Вака......се започна скоро пред 1месец. Се запознавме во кафиќ, он ми прииде праша дали може да се запознааеме.....потоа ме адд на фб пишевме цело време по дел ден, кога и да се приклучев на фб ако беше и тој обавезно ми пишеше.....следниот викенд пак се видовме ми побара и број, следните денови исто се продолживме нон стоп да се допишуваме, дојде и наредниот викенд се видовме зборувавме, се обиде да ме бакни ама јас се тргнав бидејќи сметав дека уште е рано.....по некој ден ми звонеше но не му кренав му реков демек не сум го слушнала мобилниот, следниот викенд ми рече дека сакал да излезиме денски рајат да се видиме да зборниме, нз мн се однесуваше спрема мене љубезно, ме почитуваше....во неделата ми се јави и ме праша дали сум слободна да излезиме да шетниме јас му кажав дека треба да дојди една другарка а и вистина така беше, по некој час пак ми се јави и му кажав дека нема да можам оти седам со другарка ми, а и не бев сигурна дали сакам да излезам........вчера бев на фб приклучена и тој беше и не ми пиша...му пишав јас да не ми е нешто лут, а тој ми рече д"али требало да биди лут", тогаш јас заклучив дека се има налутено, но ми рече дека сум била грешка......и денеска еве пред некое време се приклучив и тој е приклчен но не ми пишува :/ и сега не знам шо да мислам.........
Епа девојче си претерала. Тој најљубезно те викал, а ти не си знаела дали ти се искача, не си кревала на телефон, епа не оди тоа така. Нормално дека нема да ти пишува и дека ќе се лути, ти си му дала знаци дека не си заинтересирана. Е сега ако сакаш да ја поправиш ситуацијата почни да му пишуваш и јави му се да излезете.
Има едно момче кое ме сака но јас едноставно го мразам!! Тојми е љумоборен што сакам друг нонстпоп ми досадува и навистина незнам што да правам!!!
Вака, прво треба сама со себе да се договориш, дали тој дечко тебе ти се допаѓа, во целиов текст никаде не го прочитав тоа. Ако ти се допаѓа, биди отворена со тебе, затоа што очигледно тој бил Ако не ти се допаѓа, си требала уште при првото искачање да ги разграничиш односите, дека се чисто другарски Лично ќе ти кажам, имам другарка која излегува со секое машко што ќе ја викне на кафе, затоа што мисли дека излегуваат другарски. Кога на крај се испоставува дека не е другарски, дека типот сакал нешто повеќе, а она го одбива, СЕКОГАШ тој се лутел после тоа, затоа што за џабе бил наведуван, заведуван, па си добил некаква надеж... Ти давам добронамерен совет, одлучи се што сакаш и подобри ги односите со време! Со среќа!
Ако ти се свиѓа извини му се што не си имала време досега за на кафе и предложи му ти да одите.А и да не ти се свиѓа пак разговарај со него и кажи му.Не му давај лажна надеж на детето.
Девојки да ве прашам за совет. Се запознавме на нова година, после се аднавме на фб, тој почна прв да пиши, муабети едно друго, љубовта едно друго, разменавме и број се, ми рече дека ќе ме бара за да пиеме кафе, пишевме скоро секој ден, ете сега пак, не спомнува ништо ни за кафе и сл,делува незаинтересирано ми е страв ако му речам јас за на кафе, ќе си речи оваја досадва и сл, шо да прамм??
^ знам дека не губам ништо, ама ете сега пишевме, му реков пред неколку дена ми рече ко ќе имам слободно време обавезно те барам и ќе пиеме кафе, 100 пати ме праша дали имам мувач или дечко, плус то оди на работа и нонстоп е зафатен, а денес тој прв ми пиша се, ама делуваше многу незаинтересирано, или не беше расположен или му беше мака. Незнам стварно.
Побарај го,спомни му ти...може се срами дечкото да те праша,може чека на тебе..Некогаш ние женските треба да го направиме првиот чекор.Не мисли што ке каже...Едноставно реагирај Почекај и други совети
Прошлиот пат му реков така ..се изнасмеа и ми вика стварно немам време, и тогаш број разменавме. Ми е страв, да не речи досадна сум, ова она
Јас мислам да му пишиш потаму или да му се јавиш а да не спомнуваш ништо такво,пушти ја топката и ке видиш што мисли
Штом еднаш си рекла така тогаш не му викај пак, и не го прашувај воопшто. Само најнормално прај си мубает, рекол и сам дека е мн зафатен. Сепак по мое неможе да е човек толку зафатен да неможе да издвои еден саат за едно кафе да испие, ако навистина сака да се видите ќе одвои време верувај, ама типов изглеа не е на чисто со нешто
^ Во почетокот делуваше многу заинтересирано, сам ми рече женска немам слободен сум ко за тебе, а денес стварно незнам шо му беше
Можеби се предомисли...такви се машките...денес едно утре друго..јас да сум ко тебе ни му велам ни ништо...ќе чекам тој да ми речи..ако ти речи арно ако не пак арно
help?...имам еден другар од норвешка и мн сме добри другари...работата е тоа што ја се вљубив во него..знае дека ке одам таму летово но ми вика не ме можеле да бидеме заедно ... он сака друга и нешто беа скарани и му помогнав да ја врати...неможам да престанам да мислам на него...да го преболам или да се борам?...стварно незнам..неможам веќе...ке пукнам... ((((((((