Излегувај повеќе со твои врсници, запознавај нови машки... Има многу незрели, кои лошо се однесуваат, ама верувај не се сите такви. Немаш потреба од лоши мисли, со тек на време се ќе си дојде на свое место.
bumbuleya, Ако е на ВИП - стварно е до мрежата. Нешто е зафрканата последниве неколку ден. Ако е на некој друг оператор, би се замислила малце. Кој изневерил еднаш, ќе изневери пак.
Кикикикирика и Крејзиинлов19 фала на мислењата! Изгледа до периодот е...ме има мавнато некоја депресија...се надевам дека скоро ќе помине ! Бацки....фала
Ve molam pomognete mi.Mi nedostiga toj.Dolg period nemam nisto prozboreno so nego.Kako da ne postojam poveke vo negoviot zivot.Go sakam a dusata mi umira.Se krie postojano od mene.Se osekam glupavo.Go nema zarot veke odkoga e so druga.Osven sto zabrani se na fejsbuk od mene pa i ne se pojavuva na skajp.Odamna nemame zboruvano oci vo oci.Iscezna od mojot zivot nishto ne zgresiv.
Па и не мора да значи дека си ти крива или си згресила,на полно така ни се случувало.Колку долго не сте заедно со него,тој долг период е со другата?не можам вака да ти дадам совет,а иако се избрисал како што кажуваш ухх па што знам.Долго во врска бевте ли? Зошто не му се јавиш и го поканиш на разговор па да ти објасни и да го прашаш се што мислиш и сакаш?
Верувам дека ти е тешко иако незнам многу за твојата ситуација. Како така се разделивте? Тој не те почитува штом не сака ни да поразговара со тебе, а освен тоа се крие-типична кукавица! Не го барај, знам дека ти е тешко но ти си се навикнала на него, на неговото секојдневно присуство, разговори, нежности и затоа се чувствуваш толку лошо, но се е навика. Се однесува незрело, а ти тоа не го заслужуваш. Ако те побара, биди ладна со него. Ќе се покае верувај, но откако ќе сфати што изгубил. Животот продолжува, чекори напред со крената глава.
Okolu 6 meseci ne e se kako sto bese,a so nejze e 4 meseci.Mene totalno me otrgna.Mi nedostigaat i razgovorite i kavgite.Se povrzano so nego.Bevme 2 godini zaedno.Ne znam sto se sluci so nego.Sto se slucuva.Potreben mi e kako vozduh bidejki toj e toj sto znaese kako so mene.Sedam vaka pred monitor i mislam kako da dojdam do nego,da dopram do srceto.Da znae deka mi e tesko.Zabranil informacii,sliki,i trgnal objavi na zidot.A koga i da odam vo negoviot grad nikogas ne se nudi za razgovor. krejzi nema teoretski sansi da me pobara,znam deka e mnogu gord.Najtesko e toa sto so site drugarki,bivsi i drugari kontaktira a jas go gledam taka skrseno.Molcev mnogu, mnogu.Ama poveke ne mozam.Poslednive veceri samo placam i pred oci mi doaga se sto se slucuvase. Ne mozam da mu se javam zosto ne mi otklopuva,veke se obidov a na porakite odgovara ladno.recisi nevozmozno da razgovaram so nego Izvinite za latinicava nemam makedonska podrska
Па ако неможеш на нет тогаш зошто не му напишеш смс?Јас би пробала на секој можен начин.кажи му како се осеќаш,а ако не е далеку од тебе е полесно,мојот е во странство па имав сличен проблем и јас.Ама потоа се среди.Побарај го на телефон.А ако пак не прифаќа разговор едноставно избриши го од глава немој да се замараш за некој што не заслужува.
Сакам да те прашам, која е причината заради која раскинавте? Нормално е дека 2 години неможеш толку лесно да ги фрлиш во вода. Не е малку време, нормално е да ти недостига. Но верувај ми дека колку и да звучи излитено, треба да помине некое време. Ти треба време да се исплачеш, да ги средиш мислите и чувствата. Неможе веднаш се да се среди, но ќе биде подобро. Штом е тој горд, епа биди и ти, и не му се понижувај да го бараш и да му пишуваш. Продолжи си и ти понатаму, гледај си го животот. Кога најмалку очекуваш ќе се појави некој што ќе ти помогне да ја заборавиш оваа лоша ситуација. Знам дека е лесно да се каже... но ете тој не бил за тебе. Ако барем малку те почитува ќе сакал да поразговарете, а не да се крие како мало дете.
