Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Па кажи му отворено....дека ништо не чуствуваш за него и готово

2. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Не можеш да прекинеш со некого што те сака, без да го повредиш. Но не можеш ни од сожалување да бидеш со некого, тоа е уште полошо. :!: Затоа испадни фер спрема него, викни го да се видите и кажи му дека е многу добар, убав итн итн.. но дека не можеш да бидеш со него затоа што не го сакаш. Кратко и јасно. Однесувај се убаво со него, внимавај што зборуваш за да не го повредиш ептен детето. :)

На 343 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. busavkaa

busavkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Со дечко ми одам една година и еден месец, што во почетокот дечко ми беше како бубачка, но подоцна по неколку месеци почнував да научвам некои муабети, не обрнав многу внимание на тоа што си се тешев велев пред мене со кој сакал нека бил и кај сакал нека одел...одел на певалки и триста работи. Во летото научив дека од ко се фати со мене бил на певалка, со мои очи видов како си пиши со една негова другарка кај што таја сакала таму ќе оделе...по некое време му ја избришав од фб можи неправилно постапив што му влегов на фб ама и тој да беше ке ми избришеше....сега видов дека пак станаја пријатели на фб и ме замоли да не му ја бришам, отворив нов фб со лажно име и му пуштив покана на другар му ко небаре ми се бендисва дечко ми па да се стретниме ова она и покварениот се сложи на тоа за да се запознаат...исто така го фатив кај што си пиши со други женски е веќе неможам цело време после сето тоа што знам се за овие работи си ќутам ништо не му спомнувам чекам да видам до кај ќе тера со тој памет....и уште мене ми вели на секое дека одам по машки си пишам со машки и ко ќе ми речи така му велам да си ја имаш мувата на капата па што ми велиш мене така и уште будала на здрав мозок ме прај ми вели не јас никогаш неодам со други и никогаш не си пишам...ее мене тогаш ми иди да му ја акнам една ама некако се воздржувам го чекам вистинскиот момент да му кажам дека се знам за него...но секогаш кога ќе сакам да му ги шлепнам сите овие работи влице се стаписвам незнам зошто така а иначе спрема мене е премногу добар никогаш го нема повишено гласот или пак да не мани или да ми окара досега ништо такво ми нема речено само што ми вели дека одам по машки и со таја реченица ќе ми речи мајтап е ... навистина незнам што да правам до кога да ќутам оти ако помини повеќе време мислам дека никогаш нема да му кажам дека знам се што правии, а ниту пак имам сила да му кажам за сите работи пошто ќе знам дека ќе е готово меѓу нас... :( Ве молам дајте ми некој совет што да правам ?? :( :(

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Епа мислам дека доволно работи си дознала, иако навидум не се нешто сериозни работиве, сепак тој планирал да се види со некое девојче со кое се допишува...
    Собери храброст и кажи му дека знаеш се, раскини му. Не дозволувај да те прави будала.

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Девојко, јас не можам да ти кажам што да правиш со дечко ти. Но можам да ти кажам дека се што си сторила ти било погрешно, незрело, детско, будалесто...и се по ред. БИ ТЕ ЗАМОЛИЛА следен пат место да си го замараш мозочето со тоа кај тој твој мочко би можел да биде, да си ја кренеш главата да си прошеташ, излезеш, да се насмееш и што ти душа сака да прајш. Сеа се нервираш, кинеш живци, утре ке раскинеш, нема да ти чуе за него. НАМЕСТО тоа, зашто не сватиш дека тој треба да е во твојот живот само за да те прај срекна??? Коа ке видиш не те прај откачи го. И одма друг најди си. Биди срекна. Не знам колку ме свати што сакам да кажам зашто на 2 пати ми ги прекинаа мислите од овде..

