на него може стварно она да му е другарка, се знаеле од порано или слично. Но коа се работи за врска да иде стабилно треба он да разговара со неа ако му е другарка тоа не значи да го гушка и бацува. Ама очигледно нејзиниот дечко е некое муле чим дозволува она да го срами пред другите. Ти казуму на дечкоти дека неќеш она да го гушко и бацува и да се понаша како она да му е женска нека прави муабет со неа. А ако му е вистинска другарка нема да му се налути туку напротив нема да го прави тоа. Ама очигледно типкава неа осет! И некад направи да искочите заедно во парови за да видиш како ќе се понаша спрема дечкоти коа веќе нејзиниот е тука до неа. Можеби тоаш нема така да се понаша, и ако е се ок кажиму ти на дечкоти дека она прави намерно така коа е сама а пред дечкои се прави невинавче ... Многу среќа се надевам ќе ти помогне мојов совет
decko mi isto taka ne go saka decko i,a i decko i ne go saka decko mi toa e celata rabota....a da iskocime zaedno nema sansi posto nikoj nema da saka [mod-kirilica:wrcktity][/mod-kirilica:wrcktity]
Таа очигледно за инает го прави тоа за тебе да те нервира...затоа ти напрај му се неа другарка..излегувајте сами без дечкоти па така ќе му ги дознаеш нејзините тајни намери (доколку ги има)
Ama ona ne me saka ne me ni podnesuva,Ne mi ni pisuva na fb nisto,ako se vidime slucajno vo grad ili nekade ke se pozz samo i tolku,a i nekogas ke rece aj kafe da pieme....ama decko mi izgleda ne saka da se vidam so nea,zasto stalno mu vikam ako ne sakas da mislam taka za nea zapoznaj me podobro pa da go smenam mislenjeto....ama dzabe ne saka.i sekogas go izbegnuva toa koga ke recam :/ Се извинувам што пишував на латиница,бев на другиот компијутер седната а таму немам кирилица
како што дечкои и дечкоти не се поднесуваат, ке му казжеш на него дека и ти не ја поднесуваш другаркаму како тој што не го поднесува него. Се сложувам со другите дека она намерно ти прави така, бидејќи забележала дека ти се нервираш. Понашајсе како да ти е мило дека она дошла со вас ако треба и дечкоти нека го примети тоа и не му викај ништо за неа понашајсе најнормално. За да видиш послем нивна реакција како дечкоти ќе се замисли, и ќе си размисли од каде па сеа тебе не ти пречи она. KE VIDIш ONA PO NEKOE ќе се понаша како што треба спрема дечкоти ќе и дојде памет или пак ќе појде да додева на некој друг... И ќе се вмеша во друга врска
Едно да си вметнеш во глава: Што било пред тебе, со кое право почнуваш да му забрануваш да се дружи со неа? Тој неа ја знае 4 години, со тебе е 6 месеци - нормално е дека нема да се откаже од неа... Соземи се малце, и стави го прстот на чело!
Па ете почнав да се правам дека не ми смета и дека ја прифаќам,и он почна почесто да се гледа со неа и да се слушаат и да си пишуваат на фб ....Се мислам дека има нешто помеѓу нив :/ Не сум видела ништо ниту пак сум слуснала од некои,али ова што го прават и сто ме нарече Мартина ме тера да се сомневам :/
Неможам да се одлучам Вака значи..има двајца кои ми се пуштаат цело време, но пред некој ден тие се степаа заради мене..и мислам дека ја сум крива за тоа..јас одбрав еден од нив, но мислам погрешниот, а тој повеќе ми се допаѓа..а тој другиот цело време трча по мене затоа што учиме во исто школо и на секој час доаѓа кај мене и ме моли..тој што повеќе го свиѓам сме се виделе во живо само 3-4 пати и неможам да прекинам да мислам на него, се стаивме на фб во врска..и дека ми е деактивиран фб видов дека се стаил сега со друга девојка..а еднаш ми кажа дека ќе се избедирал ако ми каже здраво и двајцата цело време ми викаат дека ме сакаат, се ќе напраат за мене и незнам што да правам..а тој што повеќе ми се допаѓа мислам дека сака да ме направи само љубоморна..и цело време сум на два памета
Јас се наоѓав во ваква ситуација еднаш. Најдобро знам како ти е, а богами не ти е лесно. Мене не ми пречеше што му е другарка туку што го бакнуваше на секое, му играше на кур буквално во диско, му правеше шливки. Мала бев, ништо не разбирав. Цело време му викав немој, тој ’’ сестра ми е “. После едно време ја избегнуваше ама таа пак му се закачи. Многу пати ме лажеше кога ќе беше со неа. После работа прво кај неа одеше, после кај мене. Првиот дечко и раскина заради тоа, а вториот, муле! Си му реков убаво да бира, ме избра мене и веќе не контактираше со неа. Почна да му се упикава пак, мојов почна пак со лажење. Е тогаш ми скурчи! И се јавив и неа и нему и им реков в лице се што мислам и чуствувам. Од тогаш се дружат ама строго на дистанца. Иначе девојката е позната по тоа што кај ќе стапне, цел град ја ебе. Ама ете, се знаат од малечки нека си бидат на дистанца, не сакам да го одвојувам скроз за да не си дига она цена. Среќа поминаја тие проблеми се свести момчето ми. Сега и сам знае што е како и со кого. Мој совет.. Разговарај со нив, знам какво е чуството луѓето да те прават будала. Дури и да немаат ништо глупо изгледа за луѓето однадвор.