Pricinata ne ja znam,sekogas koga go prasuvam mi kazuva razlicno.Se odnesuva kako da ne zgresil toj tuku jas. Ili sum mala za nego ili sme daleku ili treta rabota.Navistina se osekam glupavo i loso koga go baram.Vo site go baram nego. Se nadevam deka ke uspeam inaku mi sledi tesok period.
Јас мислам дека највише што те боли е тоа дека не ја знаеш причината за вашиот крај. Имаш толку многу прашања во главата и постојано се прашуваш каде згреши?! Не мораш да комплицираш, ке најдеш начин да се видите и да го прашаш зошто дојде до крај?
Kолку и да е болно мораш да прифатиш дека типот веќе 4 месеци си има врска со друга Дека не можеш да бидеш со некој кој не сака да биде со тебе Дека не можеш да добиеш објаснување од некој кој не сака да го даде
Fail ... девојките скоро ти кажаа и јас ќе кажам, почни да си живееш без него. Тој е кукавица и колку и да бараш одговор нема да го добиеш одма и за некој период, може покасно ... некогаш, но тогаш веќе нема да ти значи ништо. Ете го со друга, пушти го. Ради себе ослободи се од него и неговата сенка за да продолжиш напред слободна и силна. Ќе има и други дечки во твојот живот и сигурно ќе се појави некој кој ќе остави голем белег кај тебе, кој нема да бега, кој ќе те почитува ... Јас ќе те советувам да не го бараш воопшто. Нема да е лесно заборавањето, но е можно и ќе успееш само ако ти решиш. Знај дека не си само ти со ваков случај има и други девојки па успешно пребродиле се.
И јас се согласувам со Woman in red. Мислам дека ти е толку тешко затоа што не ја знаеш причината за крајот. Но размисли поубаво. Сигурна ли си дека не згреши ништо, не направи ништо? Ако не си направила ништо тогаш многу е јасна причината што се однесува така. Кажа дека е веќе 4 месеци со друга девојка? Можеби тоа и е причината што те тргнал така наеднаш од неговиот живот. Мислам дека нема потреба да го бараш.. Колку и да ти е тешко, прво мораш да се помириш со оваа. Помири се дека тој е со друга, дека те избришал од неговиот живот. Исплачи се и крени ја главата. Продолжи со животот колку и да ти е тешко. Мораш! Не смееш поради него да си го уништиш животот. Свесни сме сите овде дека многу е тешко да продолжиш, но не гледам друг излез од оваа ситуација.
Очигледно типов си продолжил со животот, па те советувам истото и ти да го направиш. Не сакам да ти дадам лажна надеж затоа што не гледам ни 1% надеж за да се смирите или да правите муабет. Типот од секаде те блокирал, и не сака да има никаков контакт со тебе. Знам дека ти е тешко, ама ќе помине.
Sigurna sum deka ne zgresiv,sekogas gledav se da bide vo red.Krivo mi e sto so ostanatite zboruva a so mene ne. Se custvuvam kako crna ovca ovde,vo negoviot zivot.Pricinata i toj ne ja znae bidejki postojano kazuva razlicni raboti.Se obidov da stapam vo kontakt so nego ama ne uspeav.Toa e toa.Fala devojki.Ke se potrudam da odam napred. [mod-kirilica:29o29p51][/mod-kirilica:29o29p51]
Епа вака, досега не сум пишувала за своите проблеми, но читајќи по форумов, се решив.. Летото почнав да се гледам со дечко од моја близина.. Го знаев само од минување.. И се течеше најнормално, после 2 месеци, спонатно се случи и мојот прв сексуален однос со него. И тоа се случуваше нормално. Постојано ме бараше, кога не беше во можност, се обидуваше да најде време за мене, ми пишуваше и пораки, не толку емотивни, но ми обрнуваше внимание. Наеднаш почнаа пораките во стилот, те сакам, ќе те чувам.. ау. Потоа покрај еден мој мал испад, тој се промени сосема. Немаше време за мене, избегнува напнат муабет... Буквално ако му почнам пријателски муабет е ок, но ако почнам на таа тема веднаш избегнува. Што ли го промени неговото однесување...? Бев ли јас една од оние на кои му поминал меракот и ги шутнал. Ве молам за ваше мислење, поздрав.