Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. majaaaaaaa88

majaaaaaaa88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    27
    а тoа дека се гoрди и инаети е и пoвеќе oд тoчнo,секoгаш oни се вo правo,дури и кoга не се...

2. CharlizeTheron

CharlizeTheron Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Незнам колку ќе ти помогне ова ама тука може да прочиташ нешто повеќе за карактеристиките на лав( и на било кој друг знак) http://www.kafepauza.mk/tag/тематски-хороскоп/

3. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Taничка дете драго....

Да си седнеше ти со љубовта ти твоја лице у лице, смирено и да му ги отвариш картите и да му ја изгаташ реалноста ?

Е така шо, коа ке седнете на мирен муабет, ке му кажеш каков е коа е со тебе каков е отпосле коа ке се види со неа, прашај го дали е во ред да го гушка така ? дали е во ред она така да се понаша ? Кажи и на овој начин, дека немаш ништо против таа дружба, ама да биде се у граници на нормала, речи му го тоа. Каќи му и дека мн понижувачки се осеќаш коа излегувате и коа онака така се понаша со него, коа она така му пишува на фејс и слични ствари.

Речи му, немаш ништо против другарство, ама нека стивнат таквите работи од нејзина страна.

И дај му пример со некој твој близок другар, и прашај го дали ти така се однесуваш со другарот, и како би му било нему ? ;)

Играј тактички . без нервози и дерење и ултиматуми, уште е рано, не се сите карти искористени ;)

4. Tani4kaa

Tani4kaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Имам правено муабет со него,ми имам кажано дека не е во ред тоа што го прави,Ми има кажано и он дека не е во ред она тоа што го прави и дека и на него би му било глупаво,јас намерно го запознав со еден другар се договорив он исто така да прави,дечко ми ќутеше и после си кажа дека му смета тоа,јас му реков гледаш како е ?? е така и мене ми смета тоа,И ми рече што да и правам кога е таква не можам да ја сменам,мораш да се помириш со тоа помегу нас нема ништо,она е таква и таква ќе си остане...Јас пробав да и кажам но не слуша неможам ништо да направам....Ама он ако и кажал и ако знае дека е тоа глупаво,нема да продолжи и он по старо да се гледа со неа да и пишува на фб и да се понаша така него ќе се смени малце....многу е не знам како да кажам,од кога ке збориме ќе се смени ок ке биде 1-2 недели после тоа од кога ке се видат пак почнува по старо :/

5. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    па нека ја игнорира кога неможи да ја смени... ах и овие машките какви се, као еве јас ја избегнувам ама таа е таква па не можам да ја откачам... кога се сака, се се може(извини но така е)

На Iloveeyou му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    епа имаш друга опција. Пред тебе да ја седне и да и каже дека нејзиното однесување не е во ред. И нека си се прибере.

Па да видиме колку прво господинот е господин у вистинска смисла на збор. нека му биде тест тоа.

На CharlizeTheron му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tani4kaa

Tani4kaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Во право си...На него не му се свиѓаше на една моја другарка понашањето јас и кажав дека му смета и она се смени,така може и он,но кога вика дека и кажал да се смени сепак мислам дека не е до толку девојчето и дека има разбирање малце,или пак сепак не и кажал....али како и да е јас да ја видам на фб уклучена ке и пишам и ке и речам да идеме на кафе и да се видиме,пошто сепак вака не иде,или ке ја биде работата или нема барем да не се измачувам веке...не е прв не е ни последен..иако дојде до крај премногу тешко ке ми биде,али сеа тоа е што е :(

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Драга Таничка отвори си ги очињата.
    Ако дечково вистински те сака и му значиш повеќе од „другарката„ (затоа што ова мене не ми личи ама ИЧ на другарство, што е тоа бацување, играње, слушање повеќе со неа одколку со тебе, алал да ти е како го трпиш ова) ќе си расчистеше со неа до сега.
    Се решава се со збор, тоа и тоа и смета на девојка ми, а најлошо е што само тебе ти смета, на него очигледно е дека не му смета, штом не направил нешто до сега за да го смени тоа.
    И јас имам многу блиски другари кои имаат девојки, и јас се гледам и се слушам, ама не без осет, не без да ја викнам и девојка му, ме разбираш што сакам да ти кажам?

Не го разбирам ова другарство и мислам дека не треба да дозволиш некој да те прави магарица, и другарка му да те понижува и да ти се смее зад грб.
    Најубаво седни го дечко ти и разговарај со него, да го спречи таквото однесување на другарка му или да одбере меѓу неа и тебе.
    Несмееш да дозволиш некој да се однесува со тебе на ваков начин, вредиш и заслужуваш повеќе од тоа.
    На крај краева е полесно да му раскинеш одколку да трпиш вакви тортури, тоа полесно ќе ти помине од овие работи што секојдневно ги преживуваш.

Најмалку што мразам е давање ултиматуми и забрани за дружење, но во овој случај и те како го оправдувам тоа.
    Пиши што ќе направиш, навистина би сакала да знам како ќе излезе приказнава.

