Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Па ти уствари не бараше совет, бараше тапкање по рамо, а очигледно не го доби.
    Некој тука проба само да ти ги отвори очите, а ти продолжи си ко што си мислиш да правиш.
    Аман од вакви веќе што кога нема да го добијат посакуваниот одговор се ку*чат.
    Ајт.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    8.579
    Искрено ме мрзеше да копирам,цитирам,болдирам...
    Велиш има разлика од 16 и 17години... Јас сум имала и 15,16,17,18 години и дечковци на тие години и сум и раскинувала и лутела за банални ситници споредени со ова твоето.
    Те понижил до немај каде па и се лутиш и браниш.
    Има и добри дечки, опамети се со време.

Аман веќе од изнаоѓање на оправдувања за погрешното однесување!!!

3. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Дали 16 дали 17 ама ич не прави разлика.. си го доби советот што го бараше, твое е дали ке го прифатиш или не ;)

4. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Извинете Госпоѓици Совршени што другите не се како вас. :tmi:
    Секакви имало на овој свет. Вие не знаете што значи зборот доста? :^) Јас реков да се преќине дискусијата за мојот приватен живот, па зошто уште продолжувате? Да видат сите колку вие сте паметни, а јас не се ценам себеси,м? Не сакав да навредувам, ниту да се карам, но мислам дека претеравте со вашата преголема совршеност.
    Се надевам дека на ваши години јас нема да бидам како вас, дај Боже. :hai:

На Bubachka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    А зошто ти вака се понашаш...овие шо ти пишале..ти пишале за твое добро не оти се прат светици ама ти побара помош и мислење и тие ти даваат не разбирам зошто си толку неблагодарна |(

6. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Батерфлај, ако не сакаш да се дискутира за твојот приватен живот тогаш не ни пишувај за истиот.

Не знам каков да бил со тебе и што да направил, за мене и повеќето тука е доволно тоа што ти кажал дека ќе ТЕ ИСФРЛИ КО ПАРТАЛ, а ти продолжи да си се тешиш.

7. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    Ве молам за совет, скарани сме со дечко ми, т.е на пауза сме ама се беше ок си се гледавме и вчера се скаравме многуу и мн ми е лут затоа што си мисли дека сакам да го контролирам и денес кога зборев,ме по тел беше мн ладен. И сега ми е мн лут а утре е св.валентин па да ве прашам за совет Дали да го изненадам утре кога нема да е дома да идам да да му го оставам поклончето во соба или воопшто да не одам?? Несакам да мисли дека го терам нешто на сила или го контролирам и сл, затоа ве прашувам заѕоа што мн го сакам и несакам да се карам со него. :$ и знам дека е касно што сега ви пишувам ама навистина би ми помогнало да слушнам мислење. Фала

8. CharlizeTheron

CharlizeTheron Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Оди изненади го, ако толку го сакаш потруди се да не заврши вашата врска.Дај му го поклонот и разговарајте, објасни му дека не сакаш да го контролираш и нека ти каже се што му смета кај тебе, па тоа што можеш смени го.Нема ништо лошо во тоа да се потрудиш да се смирите кога веќе си сигурна дека многу го сакаш.Со среќа ;)

9. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Слободно можеш да одиш и да го изненадиш, барем ќе му дадеш на знаење дека и покрај тоа што сте на пауза, мислиш на него, и сакаш да продолжите понатаму.
    Не е лесно кога слушнеш “негативно’’ мислење од личност што ти значи (тоа дека го контролираш и сл.), но секој има свој карактер, којшто не може да се смени, но може да се приспособи ;)
    Со среќа, утре е убав ден (бонус однеси и мало винце, може на подобро ќе тргнат работите) :) :)

10. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    Фала ви, ке одам и така нема што веке да изгувам.. Само ми е страв, веке долго време врската ни е на стаклени нозе и таман кога мислев дека се се подобрува му пукна филмот... Фала уште еднаш :)

