Абе он до некаде внимава што прави,но она ги прави целите работи за јас и он да се караме...она е таа што се меша и прави проблеми...Он не и се јавува и не и пишува пораки,добро барем јас како што може да приметам,додека сум со него он не помислува на неа и не и пишува ни ништо.Едно време она престана пошто дечко ми и кажа дека јас се лутам и да не се однесува така,но почна пак да се однесува како порано,кога зборев со дечко ми и он ми се колнеше во сестра му дека немал ништо со неа и тогаш ми кажа дека кога се запознале требало нешто да се случи ама не се случило и останале другари,И јас му реков ок дружише ти со неа ама пази што правиш,и валда он и кажал и она пак почна,Ме иритира тоа што го вика кај неа дома,му пишува на секој 5мин на фб му коментира и се намерно за да ме изнервира мене...Она цело време го врти против мене....Кога нема да се видат он е премногу добар и ми покажува колку ме сака и сеее,а од кога ке се види со неа он се мењава 100% станува друг човек :/
не, нема шанси со двајцата..не сум таква...иначе да мала сум..имам само 13 год., а до сега многу ми се имаат пуштано
чим имаат 14 год. сигурне не би мислеле нечто сериозно да прават и они се тука некаде со тебе. Тоа јас го сваќам како детска љубов. Ако толку ти значи едниот биди со него! но сепак барај и совети од нас за да не згрешиш.
Јас да сум на негово место исто така ќе реагирам ама само ако ИМАМ НЕШТО СО ,,ДРУГАРОТ,,. Според мене не треба да се нервираш дали има нешто меѓу нив затоа што многу бргу ќе дознаеш ако му речеш ТОЈ да бира а не ти.Ако ја одбере неа ке видиш дека за неполн месец ќе бидат во врска.А ако те одбере тебе тогаш гуд лак А да, и да додадам: тоа што мислиш дека тој не и пишува пораки мислам дека не е точно,можеби пред тебе не пишува ама после тоа мора да и врати нешто, во спротивно таа ќе престане ако тој не и враќа.А и нели ја сака како сестра,зарем ќе ја остави неговата сакана сестричка да му пише а тој да не и врати.Не дека сакам да те натерам да се сомневаш во него ама биди претпазлива.
[/quote] А они по колки години имаат? За да знам што всушност мислат и сакаат од тебе/ За да можам да ти дадам некој совет![/quote] мислам 14 дека имаат. [/quote] чим имаат 14 год. сигурне не би мислеле нечто сериозно да прават и они се тука некаде со тебе. Тоа јас го сваќам како детска љубов. Ако толку ти значи едниот биди со него! но сепак барај и совети од нас за да не згрешиш.[/quote] знам дека немаат поозбилни намери, ама сите ми викаат да го одберам тој што учи кај шо ја учам..а ја пошто другиот го одбрав и никој не ме подржува..а тој мислам ме искористува..а другиот не го сакам.. офф стварно незнам што да праам
Па он пред 2 месеци ми даде до знаење дека неа ке ја одбере а не мене,според муабетот што ми го направи,дека ја сака премногу и дека се ке направи за неа.Да бидат во врска не верувам,пошто таа е тешка спонзоруша така да нема шанси она да сака да биде во врска со него.Може нема ништо помегу нив,јас мислам така си правам филмчиња во глава ,ама сепак не можам да го поднесам ова,а да му речам да бира сигурно ке ми рече,ке и речам да внимава ама не можам да не се дружам со неа,или пак ке ми рече неа ја одбирам :/ А не сакам да е крај ,премногу го сакам :/
Епа ти лошо си постапила што си и дозволила да се меша окулу тебе и дечкоти. Едностамно речии губисе... Она може и на колена да клекне дека немаат ништо и ти ако и попуштиш еве како што самата кажа пак си тепа по свое. Незнам што да ти кажам во цела работа сваќам дека ти неќеш да се разделиш од него и сакаш се да биде ок... Фатија и удрија од земја незнам Јас за таквите бар сум лек!! Понашајсе и ти некако подруго кон неа како да не ти е гајлее .. Ти дадовме многу вакви совети ама ти пак си направила грешка што си испаднала проста пред нејзини очи. Она сеа си се смее бидејќи и одговара ти да љубомориш...
