Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. jana123-.a

jana123-.a Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    не сум јас таа.. janaflith

2. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Тогаш ти се извинувам..

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Пробај да разговараш со него, и да разјасните се, кои се неговите намери со тебе и слично. Тоа што го правите не го оправдувам, не е ни најмалку фер.
    А ако продолжува да не се јавува, да не одговара на пораки и слично, тогаш незнам што да ти кажам. Веројатно повеќе не е заинтересиран.

4. ana95

ana95 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    дали да продолжам да се мувам со него и ако имат женска?

женски знам дека ова е грешка...и знам дека повеќето од вас ќе кажете дека јас сепак таму сум 3.и дека лошо е ова што го правам-правиме до сега ...јас не можам да кажам НЕ кога ќе ми каже ајде да изл ..ни пак тој некогаш ми кажал НЕ.нз дали да продолжам да се мувам со негоо.. а навистина сакам..со него се чуствувам како со никој друг..ви благодарам однапред..:D

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
  6. stefan..c

stefan..c Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    zdravo na site,imam problem so devojkami i neznam kako da go resam problemot.Studiram vo Bugarija,vo Makedonija sum mnogu kratko,koga sum doma postojano rabotam kaj mojte ,za da mozam da pobaram sto sakam,navecer se gledam so devojkami i imame mnogu kratko vreme da sme zaedno,cela vrska ja odrzavame preku iternet i e mnogu tesko,postojano ima problemi,ludbi,razdeluvanje preku 2-3dena ,postojano ima nekoja zabeleska so vrksa somene ,deka nisto ne pravam zanea,ne pokazuvam custva na ljubov,vnimani ne i obrnuvam.Neznam sto da napravam da bide malku vo red so nasata vrska.
    Ve molam za pomos.
    [mod-kirilica:2qftc2g4][/mod-kirilica:2qftc2g4]

7. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    И јас да сум на нејзино место искрено, би кажала дека не ми е обрнато доволно внимание... Гледај малку повеќе посветии време и неа, и таа тебе така да ти прави не би ти било сеедно. Крајно веќе па, запросија :P :lol: среќно :)

8. stefan..c

stefan..c Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    I posvetuvam vnimanie,postojano se slusame,koga sum doma se gledame sekoja den,podaroci dobiva cesto,gledam da ja iznenadam sekoja den po nesto,naogam raboti sto ja privlecuvat,da i bide iteresno.Nekogas sakas da si so prijateli da posedis malku,da razgovaras soniv,da pies pivo.Se i smeta i nemozam da izlezam,denes barav podarok da i pratam,da bide vesela malku,se skaravme zasto se zadrzav.

На CharlizeTheron му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    сигурно и е тешко тоа што не поминувате доволно време заедно :P објасни и дека освен нејзе не сакаш ни една друга и дека ти е жал што не поминувате доволно време заедно и тоа нека биде убав долг разговор и кажете си еден на друг што ви смета и најдете начин да ги решите проблемите и да функционирате подобро. Ако е се сјајно и без проблеми нема да ви биде интересно а и совршенство тешко дека ќе постигните :) позз

10. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Тања,еве од каде можеш да сфатиш,што всушност прават дечко ти и другарка му :D
    Се шалам,ама слична е твојата ситуација,само гледана од спротивната страна.

11. CharlizeTheron

CharlizeTheron Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Па добро нормално е во врска на далечина да се случува ова.Објасни и на девојка ти дека ја сакаш и сакаш да поминувате повеќе време заедно ама не е до тебе, и дека кога ќе си дојдеш мора да се видиш и со други луѓе а не само со неа.Ако неможе да сфати тогаш не е до тебе, во нејзе е кривицата што се карате цело време.Мора да има доверба и разбирање, инаку ништо не правите.Со среќа :)

12. bumbuleya

bumbuleya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    105
    Лошо од ваша страна што сте и го правеле тоа на девојката. Искрено, МРАЗАМ личности како тебе и дечкото! Таа му е девојка, ако тој не раскинал со неа додека излегувал со тебе, тоа значи дека си му била само за забава. Сега сфатил што сака, а тоа е девојка му.. а ти веќе не си му интересна..

Извини ако бев груба, ама мислам дека и дечко ми имаше ваква другарка затоа од такт ме вадат овие работи. :)

13. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Искрено Јана не заслужуваш одгвор ниту помош никаква ... Толку лицемерно идволично од вашата страна. Биди среќна шо само вака се завршило ;) Можело и полошо д ате снајде од ова... Мој совет не го барај и остај го со девојка му . очигледно така решил...

Е тоа се дешава на секому шо сака да изиграва втора виолина.... Тражили сте ???? - ГЛЕДАЈТЕ !

stefan..c
    Мислам најубаво да си разговараш со девојчето твое, и прво нешто да ја прашаш што она всушност очекува од тебе ?? Каков да си? што да правиш и слично, потоа прејдете на нивото на решавање на тоа како да стигнете до заедниќката цел, односно како да се подобриш, како она да се пдообри за да ви се подобри врската...

Исто така, поканувај ја и кај тебе у Бугарија на пример.