DWARF ова е за тебе : пошто спомна школо а и од муабетов шо гo кажуваш мислам дека си доста млада (мала) и дека си невина сеуште (ако си ) мислам дека многу те сакаат поради тоа ПАЗИ не биди наивна и уживај во живото пробај и со двајцата да си во врска па одбери си кој ти е подобар позз
А они по колки години имаат? За да знам што всушност мислат и сакаат од тебе/ За да можам да ти дадам некој совет!
Јас тоа лошо читам или навистина си му напишала на девојчево ДА ПРОБА И СО ДВАЈЦАТА ДА БИДЕ ВО ВРСКА??????!!!!!! Дефинитивно ЛОШ совет!Немој да го ставаш девојчето во заблуда!
И јас милам дека тоа е лош совет ДА ПРОБА СО ДВАЈЦАТА. Се собласувам со Lola-M Девојчето има само 13 години. На ова воздаст она не размислува многу, може само да погреши. Ако и се свиѓа некој од нив двајцата нека биде со него ако сака тоа неможеме да и наредиме но ќе ја замолам да бара помош од нас.. за да не погреши бидејќи на оваа воздаст се прават многу грешки!
Имаш секакво право да се лутиш и да се нервираш, ако типката го знаела 4 години тоа не и дава за право да се однесува како што ќе и текне и да провоцира. Ова што го опиша не е другарско однесување од нејзина страна. Ако му е другарка нека се понаша како таква, а не ко некое курветинче Тоа треба најпрво нему да му го потенцираш.
^^ Има само 13 години?! Мој совет.. Батали ги и двајцата! Рано ти е уште за такви проблеми и љубоморни испади од сега. Не ти бега таа работа не се секирај. Само не си доволна возрасна за да ги гледаш работите правилно и да носиш правилно одлуки. Ти кажувам од лично искуство ова. Не си ми ништо, ниту те знам за да те убедувам да не одиш со нив, само најдобронамерен совет за да не направиш некој грешки што јас ги направив Да не дојде до забуна, мислењево беше наменето за DWARF.
Па му кажав ама ми се налути што сум ја навредила и ми рече да пазам што зборам за неа,и да не се однесувам како дете
Знам како ти е. Не мачи си ја душичката. Тргнисе од двајцата нека си ебат матерот. Кога ќе дојде време, ке има и она врска за озбилно нема ни да го погледне него а не пак така да се понаша. Е тогаш ќе му текне нему на тебе..
Да бев јас на твое место ќе му кажев на дечко ми да бира или јас или она.. Не знам колку е добро тоа, но ти си му девојка и тој треба тебе да те брани,а не неа. Треба тебе да те бакнува кога сте излезени, тебе да те гушка. Треба тебе да те сака, не неа! Можеби нема ништо помеѓу нив, не велам дека има, но не велам ни дека нема. Ако се само пријатели тој нема да има толку потреба од неа, па да се слушаат нон-стоп, па да оди кај неа после работа, да го нарекува душо.. Ајде да бидеме искрени, веруваш дека денес постои толку искрено машко-женско пријателство? Јас не верувам. Или таа има некоја корист од него, или се заедно, или само тебе сака да те прави љубоморна. Отвори си ги очите убаво. Зборувај пак со него и кажи му дека не мора да престане да се дружи со неа, но нека престане да се однесува како тие двајца да се во врска.
И јас милам така знам ќе ти биде многу тешко.! Ама верувај ако покасно го направиш тоа ќе ти биде уште потешко. Речи му ти или биди со мене ама без да се дружиш со неа, или без мене но ндружисе со неа и тука ќе го подзамислиш! и ќе видиш што ќе каже ако ти рече со неа отргнисе заминиси и ќе видиш дека он по неое време ќе дојде да те побара, а можеби и ќе ја натера неа да ти се извини за тоа што се понашала спрема него Ќе видиш така ќе биде... Имај и и гордост како што имаат они двајцата за машко не вреди да се тагува занимавајсе со нешто друго ќе заборавиш ке видиш!