Не гледам никаков проблем да имаш врска со колега од факс, може да делува доста мотивирачки, сум имала и не гледам некоја препрека да немаш..
Zdravo devojki, Kako prvo izvinite sto pisuvam na latica ,ama stvarno ne sum vo moznost da pisuvam na kirilica. Imam eden problem pa ako moze da dobijam soveti od vasa strana. Vaka ,so bivsa mi bevme zaedno 5 godini .Poslednata godina jas ziveam i rabotam nadvor od makedonija i si odam doma na sekoi 3 meseci ,pred da si dojdam posledniot pat doma ,devojka mi prestana da mi se javuva i da kreva koa ja baram ,posle 3 dena se javi i mi kaza deka ne saka da me vidi koga ke si dojdam ,deka i se svigal nekoj i deka i bil decko ,od nikade mi go kaza toa posle 5 god tocno na denot na nasite 5 god. Koga se vrativ doma zborevme i mi kaza deka sakala so toj da ostane i dobro toa bese toa, za edna nedela izleze so mene ,nikoj ne znaese za toa ,bevme cela vecer zaedno ,naredniot den mi kaza deka ne znaela sto saka ,pocnavme pa da se slusame ,i toa sekoj den po 2 3 pati na den,se normalno ,koga si zaminav od makedonija ,sea mi veli deka sakala da bide pa so toj. Stvarno ne znam sto saka devojkata a jas bi sakal da bidam so nea ,si ja sakam. Neznam sto da pravam.Ve molam za nekoj sovet od vasa strana sto mislite vie za mojata situacija.
Какво кучкасто и недозреано однесување! Она знае што сака, само тоа и е изговор! А не те сака тебе! Заборавија и најди си друга!
Да ја заборавиш! Не те заслужува.Ке дојде ден кога ке се покае, али не вреди да го чекаш тој ден.Не дозволувај да те лажи и да прави будала од тебе дури си таму.ИЗгледаш како фино дете продлжи си со животот ке си најдеш некоја која вистински те заслужува.Поздрав
И покрај мојата завет што си ја дадов дека нема да се нервирам за се нешто и која трае 5 дена(убаво се држам)не можам а да не се изнервирам малку кога читам вакви постови.Како може бе да постои таков тип на луѓе.нцнц,биле машки или женски...Засрамота!!!па ти уште да ја чекаш она да се мисли и да си игра играчки,па што си ти?Друше батали ја,не е за тебе.Ако не знае после 5 години што сака,нема да знае никогаш.Нема оправдување за таквото однесување.Можела да побара пауза,да помине сама некој период,да се преиспита сама себе и да избере,да одигра фер.А таа ај што ти забила нож во грб,ем те лаже тебе ем и него,а вие и дозволувате да си поигрува со вас.Ќе ја видам кога на крај ќе остане сама со прстот во уста,така и треба.Откачи ја ти,доволно е тоа што досега ти го направила.Ако сега е ваква,а заедно сте толку време таа и во брак ќе те изневерува.Тоа го посакуваш за себе?Ќе најдеш некоја која ќе те сака искрено и ќе те цени и почитува.Не можам да те разберам,колку и да сакам некого вакво нешто не би толерилала,не!Биди цврст,стави точка ти!Немој да чекаш да ти приредува театар.Се најдобро,и среќно.
Мислам дека треба да ја оставиш, да не и ѕвониш, да не и пишуваш, значи ништо.. Кога ќе свати дека не си ти веќе тука за неа, како секогаш, ќе се подзамисли малку.. Такви сме ние женските. Всушност сите луѓе се такви. Додека не го изгубат тоа што го имале не го ценат. Затоа најдобро ќе биде и за тебе да и завртиш грб и да почнеш да се однесуваш малку по осто со неа. Додека си секогаш тука за неа, кога и да посака таа секогаш ќе се однесува така.
Биди силен другар... може ти се чини дека таа е најдобрата девојка на светов, но ќе видиш дека постојат девојки кои многу повеќе ја заслужуваат твојата љубов и доверба. Искористи го времето додека не сте заедно за да ја заборавиш колку толку , ќе видиш, ќе те бара, верувај, ама тогаш ти неа клоците во задник и ајт! живот... некоја ќе сонува за некој што ја сака и почитува, друга ќе го фрли тоа во бунар...
Tи си и златна резерва нејзе и те користи како што посаккува таа .Те врти околу малото прте.Дојди си со тебе е, замини си со другиот е.Знае малата што сака ама ако продолжи да седи ан две столчиња на крај ке остане сама Остави ја,прекини контакт со нејзе.Бриши ја од секаде и најди си друга која ке те цени повеке.А таа ке те бара.
