Здраво, сакам да прашам за совет. Веќе месец ипол сум во нова врска, но некои работи едноставно не функционираат како што сакаме. Проблемот е во тоа што не можам да се опуштам, како што претходно можев со бившиот. Едноставно не можам, ем ми е срам ем ми е незгодно, не знам што да направам. Од друга страна, сакам да ни биде убаво и се, но од друга страна не му дозволувам ништо. Знам дека проблемот е во мене, но не знам како да го надминам.
Мислам дека треба да работиш повеќе на себе тука , односно да почнеш да вежбаш доверба кај други. Мој совет е прајте се што ви е интересно, и барем сеа за сеа поминувајте повеќе време за вас за да би се запознале што поубаво . пробај дај му шанса за некои работи за да би ти докажал дека ете можеш и пред него да бидеш опуштена и своја ...
Досега се немам смувано со ниту една девојка па не знам што да правам на првата средба. Ќе ми биде добредојдена помош од некои членови. Благодарам однапред
Почекај малку, каде трчаш? Енос си еден месец во врска, не може се да тече како река за еден месец. Не можеш да очекуваш да е исто како со бившиот. Ако сакаш да е исто, врати му се нему. Фати го за рака сегашниот, чекори со него и не го испуштај. Се што треба да биде ќе биде со текот на времето. Знаеш, брза кучка слепи кучиња раѓа.. Затоа стрпи се животот е пред вас, има време за се.
Orly yes. Паметноста на мојот совет е тоа дека девојката бара да ја извадеме од гомна после доброто пушење што му го дала. Не ме читај само мене, читај и таа што пишува. Ако неа ја гледа само како сексуален објект и ништо повеќе, тогаш ретки се таквите кои НЕ се фалат. И да. Кога реков дека секое машко сака да легне, мислев на тоа дека СЕКОЕ МАШКО САКА ДА ЛЕГНЕ, а во тој збор немаше скриена порака дека женското не сака да легне. Не пробувај да ме дешифрираш зошто нема што да се дешифрира.
Дај бе не ми се правите светци сите, сте запнале.. Ко прво и основно очигледно вие не знаете да прочитате, девојчето не бараше вие да ја вадите или да и кажете дали тоа што го направила било во ред или не само барала совет за тоа што значи неговото понашање послем тоа?! тоа што тој уште повеќе се доближува?! НЕма тука следење на некои правила, се случило, таков бил моментот и тоа е тоа. Не солите памет, не се правите најпаметни и најморални..
Зашто на секоја тема има коментар во кој што има осуда??? ете затоа си бегаат луѓето од фемина... Нема потреба од некого да судиме што и како направил, исто ко да сме кажале- Ти реков?? Ако некој бара помош (во случајов совет) ако можеш помогни ако не, не коментирај за да одмогнеш!!! Некој бил доволно храбар за да напише, и сите сме тука да си олесниме и да си кажеме работи кои не можеме, не сме храбри да ги кажеме на другар/ другарка, знаејќи го фактот дека можеби ке те осудат! Па барем тука да не судиме а? Што викате?
Invalid statement. Заш така кога се прочита се знае на што се алудира. Кога јас ќе кажам „Сите женски се исти“ алудирам на тоа дека сите женски се исти, а нема да кажам дека сум го констатирал тоа, но не значи и дека не важи и за машките(ова е само пример). Хммм, не држи вода. Да те дешифрирам немам потреба, ништо не е енкриптирано, се е така предиктабилно и провидно како размислуваш. Факт е дека ретки се тие што се фалат за „легнувањето“, затоа што од 100 души, еден ко багра ќе се фали што легнал и како легнал, а сите знаеме тој во кое друштво е. Мојот совет до девојката е: Ако и ти се чувствуваш дека сакаш да имаш односи со него или нешто повеќе од тоа (врска) и ако твојата интуиција ти кажува дека тоа што го правиш е правилно тогаш go for it. Говорот(Читај разговор) е секогаш најсилното оружје на нашата персона.
