за подобро(само ако сакаш,врската да си ја сочуваш,ако мислиш дека личноста со кој си-те заслужува тебе)ако има некои проблеми пробај разговарај ако не оди ако те измачува вистински врската тогаш подобро спречи.А за твојот другар моето мислење е да не избрзуваш,дечко и другар не е иста работа тука има разлики ако е добар другар неможеш да земеш за заклучок дека ќе биде и добар дечко,прво стави ја својата среќа на прво место бори се за неа,верувај во себе и во тоа што го сакаш,така ќе донесеш добри одлуки за кои нема да се каеш,и да згрешиш ќе поправиш,ти многу повеќе вредиш од твоите грешки
исто како јас да сум ја пишувал репликава. 2.5 години не се отфрлаат туку така и дечко и другар се две многу многу различни работи.баби и жаби у некоја смисла глеј да си ја средиш врската и пази што правиш. и како што гледам вие си се додворувате со другарот...зад грб на дечкоти? не ќе да е убаво...
Девојки ве молам за совет.Имам дечко али се глеа више дека врската кај и да е ќе заврши.Мене ми се засвиѓа еден од моето школо и тоа многу,на екскурзија ми викаше да играме и ме фати за рака а ја го пуштив..после тоа у бус ме праша зашто не сум играла со него и ја лошо му одговорив.Сеа нз како да се зблизам со него,не се позз у школо,а иаме заеднички другари,понекад не гледа некад не..што мислите какви ми се шансите и како да се зближам?
отиди и сврти му муабет бе гарантирам ке успееш,нема да те одбие че вииш и после да кажеш како поминало
Де бе колку години понављаш за на 21 уште да си ученичка? Шансите ние не знаеме колкави ти се, а зближи се со тоа што ќе отидеш и ќе му кажеш на пример... Здраво?
е колкави се шансите тоа зависи од вас а тоа ние не го знаеме.Ако му се допаѓаш ти нему тоа ќе ти биде многу лесно за твоето прашање како?сигурно има фб па земи стави like .... започни некако после тоа лесно би оделе работите,сега обично врските се започнуваат на facebook
Некое време веќе излегувам со едно момче, но мислам дека е веќе доволно (инаку не сакам ништо на сериозно т.е. не го сакам него... минатото лето само ми се допаѓаше, но тогаш не бидна ништо, а сега јесте да е тој убав, но не е тоа тоа ) но чувствувам дека тој полека се вљубува во мене,,,, како да му кажам да престанеме додека не биде премногу доцна, а со тоа да не го повредам сепак тоа не било фер од моја страна...
На него секако ќе му биде тешко ако нешто чувствува кон тебе. Најдобро е директно да му кажеш (под услов да си 100% сигурна), ама без навреди, без занесувања и сл. Ако вртиш од околу тој нема да сфати и само повеќе ќе се зацапува.