Ni jas ne mozm da pisuvam na kirilica zasto sum od mobilen uklucena :/ Epa vaka..So decko mi bevme zaedno 2 god i 5 meseci,pred 4 meseci raskinavme poradi nekoi domasni problemi sto on gi napravi i se dogovorivme da napravime pauza pa da bideme povtorno zaedno ..Jas seuste premnogu go sakam i se sto sakav do vcera bese da mu se javam,da go iznenadam sega za 14ti i da razgovarame kako normalni luge i da gi resime rabotite,zatoa sto tie 4 meseci ne bevme vo kontakt. Slucajno na fb adnav edna devojka i koga me prifati vudov deka e vo vrska so mojot bivsi..vidov i nivni sliki zaedno koga jas i on bevme seuste zaedno i super ni bese,sto znaci deka nie togas bevme vo vrska 2 god i 2-3 meseci,a on me izneveruval so nea i taa znaela se za nas. Ona pocna razgovor so mene i mi kaza deka prifatila da se gleda so nego i pokraj toa sto znaela deka on e vo dolga i seriozna vrska,a jas sepak nisto ne znaev i seuste ni bese super vo vrskata.. Ni samata ne sum svesna sto se ne i iznakazav nejze,a toa bese najmalku sto mozev kontrolirano da go napravam. I pokraj site problemi sto gi imav zaradi decko mi i po site rizici i raboti sto gi pravev za nego toj mi go napravi ova. A na prasanjeto sto jas sekogas mu go postavuv dali bi me izneveril on mi vikase "Sto ima nekoja druga sto nemas ti?" A deka me sakase,me sakase go znam toa,a pricinata za neverstvoto ne sakam ni da ja znam. Sega samo baram nacin kako da mu se odmazdam,zatoa sto odmazdata mi e najdobroto resenie vo slucajov.. Ve molam za sovet feminki kakva odmazda e najdobra spored vas?
Не ти е потребна никаква одмазда. Го направил тоа што го направил и што мислиш ако му се одмаздиш ногу ќе ти биде поубаво? Глупости.. Избриши го од секаде, не контактирај повеќе со него, избриши ја и таа девојката и остави го да си го живее животот. Едноставно избриши го од животот. Тоа ќе биде најдобра одмазда за него. А има Господ и за тебе, па секако ќе му се врати на него можеби и полошо. Никој не останува не казнет. Затоа не си го оптеретувај животот со мислење на одмазда и што да направиш да му го згорчиш животот. Едноставно бум, нека те снема од неговиот живот и толку.
Annnie, не, одмаздата не е најдобро решение. Всушност, не е никакво решение, само ги отвораш старите рани, а ако мислиш дека ќе ти помогне да заборавиш или да се чувствуваш подобро, грешиш! Тој постапил навистина лошо и кукавички, сега нека му служи на чест, еден ден можеби ќе се остести за тоа што и колку изгубил, ама ќе биде касно. Единственото нешто што треба да го направиш сега е да се убедиш дека тој не е вреден за да си трошиш време и нерви. Продолжи понатаму без да мислиш на него...
Ако вистински сакаш немаш срце да се одмаздиш колку и да те повредиле! Кратко и јасно кажано. Де де, незнаела што сака? Дечко, најди си друга не ти треба ваква. Точно знае што сака... Има една поговорка: Ако се двоумиш меѓу две личности, избери ја втората затоа што ако вистински си ја сакала првата личност - никогаш немало да ја забележиш втората. Јас мислам и мрда опашот и дека мисли дека ти после извесно време ќе ја земиш со тебе а таа ќе си се к*ропеца низ градот со други. Друже барај си друга, ваква не ти треба.
Annnie што и да ти се случило немој да се одмаздуваш , мислам дека тоа сега ти е најмалку потребно , размисли и ќе сфатиш дека тоа не ти е најдоброто решение...
Не, не одмаздата не ти е никакво решение.Ама баш никакво! Гледај напред, а не назад. Ова нека ти биде само едно искуство повеќе. Не размислувај како да стигнеш до него , како да се одмаздиш. Кругот се врти, ако не го повредиш ти, тоа ќе биде некоја друга. Уживај во животот, заборави го. Мисли позитивно и тебе ќе ти се случваат убави нешта.
Сакам денеска на дечко ми да му побарам пауза а веќе имам купено поклон за валентин и сега ако се одлучиме вечер и двајцата на пауза дали да му речам да валентин само да се видиме ако сака или поклонот да го ставам во кутија па пред врата да му го оставам или така нешто.. незнам што да правам помош
поклонот не треба да биде со повод.. а зошто сакаш пауза? нема потреба.. чим ја бараш таа пауза, или раскини, немој да го држиш во неизвесност.. многу ми се абсурдни некои работи!!
Проблемот е што ни јас незнам што сакам..Па мислев дека со пауза ке ми се разјаснат некои чувства..Сепак не сум искусна во врски па незнам што и дали нешто ке постигнам со таа пауза..Знаеш како се осекам? На моменти го сакам на моменти мислам дека поубаво би ми било да сум сама и да одморам малце од дечко..Не идеме малце..А баш денеска 11 месеци правиме. Се си мислам чим вака ми се менуваат чувствава од ден на ден,дека ми станува досадно па и плус прв дечко ми е
Јас ке ти кажам што ти е Го сакаш само кога си сама-you only want him when you're lonely..или друго објаснување е дека ти здосадило дека веќе ти прераснала во навика врскава.. Најдобро е да прекинеш предвреме.. немој да се мачиш ни себеси ни него, жално е за него можебо дечкото стварно те сака..
Па да ти кажам во последно време само барам некоја ситница да се скараме и да речам као многу се караме бла бла ама немаше ништо цело ова време како идеме највеќе 5 пати се имаме скарано...Некои може ке лажат дека не се карале ама јас камо да лажев..Човеков цело време прави како јас што ке кажам..Дека ми имаше пасворд на фб најмногу се лутеше ако бришам муабети и јас намерно све избришав со цел да се скараме ама не успеа.. да не бидам офф се мислам после валентин да разговарам со него или ке раскинам или некое време пауза па да видам јас како ке се осекам,тогаш би требало да сватам дали стварно го сакам..