Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Ајде тргни го тој страв на страна.. Па нема ништо да ти биде ако пробаш, за проба пари не се зимаат. :wasntme: Можеби тој прави така намерно, ти остава простор ти да го направиш првиот чекор. Нема зошто да си досадна само со едно прашување за на кафе. Тој тебе досаден ти беше кога ти велеше така? Не. :) Затоа пробај и да не биде ништо барем ќе знаеш дека не си седела со скрстени раце.

И самата велиш дека е вљубен во друга.. Мислам подобро ќе биде да пробаш да го одсакаш одколку да се бориш. Затоа што ако се бориш, верувај дека борбата ќе е многу тешка затоа што тој веќе има некоја што ја сака, а можеби и таа него.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ништо не губиш, може само да добиеш. Прашај го ти кога ќе пиете кафе.
    Инаку, добар знак е тоа што ти пишува прв и слично, можеби тогаш само не му бил денот, се случува.

3. bibi.25

bibi.25 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    spored mene ne bi trebalo ti da prezemis merki nego toj bidejki toj treba da odluci dali ke bide so tebe ili so nea. Srekno, pozzz
    [mod-kirilica:8j23nyll][/mod-kirilica:8j23nyll]

4. Crazy009

Crazy009 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

Во право си..но цело време нешто се караат и на крај ке се смират...мисир..искрено ме нервира но пре пре пре многу го сакам...:(((((((

5. BrokenAngel20

BrokenAngel20 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    VE MOLAM ZA SOVETI ITNO MI TREBA PODRSKA!

Vaka pred 5 godini se zapoznav so moeto momce seuste sme vo vrska.....Na pocetokot od vrskata imav problemi....Moite doma ne sakaa da bidam so nego...toj e postar od mene 10 godini.....no se borevme za nasata vrska i moite go prifatija....pred nekolku meseci.Toj pocna da doaga kaj mene i se odnesuvase ubavo....no se smeni pocna da se odnesuva poinaku pocna da me vrega pocna da se inati a znae deka sum vo pravo i cela vina ja prefrla na mene...koga ke se skarame jas prva go molam iako toj zgresil...mi vika deka mu se gadi od mene deka sum bila prosta duri i me udri....no jas se mu prostiv mi veti deka nema poveke da me udri i go ispolni toa...no nemozam da razberam nekogas e tolku miren dobar se e ubavo mislev deka toj e covekot na mojot zivot.....no nekogas ne e toj sto go zasakav me ponizuval mi se smeel vo lice...koga ke go prasav zosto taka mi pravel a veli deka me saka toj mi vika deka go napravil vo lutina i deka ne misli taka...sekogas koga ke se skarame mi vika ne me zamaraj i mnogu drugi raboti...a znaete samo kolku se borev za nego kolku se karav doma za nego kolku raboti sum napravila za nego....mnogu sum razocarana odev na fakultet ali nisto se otkazav nekako se kako da mi se srusi vrz glava mnogu mi e tesko...mi vika deka saka da go pomine zivotot so mene a posle toa e drug covek vika deka ne sme za zaedno jas neznam sto da pravam neznam sto da mislam VE MOLAM ZA SOVET ZA POMOS nemam ni edna drugarka site trgna po svoj pat se plasam deka ke ostanam sama deka nema poveke da se zaljubam ZOSTO VERUVALE ILI NE GO SAKAM PREMNOGU.....VI BLAGODARAM OD NAPRED...P.S BROKEN ANGEL :(

6. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    BrokenAngel20 Koлку години си? те прашувам за да знам на кои години сте пошто каза 10 год разлика но ме интересира колку си ти..

7. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Абе делам исто мислење ко Мимс, едноставно више си го прашала неколку пати остај сега, со тоа топката ему си му ја префрлила, остај го некое време, не му споменувај и не му пишувај прва....