6. Wolf.girl95

Wolf.girl95 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Бушавка, подобар момент од СЕГА за да му кажеш се во лице, верувај НЕМА! И да се налути, и да пробува да се оправда, нема да може зошто имаш цврсти докази. Не му попуштај, и оди до крај. Кажи му се што ти лежи на душа, ослободи се. Тој ако те сака, секако дека ќе те бара пак бидејки тој греши во ситуацијата. Е сега, твое е да одлучиш дали ќе му дадеш втора шанса. Само дај му до знаење дека такво нешто нема да толерираш НИКОГАШ повеќе. Ако не ти се враќа, значи дека не ни му требаш, а ако ти него не му требаш, не ти треба и тој тебе. Чиста математика. ;) Постави се цврсто, и release your self! ;) Ајде, па кажи што си направила. :)

7. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Девојки многу ми е тешко...Дечко ми со кој се фатив на 31ви декември, значи одиме отприлика еден месец...Он е 3та год ја сум 8мо. Сношти ко се видовме ми кажа дека на нова година некоја го залапала со која шо одел летото..Ми рече дека ја сум му сепак битна не она. Незнаел шо значе тоа од страна на таа курвата како знак ли на благодарност или незнам таму шо...И цела вечер ќутевме, он на нова година беше цела вечер со мене, незнам дали да му дадам значење на тоа шо таа ројката го залапала...Он само ми рече „несакам ова вака да заврши, не ти се извинив убаво..“ и ја му реков „не ме сакаш нели?“ и ми рече „те сакам!“
    Да му простам ли?

8. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Да одевте 2-3 години и да се случило тоа ќе ти реков прости му, но вие сте заедно само 1 месец. Многу кратко време за да запознаеш некого убаво и да се заљубиш во него. Уште првиот месец те изневерил,а што ако се повтори тоа? Не знам што да ти кажам.. Да бев јас, немаше да простам, но ако си сигурна дека те сака и ако сакаш да бидеш со него, прости му. Иако не знам колку ќе е правилно да му простиш..

9. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Му реков „Што ако се повтори?“ и ми рече „Тоа секако дека нема да се повтори.Ни со неа ни со некоја друга“...И многу сум збунета..Дека сакам да бидам со него сум сигурна, и мислам дека ме сака, но никогаш неможеш да бидиш 100% сигурна. :\

10. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Секој е јак на зборови.. Доказите се оние кои можат да го потврдат тоа што тој го зборува. Ајде да кажеме си му простила и што ако пак се повтори тоа за 5-6 месеци? Кога веќе ќе бидеш длабоооко вљубена во него и кога не ќе можеш ни 1 минута без него,м? Што тогаш? Тогаш ќе мораш пак да замижеш на тоа што го направил само затоа што го сакаш.. Јас не можам сега ништо да кажам, само ти знаеш каков е тој кога сте заедно. Ако мислиш дека заслужува уште една шанса дај му, но биди спремна за тоа што можеби ќе се случува во иднина. :)

11. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.984
    Допаѓања:
    4.765
    Дај му шанса... Ако го повтори тоа пак, знаеш што да направиш..

12. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Ти признал за тоа што се случило а можел да молчи а ти да дознаеш од друг.Така да мислам дека треба да му дадеш друга шанса...па на него е како ке ја искористи :)

13. love-222k

love-222k Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    31
    имам едно мало проблемче.
    одевме со дечково месец но се скаравме беше премногу љубоморен
    другарка ми била курва кизнај кај ме носела,со кого сум одела и најде избговор се скара
    сношти сеста му ми се јави и ми вика јави му се на Х те бара јас и викам немам кредит
    и сабалјево му се јавувам
    јас:си ме барал сношти
    тој да те слушнам
    јас шо така?!
    тој ако?
    јас не !
    тој да не ти се јавувам појче ?
    јас не !
    после му ѕвонев некреваше.. како и секогаш јас плачам.
    реков ќе ме побара,и ме побара

но кога раскинавме ден потоа се шемев со друг .. се е океј си пишуваме со него на фб ..збориме на моб
    но домашниве мои знаеа.. капак сето тоа и за ноивов дознаја.
    никаков излез не гледам ;/

14. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Што ти е на тебе девојко проблемот? Прво со еден, па послем си се шемиш со друг?!
    Совет? Седни и расчисти си со кого сакаш да бидеш...
    Извини ама никој нема да те трпи така, прво му викаш да не ти се јавува па послем го бараш...
    Цццц што нема да се изначиташ :?:

15. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Па шо сакаш да имаш излез, па мислам грубо звучам, ама стварно како може уште не се знае шо ќе праеш со него (колку шо разбрав), а ти си се пушташ на фб..Мислам стварно незнам шо да ти кажам...Ја на твое место би дозволила да ме водат чуствата. Разговарај со себе и соочи се со тоа кој го сакаш, тој со кој си била у врска или тој со кој пробуваш да го замениш тој со кој си била у врска. Па послем бори се за љубовта. Друг излез ни јас не гледам. И другпат вака немој. Ќе го изгубиш ненамерно! ;)

16. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Па нормално дека нема да ти крева...ти самата му рече да не те бара...па и како можиш одма другиот ден да шемеш друг...првин женска сама одлучи шо сакаш кој сакаш па после расчиствај со него

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Вие практично и не сте иделе коа девојката го залапала дечко ти. И шо, лапање, голема работа + ти кажал како било.
    Дај му шанса шо има врска.

18. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295

И јас истото би го кажала, кога ќе размислам поубаво, едно лапање, демек којзнае шо...Сепак му простив и сега ТОПКАТА Е СМИРЕНА :D . Фала ви многу, мило ми е што вашите мислења се поклопуваат со моето, а и ми олесна, барем знам дека правилно сум постапила :whew:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tani4kaa

Tani4kaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Zdravo :)
    Mi treba vase mislenje za mojot problem :) sto bi napravile vie ...
    Imam vrska 6 meseci...I se ni e super vo vrskata,no mnogu se karame zaradi negova najdobra drugarka...Jas ne mozam da ja podnesam posto koga ke iskocime (2ti sme iskocile zaedno so nea) ona se pravi kako ona da mu e zenska a ne jas,go guska -go bacuva -igra so nego se ...Ona ima decko 1g i nesto idat ..
    E sea na decko mi mu kazuvam deka ne ja sakam i ne ja podnesuvam posto taka pravi,sekoj den mu se javuva ,poraki mu pisuva,koga bevme na zimuvanje vo kopaonik mu fativ poraka kako mu pisala : Dusicke so koj si tamu? So ...... ? ne zaboravaj jas sum ti prvata zena <3 :* ... Znaci ne mi go napisala ni imeto :@@@
    I koga ide kaj nea ni mi se javuva ni mi pisuva ni nisto,jas namerno mu dzvonam i gleda sto pobrzo da me otkaci aj ke se slusneme pokasno...Mu rekov da prestane da se druzi so nea mi rece Izvini ama jas ne mozam,ja sakam premnogu kako sestra ,koga sestra mi otide za izrael ona bese so mene i mnogu mi pomogna,ako sakas prifatija situacijata ako ne ne znam sto da ti kazam....A oni se znaat 4g samo i koga se zapoznale trebalo da se sluci nesto pomegu niv,no ne se slucilo :/ Sto mislite vie ima li nesto pomegu niv ??? :( Jas se mislam deka ima nesto ,aj ti imas decko jas zenska nema da se posomneva nikoj :worried:

20. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    По мое мислење нема ништо меѓу нив, освен нејзина љубомора и желба д ате нервира само и да те прави тебе љубоморна .
    едноставно, пробај стај ја на игнор на пример, или земи прај се фина со неа ;) коа ке сте заедно викај ја сонце срцка гушни ја ;) , пиши и на фејс нешо ова она ... Играј таква игра и ке ја збуниш ;) ке прекине ...

А вака глеа дека успева да те нервира и затоа прави така.