9. Iloveeyou

Iloveeyou Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Се е ок со тоа што ќе се договориш за на каќе ама свати утре во брак таа пак ли ќе ви смета.
    Јас имав таков другар што беше досаден многу и немаше карактер. Но од коа сум со дечкоми сум го откачила ... И сеа коа ќе ме види само здраво ми вика и гледам дека тоа му било лекција за да се смени ..
    Јас сум лав во хороскоп лавот е познат како инат и нез др.. раб како што разбрав и дечкоти е лав. ако грешам поправиме.. Како што можев јас да ставам крај на таквите утре да не ми сметаат така и дечкоти може да стави крај со неа како што кажа му сметала. Па шо не и каже што ќути не сваќам ЛАВОВИТЕ КАКО ШТО ЗНАМ НЕ САКААТ НЕКОЈ ТАКА ДА МУ ВИСИ И ДА МУ СЕ МЕША....

10. Tani4kaa

Tani4kaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Фала ви на сите што ми пишувате и ми помагате :* <3
    Само не знам дали да седнам пак да зборам со него или пак да почнам со неа да искочам со неа на кафе и да видам што е работата,затоа што ако почнам од него знам дека пак истото ќе ми го рече,и казав ама пак продолжува а да се тргнам од неа нема шанси ....и ке биде ок едно 1-2 недели и после пак ќе почне од почеток :/
    Да лав е во хороскоп,али многу пати ми има кажано дека така си се поставиле еден спрема друг и дека си се многу блиски како брат и сестра, и дека не може да се отргне од неа ...Можеби е вистина,може стварно немаат ништо,а она виде дека јас се нервирам и дечко ми и спомал за тоа и она намерно прави,не знам ...но сепак мислам дека најубаво ке биде јас да зборам со неа и да и објаснам дека не е убаво тоа што го прави,одколку да зборам со дечко ми....а сум го приметила него многу пати сака да се направи фраер пред другарите,така и сеа сигурно не сака да и каже,демек еве женска ми ме контролира и ми забранува :worried:
    Devojki ja nacekav na fb ...I pocnav da i pisuvam i sto e najdtragicno,pocna da mi se umilkuva srcka duso,maci i sama se pokani da ideme na kafe da sme se videle i i pisav pa ajde koga sakas jas sekogas sum slobodna za tebe :) bas sakam da te vidam :) i mi pisa ajde ke te baram da se vidime i jas sakam da te vidam....se izvinuvam sto pisuvam na latinica ama sum sednata na drugiot pc i nemam kirilica :/

Хаххахаха многу е смешна,ми вика дека она не знаела ништо,ако знаела ке престанела со тоа,секако дека и на неа би и сметало така да и правел дечко и...и напишав се што ми смета и сеа не ми вракаа лолл хааахахахахах

11. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Кажи и дека заради неа се карате. Речи и да не смета повеќе, нека си бидат они пак другари ама не толку блиски со срце, душо.....

12. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    а отерајја у п.м. :lol: па стварно таквите суштества на глава се качуваат, па и твојот нека си среди веќе еднаш, ти си му девојка утре задутре со тебе здравје Боже ќе е во брак со тебе ќе треба да живее, не со неа... (се изнервирав сега :@) :lol:

13. Tani4kaa

Tani4kaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Душичке не се нервирај те молам :) :*
    Фала ви многу на сите ...многу ми помогнавте :)
    Само уште да ми пишете дали постои можност да се преправа и да се прави сеа добра,ама не ми изгледа како така ...мислам дека свати девојчето

На Arianna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Ќе се докаже ако сватила не бринај :D

15. CharlizeTheron

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Ти реков јас дека е најубаво да правиш со неа муабет кога више со дечко ти не помогнало. За можноста дали се преправа ќе оцениш сама кога ќе правиш муабет во живо со неа, ако лаже или се фолира ќе ја познаеш.Одете на кафе и смирено пак ќе ти кажам и нај фино понашај се, гледаш и она така се понаша.

16. Tani4kaa

Tani4kaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Да да јас бев премногу фина сеа со неа, а и она со мене...демек она не знаела дека мене ми смета,а дечко ми и кажал дека ми смета ама она не обврнала внимание на тоа пошто не мислела дека нешто лошо прави и дека сум знаела дека се најдобри другари ,а кажа и дека сеа од кога сме го напрвиле муабетот увидела и се ставила на мое место и видела дека грешела и ме оправдувала што така сум се понашала,и на неа така да и правеле и она така ќе изреагирала....и ми се извини девојчето и задутре да сме иделе на кафе ...вака фина изгледаше па сеа ке видиме :)

17. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    биди само насмеана, весела, гушкај го пред неа бакнувај го дечкоти, ако само глуми дека сега е добра, има да пукне :lol:

18. CharlizeTheron

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Ах бре девојче не ме остави да спијам :P :D се зезам. Чекам да пишиш што ќе испадне од кога ќе се видите.позз :*

19. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Море не верувај многу на таква доброта, и такво покајување . ;)
    Ај па пиши како се одвиваат работите ...
    леканоќ сеа :*

20. Tani4kaa

Tani4kaa Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Хехехехе јас се извинувам :) Фала ви многу,премногу ми помогнавте :) Слободно кога ке имате вие нешто пишете ми и јас ке ви помогнам колку можам....Фалааааааааа....Добра ноќ и убаво да спиете !! :* :)
    И секако дека ќе ви пишам што сум направила !! :)