За ова за денес, можам од искуство да ти кажам дека премногу се замараш со анализирање.... Значи немора да значи дека ако он бил денес незаинетерсиран дека е нешо проблем со тебе... И ја сум ваква ко тебе, па секад она спротивното излегувало, Можи си има некои проблеми дома, низ работа и слично, ако више вака продолжи да се понаша и неколку дена по ред, значи има нешто, а ако вечерва или утре на пр е оној истиот и е ок пак значи не е нешо проблем до вас ниту пак до тебе. ;)

За кафето доста више остај на него .... ;)

8. BrokenAngel20

BrokenAngel20 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Jas imam 20 godini a toj 30

9. CharlizeTheron

CharlizeTheron Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Девојче немој да си го уништиш животот со некој што те малтретира,знам дека е тешко ама мора да се откачиш од него.Ќе ти биде тешко можеби една година,ама ќе го заборавиш кога ќе видиш колку подобри момчиња постојат.А ако не го оставиш ќе страдаш цел живот.Па сеа ти одлучи...

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    BrokenAngel20 дај бе немој вакви работи да дозволуваш. На 20 год. немала да се заљуби пак, како тоа нема, цел живот е пред тебе, знаеш ти уште колку личности ќе поминат низ твојот живот, знаеш уште колку пати можеш да се заљубиш и пак да бидеш повредена или ти некого да повредиш???
    Раскини му на типов, те нашол малечка од 15 год. теобликува и ти прави што сака, а ти наивна се во име на љубовта, си го уништила својот живот. Гледаш ли колку се во право родителите што ти забранувале да се гледаш со него? Знаат ли тие дека тој те удрил, знаат ли дека психички те малтретира?
    Имаш две опции, да му раскинеш и да прекинеш секаков контакт со него, да не паѓаш на неговото молење и ветување дека ќе се смени, да го заборавиш и да си продолжиш со твојот живот, факултетот, пријателите и семејството. Или пак да си продолжиш со него и да бидеш повеќе несреќна одколку среќна во таквата врска.
    Што и да направиш само не дозволувај да те гази, тој веќе го сторил тоа и знае дека ќе му простиш се, што и да направи. Денес те удрил, утре те навредил, задутре што ќе биде? Замисли каков брак би имала со него, замисли па и деца да имате, на што ќе личи тоа?
    Заеби љубов, гледај тебе да ти биде најубаво, а ко најубаво ти е вака со него тогаш остани си и трпи си го, никој тука неможе да те убеди да направиш нешто, самата треба да си бидеш свесна. Штом досега не си сфатила дека треба да го оставиш, дека тоа не е врска во која што ти си среќна џабе го пишувам ова, и сите други џабе ќе пишат.
    Се надевам ќе размислиш убаво што е најдобро за тебе и ќе собереш сила да го оставиш чудаков.

11. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    BrokenAngel20, не му дозволувај да те малтретира ни психички ни физички. Не си должна да го трпиш тоа. Незнам како си му простила што те удрил :tmi: тоа е ужасно! Штом еднаш го направил тоа од каде знаеш дека нема да му се повтори?!
    Мој совет-бегај подалеку од него. Љубов како љубов, тоа ќе помине, и заљубеноста и занесеноста, ама траумите остануваат за цел живот. На почетокот може да ти биде тешко, ама се е тоа навика. Ќе видиш дека ќе ти биде поубаво без него. Само треба да собереш храброст, покажи гордост и достоинство.

12. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Broken angel, животот е еден и не треба да дозволуваш да ти го уништуваат личности што не знаат ни да ти кажат благодарам за тоа што си сторила за нив.
    Си се трудила толку многу да ви успее врската, си се карала дома со твоите за да го прифатат, а тој како ти враќа? Немој да дозволуваш да те понижува, ниту да те вреѓа, ниту да дига рака на тебе. Прво докажи му дека ти не си проста девојка и дека можеш да живееш без него. Но за да му го докажеш тоа на него, прво треба самата на себе да си докажеш дека ти заслужуваш подобро. Можеби ќе ти е тешко да се тргнеш од него после толку време, што и да направи, но размисли за иднината. Сакаш да бидеш со таков човек?
    Зошто не пробаш да се вратиш на факултет? Тоа ќе ти ги отргне мислите од него и таму ќе запознаеш нови личности кои можеби ќе ти го променат животот. И немој никогаш повеќе да си рекла дека нема да се заљубиш. Имаш само 20 години, ако сакаш можеш да имаш многу подобар живот. Оддалечи се полека од него, нека свати дека ти можеш да опстанеш и без него.

13. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Девојкии, се смиривме со дечко ми :angel:
    Бидејќи на Валентин не се видовме, В САБОТА ЗА ПРВ ПАТ ОДАМ КАЈ НЕГО!! :$
    Сами ќе бидиме сами :tmi: .

бај д веј. да ве потсетам дека јас сум 13, он 16 год. :)

па ај некои совети како вечерта да ја напрам посебна, мислам, некои мислења, ако имате да ми кажете неш, на шо да пазам на шо не...

А и некој совет плус за шо да кажам дома од кој ми е тој поклон? :?:

Сето ова ми е ново, а неможам на друг да се доверам (многу верни другарки имам :fubar: |( )..

Ве имам само вас.Чекам :*

14. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    И? прашуваш дали да легнеш со него или не? Вечерта посебна, зависи што планирате да правите, нели да не оставите се да биде случајност? :) биди своја, не знам што да ти речам..
    Дома нема ништо да кажеш.. ке го скриеш и послем ке кажеш дека самата си го купила..

15. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не треба да правиш никакви посебни планови и изненадувања. За вакви работи спонтаноста е најубава.
    Ти најубаво си знаеш што сакате да правите заедно а што не, како се забавувате кога сте заедно итн.
    Поклонот е најмал проблем, ќе го скриеш и готово. ;)
    Убав провод!

16. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    [за болдираното] : Не бе шо ти е :o !?

Баш како шо кажа, да не оставиме се да биде случајност :)

Тој ми кажа планирал пица, палачинки ова-она, кисес енд хугз :* :hug: и така.. :angel:

И јас искрено не планирам никакви изненадувања, освен поклонот што ќе му го дадам нели за Валентин :) .
    Р.S. Фала ти :*

17. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Е добро де, ти кажал што има планирано, ништо посебно.. биди своја ;)

На bella.honey му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bumbuleya

bumbuleya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    105
    Биди своја, веројатно нема да те претстави пред неговите, некако малечки сте ми за тоа.
    Ништо, понашај се како и секогаш, биди ведра и насмеана :)
    За поклонот не се секирај, стави го кај другите мечки или што и да е во соба, не мора да го криеш, стави го на видно место и кажи дека од порано ти е, бла бла, ако те прашаат :)
    Ние така додека бевме помали, кога ми поклонуваше мечина, срцина, ги ставав кај другите. На мајка ми никогаш не и текна дека имам дечко кој ми ги поклонува. :lol:

На bella.honey му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    -е секако, неговите и онака ќе бидат на свадба :D
    Па, мислам дека ќе ми поклони парфем, а и ако биде нешто поголемо..Незнам, незнам, ќе измислам некоја лагичка :lol:

20. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5
    знам дека мојов проблем не за во ова тема, но од темата каде што припаѓа не беше дискутирано. затоа ке го копирам истото и се надевам дека ќе биде по некој совет бидејки тоа и ми треба .

.....лесно е секој да каже и да осуди, но оној кој го има тоа на своја кожа--верувајте не му е лесно. да не бидам сфатена погрешно сакам да ја раскажам мојата сторија, и ќе ве замолам да судите веднаш јас не сум во врска со оженет човек.
    како секоја девојка од крф и месо и јас сум таква. со моите 19 години верувале или не јас буквално го губам подот под нозете кога ќе го здогледам. тој има 32 години и е оженет со две дечина и брак кој буквално не функционира. Не функционира велам зошто тоа го знам од проста причина што тој е најдобар другар на братми, можам да кажам и на таткоми. Мнг добро ја знам неговата ситуација, скоро секој ден се среќавам со него дома. тој еден маж кој цвета во неговите години. сега да го испофалам висок, харизматичен, згоден и што не. не сум вљубена во него да не се сфатиме како што не треба. во ситуација сум знаете каква?? во жар, чинам ќе рипне врз мене. цело време ми испраќа некои погледи и тоа време што ке се сретнам со него, ме хипнотизира.
    далекуу подалеку од тоа дека некогаш би се осмелила на нешто само ве молам за совет како да излезам од овај оган. не ме осудувајте само тој страшно ме привлекува. благодарна сум на сите однапред