Ама работата е што јас сеа сум добра пред неа и не му викам ништо на дечко ми за неа,демек ја прифатив и се ,и сеа ја сакам дури ја поздравувам и го прашувам како е...Но неможам веке од кога вчера ме нарече Мартина И на тоа само му реков не сум мартина не ми го знаеш ни името :/ И таков нешто ме збори мартина ....Цело време сеа сум добра ,не зборам ништо лошо за неа,и не му забранувам...Само сакам некако да направам да искочиме јас она дечко и и дечко ми па јас така да му правам на дечко и да види како е ,јас го имам дечко и на фб,и не знам дали да почнам јас да му ставам на се лике на фб и да му пишувам,малце ке биде глупаво пошто не се знаеме со него :/ Не знам што да правам
и јас сакав да ти го кажам тоа да му птавиш на дечкои така за да види он како е! ама он нема да трпи верувај ќе ти се налути! Ако го имаш на фб ставајму лајкови па може ќе ти пише или пак пишиму ти претстави му се која си и кажиму дека си и другарка на таа некако да паднете во муабет незнам пробај така може ќе ти успее многу среќа поздрав
Според мене не треба да го задеваш дечко и, може да настанат други ситуации после тоа а и ќе и биде нејзе јасно дека тоа е само за да и вратиш, а уште полошо може да го сврти дечко ти против тебе.Тоа што те нарекол Мартина не верувам дека значи нешто бидејќи се случува по грешка да кажеш некое име ако брзаш во муабетот, или ако нешто сте ја спомнале пред тоа и слично.Ама знам дека не ти е сеедно Или кажи му на дечко ти дека неможеш веќе така и дека тоа те нервира и нема да бидеш мирна додека таа не престане да се понаша така, или речи му да бира па ако ја одбере неа остави го, после ќе зажали и ќе ти се врати.Незнам може многу строги совети ти давам ама јас така би постапила, нема да можам да поднесам некоја така да се понаша со дечко ми и сите други работи што ти ги наведи.Пиши што ќе направиш
Страв ми е да не си ја расипам така врската ако почнам да му пишувам,да не помисли дечко ми нешто или она да не го сврте против мене ,Иначе сто е до мене јас одма знам сто и како да направам и да го договорам да идеме сите 4ца на кафе...Ама многу ми е страв....А и дечко ми знае дека го сакам,а знаете како е машко кога ке свати дека го сакаш си игра со тебе,ааа чим ме сака што и да направам пак ке ми прости ,пак ке ми се врати :/ Многу ми е страв , Да сум сигурна дека е со неа и дека јас сум му играчка во ситуарцијава одма ке раскинам,ама не знам и не можам ништо да направам околу тоа да не згрешам па самата да си направам проблеми :/
На крај краишта таква не се трпи ама стварно земи и прај муабет со неа ако нешто не ти успее ако нешто има против она кон тебе земи и удрии некој ќотек па више не се трпи и речи ако прозбориш пред дечкоми ќе биде полошо за тебе па закании се покашии дека ти си појака и дека ќе успееш во се што она неќе да се деси И послем мирно списи и поминувајги деновите како што ти одговара со дечкоти а ако му каже нешто прај се наудрена не сум јас и нема доказ она
Додека му забранив на дечко ми да се гледа со неа се беше ок,Не се гледаа толку често не му писуваше на фб,ама он ми се лутеше за тоа,и ми објасни дека ништо немале и дека ја сака како сестра пошто му помогнала,Јас мислам ако има нешто одма би ми кажале неговите пошто многу ме сакаат лугето ,ме гледаат како ќерка,а они се знаат за него пошто ептен е поврзан он со неговите...И секогаш ми кажуваат за него што како се случило со него....Нема врска тоа од кога му дозволив да се гледа со него,одма почнаа по старо и му реков за да не мислам така за неа запознај ме подобро со неа и ке сменам мислење ама тешко некако да ме запознае со неа....Е сеа јас мислам да земам да почнам да и правам муабет на фб и да и спомнам да идеме на кафе,пошто последниот пат кога се видовме ми рече па дај да идеме на кафе да се видиме убаво Сепак мислам да и пишам на фб да идеме на кафе да се видиме ке и речам и дечко и да го земе ,и ке видам како ке се понаша, мислам дека така е најдобро ??