1.За Си.екс-бидало что биднало. Назад нема. Фокусирај се на тоа што е. Сакаш да идеш понатака или не за тоа смао ти си знаеш. Само запамети дека сама си господар над себе си и почитувај се себе и своето тело. Ако си за ок, кои сме ние да те судиме кога ни Бгог не осудува. Ако решиш да почекаш, можеби подобро. Така ќе видиш дали е навистина загреан или не. Можеби ќе звучи малку како клише, ама машко кога се интересира за тебе, телефон ќе искрши и чевли ќе искине по тебе. Излитено, ама секогаш се покажало така. 2.За Ани, драга верувај, продолжи понатака дека изгледа како типот да е даска за емотивен отскок. Можеш да си дадеш време и да поработиш, ама ако е тој оној правиот по кого глава ќе губиш, верувај нема мислење опуштање не опуштање. Ќе се опуштиш пред да си свесна за тоа. Затоа, после прекинот на врската со бившиот, мој најдобар совет, побарај си од новиот дечко пауза да се средиш баш онака целосно, дека додека ти самата не си на скрос средена, потешко и за тебе и попонижувачки за него. Земи си време да се соземеш и откриеш, па решението само ќе си дојди верувај. На некој повеќе време им зема на некој помалку, но во секој случај вреди да се почека. А за дотичните кои создаваат тензична атмосфера, препорака да си се смират дека од кокодакања и скубења по форумов на сите ни е доста. Ок различни мислења имаме сите и немора секој со секого да се согласи, ама не кревате прашина без основа. Скубете се надвор од фемина. Благодарам
Ashling НЕ барав да ме извадете од гомна после "доброто пушење" што сум му го дала,барав само мислење дали типот е заинтересиран за мене.А за пушењето се изјаснив дека не ни сакам некој да ме осудува,бидејќи не го направив тоа од несигурност или пак да го зближам типот со мене,туку САМАТА сакав така во моментот. Немам појќе шо да објаснувам за то. Radiance конечно си ги средив мислите и сфатив дека дечкото ни малку не ме заслужва.Има толку многу знаци кои покажваат дека цели само на едно нешто,ама кога си очаен за љубов исто како да си слеп. - не го интересира како сум во текот на денот - продолжува на шала да иницира секс ,иако знае дека ми смета. - ме вика да се видиме,откако ќе му завршат сите други активности во денот - откако му пружив орален,наеднаш се промени за да освои повеќе поени и побрзо да стигни до целта(како шо кажа една претходна форумџивка). Мислам дека е доволно за да сфатам дека тој не е за мене . Некаде на планетава постои некој подобар и повреден кој ќе знај да ме цени и ќе знај како да ме освои . И како за крај,голема благодарност до Noemi...филмот ми ги разбистри мислите. Тотално си во право.
Luda sum po eden tip! Poodamna se imavme "smuvano", iako ne bese toa muvanje, tuku jas se podnapiv i mu se pustav(da ne recam go napadnav) , toj sekako sakase da iskoristi prilika i izlegovme nadvor(od kafic) da se smuvame, koga jas go prekinav so izgovor pa ne se znaeme dovolno ova ona-Glupava! Koga posle toa prestanavme da komunicirame i doznav deka toj imal zenska..i taka odea okolu godina dena, koga mesecov pocna da mi pisuva, me vikna na kafe, gledam gi trgnal slikite od fb, ne znam dali raskinale.. Pred nekoj den izlegovme na kafe, ama muabetite povekje okolu fax se vrtea(kolegi sme na fax inace) .. i ne znam so mu bese filmot.. Inace tipot e zenkar, barem taka mi lici... kako i da e, mnogu sakam da go osvojam, so prethodnite dodvorvaci ja sjebav rabotata.. Ubava sum, imam mnogu dodvoruvaci , ama mislam deka mi nedostasuva taktika za osvojuvanje, dolgo vreme bev vo vrska, pa sega vekje godina dena sum single..vekje me mava depresija.. Aj helpnete mi !!! [mod-kirilica:1z2y89ew][/mod-kirilica:1z2y89ew]
Ахх кога ќе се потсетам, дури и на рака си пробав ахх шашава ... Тоа само си доаѓа од себе со трема, пеперутки .. прекрасно е чувството нема потреба од никаква помош , само смирено
Дај непрајте драми оралка, вагиналка, шо го ебиш странц е клцни го, никој нема до дознае од тука, а и ти сакаш странци нали? Пошто си сега таму знаеш дека Македонац не може да те задоволи, предај му се.. после ќе видиш дал сака да навраќа на порти.. Девојче ако ти сама не знаеш како се однесува и што бара и не заклучиш ние уште помалку, и она ставање на тест часна сестра аууу, аууу, да не се замараме те молам у Европа си, таму се сите опен мајнд нали? Или ти иска или ти стиска друго нема.. А пошто ти не сакаше Македонци, ете ти странац за у ланац.. нив ги биват нашите не!