Ама првин разговарај со неа и дознај и ги желбите што таа всушност очекува и бара од тебе ;)

На Wolf.girl95 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Стефан мислам дека сите женски сме исти. Добро можеби не сите, но дел од нас постојано се жалиме со тоа дека вие не сте секогаш овде за нас, дека не ни посветувате доволно внимание и слично. Многу пати и јас се чувствувам така, како женска ти, но свесна сум дека дечко ми целото внимание на светот ми го дава на мене, целата љубов што ја има во себе е моја.. Сигурна сум дека и девојка ти е свесна за тоа.
    Е сега проблемот кај вас е и далечината. Не сакам да те разочарувам, но многу врски се расипуваат поради таа причина. Но ако вашата љубов е вистинска ќе пребродите се. Зборувај и секој ден на женска ти колку ја сакаш и дека ќе се бориш против се за неа. Не мора да и даваш подароци секој ден, понекогаш материјалните работи се помалку битни. Дај се од себе, но и таа нека даде за да вие останете тоа што сте и понатаму. Поздрав. :)

На Arianna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. si.exs

si.exs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    140
    Ми треба совет во врска со еден мувач/потенцијален дечко. :)
    Типот е откачен,забавен,хиперактивен,постојано мисли на секс :!: ,а воедно и го искажа сето то уште од третиот состанок( а се гледаме само еден месец),шо ми е искрено малку отпојќе забегано.Исто така е и премногу упорен,најчесто тој ме бара да се видиме...А од друга страна до сега дали воопшто една порака ми пуштил да ме праша како сум и сл. :^)
    На почетокот не се трудеше околу тоа да ме освои ,туку едноставно како да му беше мачно да дознае некоја информација плус за мене.
    После 6тио состанок (после еден месец гледање,и претходно месец и нешто шо се знаевме) сосем непредвидено од моја страна ,му пружив оралка .. :tmi: Погрешно или не-касно е веќе за да размислувам за тоа.Би сакала само да избегнам нешто повеќе ако наведените знаци докажуваат дека не го интересирам ...

Другиот ден одма ми пиша на фб..-не му вратив.
    После то ми пиша на мобилен-му вратив само една порака,со која сакав да му докажам дека нешто не е во ред од претходната вечер и дека сум поладна кон него.Пиша пак и не вратив ништо..
    Значи бев тотално ладна кон него од тој ден...ПОминаа 4-5 дена и пак ми пиша на фб,ме праша дали сакам да се видиме.Излегов со него...и реално ме изненади. :) Почна да ме прашва за мене,омилено јадење,музика...општи теми некој.Се однесваше џентлменски (ми ја отвори вратата од кафичот и ме пушти да влезам прва :D ). АМА,се некако ми личеше извештачено.Како да сфатил дека така лесно не можи да ме добие и како да применва некој совет од другарите -како да ме легни. :!:

Претервам или...?? :geek:

16. aprokovic

aprokovic Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    45
    Те сака, сак да биде со тебе, некогаш во некој глуп ладен Вторник посакува само да те гушне а ти си далеку... И затоа имате нервоза, јутења.. Тоа е Вашиот проблем, оделеноста, далечината. Ова искуствено, најтешки се врските на далечина. Решение, незнам.. Ама не ја испуштај само заради тоа, тој Ваш проблем за некоја година ќе го снема. Попуштај, разбирај ја, изненадувај ја со почести посети, Бугарија не е толку далеку, не прави јубоморни сцени и онака Вие е доволно тешко и без тоа..

17. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Не мора да значи дека затоа што сака да те легне се однесува така. Продолжи ти да се однесуваш ладно, но немој да претеруваш. Враќај му на пораките и на тоа што ти пишува, биди весела, опуштена, но немој да му даваш знаци дека може лесно да те добие. Не излегувај секој пат кога ќе те викни да се видите, измислувај некој изговори, но немој секогаш да го правиш тоа. Остави времето да покаже што тој сака од тебе, можеби па не е само секс, можеби има и повеќе. :)

На si.exs му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172

Прво ја би да ти кажам нешто , а тоа е што небитно дали било оралка или аналка или вагиналка, ако ти у тој момент си сакала, и ти било убаво, немој да се каеш.
    Едноставно у тој момент сигурно така си сакала, веројатно не те терал на сила ?? Погрешно би било ако тоа си го направила за да би го доближила до тебе, шо не ми се верува.

Е сеа за понашањето на дечкото и така и така, најубаво одговорот времето ке ти го покаже, ако сеа брзо се однесува така џентелменски а уствари прај финти за пак да те довлечка до кревет - Јасна е целта,
    Али ако пр не навалува на тоа и е све ок кул со него, и се понаша ок со тебе, значи има нешто, и доколку пак би паднало нешто интимно, запази го самиот момент на тоа дали било спонтано или пак од околу со некои муабетчиња само колку да се случи настанот. ;)

Едноставно сеа у овој период играј малку топло ладно со детево . без гајле, ако има задни намери ке си се открие ;)

19. si.exs

si.exs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    140
    ^^
    Не,не...Во никој случај не го направив тоа за да го зближам :D ,туку едноставно така сакав во моментот. Под тоа правилно или не,мислев заради тоа што уште не сум доволно блиска и опуштена со него. Не го ни познавам доволно и се чувствувам како да сум со тотален странец. Не дека мене не ми годело тоа во моментот. Секако дека ми беше ок,пошто згоден си е,привлечен и сето то ,ама за да ми е потполно ок треба да се чувствувам сигурна покрај него. Сакам да знам дека не му е целта само да ме легни. А не можам да мислам дека не му е таква целта,кога цело време зборува за тоа. :D
    Додуша тој и општо си е таков опседнат со сексот и тотално опуштен,зато и не можам премногу да го разберам. :^) А и јас не сум имала до сега врска ,за да ја согледам разликата од некој шо сака да биди во врска или само онака ... :)
    Како и да е тој секогаш онака на шала си спомнува да одиме кај мене или кај него во студентски. :rofl: То е то,шо ме клава во мисла и ме тера да помислам дека не е личност на која можеш да и веруваш. :wasntme:

20. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    епа најубаво ондак со детево оди чекор по чекор, и обрни внимание на било што .... за да би дознала ... времето сепак ке покаже ...