На CharlizeTheron му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jasemin1

jasemin1 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    хај

ми треба совет ... денес е свети валентин ( јас сум сингл веке 6 месеци после долга врска ) со едно машко долго време се допишуваме на фб неколку пати имаме излезено на кафе ... ни оди муабето
    Откако го познавам не бил во долга врска (мислам една кратка дека имаше од 2-3 месеци) а го познавам 2-3 години
    Во еден период беше толку многу загреан немаше ден а да не се слушниме или пишиме - ми пишуваше прекрасни пораки на телефонот ... за нова година дојде на нашата маса и остана со нас но ништо не се случи ... малку ми изгледа како срамежлив еден е на фб (поопуштен е ) а друг е во живо кога и да излезевме правевме муабет за факс или општо за животот ... Во последно време го снема незнам зошто... поретко ми пишува и на фб и кога ќе пиши не е како што беше порано ... Ми фали тоа што беше зошто очигледно ми е битен и цувствувам нешто кон него ... еден момент го има друг го нема
    Незнам веќе што да мислам ... пред два викенди бевме излезени со другарките не викна на неговата маса супер си поминувавме но во еден момент замина рече ке се вратам го снема можеби еден час го немаше
    Се почувствував глупаво ... очигледно не беше во кафичот во кој бевме
    потоа се врати ме виде дека сум замислена и дека ми бесе глупавоо и почна да ме врти да игра со мене ... незнаев како да постапам го прасав каде беше само ми одговори - то ме бендисува што праша каде бев што се интересираш
    До зафрканција не му е дојдено - знам дека не е од тие машки кои сакаат да го поминат времето само со било која девојка ама неможам да сватам зошто момент го има момент го нема ...

Совет? Сакав денес да му пишам едно срценце на фб ама нз ...
    Како да постапам ??

12. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Пушти му срценце,ништо не губиш денес таков е денот :inlove:

13. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    другар на братучедми

значи он прв ме адна и све тоа али се глеа дека се срами..
    ја му пишав нешо на зезанција леле цела почетна ми е со тебе за ракометариве хаахха и он нешо спомна абе ти на филип братучедка си муу и ја таква да бе си личиме ? и овој вика па да малце.. и ја - на машко ли ти личам тебе? и ми вика не не таман работа..
    и сеа глеам на една моја слика стаил лајк денес "fuck valentines day i am forever alone"
    ахахахаха коа видов :| хахахах
    незнам дали да му пишам очигледно он не планира :doh:
    а претходно ми има зборено за еден дечко што ми беше симпатичен и ми вика ти го местам нешо
    нејкам да си помисли дека сум курва нешо :@ не сакам да му се пикам :x
    а се глеа фин дека е :$

шо викате а? и срекен празник успат :inlove:

14. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Мислам, дека чека на чекор од тебе, аллиииии да не бис е заебала играј ја неговата игра види како он ке реагира на тоа.... Па на крај краева и чисто “пријателски“ предложи му кафе ;)

15. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Абе какво срценце на фб?! во никој случај, можеш на чат па така да започнеш муабет ама не си му женска да му пишуваш на ѕид срценце..

16. jasemin1

jasemin1 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ма не на ѕид :D во порака на чат :D

17. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    извини тогаш погрешно те разбрав..

18. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    6
    пушти му срце-ништо не губиш со тоа...како што пиша mamita таков е денот а и воедно ке ти биде повод да започнете разговор.. :)

19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.300
    Верица, тоа што те аднал не значи дека е вистински заинтересиран за тебе, можеби има пријателски намери.
    У секој случај тоа е шанса подобро да се запознаете. Не биди нападна..малку по малку :$
    викаш срамлив е, па да не го уплашиш.
    Еве вечерва пиши му неколку збора по повод празникот, дади му до знаење онака оддалеку дека си сингл :)
    сигурно нема да помисли дека си к...а
    барем неколку пати муабетете на нет, после у живо кога ќе го видиш пак сврзете муабет.Ако видиш дека се срами, надоврзувај се на муабетите кои сте ги воделе на нет(тие биле гарант малку поопуштени, па ќе скршиш мраз)
    Се на се, запознајте се малку подобро, па што ќе биде нека биде :*

20. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    епа да сеа скоро зборевме и се онака лабаво беше ништо посебно
    со тек на времето се ке се среди верувам
    фалаа :)