Radiance душо, прво примерот ти е тотално несоодветен. Како што пишав, така и мислев, а тоа што ти автоматски мислиш дека и во ова јас што го пишувам моментално алудирам на нешто, не значи дека е навистина така нели? Размислуваш субјективно исто колку и јас, само што едниот во ситуацијава е свесен дека субјективноста не е објективност,а другиот не. Во темава ако забележа не се открива топла вода, ниту се дискутира за тоа колку е релативна Ајнштајновата теорија на релативност. Велиш дека сум била предвидлива, а ми реплицираш за спротивното од она што јас го пишав, мислејќи дека автоматски и сум го мислела. Нејзе ипак ја интересираше совет за машко, што ќе и пишувам какво женското? Можам да бидам конкретна нели? Без разлика што е и иако ти не размислуваш така не значи дека на некој му е единствена цел тоа,да легне. И да се фали и не. Девојката кажа што кажа, сака да знае дали момакот е сериозен во врска со неа или не. И јас последното што го кажав беше дека откако ќе легне со него најдобро ќе го дознае тоа, а според нејзиниот опис сепак мислам дека нема многу сериозни намери. Не се секирај, не ви го навредувам машкиот пол кога зборувам конкретно за една личност. Si-exs покрај тоа што сакаш да знаеш дали е или не сериозен во своите намери, нели рече дека не сакаш да те мисли за лесна? Никој не те обвини, дискусијата беше стрикно меѓу мене и дечкото погоре,а ете гледам дека и ти си донела одлука која е навистина добра. Ипак добро е во вакви ситуации да вклучиш малку и разум и да ги разделиш добрите од лошите особини.. така да thumbs up.
ljubam фала ти на преголемата љубезност ,ама не мораше да се мачиш ,да ми даваш совети.Гледам премногу те изиритирала темата шо сум ја отворила . како прво...советите на девојките ми помогнаа,и то многу.Ги зедов во предвид сите можности,ставови и сл и врз основа на то си донесов заклучок.Никој не рече дека то шо го предвидвате е точно,ниту пак дека јас го прифаќам секое размислување,туку едноставно советите ме натераа да размислувам и со разумот,пошто нели секој е слеп кога се работи за љубов или преголема физичка привлечност. и друго ,ако толку те интересира,иако ќе забегам малку оф-топик... да,пак си стојам на ставот дека странците(странците кај шо студирам,пошто за другите не ни знам да кажам) се подобри од македонците. Работи кои мене најмногу ми смета кај македонците е заостанатото турско размислување(кое многу тешко ќе се искорени од нашиот народ и сигурно нема да е за брзо) кое го нема кај странците.А сите други особини се кај секое машко-различни.Никој не го негираше то.Ако не сфати шо сакав да кажам,то е дека всушност мене на прво место кај машкото ми е да видам какви видици има кон светот и дали е заостанат во поглед на дискриминација на машки и женски,се друго е всушност на второ место,и ако првото не е исполнето,џабе му е и да предобар,превнимателен....еноставно не ме интересира.Не планирам јас да живеам со некој кој покасно ќе ми префрла колку дечковци сум имала или со колку сум спиела,или пак да ми дескриминира шо е машка работа, шо е женска. Не фала,порадо би останала сама. Иначе,можеби постои мал процент на македонци кои не размислуваат така(ако воопшто постои) ,а можеби пак,истите тие подоцна ќе си се покажат како типични македонци.Сепак за да пронајдиш таков мал процент,треба да имаш навистина среќа,или да имаш бацено премногу жаби. и трето,јас не гледам на сексот така како шо ти саркастички се искажа во твојот пост. Не ми е гајле другите шо ќе речат,или дали знаеле со колку сум била или не.И дали тој ќе му кажи на некој другар или ќе се фали (самиот си се глупира така ),туку...едноставно јас гледам од тој аспект дека јас ќе се чувствувам искористено,бедно,наивно,лесно ,ако имам секс со некој таков...само заради то шо јас сакам да имам секс со некој шо ќе вреди и да имам емоции кон него,а не само колку да си ги задоволам нагоните. А на второ место го клавам то ,како тој ме гледа мене,ако воопшто ми е стало до него и ако мислам дека вреди.Ако сфатам дека не е вреден ,не ме интересира ни неговото мислење.За другите луѓе ама ич не ме интересира. Ако воопшто прочита шо имам напишано претходно,ќе знаеше дека до сега сум имала една врска,и сексуален однос само со него.А ако толку ми беше дојдено мене до задоволување на нагоните,(како шо живеам тука сама,и имам милиони можности да донесам некој дома ) немаше да останам на бројката еден.
Мислам дека нема потреба да се објаснуваш, заради тоа што тоа е твоја приватност и твој проблем до каде ке отидеш и што ке правиш со едно машко.. Јас кажав дека сите тука се прават светици, солат памет и се најморални..
Ниту сум светица, ниту солам памет, ниту сум морална.. само реална.. ниту барав обајснување. Јас како што ти пишав и во порака ми се допаѓа амбициозноста, критериумите и ставот. Само мислам дека полека *Си.Екс. ќе сфатиш дека мажите се скоро исти со потреби и во МКД и таму, и како што си кажа потргата е секогаш тешка за оној правиот. Убаво е што знаеш што сакаш и те подржувам комплетно.. како и да е ти посакувам среќа Си.Екс. За тоа и се бориме во животот за сопатник, мир во душа и љубов.