Па да добра ти е идеата да одиш со неа на кафе,ама можеби би требало да одите сами вие две.Почни на фин начин да и кажеш дека некои работи ти сметаат во нејзиното понашање со дечко ти,ама онака на најфин начин.Види како ќе реагира,и најотворено прашај ја дали можеби и се допаѓа дечко ти.Можеби ќе се изненадиш од одговорот, можеби па ќе расчистите се и ќе станете пријателки.Ама само смирено и фино.Ти нема од што да се плашиш и само биди си искрена.Тоа е секогаш најдобра опција
На дечко ми кога и да му речам дека ке и пишам секогаш ми вика не и пишувај,е сеа дали му смета тоа што ке и пишам или се плаши од нешто не знам,ама сепак мислам дека најубаво е да почнам да и пишувам и да видам што како мисли она и како ке се понаша и отворено и на фин начин да и кажам дека ми смета тоа и дека доколу јас би го правела тоа со нејзиниот дечко дека и на неа би и сметало,па се надевам дека ке ме свати....а може и нема :/
Тање јас имав ваков проблем иако сум во брак другарка на маж ми као демек на почеток дечко имала ова она се понаша како нз што дека му е на маж ми тој пред да се земеме другарка ми е не сме имале ништо а на крај знаеш што испадна типката хаос ми го направи бракот ми се закануваше почна да ме напаѓа провинционалка оваква онаква али не директно и еден ден јас си седам и му стаса порака де ти се молам оставија нејзе нели гледаш дека е селанка и јас ниш го оставив тел и тој ко ја процита поракат ништо само направи една лута фаца јас кренав паника и фатив и се јавив и накажав се а јас и маж ми никогаш не сме имале проб ни во врска ни отпосле се додека таа не почна да се меша а и прочитав пораки кој тој и ги пишал не ме замарај јас си ја сакам жена ми не пишувај смс ако дознае знаеш дека може да си настрадаш...а јас ако сум од провинција па зашто таа сака да си земе маж од провинција ко со маж ми сме од исти град.јас лом ја направив....нему можеш да му веруваш ама нејзе ни најмалку бидејки може да го бцка да те остави веруј мене во брак ми се вмреша кучкава а не па во врска .позз
Аууу девојче тешки маки ке си имаш како мене хАХАХАХАХАХ и мојот е лав во хороскоп и со нив никогаш ке неможеш да се справиш и да искочиш ти во право,секогаш они знаат секогас они се по право...ГОРДОСТ !!! ИНАЕТ !!! тешко со нив И да се заљуби во тебе нема да ти каже со тешка мака ке ти каже ама мн покасно Во денешно време неможеш во ништо да бидеш сигурен,Но знам дека ме сакааа!! Многу пати ми докажал дека ме сака,се направи да ме врати назад кога раскинавме ми плачеше,Ми има многу помогнато кога ми било тешко ...и се он ме сака знам,но не знам што толку го влече накај неа,Он може ја гледа како другарка и се ,али она го сака се гледа,или пак намерно прави такаа да ме нервира,ама од небо се гледа дека го сака дечко ми ...ама нема да успее во тоа !!!!!
ејјј мoјoт е лав..мнoгу не верувам вo тoа дека треба да гo третираш спoред знакoт..ама мислам дека најмнoгу влијаеше тoа штo научив штo сака па ги пoпримив сите негoви навики.и се сакаамее